خبرگزاری فارس: نشريه «فایننشالتایمز» انگليس با اسحاق جهانگيري معاون اول رئیسجمهور مصاحبهاي كرده كه خلاصهاي از آن را در زير ميخوانيد:
اعتراضهای اخیر ایران نتیجه ناامیدی مردم بود؟
▪️ما از وقتی که مسئولیت را گرفتیم (سال ۲۰۱۳: ۱۳۹۲) قطعاً نگران بودیم که مردم مشکلاتشان را به خیابانها بیاورند. اما کسانی که درک درستی از جمهوری اسلامی ایران دارند میدانند که این رژیم در رویارویی با مردم از انعطاف بالایی برخوردار است. اگر ایرانیها به حجاب اجباری اعتراض کنند جمهوری اسلامی چه واکنشی نشان خواهد داد؟
▪️اینکه اکثریت مردم ایران چه میخواهند هنوز مشخص نیست، اما بیش از ۶۰ درصد از مردم ایران هنوز باور دارند که میتوانند خواستههایشان را از طریق اصلاحات دنبال کنند... و قطعاً به آن هم دست پیدا خواهند کرد.
موقعیت اقتصادی کنونیِ ایران به آن بدی که مردم فکر میکنند نیست و این بخشی از بازی و پروپاگاند رقبای دولت است. مخالفان دولت به دنبال این هستند تا با ایجاد جو خوشبینی مردم نسبت به اصلاحات را از بین ببرند، اما نمیدانند که این کار کل سیستم را از بین میبرد. شما میتوانید درباره مشکلات اجتماعی شروعکننده یک کار باشید، اما الزاماً به معنی این نیست که بتوانید آن را هم تمام کنید. در واکنش به رقابت تندروها و اصلاحطلبها و نگرانی درباره جانشینی رهبر انقلاب؟
▪️آقای خامنهای در حال حاضر بسیار خوب هستند و ما نگرانیای از این بابت نداریم. هنگامی که آن روزهای سرنوشتساز فرا برسد به لطف سطوح بالای «بلوغ» در سیستم هیچ بحرانی به وجود نخواهد آمد. درباره اینکه چرا از زمان انتخابات دیداری با رهبر نداشته است؟
▪️من رابطه خوبی با رهبر [انقلاب]دارم، اما زمان انتخابات کمی زیادهروی کردم. امیدوارم که به زودی ایشان را ملاقات کنم. در جایگاه مسئول مبارزه با فساد اقتصادی چه کاری با سازمانهای وابسته به سپاه یا سازمانهای دولتی خواهد کرد؟
▪️با همه آنها برخورد خواهد شد؛ فقط ممکن است تا قبل از انجام تحقیقات بیشتر چیزی از آن را عمومی نکنیم. تحت قوانین جدید، بهعنوان بخشی از تلاش برای مبارزه با فساد، باید نیروهای سپاه بخشی از سودهای اقتصادیشان را قربانی بهبود وضعیت اقتصادی کشور کنند. همه حرف ما این است که سپاه به بخش خصوصی آسیب نزند و بخش خصوصی به مهمترین بازیگر اقتصاد تبدیل شود. واقعیت این است که فساد زیاد است و بدترین حقیقت این است که تا وقتی که فضای اقتصادی باز و شفافیتسازی نشود فساد در سطح وسیعی سیستماتیک خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید