وزیر کشور: بیدقتی در توافق هستهای رخ نداده است
عبدالرضا رحمانی فضلی صبح امروز در همایش نقش مبلغان در کاهش و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سالن همایش غدیر استان قم، بیان کرد: موضوع آسیبهای اجتماعی یک مسئله جهانی است؛ از نظر متوسط گیری، کشور ایران در ردههای پایین متوسط است و وضعیت به نسبت روند شیوع و گسترش آسیبها، وضع بسیار خوبی دارد.
خبرگزاری ایسنا: وزیر کشور با بیان اینکه آگاهی دنیا از بدعهدی آمریکا، دستاورد بزرگی است، عنوان کرد: پس از خروج آمریکا از برجام، کشورهای اروپایی بیانیه دادند و حق را به ایران دادند.
عبدالرضا رحمانی فضلی صبح امروز در همایش نقش مبلغان در کاهش و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سالن همایش غدیر استان قم، بیان کرد: موضوع آسیبهای اجتماعی یک مسئله جهانی است؛ از نظر متوسط گیری، کشور ایران در ردههای پایین متوسط است و وضعیت به نسبت روند شیوع و گسترش آسیبها، وضع بسیار خوبی دارد.
وی افزود: در موضوع مواد مخدر در ۱۵ سال اخیر ۴۸۰۰ درصد افزایش تولید داشته و ۲۵ درصد تعداد معتادین نیز در دنیا افزایش یافته است؛ همچنین تنوع موادمخدر، از ۲۰ مورد به ۶۰۰ مورد افزایش یافته است؛ ۶۰ میلیلارد دلار میزان تجارت مواد مخدر است و سن اعتیاد نیز به سمت جوانی و نوجوانی میرود، همچنین در بین بانوان نیز اعتیاد افزایش یافته است.
وزیر کشور با بیان اینکه در سال گذشته، ۸۲۰ تن مواد مخدر کشف و ضبط شد، تصریح کرد: موضوع مواد مخدر یک بلا در سطح جهانی است و جزو اولویتهای مهم در آسیبهای اجتماعی است و مابقی آسیبهای اجتماعی نیز، غالبا ناشی از اعتیاد است.
وی ادامه داد: با پدیده تغییر نسل مواجه هستیم، نوع نگرش و انتخاب این نسل بسیار مهم است، مسئولین و خانوادهها باید نسبت به این نوع نگرش درک داشته باشند و این موضوعی است که مغفول مانده است؛ چون فهم درستی به طور کلی از این نسل نداریم، ارتباط درست و منطقی نمیتوانیم برقرار کنیم و امکان تاثیر گذاری وجود ندارد.
رحمانی فضلی اظهار کرد: انقلاب اسلامی و شرایط آن زمان را نتوانستیم برای نسل جدید ترسیم کنیم و به همین دلیل جوانان درک درستی از شرایط آن زمان ندارند و به همین دلیل با یک جریانی از خارج کشور که در داخل کشور هم نفوذ داشته است مواجه هستیم که در بین جوانان، دیکتاتوری و ظلم را به یک ارزش تبدیل کردهاند.
وی بیان کرد: در بهترین حالت در دنیا، ماندگاری پاک شدگان از اعتیاد، حداکثر ۲۰ درصد است، وقتی کسی وارد حیطه اعتیاد شود، یکسری شرایط روحی و جسمی و مکانیزم بدن اتفاق میافتد که جدا شدن از آن بسیار سخت است و کسانی که ترک میکنند بسیار کار بزرگی را انجام میدهند؛ ۷۸۰ هزار نفر در سال گذشته در کمپهای ترک اعتیاد، مواد مخدر را ترک کردند که البته ۱۵ درصد از این تعداد، ماندگاری پاکی از اعتیاد دارند.
وزیر کشور عنوان کرد: اولین موضوع در مقابله با آسیبهای اجتماعی، ساماندهی آسیبهای اجتماعی است؛ یعنی باید همه مردم را در این موضوع درگیر کنیم و یک جریان سازی ایجاد شود؛ با یک ستاد و کارهای دولتی نمیشود کاری از پیش برد؛ هر موضوعی را اگر بخواهیم پایهدار در جامعه ثبت کنیم، باید تبدیل به باور و اعتقاد شود و بهترین ظرفیت ایجاد باور در جامعه ما، استفاده از ظرفیت دینی و اخلاقی جامعه است.
وی افزود: طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی بزرگ است که روند آن متاسفانه در کشور رو به افزایش است و البته سرعت رشد آن کمتر شده است؛ یکی از دلایل اصلی طلاق در کشور، مشکل اعتیاد است.
رحمانی فضلی تصریح کرد: در شرایط فعلی با نوع نگرش و نوع ادعایی که ایران در دنیا کرده است، باعث تحریک و تهاجم عدهای میشود که منافعشان از ایران تامین میشود؛ ما میخواهیم با اعتقاد دینی و با استقلال زندگی کنیم، ولی دشمنان نمیگذارند این مسیر را پیش ببریم و ۴۰ سال است با این مشکل درگیریم.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب فراز و فرودهای زیادی را در کشور تجربه کرده ایم، شرایطی که امروز در آن واقع شدیم، اوج تقابل است و این به دلیل این است که اکنون در اوج قدرت قرار گرفتهایم؛ زمانی هیچ کس باور به پیروزی انقلاب نداشت، اما اکنون اسم ایران به عنوان یک قدرت در دنیا برده میشود.
وزیر کشور اظهار کرد: وقتی آمریکا از برجام کنار رفت، تمام کشورهای اروپایی بیانیه صادر کردند و حق را به ایران دادند؛ باید بدانیم این مسیری که انتخاب کردهایم برای آزادی و استقلال، در عرصه بینالمللی نیاز به همراه کردن و اتمام حجت کردن با کشورها داریم؛ الان همه دنیا فهمیدند که آمریکا بدعهدی کرده است؛ اکنون دل ملتهای مسلمان منطقه با ایران است و ایران اکنون در اوج قدرت است.
وی با بیان اینکه هرکس فکر کند که رابطه بین الملل مبتنی بر اعتماد ۱۰۰ درصدی است، حتما اشتباه میکند، بیان کرد: در بحث توافق هستهای بی دقتی صورت نگرفته است و همین که همه دنیا فهمیدند که آمریکا بد عهد است، دستاورد بسیار بزرگی است.
رحمانی فضلی اظهار کرد: تمام تحلیلها و توطئههای آنان این است که در داخل شکاف ایجاد کنند؛ دشمنان میدانند که از خارج امکان ضربه زدن به ایران را ندارند و به همین دلیل دنبال ایجاد تفرقه افکنی در داخل کشور هستند.
وی افزود: قدرت داخلی ما مبتنی بر دو امر است، بحث اول اتحاد و انسجام داخلی است که اگر این را از دست بدهیم، زمینههای اختلاف ایجاد میشود و این هدف دشمن است؛ ولایت فقیه و رهبری، عمود خیمه و عنصر اتحاد در کشور است و اگر کسی غیر از این فکر کند، قطعا اشتباه است.
وزیر کشور تصریح کرد: هیچ کسی از نظر تجربه سیاسی، شجاعت و قدرت تحلیل مسائل با مقام معظم رهبری قابل مقایسه نیست؛ هیچ شعاری و صحبتی نباید خلاف حرف ایشان مطرح شود و نباید عدهای فکر کنند که بیشتر از همه میفهمند؛ همه مکلف به اجرای فرامین رهبری هستند، ولی در عرصه اجرا ممکن است فرامین به صورت درست انجام نشود، ولی هیچ قصد عمدی و لجبازی در برابر فرامینهای رهبری وجود ندارد.
وی ادامه داد: عامل بعدی اتحاد ما، مردم کشور هستند، مردم عنصر قدرتساز هستند و به همین دلیل رضایتمندی مردم بسیار اهمیت دارد و باید مورد توجه قرار بگیرد؛ در حوزه اقتصادی، کشور ظرفیت و توان بسیار بالایی دارد، ولی باید بدانیم که در بحث زیر ساختها باید قدرتمند شویم؛ ضعفهایی در موضوع اقتصاد وجود دارد که باید با تلاش و کمک مردم، این ضعفها را حل کنیم و به دنبال توسعه اقتصادی باشیم.
رحمانی فضلی در خصوص فیلترینگ تلگرام و فضای مجازی عنوان کرد: در موضوع حوادث دی ماه، شاهد بودیم که چگونه از طریق تلگرام به عنوان یک ابزار رسانه ای، در میدان فرماندهی میکردند و به همین دلیل در شب دوم اتفاقات، تلگرام بسته شد و همه، خصوصا رییس جمهور در این مسئله اتحاد نظر داشتند و بعد از بسته شدن تلگرام، شاهد کاهش ۷۰ درصدی هیجانات بودیم.
وی افزود: بعد از اتفاقات دیماه، گزارشاتی از طرف وزارت ارتباطات داده شد که چند میلیون نفر با فیلترشکن وارد تلگرام شدند، نگرانی این بود که سوراخی که بنا بود گرفته شود، بسته نشد و در عوض با استفاده از فیلترشکن، سوراخهای جدید باز شد؛ به همین دلیل تصمیم بر این شد که مجددا تلگرام باز شود و رییس جمهور یک نامه خیلی محرمانه در ۶ بند به وزیر ارتباطات نوشتند که در رسانهها نیز منتشر شد و در آن نامه رییس جمهور تکلیف کردند که انحصار تلگرام شکسته شود و از پیامرسانهای داخلی نیز حمایت شود.
وزیر کشور ادامه داد: اکنون ۴۰ میلیون نفر ایرانی در تلگرام حضور دارند، زمانی که این تعداد به ۶۰ میلیون برسد، طرف مقابل برای گرفتن امتیاز به کشور فشار وارد میکند و آن زمان تعداد بیشتری اشتغال در این بستر ایجاد میشود و این یک تهدید بزرگ است؛ سیاست همه مسئولین بر این بود که پیامرسانهای داخلی ظرفیت را افزایش دهند و شکستن انحصار تلگرام موضوعی بود که همه بر آن توافق داشتند.
وی ادامه داد: اکنون پنج پیامرسان داخلی فعال هستند که در مجموع تا سه روز قبل، ۱۵ میلیون نفر در این پیام رسانها کاربر دارند؛ در شرایط فعلی دو نظر وجود داشت که یک نظر این بود که تا بالا رفتن ظرفیت پیامرسانهای داخلی و قدرت مسدود کردن فیلترشکنها برای فیلترینگ تلگرام صبر شود و نظر بعدی این بود که با همین شرایط، تلگرام فیلتر شود و قوه قضائیه حکم داد و تلگرام فیلتر شد.
دیدگاه تان را بنویسید