صبح نو/ «سوتزنی» علیه پروژه بگیران
صبح نو نوشت: ساختارمند شدن سوتزنی، هم موجب جلوگیری از فساد میشود و هم از هرجومرج و سوءاستفاده پروژهبگیران جلوگیری میکند که تحت عنوان مبارزه با فساد به دنبال مقاصد سیاسی خود هستند.
گروه سیاست سایت فردا - چندی است که استفاده از ظرفیتهای مردمی در مبارزه با فساد مورد حمایت قوه قضائیه و در دستورکار سازمانها و نهادها قرار گرفته که تاکنون با گزارشهای مردمی، تخلفهایی نیز کشف شده است. افرادی که «سوتزن» نامیده میشوند و فساد موجود در بخش دولتی، عمومی یا خصوصی را از طریق روشی که قانون مشخص کرده افشا میکنند.
روزنامه صبح نو در این باره نوشته: با توجه به استقبالها از سوتزنیها، مجلس شورای اسلامی نیز طرحی را با عنوان «طرح حمایت از گزارشگران فساد» در خردادماه سال جاری به تصویب رساند که بالاخره روز گذشته بیش از چند بار رفت و برگشت، از سوی شورای نگهبان تأیید شد. در این طرح ضمن تأکید بر افزایش 40 درصدی شیوههای نظارتی و جریمههای نقدی متخلفان توسط دستگاههای نظارتی، برای افراد افشاکننده فساد نیز اهرمهای تشویقی همچون معرفی بهعنوان کارمند برجسته، دریافت نشان مبارزه با فساد با طبقهبندی این نشان، حفاظت در مقابل اقدامات تلافیجویانه مانند اخراج، تعدیل، تنزل رتبه و... پیشنهاد شده است.
هرچند که سوتزنی محاسن زیادی دارد که مهمترین آن، این است که فساد در دستگاههای دولتی و دیگر نهادها مخفی نمیماند؛ اما نباید شرایط سوءاستفاده از این موضوع فراهم و به ابزاری برای تسویه حساب سیاسی تبدیل شود. ازاینرو لازم است ضمن حمایت و حفاظت مادی و معنوی از فرد گزارشگر، مکانیزم روشنی برای مستندسازی از اطلاعات واصله به وجود بیاید. اهانت، صحبت بدون سند و مجرم دانستن فردی که شاید صرفا متهم باشد، مورد مذمت است و نباید به صرف اشاعه یک خبر بر اساس پروپاگاندا و بدون اثبات آن، افرادی را به عناوین مختلف و بدون سند متهم کرده و علیه آنها جریان رسانهای شکل گیرد.
ساختارمند شدن سوتزنی، هم موجب جلوگیری از فساد میشود و هم از هرجومرج و سوءاستفاده پروژهبگیران جلوگیری میکند که تحت عنوان مبارزه با فساد به دنبال مقاصد سیاسی خود هستند.
دیدگاه تان را بنویسید