سرویس سیاسی فردا: مهم ترین محور واکنش های شخصیت های سیاسی و رسانه ای امروز به صحبت های شب گذشته حسن روحانی در رسانه ملی بود که بعد از چند ماه با مردم سخن گفت.
فتح اروپا
عزت الله ضرغامی در کانال تلگرامی خود نوشت: مشهور است که طارق ابن زیاد پس از پیاده کردن سربازان خود در ساحل اسپانیا دستور داد تا کشتی ها را آتش زدند. سپس به آنان گقت می بینید که راهی برای بازگشت وجود ندارد. پس با همه قوا و بدون هراس از دشمن به آنها حمله کنید و به این ترتیب اولین زمینه حضور مسلمانان در اروپا فراهم شد.
تا این جا سخن از از یک روایت مشهور تاریخی است؛ اما نتیجه مدیریتی آن، ضرورت دل کندن از دستگیره های وهمی و فرضی است که جز کاهش انگیزه و توان ریسک پذیری، فایده ی دیگری ندارد.
***پی نوشت***
سخنان دیشب رئیس جمهور حاکی از بدقولی های مکرر امریکا و بدعهدی آنان بود.
این خیلی مهم است و نشان از بیان صادقانه یک تجربه ی ارزشمند و البته پرهزینه در سطح راهبردی است.
سوال مجری هم که آیا به اندازه فعالیت های دیپلماسی در موضوع برجام، در عرصه ی اقتصاد درون زا و توجه به تولید ملی و اقتصاد مقاومتی وقت و انرژی مصرف شده یا نه، پاسخ درخوری پیدا نکرد.
به نظر می رسد مادامی که دولت محترم یازدهم از کمک امریکائی ها و مائده ی خیالی برجام دل نبریده است، نمی تواند کنشگر خوب و موفقی در "مدیریت داشته" ها و استفاده بهینه از توانمندی های بی انتهای داخلی باشد. ضمن اینکه برکت الهی نیز شامل این دومی است.
نگاهي به گفتگوي تلويزيوني رئيس جمهوري
احسان تقدسی، فعال رسانه ای اصولگرا نوشت: مصاحبه تلويزيوني سه شنبه شب تلويزيون نشان از راهبرد چندلايه دولت محترم براي اقناع مردم در قضاياي مختلف دارد:
١- در بحث برجام راهبرد دولت دفاع مطلق و استفاده از همه امكانات تبليغي براي تبليغات است. در اين مسير مي شود همه موفقيت هاي با ربط و بي ربط را به برجام راي داد. از نگاه دولت مردم بايد باور كنند اگر برجام نبود الان آب آشاميدني هم نداشتند. اعلام وجود امنيت بيسابقه در كشور در ميانه بحث هاي برجام در همين راستا قابل ارزيابي است. اين در حالي است كه اصولا ايران امن ترين كشور منطقه در سال هاي گذشته بوده و اين موضوع بيش از آنكه به دولت ارتباط داشته باشد به فداكاري هاي نيروهاي ارتش و سپاه مربوط است.
٢- در بحث حقوق هاي نجومي راهبرد دولت همزبان نشان دادن خود با منتقدان و ژست مبارزه با فساد گرفتن است. در مباحث داخلي اما راهبرد دولت دلجويي از مديران بركنار شده است. تفاوت بين سياست اعلامي و اعمالي دولت در اين حوزه مشهود است.
٣- در بحث اقتصاد مقاومتي كه مطالبه رهبري عزيز انقلاب است تاكنون تحرك جدي و ملموس از سوي دولت مشاهده نشده است. با اين حال همانند مسكن مهر دولت صراحتا از بي ميلي خود براي عملياتي شدن اقتصاد مقاومتي سخن نمي گويد بلكه در اين عرصه جلسات و سخنراني هاي زيادي انجام مي شود.
٤- حمايت از وضعيت اقتصادي موجود از طريق ارائه آمارهاي خوش بينانه از وضعيت تامين اجتماعي، ركود، تورم و... . ضعف اين راهبرد در آنجاست كه باورپذيري كمي در ميان عامه مردم به اين آمار هست و مردم با جيب و سفره خود بهبود وضع اقتصادي را رصد مي كنند.
چه کساني از سخنان رئيس جمهور در رسانه ملي راضی نشدند؟
عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان در کانال تلگرامی خود نوشت: هرکس متناسب با اطلاعات و نگاه سياسي خود سخنان رييس جمهور در رسانه ملي را تحليل و تفسير کرد. رسانه ها نيز متناسب با جهت گيري خود هربخشي را خواستند برجسته به تيتر يک و ... تبديل کردند. نکته جالب در تيتر يک برخي رسانه ها نشان مي دهد که جماعتي حيات سياسي را در قطب بندي و در "زيست غوغايي" جستجو مي کنند. اين رسانه ها هيچ مطلبي را از سخنان رييس جمهور برجسته نکردند؛ بلکه ناراحتي خود از اينکه رييس جمهور در اين سخنراني به کسي حمله نکرده است را تيتر کردند تا اعتراض خود را به سخنان آرام رييس جمهور نشان دهند."ناگفته ها ناگفته ماند"تيتر اصلي يک رسانه شد. گويي رييس جمهور با اين جماعت هماهنگ کرده بود چه بگويد و حالا چيز ديگري گفته است. ديگري تيتر کرده است که"کمي شفافتر اقاي رييس جمهور. روحاني از نبايد توهين کرد گفت امااز توهين کنندگان نگفت و....."واقعا مدعيان مردم، روحاني را در ميدان جنگ با چه کساني مي پسندند؟ و چرا دوست دارند رييس جمهور هر روز يک تنش
ايجاد کند؟.اينان در غياب کار بري مردم حفظ و انسجام عقبه خود را در "جنگ ابهام "ها مي دانند. اکنون معلوم شد از آرامش کشور و رييس جمهور چه کساني ناراحت مي شوند.
چند نکته در مورد نطق تلویزیونی دیشب روحانی
محمد عبدالهی ، سردبیر خردنامه همشهری نوشت: روحانی در مصاحبه دیشب خود، تلاش کرد با تکنیک روانی «همدلی»، مردمی را که به شدت از وی و تکنیک های تکراری اش مثل «فرافکنی»، «مظلوم نمایی»، «حمله به رقیب» و.. خسته و عصبانی هستند، آرام سازد.
او باز هم شعار داد. از اینکه باید با فساد و رانت مبارزه کنیم، سخن گفت و دوباره وعده داد!
اما نگفت چرا برادر خود او که عامل نصب بسیاری از مفسدان اقتصادی است، همچنان در دولت حضور دارد!
روحانی تمام دستاوردهای دولت خود پس از برجام را بیان کرد: کاهش تورم! افزایش فروش نفت! و افزایش صادرات و البته آزادی مردم در شبکه های اجتماعی (بخوانید تلگرام) و افزایش مصرف برق! و از 11 میلیون تحصیلکرده دانشگاهی در ایران و 1% مدیران با فیش های نجومی سخن گفت!
آقای روحانی! اما از تعطیل شدن 60 درصد واحد های تولیدی، تعطیلی پی در پی کارخانه ها و کاهش قدرت خرید مردم سخن نگفت!
از بیکاری قریب به 7 میلیون نفر از همان جوانهای تحصیلکرده صحبتی نکرد!
طبق گفته خودش 1% مدیران فاسدند. یعنی از ۴۵۰ هزار مدیر دولتی، ۴۵۰۰ مدیر فاسد دارای حقوق های نجومی داریم. جواب نداد که چرا تاکنون این افراد برکنار نشده اند؟!
جواب نداد که چرا مدیران نجومی برکنار شده با مدیران نجومی دیگری جایگزین شده اند؟!
جواب نداد که چرا باید مدیرعامل برکنار شده و بازداشت بانک ملت، در سمت دیگری منصوب شود؟ آیا این دهن کجی به مردم نیست؟!
دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را برادر؟!
همدلی را باور کنیم یا تداوم سیاست های قبلی را؟!
تمام ادعای روحانی، درباره دستاوردهای دولت خود، رو به بهبود رفتن اوضاع اقتصادی در آینده، جلوگیری از ایران هراسی و رله شدن معامله با دیگر کشورهاست!
اما هیچ کدام از این سه ادعا واقعیت عینی ندارد. واقعیت آن است که نه اوضاع اقتصادی چنان که نمودارهای روحانی می گوید، بهتر شده که در آینده هم بشود!
نه ایران هراسی تمام شده که درست برخلاف وعده های او، عزت پاسپورت ایرانی با عزت پاسپورت جیبوتی هم تراز شده! و تمامی دشمنان ایران در یک صف واحده قرار گرفته اند!
و نه معامله با کشورهای خارجی رله شده. تا جایی که صدای سفیر کره جنوبی هم درآمده!
آقای روحانی! با شعار حل نمیشود. با نمودار حل نمیشود. با کتمان بخشی از حقیقت حل نمیشود. با فریب حل نمیشود. عمل باید.
تکرار مکررات بس کن!
حسین شمسیان: حضرت امام خمینی رحمة الله علیه غزل زیبایی دارند که سخنان دیشب رئیس جمهور محترم،یکی از مصادیق آن است!
این غزل زیبا که با مصرع «ای وازده تُرّهات بس کن» شروع و با مصرع «تکرار مکررات بس کن» به پایان می رسد،حکایت و شرح حالی است بر کسیکه بی پروا ،می بافد و می گوید و فکری برای فردایش ندارد!
حقیقتا سخنان دیشب آقای رئیس جمهور، آنقدر تکراری ،ملال آور و کلی بود که حتی رسانه های نزدیک به وی هم نتوانستند صبوری کنند و گله نکنند! البته ایشان مقصر نیست چرا که نمی توان برای کارنامه و موفقیتی که وجود ندارد،بیش از سه سال حرف زد و انتظار داشت پس از سه سال ،حرف ها تکراری نشود!
دوستی برایم نوشته بود:«تفاوت گفتگوی دیشب روحانی با گفتگوی وی در خرداد 92 تنها و تنها یک چیز بود و آن اینکه در این نشست،رئیس جمهور "کلید" از جیبش بیرون نیاورد!همین!»
گفتوگوی زنده روحانی و تقریبا_هیچ
رضا سراج، کارشناس مسائل سیاسی نوشت: در آغاز چهارمین سال فعالیت دولت تدبیر و امید، انتظار عموم مردم از گفتوگوی زنده آقای روحانی در 12 مرداد 95 ارائه برنامه و تدابیر امید آفرین برای یکسال باقیمانده از عمر دولت بود. اما در سخنان روحانی تقریبا_هیچ برنامه، تدبیر جدید و امید برای 365 روز باقیمانده مشاهده نشد. افعال مورد استفاده روحانی در گفتوگوی زنده با مردم نیز این مهم را به خوبی اثبات میکند.
«شروع شده» و «داریم میشویم» و «قراره انجام دهیم» و «ان شاءالله خواهد بود»
در گفتوگوی زنده تلویزیونی روحانی با مردم، برجام دیگر به شدت قبل بزک نشد و نقش و جایگاه آن در حد حل مشکلات و مسائل موهوم، همچون جلوگیری از جنگ! تقلیل یافت. روحانی برای اولین بار به بدعهدی آمریکا در اجرای برجام و ناکارآمدی برجام به عنوان الگو برای حل دیگر مسائل نیز اعتراف کرد. برجام_نافرجام
دیدگاه تان را بنویسید