در در گفت‌وگو با KHAMENEI.IR ؛

عراقچی: وعده صادق ۱ و ۲ پیشران سیاست خارجه بود

کد خبر: 1323898

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، عصر روزگذشته در گفت‌وگو با رسانه‌ KHAMENEI.IR ضمن اعلام اینکه ایران در حفاظت و دفاع از منافع و تمامیت ارضی و مردمش هیچ حد و مرزی برای خود قائل نیست تأکید کرد در جریان سفرهای اخیر منطقه‌ای توانایی ایران برای دفاع و زدن ضربه‌ی متقابل به کسانی که قصد تهاجم به ایران را داشته باشند برای طرف‌های خارجی تشریح شده است.

عراقچی: وعده صادق ۱ و ۲ پیشران سیاست خارجه بود

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، عصر روزگذشته در گفت‌وگو با رسانه‌ KHAMENEI.IR ضمن اعلام اینکه ایران در حفاظت و دفاع از منافع و تمامیت ارضی و مردمش هیچ حد و مرزی برای خود قائل نیست تأکید کرد در جریان سفرهای اخیر منطقه‌ای توانایی ایران برای دفاع و زدن ضربه‌ی متقابل به کسانی که قصد تهاجم به ایران را داشته باشند برای طرف‌های خارجی تشریح شده است. متن این گفت‌وگو به شرح زیر است:

جناب آقای عراقچی! شما در سفرهای اخیرتان به کشورهای منطقه ــ که مورد تقدیر رهبر انقلاب نیز قرار گرفت ــ با سران این کشورها ملاقاتهای مهمّی داشتید. در این دیدارها چه اخطاری درباره‌ی همکاری احتمالی آنها با رژیم صهیونی در تهدید ایران دادید و و به نظر شما این اخطارها چه تأثیری بر روند وقایع داشت؟

بسم الله الرّحمن الرّحیم. خب در این سفرها ما مواضع قطعی جمهوری اسلامی ایران را نسبت به مسائل منطقه و نسبت به دفاع از خودش و دفاع از محور مقاومت بصراحت ارائه دادیم و اینکه جمهوری اسلامی ایران در عزم خودش جدی است و این مسیری را که در حمایت از مردم فلسطین و در مقابله با رژیم صهیونی در پیش گرفته، با جدیت ادامه خواهد داد. و اینکه این فرازونشیب‌ها هم در طول تقریباً چهار دهه‌ گذشته زیاد بوده و این‌طور نیست که در عزم و اراده‌ جمهوری اسلامی ایران کمترین خدشه‌ای وارد بکند. و همین‌طور توانایی ایران برای دفاع از خودش و توانایی ایران برای زدن ضربه‌ متقابل به کسانی که قصد تهاجم به ایران را داشته باشند، برای همه‌ اینها تشریح شد و اینکه بهتر است کسی سعی نکند اراده‌ ملت ایران را و اراده‌ جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خودش را محک بزند. این پیامی بود که به همه‌ این کشورها داده شد؛ در کنار پیام، ضرورت کاهش تنش و ایجاد روابط خوب همسایگی.

ما به آنها گفتیم همان‌طوری که جمهوری اسلامی ایران مرد جنگ است، در رابطه با همسایگانش هم مرد صلح است. ما خواهان تنش نیستیم؛ ما تهدیدی برای همسایگان خودمان در منطقه‌ خلیج فارس و فراتر از آن به حساب نمی‌آییم. حساب رژیم صهیونیستی جدا است، حساب قدرت‌های خارج از منطقه جدا است، ولی در سیاست همسایگی که از دولت گذشته‌ شهید رئیسی شروع شد، ما کاملاً جدی هستیم و لذا یک دیپلماسی کاملاً همه‌جانبه‌ای را ما در این سفرها پیش بردیم که فکر می‌کنم نتایج خودش را هم نشان داد.

جناب آقای وزیر! عزم جمهوری اسلامی ایران برای حفاظت از منافع و تمامیّت ارضی کشور چه حد و مرزی دارد؟ آیا برخی زمزمه‌ها و دعوت‌های ریاکارانه برای خویشتن‌داری ایران تأثیری در تخفیف تنبیه رژیم متجاوز دارد؟

من فکر میکنم که ما ثابت کردیم که هیچ حد و مرزی در عزم ما برای دفاع از خودمان وجود ندارد؛ این را، هم در جنگ هشت‌ساله با رژیم صدام ثابت کردیم، هم در مقابله با دشمنی‌های آمریکا در طول سال‌های گذشته. در مقابله با تحریم‌های آمریکا و در هر حادثه‌ای که پیش آمده، ما ثابت کردیم که هیچ حد و مرزی برای دفاع از مردم خودمان قائل نیستیم. از وجب به وجب که هیچ، از سانت به سانت این خاک و وطن خودمان دفاع خواهیم کرد؛ از آرمان‌های جمهوری اسلامی دفاع خواهیم کرد و پای همه‌ این آرمان‌ها ایستاده‌ایم؛ این را فکر می‌کنم که همه‌ دنیا دیده؛ نمونه‌ اخیرش هم عملیات وعده‌ صادق 1 و 2 که با قاطعیت اجرا شد و جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران قدرتمندانه پای همه‌ تبعاتش هم ایستادند.

به عنوان آخرین سؤال می‌پرسم جناب آقای دکتر! عملیّات وعده‌ی صادق 1 و وعده‌ی صادق 2 چه تأثیری در تقویت توان دیپلماتیک کشور و پر شدن دست دیپلماسی داشت؟

ببینید؛ اصولاً دیپلماسی متکی است به مؤلّفه‌های قدرت داخلی. البته خود دیپلماسی هم می‌تواند تولید قدرت بکند، ولی پیشبرد دیپلماسی بستگی دارد به اینکه این دیپلماسی متکی به کدام یک از مؤلفه‌های قدرت در داخل کشور است. دیپلمات‌ها پشتشان گرم است به‌اصطلاح به قدرت داخلی؛ البته این قدرت داخلی، هم می‌تواند قدرت نظامی باشد، هم قدرت اقتصادی باشد، هم قدرت سیاسی باشد، هم قدرت گفتمانی باشد؛ گفتمان‌هایی که جمهوری اسلامی تولید کرده یکی از مؤلفه‌های قدرت او است؛ البته به اضافه‌ صنایع دفاعی خودش و تسلیحات دفاعی خودش؛ همه‌ اینها است که یک دیپلمات را قوی می‌فرستد در صحنه و به دیپلماسی به‌اصطلاح قدرت می‌دهد که بتواند اهداف خودش را جلو ببرد. 

البته در حین حرکت، خود دیپلماسی هم می‌تواند تولید قدرت بکند؛ یعنی می‌تواند خودش هم به یک مؤلّفه‌ای از قدرت برای کشور تبدیل بشود. عملیات وعده‌ صادق 1 و2  که دیگر جلوه‌ کامل قدرت جمهوری اسلامی ایران در دفاع از خودش بود که به نظر من یک موتور پیشرانِ پیش‌برنده‌ سیاست خارجه‌ ما است و خواهد بود، ان‌شاءاللّه.

صبح نو

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین