فهرست‌های انتخاباتی جریانات سیاسی در حال نهائی‌شدن

کد خبر: 1275252

با نزدیک‌تر شدن به 11 اسفند؛ موعد برگزاری انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان و دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تدارک انتخاباتی جریانات سیاسی افزایش یافته است. در همین راستا، لیست‌های انتخاباتی مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی از سوی احزاب در حال نهائی شدن است. در گزارش پیش‌رو، آخرین خبرها در این عرصه را مرور می‌کنیم.

فهرست‌های انتخاباتی جریانات سیاسی در حال نهائی‌شدن

با نزدیک‌تر شدن به 11 اسفند؛ موعد برگزاری انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان و دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تدارک انتخاباتی جریانات سیاسی افزایش یافته است. در همین راستا، لیست‌های انتخاباتی مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی از سوی احزاب در حال نهائی شدن است. در گزارش پیش‌رو، آخرین خبرها در این عرصه را مرور می‌کنیم.

 

11 گزینه مشترک جامعتین برای انتخابات خبرگان در تهران

در انتخابات خبرگان، لیست جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با عنوان «جامعتین» همواره موضوعیت داشته و نگاه‌ها معطوف به این دو لیست بوده است.

پس از آغاز فعالیت‌های انتخاباتی کاندیداهای «خبرگان ششم» فهرست جامعه روحانیت مبارز در حوزه انتخابیه تهران با سرلیستی آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی منتشر شد. به فاصله کوتاهی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم نامزدهای مورد نظر خود برای تهران و سراسر کشور را معرفی کرد.

به گزارش ایرنا، نگاهی به لیست‌های منتشر شده حکایت از اشتراک حداکثری جامعتین دارد. جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مورد نامزدی ۱۱ نفر در حوزه انتخابیه تهران اشتراک نظر دارند و تنها ۵ نام متفاوت در لیست جامعتین به چشم می‌خورد.

گفتنی است، مجلس خبرگان رهبری ۸۸ کرسی دارد و از این تعداد، ۱۶ کرسی نمایندگی در مجلس خبرگان به استان تهران اختصاص دارد.

فهرست سراسری نامزدهای خبرگان جامعه روحانیت مبارز اعلام شد

خبر دیگر اینکه، فهرست سراسری نامزدهای جامعه روحانیت مبارز در انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز اعلام شد.

آیت‌الله امامی کاشانی به دلیل شرایط جسمانی از انتخابات مجلس خبرگان انصراف داد

همچنین ایرنا خبر داده که آیت‌الله «امامی کاشانی» از اعضای فعلی مجلس خبرگان رهبری که برای ششمین دوره خبرگان رهبری نیز ثبت‌نام کرده بود، به دلیل شرایط جسمانی و کهولت سن از انتخابات کناره‌گیری کرد.

استانداری تهران

اسامی نامزدهای نمایندگی مجلس خبرگان رهبری

در حوزه تهران را اعلام کرد

علاوه‌بر این، احمد قیومی، فرماندار مرکز حوزه انتخابیه تهران در جلسه هیئت اجرائی مجلس خبرگان رهبری استان تهران اسامی و مشخصات نامزدهای حوزه انتخاباتی استان تهران که شورای نگهبان صلاحیت‌شان را جهت ششمین دوره انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری تأیید نموده است، به شرح زیر اعلام کرد؛

۱- آقای عبدالجواد ابراهیمی‌فر فرزند علی اکبر مشهور به ابراهیمی کد نامزد ۱۲۳

۲- آقای محسن اسماعیلی فرزند عزیزالله کد نامزد ١٢٦

۳- آقای علیرضا اعرافی فرزند محمد ابراهیم کد نامزد ۱۲۷

۴- آقای مهدی برزگر فرزند ابراهیم کد نامزد ۱۳۹

5- آقای مصطفی پورمحمدی فرزند حسین کد نامزد ١٤٣

٦- آقای حمید حوالی شهریاری فرزند عزیزاله کد نامزد ۱۵۸

۷- آقای احمد خوانساری فرزند ابوالفضل کد نامزد ١٦٤

۸- آقای احمد دانش‌زاده مؤمن فرزند محمد مشهور به مؤمن کد نامزد ١٦٧

۹- آقای قربانعلی دری نجف‌آبادی فرزند اسداله کد نامزد ١٦٨

۱۰- آقای علی رازینی فرزند محمود آقا کد نامزد ١٦٩

۱۱- آقای محمود رجبی فرزند غلامحسین کد نامزد ۱۷۱

۱۲- آقای علی رحمانی‌فرد فرزند محمد مشهور به رحمانی سبزواری کد نامزد ۱۷۳

۱۳- آقای حسینعلی سعدی فرزند محمد سعید کد نامزد ۱۸۱

١٤- آقای ‌هادی صادقی فرزند نصرت‌الله کد نامزد ١٨٥

١٥- آقای غلامعلی صفایی فرزند علی مشهور به صفایی بوشهری کد نامزد ۱۸۷

١٦- آقای سعید صلح میرزایی فرزند غلامرضا کد نامزد ۱۹۱

۱۷- آقای علی قریب‌دوست فرزند اسدالله کد نامزد ۲۱۸

۱۸- آقای محسن قمی فرزند حسین کد نامزد ۲۱۹

۱۹- آقای سیدصادق محمدی فرزند سیدحسین علی کد نامزد ٢٤٧

۲۰- آقای محمود محمدی عراقی فرزند جعفر بهاالدین کد نامزد ٢٤٩

۲۱- آقای غلامرضا مصباحی مقدم فرزند اسمعیل مشهور به مقدم- مصباحی- مصباح کد نامزد ٢٥٧

۲۲- آقای محمدعلی موحدی فرزند حاج شیخ عباس کد نامزد ۲۶۱

۲۳- آقای سید محمد‌علی موسوی فرزند سید محمد مشهور به موسوی جزایری- جزایری کد نامزد ٢٦٢

٢٤- آقای علی مؤمن‌پور فرزند عباس مشهور به مؤمن کد نامزد ۲۳۸

۲۵- آقای محمدرضا ناصری کوچه بیوک فرزند محمد کد نامزد ٢٦٧

٢٦- آقای غلامعلی نعیم‌آبادی فرزند قدرت‌اله کد نامزد ٢٦٨

فرماندار مرکز حوزه انتخابیه تهران، اضافه کرد: تبلیغات انتخاباتی مجلس خبرگان رهبری از روز چهارشنبه مورخ 1402/11/25 آغاز و تا ٢٤ ساعت قبل از شروع اخذ رأی ادامه خواهد داشت.

حقیقت‌پور: «لاریجانی» نه لیست می‌دهد و نه از کسی حمایت می‌کند

به فضای خبری انتخابات مجلس برویم. منصور حقیقت پور، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و مشاور علی لاریجانی در گفت‌و‌گو با فارس با اشاره به شایعاتی مبنی بر لیست لاریجانی برای انتخابات مجلس گفت: بنده که اطلاعی از این موضوعی که می‌گویید ندارم و آقای لاریجانی نه لیستی دارند و نه قرار است از لیستی حمایت کنند و نه قرار است با کسی ائتلاف کنند.

وی افزود: البته آقای مطهری فامیل آقای لاریجانی هستند و به عبارتی هر اقدامی که ایشان انجام دهند به اسم آقای لاریجانی هم می‌نویسند.

حقیقت‌پور گفت: حساب سیاسی انسان‌ها با یکدیگر و جریان‌ها با هم فرق می‌کند و آقای لاریجانی که نه ورود کرد و نه ثبت‌نام کرد.

تکذیب خبرسازی‌ها درباره مصادیق فهرست شورای ائتلاف

امیر ابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب نیز درباره لیست انتخابات مجلس این شورا اظهار کرد: فرآیند رسیدن به لیست تهران هنوز تمام نشده و ادامه دارد.

به گزارش مهر، رسولی گفت: بررسی و مصاحبه شورای انتخاب درباره ۲۰ درصد منتخب کانون‌های تخصصی شورای ائتلاف ادامه داشته و هم اکنون در حال برگزاری است و تا رسیدن به لیست نهائی زمان وجود دارد و اخبار مطرح شده درباره قطعیت حضور برخی در لیست «ایران سربلند» صرفاً شایعه و گمانه‌زنی است.

امیدواریم فرآیند رسیدن به لیست نهائی تا هفته آینده کامل شود

سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب تاکید کرد: امیدواریم فرآیند رسیدن به لیست نهائی تا هفته آینده کامل شود.

فهرست نهائی جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت در تهران قطعی شد

خبر دیگر اینکه، محمدجواد محمدی نوری، قائم‌مقام ستاد انتخابات جبهه پیشرفت رفاه و عدالت با اعلام خبر بررسی سوابق بیش از ۱۰۰ داوطلب انتخابات حوزه تهران در آستانه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به رویکرد سیاسی این دوره از انتخابات مبنی بر استفاده از متخصصین و جوانان و نیروهای کارآمدی که تحول‌ساز و تاثیرگذار باشند، اعلام فراخوان به ۲۲ حزب رسمی پروانه دار این جبهه در معرفی نامزدهای مورد نظرشان در انتخابات، بحمدالله مورد استقبال احزاب واقع شده و در روزهای گذشته سوابق بیش از ۱۰۰ داوطلب در ستاد انتخابات جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت بررسی و نهایتا فهرست ۳۰ نفره این جریان انتخاب و به شورای وحدت نیزمعرفی شدند.

به گزارش ایرنا، وی تاکید کرد: بزودی اسامی این فهرست انتخاباتی در رسانه‌ها اعلام خواهد شد و امیدواریم در ابتدای هفته نیز با توجه به بررسی فهرست استانها بتوانیم در حدود ۱۵۰ نفر از داوطلبان نهائی شده در صحنه انتخابات را درحوزه شهرستانها به مردم شریف ایران معرفی‌نماییم.

این تشکیلات به دبیرکلی سید شهاب‌الدین صدر نایب‌رئیس‌ مجلس هشتم و معاون اسبق قوه قضائیه بوده و ریاست ستاد انتخابات آن هم برعهده حسن بیادی نایب‌رئیس دو دوره شورای اسلامی شهر تهران است.

عضو شورای مرکزی شریان: بحران تشکیلاتی در جبهه اصلاحات مشهود است

محمد صالح زندی، عضو شورای مرکزی شریان نیز در گفت‌و‌گو با فارس در تحلیل وضعیت جبهه اصلاحات برای انتخابات مجلس دوازدهم، گفت: بحران تشکیلاتی در جبهه اصلاحات مشهود است چون علی‌رغم اذعان سخنگوی این جبهه مبنی بر اینکه در پایتخت لیستی نخواهد داشت اما در سوی دیگر، برخی احزاب اصلاح‌طلب، مستقلاً در تلاشند تا در ائتلاف با اعتدالگرایان، به فهرستی واحد در تهران برسند.

زندی درباره احتمال به میدان آمدن بزرگان جریان اصلاحات به مانند انتخابات مجلس دهم در سال 1394 برای همگرایی و ارائه لیستی واحد، بیان داشت: شاید بازی با کلمات و استفاده از عبارت «تَکرار می‌کنم» در یک دهه گذشته کارگشا بود و توجهات را جلب می‌کرد اما دیگر این قبیل تحرکات، منسوخ شده و با توجه به عملکرد فاجعه بار همقطاران جریان تجدیدنظرخواه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم و همچنین مجلس دهم، اعتماد مردم نسبت به کارآمدی این جریان، کاملاً سلب شده است.

سخنگوی اعتماد ملی: ما در تهران از لیست علی مطهری حمایت می‌کنیم

افزون بر اینها، محمدصادق جوادی حصار، سخنگوی حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با فارس، با بیان حمایت این حزب از لیست با محوریت علی مطهری، گفت: در تهران، بنای ما بر آن است که از لیستی که آقای مطهری در حال آماده کرده آن هستند، حمایت کنیم. این لیست، با محوریت آقای مطهری می‌باشد و ایشان سرلیست آن هستند.

وی ادامه داد: در شهرستان‌ها نیز ما در حال جمع‌بندی هستیم و حدود 6 تا 7 نفر از مرتبطین با حزب و اعضای قدیمی و جدید احراز صلاحیت شده‌اند، که از آنها حمایت می‌نماییم. همچنین، اصلاح‌طلبانی که به عنوان یک نامزد اصلاح‌طلب در انتخابات حضور دارند و دارای رأی‌آوری نیز می‌باشند، و یا افراد مستقل رأی‌آوری که تمایل داشته باشند از آنها حمایت کنیم یا در لیست با محوریت آقای مطهری در سراسر کشور قرار دهیم، حمایت خواهیم کرد.

سخنگوی حزب اعتماد ملی اظهار کرد: اگر آقای مطهری در شهرستان‌ها نیز لیست بدهند، از آن لیست حمایت می‌کنیم؛ اگر نه، نیروهای خودمان و نیروهای اصلاح‌طلبی که در حوزۀ انتخابی‌شان رأی‌آوری نسبی داشته باشند، مورد حمایت ما قرار خواهند گرفت.

جوادی حصار تصریح کرد: اکنون، در حال آخرین بررسی‌ها در این خصوص هستیم؛ به همین دلیل، فعلاً تعداد را به‌صورت قطعی نمی‌توانیم اعلام‌نماییم.

وی با بیان این نکته که چهار حزب کارگزاران سازندگی، اعتماد ملی، ندای ایرانیان و اعتدال و توسعه در ائتلاف مذکور حضور دارند، گفت: از شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، تاکنون 2 نفر احراز صلاحیت شده و در انتخابات حضور دارند، که یکی از آنها آقای رضا امیدوار تجریشی است.

حجت‌الاسلام قمی: مخالفت با مشارکت بالا در انتخابات، خیانت است

علاوه‌بر اخبار فوق، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قمی، معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان در نشست «نقش حضور انتخاباتی مردم در تولید قدرت، اقتدار و امنیت ملی» که با حضور اصحاب رسانه و اساتید دانشگاه برگزار شد، مشارکت حداکثری را رویکرد رهبر انقلاب به انتخابات دانسته و گفت: نظر رهبری بر مشارکت حداکثری است و هرکس مخالف مشارکت بالای مردمی در انتخابات باشد، آگاهانه یا از روی غفلت به کشور خیانت کرده است.

حجت‌الاسلام قمی ضمن تأکید بر نقش رسانه‌ها در گرم شدن فضای انتخابات و افزایش مشارکت، شش راهبرد کلی را برای افزایش مشارکت قابل اجرا دانست.

وی راهبرد اول را مروبوط به مراکز اصلی قدرت دانسته و گفت: برخی از راهکارها مربوط به مراکز اصلی قدرت مانند ریاست جمهوری، وزارت صمت، وزارت کشور و دستگاه‎های اقتصادی است. این مراکز باید تلاش کنند با اقدامات امیدآفرین به مردم برای شرکت در انتخابات انگیزه بدهند.

به گزارش فارس، معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری ضمن اشاره به اهمیت جایگاه حوزه‌های علمیه در تربیت نخبگان حوزوی واجد شریط برای عضویت خبرگان و همچنین لزوم دعوت بزرگان حوزه از نخبگان و فضلای واجد شرایط برای نامزد شدن در انتخابات، اظهار کرد: انتظار می‌رود در دوره‌های بعدی، مسئولان محترم حوزه‌های علمیه فرآیند شناسایی داوطلبان انتخابات خبرگان را تسهیل نمایند و علما و فضلا را برای شرکت در این فرآیند تشویق و دعوت کنند.

حجت‌الاسلام قمی دومین راهبرد افزایش مشارکت را استفاده از ظرفیت گروه‌های مرجع برشمرده و اضافه کرد: اصحاب رسانه باید افراد مهم را از دانشمندان، احزاب، قومیت‌ها و مراجع عظام برای دعوت آحاد جامعه به مشارکت از اکنون به صحنه بیاورند. مصاحبه با شخصیت‌های سیاسی برجسته و مقبول در جامعه درباره لزوم مشارکت در انتخابات، در افزایش مشارکت مؤثر است. برخلاف نگاهی که برخی دارند، قومیت‌ها در کشور ما یک ظرفیت محسوب می‌شوند و تنوع قومیتی برای ایران یک مزیت است. از این ظرفیت‌ها باید در راستای افزایش مشارکت استفاده کرد.

معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، توجه به پایگاه‌های سنتی رأی را راهبرد سوم در افزایش مشارکت در انتخابات دانست و بر بهره‌مندی از نظرات خانواده شهدا برای مشارکت حداکثری به عنوان پرچم‌دار انتخابات تاکید کرد.

وی افزود: جامعه ایثارگری باید پرچمدار مشارکت حداکثری در انتخابات باشند. باید به دنبال تشکل‌های فرزندان شهدا، جانبازان و جامعه خانواده شهدای مدافع حرم و بیانیه آنها برای مشارکت حداکثری باشیم.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری توجه به نقش بانوان در انتخابات را راهبرد چهارم در افزایش مشارکت برشمرده و گفت: حدود 60 درصد از مشارکت کنندگان در انتخابات را بانوان تشکیل می‌دهند. بانوان همچنین نقش زیادی در مشارکت دیگران در انتخابات دارند. مطالعات نشان می‌دهد که نقش بانوان در جامعه روز به روز حال افزایش است. با توجه به جایگاه بسیار مهم زنان در خانواده استفاده از ظرفیت ایشان در افزایش مشارکت اثربخش خواهد بود.

حجت‌الاسلام قمی تبلیغ توجه به نقش خانواده را راهبرد پنجم در افزایش مشارکت در انتخابات عنوان کرد.

وی راهبرد محله‌محوری و تاکید بر ایجاد شبکه مویرگی و نفوذ در محلات و همچنین در گروه‌های فعال شبکه‌های اجتماعی را بسیار مؤثر دانست و گفت: خانواده همچنان مرجعی قوی در تصمیمات سیاسی افراد است. بسیاری از واجدین شرایط برای مشارکت یا عدم مشارکت تحت تأثیر خانواده خود هستند. طبق برخی از مطالعات بیش از 40 درصد افراد خانواده را مهم‌ترین عامل در تصمیم خود برای چگونگی کنشگری در انتخابات دانسته‌اند. تبلیغ محله محور و خانواده محور می‌تواند در گرم شدن فضای انتخابات مؤثر باشد.

معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، راهبرد ششم در افزایش مشارکت را ارزش‌گذاری مشارکت از سوی رسانه‌ها و فعالین فرهنگی دانسته و عنوان کرد: رسانه‌ها این فرهنگ را نهادینه کنند که هر کاری که با مشارکت حداکثری مغایر باشد، خلاف توصیه رهبری است. هیچ رسانه‌ای نباید در کشور بر طبق ناامیدی بکوبد. نه اینکه بگویید در کشور مشکلات نیست اما راهش قهر کردن جامعه با صندوق رای نیست، بلکه بنابر فرمایش رهبری کلید تغییر و تحول، انتخابات و مشارکت مردم است.

حجت‌الاسلام قمی، ضمن اشاره به اهمیت مجلس خبرگان رهبری در سرنوشت کشور گفت: اگر نقش مجلس خبرگان برای مردم به درستی تبیین شود، مشارکت در این انتخابات افزایش خواهد یافت.

وی همچنین به اهمیت افزایش مشارکت در کلانشهرها اشاره کرده و گفت: ریشه تاریخی شهر تهران پیوند عمیقی با تشیع دارد. تهران برپایه دیانت بنا شده است و مردم این شهر پیوند عمیقی با امور مذهبی دارند. مکتب فلسفی تهران در قرن 13 و 14 هجری قمری یکی از مهم‌ترین مکاتب علمی در تاریخ فلسفه اسلامی بوده است. شما می‌توانید اثر این ریشه تاریخی را در مناسبت‌های مذهبی در تهران مشاهده کنید.

کیهان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد