سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم
سفر نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق با هیئت بلندپایه به تهران و دیدار و گفتوگو با مقامات بلندپایه ایران از جمله حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، از ابعاد سیاسی،امنیتی،فرهنگی و اقتصادی حائز اهمیت است.
سفر نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق با هیئت بلندپایه به تهران و دیدار و گفتوگو با مقامات بلندپایه ایران از جمله حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، از ابعاد سیاسی،امنیتی،فرهنگی و اقتصادی حائز اهمیت است.
1- ایجاد اراده سیاسی برای همکاری های دوجانبه اولویت اول است و اراده سیاسی در سایه اعتماد متقابل حاصل می شود.سفر بارزانی به تهران نشان از اراده جدی طرفین برای گسترش روابط دوستانه دارد؛ روابطی که به واسطه مداخله عوامل ثالث بهخصوص رژیم صهیونیستی با نوعی بی اعتمادی مواجه شده بود. حضور رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران می تواند این اطمینان را در طرف ایرانی ایجاد کند که این اقلیم در آینده در زمین دشمنان ایران بازی نخواهد کرد و با هرگونه تهدیدی از خاک خود علیه ایران مقابله می کند.
2-در بُعد امنیتی، طرفین بر اجرای مفاد توافقنامه همکاریهای مشترک امنیتی ایران و عراق و بهخصوص اخراج گروههای تروریستی از مناطق نزدیک به مرزهای ایران و اهتمام برای خلع سلاح کردن آن ها تاکید داشتند. حمایت از گروه های تروریستی و ضد انقلاب اسلامی ایران،از ترفندهای رژیم صهیونیستی و آمریکا، برای تخریب روابط ایران با عراق بهطور عام و اقلیم کردستان بهطور خاص است.
3-در بُعد فرهنگی،با توجه به اشتراکات دینی، تاریخی و تمدنی و پیوندهای عمیق میان دو طرف،این سفر فرصت های مناسبی برای توسعه روابط فرهنگی،علمی، دانشگاهی و رسانه ای ایجاد کرد که باید با برنامه ریزی و پیگیری به نتیجه برسد. آداب و رسوم مشترک و زبان از مهمترین شاخصه های هویت کُردی در دو سوی مرز ایران و عراق است که پشتوانه مناسبات سیاسی بوده و موجب تقویت اعتماد طرفین است.
4- مهمترین بُعد روابط ایران با اقلیم کردستان عراق در آینده را باید در فرصتهایی کم نظیر برای توسعه اقتصادی و تقویت بخشهای صنعتی، کشاورزی،انرژی و فناوری دانست. ایران مانعی برای گسترش همکاریهای اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد و در چارچوب سیاست همسایگی می تواند سطح روابط اقتصادی را ارتقا دهد. در مجموع حضور بارزانی در ایران و اذعان صادقانه وی به دوستی ایران با کُردها، نقطه عطفی در مناسبات فیمابین است و در صورت پیگیری مسئولان ذیربط،می تواند طلیعه تقویت اعتماد و اراده سیاسی برای همکاری بوده و در ابعاد امنیتی،اقتصادی و فرهنگی، بیش از پیش گسترش یابد.
خراسان
دیدگاه تان را بنویسید