لیست احتمالی اصلاح‌طلبان در تهران را چه‌کسانی تشکیل می‌دهند؟

کد خبر: 1267125

در جریان اصلاح‌طلب برخی از افراد و چهره‌های شاخص مورد تأیید قرار گرفتند اما نمایندگان احزاب این جریان معتقدند تعداد افرادی که صلاحیت‌‌شان رد شده بیشتر از افراد تأییدصلاحیت‌شده است.

لیست احتمالی اصلاح‌طلبان در تهران را چه‌کسانی تشکیل می‌دهند؟

 روز جمعه 15 دی‌ماه نتایج بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های نظارت شورای نگهبان اعلام شد و داوطلبانی که صلاحیت آنها احراز نشده است، تا سه روز فرصت ثبت اعتراض دارند. در جریان اصلاح‌طلب اگرچه برخی از افراد و چهره‌های شاخص مورد تأیید قرار گرفتند اما نمایندگان احزاب این جریان معتقدند تعداد افرادی که صلاحیت‌‌شان رد شده بیشتر از افراد تأیید صلاحیت‌شده است.

جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفت‌وگو با تسنیم اعلام کرد: حدود 80 درصد اعضای دفتر مرکزی و دفتر سیاسی و دبیران ما در استانها با عدم احراز صلاحیت روبه‌رو شده‌اند، در احزاب همسو با ما نیز وضعیت به همین شکل است؛ همچنین شخصیت‌های مستقلی که ما آنها را با اصرار وارد رقابت‌های انتخاباتی کرده بودیم، با رد صلاحیت‌ مواجه شدند.

وی از مکلف شدن تمامی داوطلبان‌مان ردصلاحیت‌شده در حزب اعتدال و توسعه برای ثبت درخواست اعتراض خبر داد و گفت: ما به نگاه تعاملی شورای نگهبان برای اعاده حیثیت و صلاحیت داوطلبان‌مان امیدوار هستیم.

یکی از اعضای حزب کارگزاران هم به تسنیم خبر داد که از شورای مرکزی این حزب تنها یک نفر ثبت‌نام کرده بود و از میان سایر داوطلبان وابسته به کارگزاران در تهران، یک نفر تأیید صلاحیت شده است.

اسماعیل گرامی‌مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی در پاسخ به سؤال تسنیم که "چه‌تعداد از اعضای حزب اعتماد ملی تاکنون تأیید صلاحیت شده‌اند؟"، عنوان کرد: هنوز آمار دقیقی از تأیید یا ردصلاحیت‌شده‌ها در سراسر کشور نداریم ولی به‌نظر نمی‌رسد بیش از دو سه نفر تأیید شده باشند که طبیعتاً با این تعداد امکان لیست دادن منتفی است.

پیگیری‌های خبرنگار تسنیم از احزاب نشان می‌دهد تجمیع 30 چهره شاخص و اصلاح‌طلب در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست؛ البته بیش از آنکه در این مسئله شورای نگهبان مقصر باشد، عملکرد جبهه اصلاحات ایران زیر سؤال است که با انفعال خود مانع از مشارکت فعال اصلاح‌طلبان در تهران شدند و در زمان پیش‌ثبت‌نام‌ها اعلام کردند افراد مختارند که در پیش‌ثبت‌نام انتخابات شرکت کنند یا نکنند و تصمیم قطعی اتخاذ نکردند.

گرامی‌مقدم تعداد ثبت‌نام‌کنندگان اصلاح‌طلب شامل همه احزاب در انتخابات مجلس را حدود 130 نفر اعلام کرد؛ حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران هم در نشست خبری از ثبت‌نام 180 نفر از اعضای احزاب اصلاح‌طلب در سراسر کشور خبر داد. می‌توان میانگین گرفت که تنها به‌تعداد نیمی از کرسی‌های مجلس اصلاح‌طلبان در انتخابات ثبت‌نام کردند.

این انفعال و بی‌عملی موجب شده بود محسن هاشمی رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران در دیدار کمیته سیاسی این حزب با حسن روحانی از تفوق طیف منفعل جریان اصلاحات بر طیف فعال انتقاد کند. پشیمانی از عدم تصمیم قاطع در زمان پیش‌ثبت‌نام‌ها منجر به این شد تا انفعال آن زمان را با حمله به قانون انتخابات جبران کنند. در نشست رئیس‌جمهور با احزاب سیاسی، مجید انصاری عضو مجمع روحانیون، جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات، حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی و  مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری هر یک به‌نحوی خواستار این شدند که امکان ثبت‌نام مجدد برای داوطلبان فراهم شود، به‌طور مثال جواد امام  خواستار ارائه طرح 3فوریتی برای لغو قانون انتخابات و امکان ثبت‌نام مجدد داوطلبان شد(!)، امری که  با توجه به زمان باقی‌مانده تا انتخابات غیرمنطقی است.

لیست احتمالی اصلاح‌طلبان را چه‌کسانی تشکیل می‌دهند؟

در صورتی که بعد از بررسی نهایی شورای نگهبان، احزابی مانند اعتدال و توسعه، حزب کارگزاران، اعتماد ملی و شخصیت‌های اصلاح‌طلب غیرحزبی که از قبل تصمیم بر مشارکت داشتند بخواهند فهرستی تشکیل دهند، به‌احتمال قوی محمدباقر نوبخت سرلیست آنها خواهد بود.

همچنین علی مطهری توانایی ایستادن در جایگاه سرلیستی را دارد. مطهری در انتخابات مجلس نهم و دهم به‌صورت مستقل فهرستی تحت عنوان «صدای ملت» را رهبری می‌کرد و ممکن است بخواهد مجدداً با برخی همفکرانش ورود مستقل به عرصه انتخابات داشته باشد.

بدنه لیست اصلاح‌طلبان را از میان چهره‌های شناخته‌شده افرادی همچون رئوف قادری و اسماعیل دوستی از حزب اعتماد ملی، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه در دولت روحانی، سید فرید موسوی، محسن علوی نماینده و محمود مازنی نمایندگان مجلس دهم تشکیل خواهند داد.

همچنین برخی نزدیکان علی لاریجانی همچون منصور حقیقت‌پور یا علی عباسپور تهرانی تأییدصلاحیت شده‌اند که ممکن است مانند انتخابات مجلس دهم، شاهد ائتلاف بین این دو جریان باشیم.

البته باید منتظر ماند و دید جبهه اصلاحات از میان سه راهبرد «تحریم انتخابات»، «مشارکت بدون قید و شرط» و «مشارکت مشروط» کدام را برمی‌گزیند؟ حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران در نشست خبری اعلام کرد دو راهبرد اولی طرفدار چندانی ندارد و اکثریت اصلاح‌طلبان به مشارکت مشروط معتقدند و این مسئله را هم به میزان تعداد افراد تأییدصلاحیت‌شده وابسته دانست و گفت: باید ببینیم چه‌تعداد تأیید می‌شوند، اگر 20 نفر تأیید شوند ما در خانه می‌نشینیم اما اگر بیشتر تأیید شوند، برای تهیه لیست اقدام می‌کنیم.

تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد