بار سنگین «برگزیت» بر گرده امپراطوری پیر

کد خبر: 562514

رفراندوم 23 ژوئن انگلیس زلزله سیاسی و اقتصادی عظیمی را در قاره سبز به دنبال داشت. طبق پیش‌بینی اکثر اقتصاددانان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا از ابعاد سیاسی و اقتصادی بازتاب‌های مهمی در اتحادیه اروپا به دنبال خواهد داشت.

روزنامه ایران: رفراندوم 23 ژوئن انگلیس زلزله سیاسی و اقتصادی عظیمی را در قاره سبز به دنبال داشت. طبق پیش‌بینی اکثر اقتصاددانان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا از ابعاد سیاسی و اقتصادی بازتاب‌های مهمی در اتحادیه اروپا به دنبال خواهد داشت. اینکه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در داخل انگلیس خروج سرمایه‌ها از این کشور به سایر کشورهای اروپایی را به دنبال خواهد داشت و از سوی دیگر موجب بروز یک رکود اقتصادی وبه دنبال آن بحران‌های کارگری و اشتغال خواهد شد. در چنین وضعیتی اظهارات رهبران سایر مناطق انگلیس همچون اسکاتلند و ایرلند مبنی بر ادامه حضور در چارچوب اتحادیه اروپا و تهدید به برگزاری رفراندوم استقلال از انگلیس در صورت تصویب خروج از اتحادیه اروپا می‌تواند بحران سیاسی این کشور را به همراه داشته باشد. این درخواست که از اولین روزهای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مطرح شد، همچنان ادامه دارد.
بروز بحران اقتصادی به همراه بحران سیاسی می‌تواند این امپراطوری پیر را به زانو درآورد. چراکه افکار عمومی مردم انگلیس که در شرایط حاضر خروج از اتحادیه اروپا را راه امیدی برای حل مشکلات خود می‌دانند، با عدم تحقق آن ممکن است سرخورده شوند. این در حالی است که آرای موافقان و مخالفان (52 درصد موافق و 48 درصد مخالف) از نظر تعداد رأی اخذ شده فقط حدود یک میلیون رأی تفاوت دارند. این نزدیکی آرا خود می‌تواند نقش مهمی در بحران‌های آتی داشته باشد. کناره گیری دیوید کامرون، نخست وزیر سابق انگلیس از قدرت نیز در همین راستا انجام شد.
از نظر بین‌المللی نیز نتیجه رفراندوم انگلیس صدای شکست ساختار اتحادیه اروپا را به گوش می‌رساند چراکه با اعلام نتیجه رفراندوم ، احزاب مخالف حضور اتحادیه اروپا در هلند و فرانسه نیز خواستار خروج این کشورها از اتحادیه اروپا شدند و این موج جدایی ممکن است بسرعت در سایر کشورهای این قاره، دومینوی اضمحلال یکپارچگی اتحادیه اروپا را به راه بیندازد و این وحشتی است که سران کشورهای اتحادیه اروپا را فرا گرفته است. بویژه که باوجود گذشت 2 ماه از رفراندوم انگلیس هنوز این درخواست ها به قوت خود باقی است. درصورت ادامه این بحران، امکان تشدید رقابت‌های سیاسی و اقتصادی در کشورهای اتحادیه اروپا وجود دارد و در نتیجه ممکن است آتش اختلاف‌های کهنه دوباره سر از خاکستر بیرون آورد؛ درست مانند رقابت‌هایی که بهانه آغاز دو جنگ جهانی اول و دوم بود.
در چنین وضعیتی بیشترین سود از آن امریکا خواهد بود چراکه از بین رفتن ارزش پوند پول انگلیس و یوروی اتحادیه اروپا در مقابل دلار کمک بزرگی به اقتصاد امریکا خواهد کرد و همزمان وابستگی کشورهای اروپایی به امریکا را افزایش خواهد داد و در واقع می‌توان گفت تلاش دودهه‌ای سران اتحادیه اروپا جهت استقلال کامل از امریکا با شکست مواجه خواهد شد. با اینکه سران امریکا خواستار ابقای انگلیس در اتحادیه اروپا بودند اما این کشور از نظر اقتصادی و سیاسی و امنیتی زیاد بی‌میل به جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا نبود چون در شرایط فعلی اقتصاد و امنیت بین‌المللی امریکا بسیار سعی دارد که موقعیت خود بعد از جنگ جهانی دوم و دوران جنگ سرد را در اروپا حفظ کند.
به همین جهت با افت ارزش پول انگلیس و بالا رفتن ارزش طلا در شرایط فعلی اقتصاد جهانی موقعیت اقتصادی بیشتر تثبیت خواهد شد و ممکن است امریکا با سعی در پر کردن جایگاه انگلیس در اتحادیه اروپا تلاش کند از این طریق حضور ملموسی در اتحادیه اروپا داشته باشد به همین جهت از هر نگاه و ابعادی به این موضوع نگاه کنیم کاملاً مشخص است که این اقدام انگلیس شوک عظیمی را به کل کشورهای اروپایی وارد کرده و سردر گمی عظیمی را به دنبال داشته است. انگلیسی‌ها نیز از این پس، با بحران تمامیت ارضی و ادامه اتحاد پادشاهی روبه‌رو خواهند شد و شاید بعد از چند قرن امپراطوری بریتانیای کبیر دچار تغییر نوع حکومت و سرزمین شود. باید منتظر حوادث آتی بود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد