شبح نامه‌نویس!

کد خبر: 835922

وقتی خبر نامه درخواست مذاکره مستقیم با آمریکا منتشر شد، در بین امضاکنندگان نامه از بهایی و منافق گرفته تا چریک فدایی و فتنه‌گران ۸۸ به چشم می‌خورد، اما امضای کرباسچی در کنار نام‌هایی که جزو اپوزیسیون هستند تعجب همه را برانگیخت، او که در ابتدا از این نامه دفاع می‌کرد بعد از موضع‌گیری‌ها و مخالفت‌ها، نظر خود را عوض کرده و گفت: «نباید اسم من را می‌گذاشتند.»

شبح نامه‌نویس!
روزنامه صبح نو: وقتی خبر نامه درخواست مذاکره مستقیم با آمریکا منتشر شد، در بین امضاکنندگان نامه از بهایی و منافق گرفته تا چریک فدایی و فتنه‌گران ۸۸ به چشم می‌خورد، اما امضای کرباسچی در کنار نام‌هایی که جزو اپوزیسیون هستند تعجب همه را برانگیخت، او که در ابتدا از این نامه دفاع می‌کرد بعد از موضع‌گیری‌ها و مخالفت‌ها، نظر خود را عوض کرده و گفت: «نباید اسم من را می‌گذاشتند.» در روز جمعه ۲۵‌خردادماه و تنها یک هفته بعد از سخنان ضدایرانی ترامپ بعد از مذاکره با رهبر کره‌شمالی، جمعی از مدعیان اصلاح‌طلبی به همراه اعضای گروهک نهضت آزادی و برخی گروهک‌های برانداز مقیم خارج نظیر فداییان خلق و... روز جمعه نامه تسلیم‌طلبانه‌ای امضا کرده و خواستار مذاکره با دولت ترامپ شده‌اند. البته در بین امضاکنندگان معلوم‌الحال و سیاهی لشکر اپوزیسیون خارج نشین و آن‌هایی که سابقه‌ای طولانی در مخالفت با انقلاب اسلامی دارد، نام چهره‌های مشهور اصلاح‌طلب که در چارچوب نظام جمهوری اسلامی فعالیت دارند هم به چشم می‌خورد.
برجسته‌ترین نام در این بین غلامحسین‌کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی است، حزبی که کرسی‌های متعددی در کابینه روحانی در اختیار دارد، او فردای انتشار نامه از آن دفاع کرد و در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته بود؛ در‌صورتی‌که آمریکا ضمانت دهد دیگر بدعهدی نکند ایران می‌تواند با ترامپ پای میز مذاکره بنشیند! و این نامه را به‌عنوان گشایشی برای راه جدید معرفی کرد. انتقاد خاتمی از درخواست مذاکره مستقیم با آمریکا اما بسیاری از بزرگان اصلاحات و چهره‌های معروف این جریان سیاسی نامه مذاکره مستقیم با آمریکا را محکوم کردند، حتی رییس دولت اصلاحات ضمن انتقاد از نامه درخواست مذاکره مستقیم گفت: در شرایطی که این افراد با ادبیات کاملاً خصمانه و موهن علیه کشور تهدید و توهین می‌کنند، پیشنهاد کنار گذاشتن آداب دیپلماتیک و مذاکرات بی‌قید و شرط با آمریکا، نقض کرامت ایران است و اینگونه رفتار‌ها نتیجه‌ای به سود منافع ملی در برنخواهد داشت. به گزارش انتخاب وی مذاکرات با اروپا و سایر کشور‌هایی که خود را از رفتار‌های هنجارشکنانه رییس‌جمهوری آمریکا تفکیک می‌کنند، را راهبرد صحیح نظام دانسته و افزود که «باید برای رویارویی با تهدیدات خارجی، مشکلات داخلی کشور را حل یا دست‌کم مدیریت کنیم و با صدایی واحد از منافع ایران دفاع کنیم.» چرخش ۱۸۰‌درجه‌ای کرباسچی با این مواضع حال کرباسچی که شرایط را به نفع خود نمی‌داند، سخنانش را تغییر داده و در مصاحبه‌ای با فارس گفته که دوستان به من گفتند چنین نامه‌ای تهیه شده آیا شما با آن موافقید، من هم گفتم در صورتی موافقم که طرف مذاکره تعهد دهد که رفتاری شبیه ترامپ در برجام نداشته باشد. وی همچنین تاکید کرد که من نامه را امضا نکردم و اصلاً نامه امضایی نبوده است (!) نویسنده ناشناس همچنین روز گذشته آقای جوادی‌حصار، فعال سیاسی که امضاکننده این نامه است، در گفتگو با روزنامه اعتماد گفته است که از نویسنده این نامه اطلاعی ندارد و می‌گوید مفاد نامه را بدون توجه به نویسنده مطالعه و امضا کرده است. به هر روی، تعدادی از فعالان سیاسی از وجود نام خود در میان امضاکنندگان اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند، اما برخی همچنان بر موضع خود ایستادگی می‌کنند، با این وجود هیچ‌کس حتی امضاکنندگان از نویسنده این نامه اطلاعی ندارد، کرباسچی هم همانطور که بالاتر گفته شد از رابطی نام می‌برد که از او خواسته تا این نامه را امضا کند. امضاکنندگان نامه‌های مشکوک اما این رابط کیست؟ نگاهی به اسامی امضاکنندگان تا حدی شرایط را برایمان روشن‌تر می‌کند، با جست‌وجوی ساده در اینترنت و فضای مجازی می‌توان فهمید که بخش قابل توجهی از امضاکنندگان نامه ۱۰۰‌فعال سیاسی برای مذاکره با ترامپ از افراد کارشناس و مطلع نیستند، اما همه آن‌ها نامه‌هایی در اعتراض به برخی بازداشت‌ها، اعتصاب غذا و مسائل منسوب به حقوق بشر را امضا کرده‌اند.
به گزارش جام‌جم؛ آقای احمد علوی از امضاکنندگان شورش‌های دی‌ماه سال پیش است. آقای اسماعیل ختائی نامه‌های حقوق بشری امضا می‌کند. خانم اشرف میرهاشمی به حکم آقای احمد منتظری معترض بوده، آقای حسین چابک پای نامه‌ای در حمایت از دراویش را امضا کرده و آقای داوود فرهادپور مقابل اوین به نفع خانم نسرین ستوده تجمع کرده است.
خانم‌ها و آقایان حسن شمس، حسین میرزانیا، علی کلایی، مرضیه زیاری، هاشم حسین‌پناهی، ناصر فهیمی، میلاد ملک، مرتضی صادقی، محمد احمدی و بسیاری دیگر از امضاکنندگان هم تنها سابقه‌شان، امضای بیانیه‌هایی در حمایت از فتنه‌۸۸ است، شاخص‌ترین چهره این جمع پروین فهیمی مادر سهراب اعرابی از کشته‌شدگان وقایع‌۸۸ است که معلوم نیست چطور به‌عنوان تحلیل‌گر سیاسی، از دیپلمات‌های کشور درخواست مذاکره با آمریکا را دارد؟!
در این بین نام چند فعال چپ‌گرا هم دیده می‌شود. آقای حسین زهتاب عضو شورای مرکزی سازمان فدائیان خلق است. آقای بهروز خلیق ساکن کانادا و آقای علی فرخنده جهرمی معروف به کشتگر نیز عضو همین سازمان هستند. آقای حسین نارنجی و خانم فرح نعمت‌پور هم چپ‌گرا هستند. آقای امیرحسین بهبودی نیز از جمله منافقانی است که درباره احکام منافقان در سال ۶۷ کتابی نوشته و سعید رضایی هم در زمره رهبران جامعه بهائیت است که در این نامه ایرانی‌ها را دعوت به مذاکره با آمریکا کرده است.
برخی چهره‌های امضاکننده البته به‌عنوان فعال فرهنگی معرفی می‌شوند و مهدی جامی در رادیو زمانه کار خبری می‌کند؛ مانند خانم معصومه شاپوری که از روزنامه‌نگاران نشریه ایران‌فرداست. آقای علی جباری شاعر و فعال آذری است. آقای علی سلطانی هم شاعری با سابقه بازداشت است. خانم ویدا فرهودی از شاعران ایرانی ساکن فرانسه است و چهره‌هایی، چون آقایان حمید آصفی و حسن امینی هم اپوزیسیون خارج‌نشین هستند. آیا حضور نام‌های امضاکننده پای شبکه‌ای از نامه‌های سریالی، فقط از سر اتفاق است؟ روشن است که پشت‌پرده این نامه، مانند ده‌ها نامه سیاسی، حقوق‌بشری و فرهنگی دیگر، مافیایی قرار دارد که نام سیاهی‌لشکر خود را پای هر نامه‌ای قرار داده و هویت امضاکنندگان این نامه نشان می‌دهد که آن‌ها سال‌هاست همین آدرس غلط را به افکارعمومی داده و سعی می‌کنند با ایجاد فشار بر نظام جمهوری اسلامی، منافع ایالات متحده و متحدانش را پیگیری کنند. خوارج انقلاب در پشت پرده «دوستان»‌ی که کرباسچی از آن‌ها نام برده شاید همان‌ها باشند که حرف از «پیاده شدن از قطار انقلابی‌گری» یا حتی فراتر از آن «پیاده شدن از قطار حکومت» می‌زنند و حتی می‌گویند «انقلاب منسوخ شده است»! کسانی مانند علوی‌تبار، نبوی، عمادالدین باقی، تاجزاده و‌... اینکه برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب دچار استحاله در مبانی انقلاب و اصول آن شده‌اند به وضوح روشن و قابل لمس است، اما این اعتقاد همه اصلاح‌طلبان نیست، این جریان به دوپاره‌ای تبدیل شده است که هرکدام به یک راه می‌روند، برخی از این اصلاح‌طلبان تندرو که از چارچوب نظام خارج شده و حتی علیه دولت و دیگر جریان‌های اصلاح‌طلبی هم موضع‌گیری می‌کنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین