گروه بین الملل فردا - شبکه الجزیره وابسته به دربار پادشاهی قطر اعلام کرد امروز دومین کاروان از نظامیان قطری به هیأت بزرگ تر از یک لشگر به یمن وارد شده اند. این در حالی است که دیروز هم یک کاروان نظامی از قطر وارد مأرب شد تا در عملیات نظامی این استان شرکت کند.
کاروان نظامی قطری در حال اعزام به یمن
به نظر می رسد حمله موشکی دو روز قبل انصار الله به پایگاه نظامیان اشغالگر در استان مأرب، برای شیوخ خلیج فارس بسیار گران آمده است. به گزارش شبکه تلویزیونی المسیره وابسته به جنبش انصار الله ، موشک های این جنبش به صورت هدفمند و دقیق مخزن انبار مهمان فرودگاه نظامی «الصافر» را هدف قرار دادند که در پی آن، کلیه مهمات مربوطه منفجر شد. با انفجار مهمات های فرودگاه الصافر، بین 100 تا 200 نفر کشته شدند؛ علاوه بر آن حداقل دو هلی کوپتر پیشرفته از نوع آپاچی نیز منهدم گردید.
مراسم ورود جنازه های 45 سرباز اماراتی کشته شده در فرودگاه نظامی صافر به امارات
الجزیره در گزارش خود در مورد نیروهای ارسالی به یمن نوشت، در کاروان اول اعزامی، 200 دستگاه تانک همراه با تعداد زیادی نفربر زرهی حضور دارند تا در عملیات نظامی در دشت های شرق صنعا به کار گرفته شوند. همزمان از قبائل جنوبی استان های حضرموت، شبوه، جوف، مأرب و حتی عدن دعوت شده تا نیروهای خود را هر چه سریع تر به ستاد فرماندهی عملیات مأرب تحویل دهند. ادبیات الجزیره در مورد اخبار زیر، تا حدی مبالغه آمیز به نظر می رسد.
نظامیان آل سعود در حال ورود به یمن از طربق استان حضرموت
بعد از این عملیات، فرزند علی عبدالله صالح ا مسئولیت این عملیات را بر عهده گرفت و همین عامل باعث تشدید عصبانیت شیوخ خلیج فارس شد. در واکنش به این عملیات، قطر نیروهای نظامی به استان مأرب اعزام کرد و کویت نیز اعلام کرد احتمالا در عملیات نظامی زمینی علیه انصار الله مشارکت خواهد داشت. شبکه الجزیره در گزارشی پیرامون حضور نظامیان قطری در مأرب نوشت: «عملیات گسترده آزادسازی استان های یمن از سیطره حوثی ها کلید خورده است. هزاران نیروی نظامی یمنی و خلیجی در استان مأرب با تسلیحات پیشرفته حاضر شده اند و به زودی عملیات وسیع برای پاکسازی این منطقه و حمله به صنعا آغاز خواهد شد. همزمان دور جدید بمباران هوایی نیروهای حوثی کلید خورده و در این دوره، هر گونه نقل و انتقال نیروها فورا توسط نیروی هوایی سرکوب خواهد شد.»
تصاویر نظامیان اماراتی حاضر در یمن
از سوی دیگر اسکای نیوز اعلام کرد در واکنش به انهدام هلی کوپترهای آپاچی فرودگاه الصافر، نیروهای اشغالگر خلیجی 30 فروند هلی کوپتر آپاچی به مأرب اعزام کرده اند تا در عملیات انتقامی علیه صنعا وارد نبرد شوند. اسکای نیوز همچنین در خبر دیگری که اغراق آمیز به نظر می رسد، مدعی شد قرار است تا شامگاه دوشنبه، جمعا ده هزار نیروی خارجی ائتلاف خلیجی در استان مأرب مستقر شوند تا عملیات اشغال پایتخت را کلید بزنند. علاوه بر 10هزار نظامی خارجی، ائتلافی از شبه نظامیان ارتش وابسته به منصور هادی، شبه نظامیان جدایی طلب جنوبی، نیروهای مسلح قبائل جنوبی و شرقی و بالاخره جنگجویان وابسته به القاعده و جماعت اخوان المسلمین احتمالا در این نبرد مشارکت خواهند کرد.
شهر مأرب، مرکز استان مأرب 173 کیلومتر تا صنعا فاصله دارد.
اشغالگران خلیجی می خواهند عملیات اشغال پایتخت (صنعا) را از استان مأرب کلید بزنند.
روزنامه «العکاظ» چاپ ریاض نیز در گزارشی اعلام کرد دولت های خلیج توافق کرده اند نیروهای سپر جزیره به صورت گسترده در مرزهای جنوبی عربستان در مرز با استان های تحت سیطره انصار الله مستقر شوند تا حملات احتمالی انصار الله را سد کنند. به گزارش این روزنامه، تاکنون فقط عمان از ارسال نیروهای خود برای استقرار در مرزهای قلمرو آل سعود خودداری کرده است! به این ترتیب، پنج کشور عربستان سعودی، امارات، قطر، کویت و بحرین نیروهای نظامی خود را در مرز یمن مستقر کرده اند.
نیروهای انصار الله با کمین های خود امیدوارند مسیر جنگی نظامیان اشغالگر را در دشت متوقف کنند.
هم اکنون منطقه مرزی «الودیعه» بین قلمرو آل سعود و استان حضرموت یمن به منطقه نظامی تبدیل شده است و غیرنظامیان به سختی حق عبور و مرور پیدا می کنند. این تهاجم خارجی با توجیه قطعنامه سازمان ملل و اعلام مشروعیت دولت منصور هادی، رئیس مخلوع یمنی انجام می شود.
همزمان با تهاجم زمینی، نیروی هوایی آل سعود بمباران مقرهای انصار الله را تشدید کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید