روزگار سیاه حقوق‌بشر در امریکا

کد خبر: 834048

ترامپ دوباره دستوری داده که تضادی بزرگ را در سیستم قضایی و امنیتی امریکا آشکار می‌کند. اگر قرار باشد کودکان را بدون پدر و مادر‌ها آزاد کنند یک مسئله است و اگر هم آن‌ها را در کنار پدر و مادرشان در زندان نگه دارند، یک مسئله.

روزگار سیاه حقوق‌بشر در امریکا
روزنامه جوان: ترامپ دوباره دستوری داده که تضادی بزرگ را در سیستم قضایی و امنیتی امریکا آشکار می‌کند. اگر قرار باشد کودکان را بدون پدر و مادر‌ها آزاد کنند یک مسئله است و اگر هم آن‌ها را در کنار پدر و مادرشان در زندان نگه دارند، یک مسئله. یک روز پس از عقب‌نشینی دونالد ترامپ از سیاست جدا کردن فرزندان از مهاجران بدون مدرک در امریکا، هنوز مشخص نیست که چه بر سر صد‌ها کودکی می‌آید که از پدر و مادرشان جدا شده‌اند. ترامپ دوباره دستوری داده که تضادی بزرگ را در سیستم قضایی و امنیتی امریکا آشکار می‌کند. اگر قرار باشد کودکان را بدون پدر و مادر‌ها آزاد کنند یک مسئله است و اگر هم آن‌ها را در کنار پدر و مادرشان در زندان نگه دارند، یک مسئله.
روز چهارشنبه به دنبال بالا گرفتن انتقاد‌ها از سیاست‌های مرزی امریکا، دونالد ترامپ دستور داد که جدا کردن خانواده‌ها تمام شده و از این پس همه اعضای یک خانواده با هم در بازداشت باشند. این در حالی است که بر اساس قوانین امریکا کودکان مهاجران نمی‌توانند بیش از ۲۰ روز در بازداشت دستگاه مهاجرت باشند، چه با پدر و مادر چه بدون آنها.
بنا به توافقی که بر سر دعوای حقوقی مشابهی در سال ۱۹۹۷ پیش آمده بود، مقرر شده که فرزندان مهاجران بدون مدرک که زیر ۱۸ سال سن دارند بیشتر از ۲۰ روز در بازداشت نباشند. ترامپ در فرمانی که صادر کرده از دادگاه خواسته در این مورد قوانین تغییر کند. اما ناظران می‌گویند که بعید است دادگاه اجازه بازداشت کودکان را برای بیش از ۲۰ روز صادر کند. صحبت‌هایی درباره امکان اسکان کودکان در پایگاه‌های نظامی شده که ظاهراً با عدم تمایل ژنرال ماتیس، وزیر دفاع امریکا روبه‌رو شده است و سردرگمی ادامه دارد. از پنجم ماه مه (حدود یک ماه و نیم پیش) به این سو بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ کودک از والدین‌شان جدا شده و به مراکز مختلفی در امریکا فرستاده شده‌اند. این‌ها کودکانی بودند که والدین‌شان قصد داشتند از مرز‌های جنوبی بدون مدارک قانونی با آن‌ها وارد ایالات متحده شوند. آسوشیتدپرس نیز گزارشی منتشر کرده که در آن کودکان مهاجران گفته‌اند که در یک مرکز نگهداری در ایالت ویرجینیا، به آن‌ها دستبند زده‌اند، کتک‌شان زده‌اند، لخت در سلول رهای‌شان کرده‌اند و در حالی که کیسه بر سرشان کشیده بودند آن‌ها را به صندلی بسته‌اند. بنا به یک شکوائیه دیگر به کودکانی در یک مرکز نگهداری کودکان در تگزاس، به اسم ویتامین، داروی بیماری روانی می‌دادند. انتقاد سازمان ملل سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل درباره سیاست جداسازی کودکان مهاجر از خانواده‌های‌شان در امریکا اعلام کرد که کودکان نباید هیچ‌گاه به دلایلی در ارتباط با وضع مهاجرت خود یا والدین‎شان بازداشت شوند. مخبر ویژه سازمان ملل نیز با بررسی فقر در چندین ایالت امریکا، اعلام کرد که حدود ۴۰ میلیون نفر در امریکا در فقر شدید زندگی می‌کنند. اقدامی که با واکنش نماینده امریکا در سازمان ملل روبه‌رو شد و نیکی هیلی گفت که این گزارش «گمراه‌کننده و با انگیزه‌های سیاسی» نوشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، راوینا شامداسانی، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز پنج شنبه با انتقاد از راه‌حل مهاجرتی امریکا تأکید کرد: «واشنگتن «باید راه‌حل‌های جایگزین بازداشت را بررسی کند و مهم‌تر از همه حقوق انسانی این مهاجران را به ویژه در مواردی که شامل حال خانواده‌ها و کودکان می‌شود، مد نظر قرار دهد». وی افزود: «مهاجرت غیرقانونی نباید یک تخلف جنایی باشد. نباید با این افراد به عنوان جنایتکار برخورد شود.». کریستوف بولیراک، سخنگوی یونیسف نیز در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: «ما مخالف دو چیز هستیم: ما نه تنها مخالف جدا کردن کودکان از خانواده‌های‌شان با هدف کنترل مهاجرت هستیم، بلکه با بازداشت‌ها نیز مخالفیم.» از سوی دیگر، فیلیپ آلستون، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به فقر شدید و حقوق بشر، در ماه گذشته میلادی گزارش خود را از بررسی فقر و آثار سیاست‌های دونالد ترامپ بر وضع معیشتی مردم امریکا منتشر کرد. به گزارش روزنامه امریکایی واشنگتن‌پست، آلستون پس از سفر به چندین شهر در امریکا و بررسی فقر در چند ایالت در گزارش خود دولت ترامپ را متهم کرد که با سیاست‌هایش «میلیون‌ها شهروند» امریکا را بیش از پیش به سوی فقر می‌راند. طبق این گزارش، امریکا در میان کشور‌های توسعه‌یافته بیشترین نرخ فقر جوانان، مرگ‌ومیر نوزادان، حبس و نابرابری در درآمد را دارد. بر اساس آمار موجود در این گزارش، در امریکا حدود ۴۰ میلیون نفر در فقر زندگی می‌کنند، ۵/۱۸ میلیون در فقر شدید، و ۳/۵ میلیون نفر در فقر مطلق از نوع جهان سومی. در نخستین واکنش رسمی از سوی دولت ترامپ به این گزارش، نیکی هیلی، نماینده امریکا در سازمان ملل روز پنج شنبه با لحنی تند به انتقاد از گزارش فیلیپ آلستون پرداخته و این امر را که سازمان ملل در «ثروتمند‌ترین و آزاد‌ترین کشور دنیا» به بررسی فقر بپردازد «اساساً مسخره» خواند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد