پیشنهاد مذاکره وزرای خارجه ایران و امریکا در مونیخ

کد خبر: 630935

یک مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا در گزارشی که در نشریه فارن پالیسی منتشر شد تاکید کرد که دونالد ترامپ باید کانال های ارتباطی که در دولت اوباما با ایران ایجاد شد را حفظ کند و پیشنهاد کرد که وزرای خارجه ایران و امریکا در اجلاس مونیخ با یکدیگر دیدار کنند.

خبرگزاری ایسنا:یک مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا در گزارشی که در نشریه فارن پالیسی منتشر شد تاکید کرد که دونالد ترامپ باید کانال های ارتباطی که در دولت اوباما با ایران ایجاد شد را حفظ کند و پیشنهاد کرد که وزرای خارجه ایران و امریکا در اجلاس مونیخ با یکدیگر دیدار کنند.
ایلان گلدنبرگ که از سال 2009 تا 2012 نخستین مشاور باراک اوباما در مورد امور خاورمیانه و ایران بود و همچنین وظیفه رهبری هیات آمریکایی در مذاکرات صلح رژیم صهیونیستی و فلسطین را بر عهده داشته است، در گزارشی نوشت: همیشه حفظ راه‌های ارتباطی و گفت‌وگو به طور مستقیم بهتر از عدم ارتباط با طرف مقابل است. پس از 35 سال رابطه مخدوش آمریکا و ایران، کانال ارتباطی که میان جان کری و محمدجواد ظریف ایجاد شده یک دستاورد مهم محسوب می شود که باید حفظ شود.

وی ادعا کرده است که اگر آمریکا راه های ارتباطی برای مذاکره را باز بگذارد، می تواند ایران را منزوی کند و موافقت بین المللی در مورد نقض تعهدات ایران را به دست آورد اما اگر دولت ترامپ در مذاکره را بسته نگه دارد، این امر موجب خواهد شد تا ایران به عنوان قربانی سیاست نادرست دولت ترامپ دیده شود و اعمال فشارهای بین المللی علیه این کشور بسیار دشوار خواهد شد. در ادامه این گزارش آمده است: با اشاره به اینکه توییت ها و پیام های قاطعی که ترامپ صادر می کند می تواند نقش بازدارندگی خوبی داشته باشد اما این امر همچنین می‌تواند منحصر به ایجاد تهدید اشتباه محاسباتی شود. راه های ارتباطی برای جلوگیری از بروز حادثه های غیر منتظره در آب های پر رفت و آمد خلیج فارس ضروری است. در ژانویه 2016 یک قایق دریایی به طور اشتباهی به آب های ایران وارد شد و توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران توقیف شد که 11 تفنگدار آمریکایی نیز بازداشت شدند. در این زمان کانال ارتباطی میان کری و ظریف بود که باعث جلوگیری از بروز یک بحران و آزادی تفنگداران آمریکا شد. اما آیا اگر چنین اتفاقی در دوره ترامپ رخ می داد آیا این مساله مسالمت آمیز حل می شد؟ ایران همچنین یک بازیگر قدرتمند در منطقه است و منافع آن با منافع آمریکا در تضاد است. ترامپ در مورد دستیابی به یک توافق با روسیه و سوریه ابراز تمایل کرده است، اما روسیه در حمایت از دولت اسد تنها نیست. علاوه بر حمایت هوایی روسیه، ایران نیز نقش بسیار مهمی در جنگ های میدانی و حمایت زمینی از دولت بشار اسد دارد. این گزارش در ادامه می افزاید: نخستین فرصت برای حفظ راه های ارتباطی میان دو کشور می تواند در کنفرانس مونیخ رخ دهد. در این کنفرانس به احتمال زیاد رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا و همتای ایرانی او محمدجواد ظریف حضور خواهند داشت. تیلرسون و ظریف باید با یکدیگر دیدار کنند و از حفظ کانال ارتباطی ایجاد شده در دولت اوباما اطمینان حاصل کنند. در این دیدار تیلرسون باید صریحا به ظریف اعلام کند که حتی اگر ترامپ برجام را توافقی بد بداند آمریکا تا زمانی که ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بماند برجام را اجرا می کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد