سرویس سیاسی فردا: حسن روحانی اولین سفر خود به نیویورک را در دولت دوازدهم امروز آغاز کرد. قرار است وی علاوه بر سخنرانی در جمع سران کشورهای حاضر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار است با نخبگان و ایرانیان مقیم آمریکا و علمای دینی و رهبران جوامع اسلامی آمریکا دیدار و گفتگو کند همچنین دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد و تعدادی از سران کشورهای حاضر در حاشیه مجمع عمومی و گفتوگو با مدیران و سردبیران ارشد رسانههای بینالمللی و مطبوعات نیز از دیگر برنامههای روحانی در این سفر است.
روحانی: شاهد شرایط دشواری در ارتباط با مظلومان میانمار هستیم
روحانی در بدو ورود به فرودگاه جان اف کندی نیویورک در جمع خبرنگاران گفت: هدف از این سفر، شرکت در اجلاس سران مجمع عمومی سازمان ملل متحد و رساندن صدای ملت بزرگ ایران به گوش جهانیان و همچنین تشریح شرایط دشوار منطقه است. امروز شاهد شرایط دشواری بویژه در ارتباط با مظلومان میانمار هستیم و همچنین در این سفر دیدارها و جلساتی با سران کشورها، نخبگان، علمای اسلامی، مدیران رسانه های همگانی در آمریکا و نیز ایرانیان مقیم خواهیم داشت.
روحانی همچنین در هنگام ترک تهران به مقصد نیویورک با اشاره به دیدار خود با سران برخی از کشورها از جمله بلژیک، اتریش، فرانسه، ژاپن، پاکستان، آفریقای جنوبی و بولیوی، تاکید کرد: در اجلاس سران بسیاری از کشورها از قارههای مختلف حضور دارند که در حد فرصت با آنها دیدار کرده و درباره روابط دوجانبه، مسایل منطقهای و جهان و موضوعاتی نظیر برجام و بحران میانمار با آنان گفتگو خواهیم کرد. معمولاً در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نشستهای دیگری هم با حضور سران کشورها برگزار میشود که اینبار سازمان همکاری کشورهای اسلامی برگزاری نشستی درباره میانمار را در دستور کار دارد.
اما بخش مهم این سفر مربوط به سخنرانی رئیس جمهور و موضوعاتی میشود که قرار است درباره آن در سازمان ملل صحبت کند. به نظر میرسد با توجه به بحران و خشونتی که علیه مسلمانان در میانمار صورت گرفته است پیگیری این موضوع در صحن سازمان ملل باید جز مهمترین محورهای سخنرانی رئیس جمهور باشد.
در همین رابطه علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس به خبرنگار فردا گفت: اولویت صحبتهای رئیس جمهور با توجه به تاثیری که سازمان ملل در همگرایی و توجه سران و دولتها خواهد داشت، قاعدتا جلب توجه جهانیان نسبت به نقض حقوق بشر و استاندارهای دو گانهای که مجامع جهانی نسبت به حقوق بشر اتخاذ میکنند باید باشد.
وی ادامه داد: اولین سفری که آقای روحانی در دولت یازدهم به نیویورک داشتند، جهان عاری از خشونت را پیشنهاد کردند که به عنوان مهمترین موضوع محوری مدنظر مجمع عمومی قرار بگیرد. در حال حاضر با توجه به شرایط بحرانی خاورمیانه و به خصوص وضعیتی که در میانمار اتفاق افتاد و مواضع متناقضی که مجامع جهانی نسبت به حوادث مختلف میگیرند، به نظر میرسد ایجاد نوعی همگرایی نسبت به رعایت حقوق بشر و مسائل حقوق بشری موضوع مهمی است که میتواند مورد توجه روحانی قرار بگیرد.
رحیمی تصریح کرد: اولویت دوم هم تلاش برای خلع سلاح هستهای از جهان است و اینکه مسابقات تسلیحاتی در حوزه هستهای به پایان رسد. این موضوع به امنیت جهانی و صلح جهانی به صورت موثر کمک خواهد کرد.
وی در خصوص پیگری نقض عهد آمریکا در برجام خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع برجام و نقض عهدی که آمریکاییها در مسائل متعدد داشتند تشکیل گروه وزاری خارجه ۱ + ۵ به طور رسمی اقدام موثری است که در حاشیه برگزاری مجمع عمومی، موثر خواهد بود و در دستور کار جمهوری اسلامی هم قرار دارد که رویکرد آمریکا مورد بررسی قرار گیرد؛ ولی روشنگری رئیس جمهوردر خصوص موانعی که آمریکاییها ایجاد میکنند در مقابل برجام و ایران، این میتواند افکار عمومی را با واقعیاتی که در جریان است بیشتر آشنا کند.
دیدگاه تان را بنویسید