اوباما:پوتین حملات علیه دموکرات‌ها را رهبری کرد

کد خبر: 603310

اتهام حملات سایبری روسیه به کمیته ملی دموکرات‌های امریکا و فراخوان انتخاباتی هیلاری کلینتون، نامزد نهایی این حزب با هدف مداخله در روند انتخابات ریاست جمهوری این کشور، اگرچه چند ماهی است که مطرح شده و مقامات مسکو نیز بارها این اتهام‌ها را رد کرده‌اند اما باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا روز جمعه در آخرین نشست خبری سال 2016 خود برای نخستین بار آشکارا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را متهم کرد که در جریان حملات سایبری بوده و حتی شخصاً این حملات را رهبری می‌کرده است.

روزنامه ایران: اتهام حملات سایبری روسیه به کمیته ملی دموکرات‌های امریکا و فراخوان انتخاباتی هیلاری کلینتون، نامزد نهایی این حزب با هدف مداخله در روند انتخابات ریاست جمهوری این کشور، اگرچه چند ماهی است که مطرح شده و مقامات مسکو نیز بارها این اتهام‌ها را رد کرده‌اند اما باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا روز جمعه در آخرین نشست خبری سال 2016 خود برای نخستین بار آشکارا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را متهم کرد که در جریان حملات سایبری بوده و حتی شخصاً این حملات را رهبری می‌کرده است.
اوباما گفت: «هیچ چیز بدون نظر پوتین در روسیه اتفاق نمی‌افتد. منظورم این است که این اتفاقات در سطح بسیار بالایی رخ داده است. این عادت روس‌ها نیست که بدون اطلاع پوتین دست به چنین کاری بزنند و در روند انتخابات امریکا مداخله کنند.»

سازمان‌های اطلاعاتی امریکا نیز می‌گویند، «تقریباً مطمئن هستند» روسیه عامل هک ایمیل‌های کمیته ملی دموکرات‌ها و ایمیل‌های جان پودستا، مدیر فراخوان انتخاباتی هیلاری بوده است. جان برنان، رئیس سیا روز جمعه در یک نشست داخلی که خبرش به بیرون درز کرده، گفت: هم جیمز کلپر، رئیس سازمان اطلاعات ملی و هم جیمز کومی، رئیس اف بی‌آی اکنون با دیدگاه سیا مبنی بر «نیت مداخله روسیه» در انتخابات امریکا موافق هستند.

پوتین به هیچ وجه این اتهامات را نمی‌پذیرد و از امریکا خواسته است، اگر مدرکی دارد که نشان می‌دهد دولت روسیه با هک کردن شبکه‌های رایانه‌ای در انتخابات امریکا دخالت کرده، آن مدارک را علنی کند. جولیان آسانژ، مؤسس ویکی لیکس نیز در اظهار نظری مشابه از اوباما خواسته مدارک خود را در این خصوص رو کند.
با وجود این، رئیس جمهوری امریکا در نشست خبری روز جمعه با بیان این مطلب که در ماه سپتامبر در جریان اجلاس گروه 20 در چین با پوتین درباره اقدامات هکری کشورش علیه انتخابات امریکا گفت‌و‌گو کرده، افزود: «به او گفتم یا دیگر دست از این اقدامات بردارید یا با عواقب جدی آن روبه‌رو شوید.»
امریکا تلافی می‌کند یا بلوف می‌زند
به گزارش فایننشال تایمز، این اظهارات اوباما در حالی است که تاکنون هیچ اقدام تلافی جویانه‌ای از سوی امریکا علیه روسیه رخ نداده و بسیاری از دموکرات‌ها نیز دولت اوباما را به خاطر کم کاری در این زمینه سرزنش می‌کنند و تحت فشار قرار داده‌اند. فشارهای حزب دموکرات به کاخ سفید باعث شده اوباما در آخرین ماه ریاست جمهوری خود یکسری گزینه‌های جدید علیه روسیه را مطرح کرده و وعده عملی کردن آنها را بدهد. از جمله این گزینه‌ها، دستوری است که اخیراً رئیس جمهوری امریکا به سازمان‌های امنیتی کشورش از جمله اف بی‌آی و سیا مبنی بر تهیه گزارش حملات سایبری و ارائه آن به کنگره تا قبل از 20 ژانویه 2017 داده است.
علاوه بر این، برخی گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که اوباما تا قبل از اینکه کاخ سفید را ترک کند، ممکن است تحریم‌های جدیدی علیه مسکو اعمال کند یا اشکالی از عملیات‌های سایبری تلافی جویانه را علیه این کشور ترتیب دهد.

اگرچه دولت اوباما کوشید در همان دوران رقابت‌های انتخاباتی اقدامات تلافی جویانه علیه روسیه انجام دهد اما شخص اوباما موافق برداشتن گام‌های عملی در این زمینه نبود و در آخرین نشست خبری سال 2016 خود نیز از این تصمیم دفاع کرد و گفت: «در شرایط بشدت دو قطبی شده کشور هر اقدامی توسط دولت می‌توانست انسجام روند انتخابات را مخدوش کند. ما مستقیماً متولی برگزاری انتخابات بودیم و نمی‌خواستیم به نفع یکی از دو کاندیدای انتخابات عمل کنیم. تصور کنید اگر ما خلاف این عمل می‌کردیم چه می‌شد؟ فضای سیاسی کشور متشنج‌تر می‌شد.» برخی مقامات امریکایی نیز می‌گویند، اوباما همچنین نگران پاسخ تلافی جویانه احتمالی روسیه در دوران انتخابات

نیز بود.
هیلاری: اف بی‌آی و پوتین باعث شکست من شدند
به گزارش نیویورک تایمز، هیلاری پنجشنبه شب گذشته در یک مراسم خیریه سخنرانی کرد و در این سخنرانی عامل بخشی از شکست انتخاباتی خود را اف بی‌آی و به جریان انداختن مجدد پرونده ایمیل‌هایش توسط این سازمان دانست. اما دلیل اصلی شکست خود را مداخله مستقیم شخص ولادیمیر پوتین دانست و گفت: رئیس جمهوری روسیه شخصاً دستور دخالت در انتخابات امریکا را صادر کرد. او این حملات سایبری را حمله علیه امریکا توصیف کرد و افزود: «ما اینجا نگرانی‌های سیاسی جدی داریم. این درباره تمامیت دموکراسی ما و امنیت کشورمان است.»
این موضع‌گیری هیلاری در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب امریکا و رقیب انتخاباتی خانم هیلاری نه تنها احساس نگرانی در این زمینه ندارد بلکه هر بار که مسأله دست داشتن روسیه در حملات سایبری امریکا مطرح می‌شود با بیان اظهاراتی نظیر «مضحک است» به دفاع از مسکو می‌پردازد. ترامپ در تازه‌ترین واکنش خود، سخنان جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید را که پنجشنبه گذشته گفته بود، اقدامات هکری در این سطح بدون تأیید پوتین امکان پذیر نیست، به سخره گرفت و گفت: جاش ارنست «یک احمق» است. ترامپ ادامه داد: «این واقعیت را که حملات سایبری علیه کمیته ملی دموکرات‌ها باعث شده عملکرد اشتباه مقامات دموکرات برملا شود نباید نادیده گرفت.»
روبرت گیتز، رئیس سابق سیا و رئیس پنتاگون در واکنش به موضع گیری‌های ترامپ در قبال روسیه گفته است: برای یک رئیس جمهوری منتخب عجیب بود که اینگونه موضع‌گیری حساسی کند. به نظر من او به خاطر اینکه می‌بیند مشروعیت پیروزی‌اش زیر سؤال رفته اینگونه واکنش نشان داده است.

جان پودستا، رئیس فراخوان انتخاباتی هیلاری نیز که ایمیل‌هایش در دوران رقابت‌های انتخاباتی هک شد و جنجال به پا کرد نیز در یادداشتی که برای چاپ روز جمعه روزنامه واشنگتن پست نوشته بود، آورد: «انتخابات تمام و آسیب زده شد اما تهدید روسیه و دیگر تجاوزهای احتمالی همچنان باقی است و نیاز به پاسخ جدی و محکم دارد.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد