جوادی حصار:
حمایت اعتماد ملی از کاندیداهای اصلاحطلب /امکان ائتلاف منتفی نیست
سخنگوی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه نامزدهای تاییدصلاحیت شده را رصد میکنیم، گفت: اگر تشخیص بدهیم که شایستگیها و قابلیتهای لازم را دارند و اصلاحطلب و یا مستقل واقعی هستند به شرط توافق از آنها حمایت میکنیم.
«محمدصادق جوادیحصار» درباره برنامه حزب اعتماد ملی در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: ما همانطور که از قبل هم اعلام کرده بودیم، نامزدهای تایید شده را رصد میکنیم و اگر تشخیص بدهیم که شایستگیها و قابلیتهای لازم را دارند و اصلاحطلب و یا مستقل واقعی هستند به شرط توافق از آنها حمایت میکنیم.
وی درباره احتمال ائتلاف با اعتدالگرایان، افزود: اگر نامزدهای مطلوب هر دو طرف به هم نزدیک باشند امکان ائتلاف منتفی نیست اما هنوز در آن مورد گفتوگویی نکردهایم.
جوادیحصار تاکید کرد: اگر به دلایل نامعلوم خودمان نتوانستیم در انتخابات شرکت کنیم، حداقل کسانی که توانستهاند از صافی شورای نگهبان عبور کنند به قدر کفایت از آنها حمایت کنیم و کاری کنیم که بخشی از آنها در مجلس جای بگیرند.
وی با بیان اینکه اگر نهاد انتخابات تضعیف شود، گامهای بعدی جبهه اصلاحات بهویژه در انتخابات آینده ریاستجمهوری قابلتوجیه نخواهد بود، گفت: بنای ما در گذشته و در حال حاضر بهطور کلی بر این بوده است که انتخابات از موضوعیت نیفتد تا مردم احساس کنند که انتخاب کردن و انتخاب شدن بهتر از بیتفاوت بودن است و باید این را با تمام وجود برای مردم جا بیندازیم و به آنها بگوییم، درست است که فضا مناسب نیست و حقوق مردم در برخی از موارد ضایع شده است، اما در همین چرخه معیوب هر گاه مردم حضور پیدا کرده اند توانسته ایم دولتها و مجالس خوبی از افراد شایسته تشکیل دهیم.
سخنگوی حزب اعتماد ملی تصریح کرد: ما باید طوری رفتار کنیم که همه چیزمان با هم تناسب داشته باشد اگر این تناسب وجود نداشته باشد امور از حالت اعتدال خارج میشود.
۱۱۰ نفر از از فعالان سیاسی اصلاحطلب به رغم برخی انتقادها به روند بررسی صلاحیتها، با صدور بیانیهای بر مشارکت در انتخابات تأکید کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: نیروهای سیاسی و مدنیِ مردمسالار باید از سطح توصیف مسائل و بحرانها، صدور بیانیه و آرزواندیشیِ سیاسی، فهرست کردن آرمانهای جذاب و سودای ناممکنِ تحققِ دفعیشان فراتر بروند. این نیروها باید با ایجاد ائتلافهای گستردهٔ ملی، مانع عقبرویهای کنونی شوند و برای تحقق عملی و تدریجی اهدافشان زمینهسازی کنند و در انتخاب راهبردها علاوه بر «هدفاندیشی»، «مسیراندیش» هم باشند. انحصارشکنی، هم در نامزدها و هم در رایدهندگان و هم در منتخبانِ انتخابات، هدفی است که مستلزم مداخلهٔ فعالانه و روزنهگشای مصلحان است و با صدور بیانیه و کنارهگیری از میدان انتخابات حاصل نمیشود. دهها سال تجربهٔ انتخاباتی در ایران و جوامع دیگر شاهد است که تحریم و عدم شرکت در انتخابات ابزار کارآمدی برای نیل به انتخابات آزاد نیست و در اغلب موارد به بستهتر شدن قوانین و رویههای انتخاباتی میانجامد.
ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید