سرویس بینالملل «فردا»: در شرایطی که چند هفتهای از بالا و پایین کردن آمریکا برای حمله نظامی به سوریه میگذرد، این ماجرا وارد مرحلهی تازهای شده است. چندی پیش، اوباما تصمیم بر سر جنگ با سوریه به کنگره آمریکا واگذار کرد و در این بین برخی از لابیهای صهیونیستم در تلاش بودند که به محقق شدن این جنگ کمک کنند. در همین بین نیز رفتارهای ضد و نقیض دولت ایالات متحده بر این ابهام جنگ دامن میزد و تحرکات آن را در هالهای از تردید فرو برده بود. اینها در شرایطی بود که بسیاری از ملتهای جهان و دولتهای مختلف با این اقدام آمریکا مخالف بوده و آن را از تبعات این اقدام احتمالی انذار داده بودند، به ويژه اینکه تقریبا بر همگان مشهود شده است که در صورت برقراری این جنگ، دامنه آن به سوریه محدود نخواهد شد.
به تازگی، باراک اوباما در گفتگو با چند شبکه خبری آمریکا گفته است که طرح حمله به سوریه به اين زوديها در كنگره بررسي نميشود، ضمن آنكه طرحي كه روسيه ارائه داده است، ميتواند مانع حمله آمريكا به سوريه شود. اوباما در شرایطی طرح روسیه را به صورت بالقوه مثبت ارزیابی میکند که این حرکت عملاً دور شدن آمریکا از فضای جنگ و لشکرکشی به سوریه است.
پس از ارائه طرح دو مرحلهای روسیه برای نظارت بینالمللی بر سلاحهای شیمیایی در سوریه، وليد المعلم ـ وزیر امور خارجه سوریه ـ در كنفرانس خبري خود در مسكو گفت: «در خلال مذاكره با سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه، پيشنهاد قرار گرفتن سلاحهاي شيميايي سوريه تحت نظارت بينالمللي و انهدام آنها را ارائه كرد. پيرو اين پيشنهاد، مقامات سوريه براي حفظ جان شهروندان و امنيت اين كشور و اعتماد دمشق به درايت دولت روسيه براي جلوگيري از تجاوز آمريكا به سوريه از اين پيشنهاد مسكو استقبال ميكنند.»
استقبال سوریه از این طرح در شرایطی است که آمریکا هم در برابر جنگ به سوریه یک گام به عقب رفته اما در این بین، ترکیه و رژیم صهیونیستی چندان روی خوشی به استقرار ثبات در منطقه نشان نمیدهند. شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي با بيان اينكه بايد درخصوص پيشنهاد روسيه مذاكراتي انجام گيرد، مدعي شد: سوريها شايسته اعتماد نيستند و ما نميتوانيم به شفاف بودن موضع آنها اعتماد داشته باشيم. احمد داوود اوغلو، وزير امور خارجه تركيه هم در مصاحبهاي با شبكه خصوصي «هبرترك» يكبار ديگر تاكيد كرد كه دولت تركيه هيچ شكي ندارد كه سلاح شيميايي توسط دولت بشار اسد، رئيسجمهوري سوريه استفاده شده است و اين امر پس از ارزيابيهاي طولانيمدت توسط كارشناسان در اين باره تاييد شده است.
از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز پس از تردیدهای اخیر آمریکا در شماره اخیر خود عنوان کرده است:« به نظر میرسد که آمریکا با طرح روسها درباره سوریه موافقت کرده باشد، به ویژه آنکه نظام سوریه نیز آن را پذیرفته است.» هاآرتص در ادامه میافزاید: «تعویق نشست کنگره آمریکا درباره بررسی حمله به سوریه به این معناست که واشنگتن هم اکنون تردید بیشتری در حمله به سوریه دارد.»
دیدگاه تان را بنویسید