تشریح برنامه‌های ظریف به آفریقای جنوبی

کد خبر: 739684

محسن موحدی قمی سفیر ایران در پرتوریا امروز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اعزامی در تشریح سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در رأس یک هیأت عالیرتبه سیاسی و اقتصادی به پرتوریا عنوان کرد: وزیر خارجه کشورمان به منظور ملاقات با مقامات آفریقای جنوبی و برگزاری سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور به آفریقای جنوبی سفر کرده و این دیدار در جهت توسعه روابط در دو منطقه مهم خاورمیانه و آفریقا است.

خبرگزاری فارس: سفیر ایران در آفریقای جنوبی با تشریح ظرفیت‌های متنوع همکاری بین ایران و آفریقای جنوبی، سفر ظریف به پرتوریا و برگزاری سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی را گامی موثر در جهت توسعه روابط دو کشور برشمرد.

محسن موحدی قمی سفیر ایران در پرتوریا امروز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اعزامی در تشریح سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در رأس یک هیأت عالیرتبه سیاسی و اقتصادی به پرتوریا عنوان کرد: وزیر خارجه کشورمان به منظور ملاقات با مقامات آفریقای جنوبی و برگزاری سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور به آفریقای جنوبی سفر کرده و این دیدار در جهت توسعه روابط در دو منطقه مهم خاورمیانه و آفریقا است.

موحدی قمی با بیان اینکه زمینه‌هایی که در جهت توسعه روابط مدنظر دو کشور است بیشتر در زمینه‌های اقتصادی، بازرگانی، علمی و آموزشی خواهد بود، عنوان کرد: دو کشور دارای روابط بسیار خوب و تاریخی با هم هستند و در بسیاری از موضوعات سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی مواضع مشترکی دارند.

وی با بیان اینکه ایران بعد از پیروزی انقلاب، کلیه روابط خود را با دولت نژادپرست آفریقای جنوبی و رژیم آپارتاید قطع کرد و در کنار ملت آفریقای جنوبی و مبارزات آنها علیه آپارتاید ایستاد، خاطرنشان کرد: روابط دو کشور براساس زمینه‌های تاریخی و اقداماتی که ظرف دو دهه گذشته بین دو کشور انجام گرفته تدوین شده است.

سفیر ایران در پرتوریا اضافه کرد: با پیروزی مردم آفریقای جنوبی و اضمحلال رژیم آپارتاید در سال 1373 بلافاصله روابط دو کشور برقرار شد و دو کشور از روابط گرم و فرآیند فزاینده‌ای از همکاری‌ها در عرصه‌های مختلف برخوردار شدند.

وی در تشریح برنامه‌های ظریف در این سفر عنوان کرد: علاوه بر حضور وزیر خارجه در سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور و انجام دیداری دوجانبه با همتای خود، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با جاکوب زوما رئیس جمهور آفریقای جنوبی دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. علاوه بر آن نشست صمیمانه‌ای نیز با ایرانیان مقیم آفریقای جنوبی با حضور وزیر خارجه برگزار خواهد شد.

وی به برگزاری نشستی تجاری با حضور بخش‌های خصوصی و بازرگانان و تجار دو کشور نیز اشاره کرد و افزود: بخش‌های مختلف تجاری و اقتصادی، نخبگان اقتصادی، مقامات اقتصادی سازمان‌های دولتی، نیمه دولتی و روسای شرکت‌های بزرگ در اجلاس اقتصادی حضور خواهند داشت و این جلسه توسط وزیر خارجه کشورمان افتتاح خواهد شد.

موحدی قمی در ادامه با بیان اینکه علاقه زیادی در طرف آفریقای جنوبی برای همکاری با طرف ایرانی و توسعه و تقویت روابط اقتصادی وجود دارد، بیان کرد: نشستی نیز با اصحاب رسانه در آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد و مصاحبه زنده‌ای نیز با شبکه سراسری آفریقای جنوبی در برنامه وزیر خارجه گنجانده شده است.

وی با اشاره به بیانیه مشترک سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک که قرار است به امضای وزرای خارجه دو کشور به عنوان روسای این کمیسیون برسد، خاطرنشان کرد: در این سند مهم دستورالعمل اقدامات و پیگیری‌های دو کشور ظرف یک سال آینده تا برگزاری اجلاس بعدی ذکر خواهد شد.

سفیر ایران در ادامه این گفت‌وگو درباره حجم مبادلات تجاری بین ایران و آفریقای جنوبی با ذکر این نکته که متاسفانه ظرف یک دهه گذشته تا سال 2015 به دلیل تحریم‌های گسترده خصوصا از سوی آمریکایی‌ها، با مشکلات زیاد و کاهش حجم مبادلات تجاری روبرو بودیم، خاطرنشان کرد: تا قبل از آن حجم مبادلات بیش از 2 میلیارد دلار بود که الان به 140 میلیون دلار کاهش یافته و تمام تلاش نمایندگی ایران در پرتوریا در این جهت است که هم وضع سابق بازگردانده شود و هم شاهد توسعه بیشتر روابط تجاری بین دو کشور باشیم.

سفیر ایران با اشاره به هدفگذاری 2 میلیارد دلاری حجم روابط برای سال 2020 توسط روسای جمهور دو کشور در سفر سال گذشته زوما به تهران، بیان کرد: مجموعه دستگاه دیپلماسی و سازمان‌های اقتصادی مرتبط بین دو کشور در این جهت در حال حرکت هستند و مجمع تجاری که در حاشیه نشست کمیسیون مشترک برگزار می‌شود نیز در این جهت است.

موحدی قمی این نکته را در عین حال یادآور شد: حجمی از مبادلات تجاری بین دو کشور وجود دارد که در ارقام رسمی ذکر نمی‌شود به عنوان مثال حجم زیادی از صادرات ما به کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه امارات متحده عربی انجام و از آنجا به کشورهای دیگر از جمله آفریقای جنوبی صادر می‌شود،‌به همین خاطر باید حجم مبادلات تجاری را بیشتر از این ارقام بدانیم، ولی با توجه به هدفگذاری انجام شده باید با جدیت به آن سمت حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت برای همکاری بین دو کشور زیاد است، یکی از زمینه‌های همکاری را در حوزه انرژی برشمرد و افزود: صنعت نفت آفریقای جنوبی هم از بعد واردات، نفت خام، گاز و پتروشیمی بازار بسیار خوبی برای صنایع نفتی ماست و ظرفیت‌های بالا و خوبی در زمینه نفت، پتروشیمی، گاز و صنایع وابسته در آفریقای جنوبی وجود دارد.

به گفته سفیر ایران دسترسی به بازار انرژی آفریقای جنوبی به معنای ورود به بازار دیگر کشورهای جنوب آفریقا هم خواهد بود.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی در زمینه ساخت پالایشگاه و تولید انرژی از گاز مایع و پتروشیمی و موضوعات دیگر در آفریقای جنوبی وجود دارد، به سرمایه‌گذاری شرکت ام‌تی‌ان ایرانسل آفریقای جنوبی اشاره کرد و آن را یک سرمایه‌گذاری خوب و پرمنفعت برای دو طرف خواند.

موحدی قمی ادامه داد: در سال گذشته قراردادی در حدود 750 میلیون دلار نیز در این زمینه امضا شد.

سفیر ایران با ذکر این نکته که بخش‌های خصوصی آفریقای جنوبی علاقه زیادی برای همکاری با طرف‌های ایرانی دارند و بسترهای خوبی هم در کشور ما و هم در زمینه سرمایه‌گذاری مشترک در آفریقای جنوبی فراهم است، افزود: یکی از این موارد، ساخت واحدهای تولید الکتریسته از نفت است که می‌توان با آفریقای جنوبی در این زمینه همکاری کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد