نماینده مجلس: وضعیت کارخانهها هرسال بدتر میشود
احمد امیرآبادی فراهانی ظهر امروز در همایش فعالان سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور اظهار داشت: از شرایط تحقق کامل اقتصاد مقاومتی داشتن اراده و روحیه کافی در این زمینه است تا برنامهریزیها نیز بر همین اساس صورت گرفته و اجرا شود.
خبرگزاری تسنیم: عضو هیئترئیسه مجلس گفت: متأسفانه بانکها هزینه و جبران کسریهای ناشی از اختلاسها و بیمدیریتیها را از مردم و واحدهای تولیدی دریافت میکنند.
احمد امیرآبادی فراهانی ظهر امروز در همایش فعالان سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور اظهار داشت: از شرایط تحقق کامل اقتصاد مقاومتی داشتن اراده و روحیه کافی در این زمینه است تا برنامهریزیها نیز بر همین اساس صورت گرفته و اجرا شود.
وی بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی را موردتوجه قرار داد و افزود: دولت بدهی 130 هزارمیلیاردی به تأمین اجتماعی دارد و برای جبران این بدهی نیز بخشی از پتروشیمیها به این سازمان واگذار شده است، چراکه دولت در حال حاضر توانایی پرداخت این میزان بدهی را ندارد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: از دیگر مشکلات پیش روی اقتصاد مقاومتی و رونق کسبوکار نحوه عملکرد بانکهای کشور بوده که رویکرد آنها در حال حاضر اسلامی نیست و مشکلات فراوانی را نیز در این زمینه به وجود آورده است.
امیرآبادی با تأکید بر هزینههای بالای تولید در کشور تصریح کرد: متأسفانه باوجود بالا بودن هزینههای تولید در کشور، بخش قابلتوجهی از این هزینهها و عوارض نیز بهحساب برخی سازمانها و ادارات وارد میشود.
وی عنوان کرد: هزینههایی که برخی سازمانهای نظارتی مانند استاندارد از واحدهای تولیدی دریافت میکنند فشار قابلتوجهی بهنظام تولیدی کشور وارد میسازد، همچنین متأسفانه بانکها هم هزینه و جبران کسریهای ناشی از اختلاسها و بیمدیریتیها را از مردم و واحدهای تولیدی دریافت میکنند.
وی ادامه داد: ازجمله طرحهای دولت، افزایش قیمت حاملهای انرژی بوده که پیشبینی کسب درآمدی 18هزار میلیاردی را از این افزایش قیمتها در نظر گرفته همچنین از دیگر عوامل عدم تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور داشتن نگاههای غربی در عرصههای مختلف است، درحالیکه دولت اصولاً با تبعیتکردن از مدلهای اقتصادی غرب توانایی تحقق اقتصاد مقاومتی را نخواهد داشت.
امیرآبادی عنوان کرد: بانکها در بخشهای مختلف بهویژه در مسئله مسکن و صنعت همراهی مناسبی با تولیدکنندگان ندارند درحالی که برای اجرای اقتصاد مقاومتی باید این طرز نگاه تغییر پیدا کند، همچنین برای تأمین بودجه سال آینده نیز باید بر مبنای اقتصاد مقاومتی عمل شود.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: واگذاری بیمههای بازرگانی و تجاری به برخی سیاسیون در نوع خود عجیب است و از همین رو نیز باید مردم و سرمایهگذاران واقعی هزینه بیمدیریتیهای برخی دیگر را پرداخت کنند و امروز این قبیل بیمهها ازجمله موانع تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور است.
وی عنوان کرد: متأسفانه با افزایش هزینههای جاری کشور هزینههای عمرانی دچار کاهش شده و مالیات نیز باید زمانی دریافت شود که بازار در رونق باشد، ولی در حال حاضر وضعیت تولیدکنندگان و کارخانهها هرسال بدتر میشود.
نماینده مردم قم در مجلس با انتقاد از برخی هزینههای تحمیلی دولت به استانها ابراز کرد: نوع نگاه امروز دولت به حوزه اقتصاد در تعریف اقتصاد مقاومتی نیست و انتظاراتی هم که از این سیاست کلی میرفت تاکنون برآورده نشده چراکه به توان داخلی در این زمینه اعتماد کافی نبوده است، درحالیکه اعتماد به توان داخلی در بخش نظامی قدرت خود را بهخوبی نشان داده است.
امیرآبادی عنوان کرد: از دیگر عوامل عدم تحقق اقتصاد مقاومتی، تصمیمهای لحظهای گمرک است، چراکه با برخی تصمیمها و قوانینی که توسط گمرک شده سبب سود میلیاردی برای گمرک میشود. نبود شفافیت نیز از دیگر عوامل پیشروی عدم تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور است که در این زمینه لازم است محل درآمدها و هزینههای تمام سازمانها و نهادها و ازجمله نمایندگان مجلس مشخص شود.
دیدگاه تان را بنویسید