سرویس سیاسی فردا: دکتر محمد باقر قالیباف، صبح امروز طی سخنانی در یادواره شهدای مدافع حرم استان ایلام که در محل مسجد جامع این شهر برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را شاکرم که توفیق پیدا کردم در جمع مردم شهید پرور، ولایتمدار، شجاع و با صفای استان ایلام حضور پیدا کنم و این را برای خودم یکی از نعمتهای الهی میدانم. سالهایی که آغاز شکل گیری هویت افراد به شمار میرود، سالهای به یادماندنی است که همیشه طول عمر همراه انسان خواهد بود. بنده نیز به برکت انقلاب اسلامی توفیق داشتم تا سالهای آغاز جوانی خود را در روزهای بسیار سختی در کنار مردم غیور، با محبت و مهماننواز در شهر ایلام شروع کنم.
قالیباف ابراز داشت: این علاقه و ارتباط همچنان در طول بیش از ۳۰ سال از دفاع مقدس تا کنون ادامه داشته و حتی یک لحظه در زندگی استانهای غربی شامل ایلام، خوزستان، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی را فراموش نکردم. در سال ۵۹ زمانی که دشمن بخشی از این میهن عزیز را اشغال کرده بود و در تمامی مسیر میمک تا ارتفاعات سومار امکان تردد نبود، در آن زمان من روزها و شبهایی را با عشایر این خطه گذراندیم. آنها خودشان یگان تشکیل دادند و در کنار جنگ، پشتیبانی میکردند.
این فرمانده دوران دفاع مقدس افزود: در جنگ تحمیلی استان ایلام از هر استان دیگری استثنا بود. چرا که مردم در زیر هر کدام از درختها تا منطقه صالح آباد و اسلام آباد با چادر زندگی کردند و باری به دوش دولت نشدند.
در همین رابطه بخوانید: قالیباف: بیکاری را نمیتوان با بخشنامه و پشت میزنشینی حل کرد
وی با اشاره به قناعت مردم ایلام، تاکید کرد: مردم ایلام بسیار قانع، با محبت و مهمان نواز هستند؛ این مردم در روز سخت تهاجم دشمن، در مقابل دشمن ایستادند و جان و مال خودشان را دادند تا مردانه از سرزمین خودشان دفاع کنند؛ با وجود ناامنی که تروریست ها و سلفی ها از کشورهای همسایه ما تا قلب اروپا ایجاد کردند، ولی چنین امنیت پایداری در کشور برقرار است که امنیت کشور مدیون شهدای آن روز دفاع مقدس و شهدای امروز مدافع حرم است.
اگر مردم در دفاع مقدس نبودند ما به چنین پیروزی و امنیتی دست پیدا نمی کردیم
فرمانده لشکر ۵ نصر در دفاع مقدس با اشاره به حضور مردم در جنگ تحمیلی، گفت: اگر مردم در دفاع مقدس نبودند ما به چنین پیروزی و امنیتی دست پیدا نمی کردیم. امروز اگر نظام مقدس جمهوری اسلامی در بعد تجهیزات، امکانات، تکنولوژی، خودکفایی، مسایل نظامی با همه پیچیدگی ها و فناوری ها چنین ظرفیتی در اختیار دارد، این به برکت حضور مردم در این عرصه بوده است.
وی ابراز داشت: بنده نیز پشت میز مدرسه بودم و درسم را میخواندم، در زمان شروع جنگ سپاهی و ارتشی نبودم اما با آغاز دفاع مقدس هر کدام از ما به بخشی آمدیم و ده ها و صدها هزار نفر از مردم اینگونه وارد شدند. تا زمانی که بنیصدر در مصدر کار بود، اجازه حضور مردم را در صحنه دفاع مقدس نداد اما بعد از عزل بنی صدر حضور مردم به فرمان امام (ره) اتفاق افتاد. امروز نیز اگر در عرصه های دیگر دچار اشکال هستیم، اشکال از همین نقطه شروع می شود.
قالیباف بزرگترین بحران کشور را بحران اقتصادی خواند و گفت: دشمن نیز به همین ضعف ما پی برده است، به نحوی که هم تحریم و فشار اقتصادی را به ما وارد می کند و هم بحران اقتصادی را با اعتیاد، طلاق، گسترش بیکاری، ناامیدی به بحران اجتماعی تبدیل می کند. در کنار این بنیاد خانواده ها در حال نابودی است و این یک ضعف و اشکال بزرگ به شمار می رود. دلیل این اشکال نیز آن است که در کشور ما به حدی که حوزه دفاع و امنیت مردمی شد، متاسفانه اقتصاد در کشور مردمی نشد.
بزرگترین بحران کشور را بحران اقتصادی میباشد
به گفته قالیباف امروز اقتصاد کشور در اختیار ۴ درصد کشور است و ۹۶ درصد باقی مانده از ظرفیتهای اقتصادی محروم هستند.
او یادآور شد: آن روزی که همه مردم حضور پیدا کردند، در عرصه اقتصادی از ما بهتران آمدند. امروز آنهایی که در کشور دلال و قاچاقچی هستند و کالای قاچاق را به هر نحو وارد می کنند شرایط را به نحوی رقم زدند که ۲۵ میلیارد قاچاق وارد کشور می شود. تازه فکر نکنید این حجم قاچاق از بازارچه مرزی میآید. الان مردم وقتی بازارچه مرزی می خواهند سالیان سال موضوع دنبال می کنند و اتفاقی نمی افتد؛ مگر کل حجم یک بازارچه چقدر است؟
قالیباف عنوان داشت: واردات کنندگانی که کالاهای غیر ضروری را با زد و بند وارد کرده و درآمد های گزافی از این محل به دست می آورند، هرگز حساب و کتاب پس نمیدهند و مثل یک کارمند یا مغازه دار مالیات نمی دهند و چون از اساس کار خلاف انجام میدهند.
اقتصاد باید مردمی باشد
او با بیان اینکه «ما اقتصاد را مردمی نکردهایم» ابراز داشت: به این ترتیب هر روز میبینیم فقرای ما فقیرتر و اغنیای ما ثروت تر می شوند. فقرا خودشان که فقیر نمی شوند بلکه سوء تدبیر، سوء استفاده، رانت خواری و رانت جویی دیگران آنها را به استضعاف و فقر میکشاند. اگر سوء تدبیر و ضعفهای مدیریتی نبود، با چنین شرایطی روبرو نبودیم.
قالیباف ضمن برشماری ظرفیت های فراوان استان ایلام در حوزه ترانزیت، صادرات، منابع طبیعی، توریسم مذهبی و گردشگری، تاکید کرد: امروز مجموعه نفت و گاز نظام مقدس جمهوری اسلامی مقام اول را در دنیا دارد و استان ایلام به تعبیری دومین و به تعبیری سومین استانی است که از این ذخایر برخوردار است. این هم شرایط اقتصادی ما است که با بیشترین تلاش، بالاترین روحیه قناعت امروز باید بگوییم که ایلام ما ایلام محروم و مظلوم است. این به خاطر نبود امکانات نیست، بلکه به خاطر سوء تدبیر، توجه نکردن، در اولویت قرار ندادن و ساختارهای غلط اداری است.
تمرکز گرایی در تصمیم گیری به معنی کشتن همه ظرفیت ها و خلاقیت های منابع انسانی است
وی ادامه داد: یکی از ضعفهای بزرگ در سیستم اداری کشور ما این است که هر کاری را منوط به اجازه از تهران می کنند، به این ترتیب همه اختیارات متمرکز در تهران است اما چرا باید امورات جاری مردم که خودشان بهتر از هر کسی می توانند تشخیص دهند، باید در تهران متمرکز شود؟ در حالی که نیروهای جوان، خلاق و فعال در کنار مدیران با تجربه و درد آشنا وجود دارد اما کسی بدون خلاقیت از پشت یک میز در تهران برای یک امری در استان ایلام باید تصمیم بگیرد، معلوم است که نتیجه این تصمیم چه می شود.
قالیباف تاکید کرد: این تمرکز گرایی در تصمیم گیری به معنی کشتن همه ظرفیتها و خلاقیت های منابع انسانی است که این موارد هر روز ما را دچار مشکل می کند. پول بانکها برای مردم است، هر کسی هر دارایی دارد در بانک میگذارد اما ببینید بانکها به چه کسانی خدمات میدهند و به چه کسانی نمیدهند. برای پرداخت یک وام ازدواج مردم ماهها و سالها در صف باقی میمانند اما میبینید که بیشترین حجم ریالی دریافتی بانکها در اختیار ۴۰۰ نفر است، باز هم این تسهیلات بانک به تولید کننده داده نمیشود بلکه بانکها تولید کننده را زمین گیر کرده اند؛ آن ها به همان واردات کنندگان کالاهای لوکس، قاچاقچی کالا و دلالها وام میدهند که سودهای چند برابری منافع ببرند این در حالی است که اصل پول برای مردم است.
در طول یک دوره چهار ساله می شود کشور را در مدار قرار داد
وی خاطر نشان ساخت: وقتی اقتصاد مردمی نیست، این اتفاق می افتد و سپس به بحران بیکاری و گرانی تبدیل میشود؛ با این وجود این مشکلات به درستی و در زمان کوتاه قابل حل است. به عنوان یک خدمتگذار و کسی که بیش از سه دهه در این عرصه های سازندگی، عمرانی، فنی و توسعه اقتصادی فعالیت می کنم به شما عرض می کنم در طول یک دوره چهار ساله می شود کشور را در مدار قرار داد که یکایک جوانان این کشور حس کنند ماشین به گل نشسته اقتصاد کشور مسیر درست خودش را آغاز کرده است.
قالیباف تصریح کرد: ما وقتی کار را در شهر تهران آغاز میکردیم، همه میگفتند به این پروژه دست نزنید و آن کار امکان پذیر نیست. به عنوان نمونه اتوبان امام علی (ع) سی و سال و اندی باقی مانده بود، شمال شهر را ساختند و به جنوب شهر که رسید، آن را رها کردند. در این اتوبان بیش از ۱۲هزار خانه در مسیر راه بود و تمامی تاسیسات شهری باید جا به جا می شد، همه می گفتند این کار امکان پذیر نیست اما ۳۸ کیلومتر اتوبان با ۱۶ لاین عبوری به همراه ۵۷ پل بزرگ در ۱۸ ماه به سرانجام رسید. من شاهد بودم که مردم از نحوه کار در این اتوبان لذت می بردند.
وی گفت: چطور می شود ۳۰۰کیلومتر مترو در تهران، آن هم داخل شهر، با آن همه سختی و همه با تونل ساخته شود؟ کار نشد ندارد بلکه اراده، وقت، شایسته سالاری، فرصت دادن به جوانان نیاز دارد. ما در تهران برای مدیران محدودیت سنی گذاشتهایم و گفتهایم در بعضی پست ها اگر افراد از سن خاصی عبور کردند، نباید در این منصب باشند.
وی یادآور شد: اگر ما ۴ نسل تحولی را در حوزه مدیریت و علم دنیا نگاه کنیم، امروز در نسل چهارم آن به سر می بریم اما متاسفانه مدیران ارشد ما در کشور هنوز روش نسل دومی ها که برای ۵۰ سال قبل علم دنیا است را اعمال کرده و هرگز از روشهای هوشمند در عرصه اقتصاد، مدیریت و اصلاح ساختارها استفاده نمی کنند. این موارد چالشهای جدی ما است که باید برای آن چاره اندیشی کنیم. زمانی که در این شرایط قرار می گیریم، وقتی بنده در مقابل شما مردم شریف و نجیب قرار می گیرم تنها باید بگویم من شرمنده شما با این همه دلاوری، زحمت، همراهی و قناعت هستم که در اوج محرومیت و فقر قرار دارید.
اگر توفیق خدمت پیدا کنم کارم را از دورترین نقاط و محروم ترین نقاط کشور شروع می کنم
قالیباف با اشاره به دلیل حضور خود در استان ایلام، گفت: زمانی که به سمت ایلام راه افتادم، بعضیها گفتند مگر ایلام چقدر رای دارد که شما میخواهید ایلام بروید؟ گفتم اگر به رای باشد یک منطقه ما در تهران یک میلیون و ۲۰۰ هزار رای دارد اما همین نگاه باعث شده است که هر روز استان های مرزی ما محروم تر شوند. به همین جهت نباید با نگاه رای یا مطامع به موضوعات نگاه کنیم. دلیل آغاز فعالیت انتخاباتی بنده از غرب این بود که به همه استان های محروم مرزی بگویم اگر توفیق خدمت پیدا کنم کارم را از دورترین نقاط و محروم ترین نقاط کشور شروع می کنم؛ بنده هرگز در تهران باقی نمی مانم بلکه در کنار آنها در استان های خودشان می نشینیم و اموراتشان را حل و فصل می کنیم.
وی تاکید کرد: به همه محرومان و مظلومان قول می دهم هرگز در طول مسئولیت شما را فراموش نکنم، بنده در اتاق در بسته نمی نشینم، بلکه هر روز اقصی نقاط کشور و محروم ترین نقاط از جنوب تا شمال و غرب همه اتاق کار من خواهد بود و من را آنجا خواهید دید چرا که نوع مدیریت من اینگونه است. بنده وقتی در پروژه های تهران کار می کردم، حتی اسم کارگران ساده را هم یاد گرفته بودم چون هر روز در کارگاه ها راه می رفتم و در هفته تنها چند ساعت در دفترم بودم. قطعا مدیریت در سطح کشور هم اینگونه است چرا که معتقدم اگر اینگونه کار کردیم می توانیم مشکلات کشور را حل کنیم.
قالیباف تاکید کرد: برخی میگفتند این روشها، روشهای قجری است اما ما می گوییم از قضا در اتاق نشستن، بخشنامه نوشتن و کار یک منشی را انجام دادن در عصر امروز روش قجری است. باید دقت کنیم و بدانیم که نیازمند یک تحرک، عقلانیت، پختگی و خرد جمعی در کنار به کار گیری جوانان هستیم.
وی افزود: در طول مدیریت به جوان هایی برخورد می کنم که با چهل سال تجربه کاری باید در مقابل فهم، درک، مهارت آنها سر تعظیم فرود بیاورم، اما امروز آن ها را محروم کرده ایم و کنار گذاشته ایم. در مقابل امکانات کشور را در اختیار افراد خسته، بی تحرک و بی انگیزه قرار داده ایم.
قالیباف خطاب به مردم ایلام تصریح کرد: ما می خواهیم در ۲۹اردیبهشت برای قوه مجریه کشور تصمیم گیری کنیم، باید با دقت به سراغ کسانی برویم که تجربه و کارنامه این کار را دارند و به آن چیزی که می گویند، متعهد هستند.
وی با اشاره به نصب زمان شمار برای اتمام پروژه های شهری در تهران، گفت: با این وجود شاهد ساختن یک بیمارستان در ۲۰ سال و ساختن راه آهن در طول سالیان دراز هستیم، حتی بعضی پروژه ها نسلی می شود یعنی از یک نسل به نسل دیگر می گویند قرار است این کار انجام شود.
قالیباف در پایان ابراز داشت: امیدوارم دست به دست هم دهیم و این محرومیت را در همه استان های مرزی برطرف کنیم؛ همچنانکه در جنوب و خوزستان نیز با همه امکانات، محرومیت در روستاها و شهرها غیر قابل قبول و غیر قابل تحمل است.
تصاویر این دیدار را اینجا ببینید.
دیدگاه تان را بنویسید