پاسخ وتو آتش‌بس در دریای سرخ!

کد خبر: 1263170

مقام‌های امریکایی که در هفته‌های اخیر حساب ویژه‌ای روی تأثیر کمک‌رسانی به تل آویو از طریق ارسال کالاهای تسلیحاتی و غیرتسلیحاتی و در نتیجه تضعیف جبهه مقاومت باز کرده بودند، حالا پس از وقوع حوادثی که آنها را با بحران‌های دامنه‌داری در دریای سرخ مواجه کرده است، با ادعای دست داشتن ایران در این حملات می‌کوشند بر معادله شکست در برابر یمنی هایی که در برابر اقدامات سبعانه اسرائیل علیه مردم فلسطین و فراگیر کردن مرزهای ناامنی در منطقه به تنهایی مقاومت می‌کنند، سرپوش بگذارند و از ایران یک شریک مسلم در وقوع این رویدادها بسازند.

پاسخ وتو آتش‌بس در دریای سرخ!

اردوگاه شکست خورده امریکایی- اسرائیلی دو ماه پس از ناکامی در رسیدن به اهداف خود در سرزمین‌های اشغالی و اشغال غزه، با طرح اتهامات واهی علیه جمهوری اسلامی به فکر یارکشی و پشتیبان خواهی در منطقه افتاده است. بعد از هدف قرار گرفتن شماری از کشتی‌های باری کشورهای غربی که آب‌های دریای سرخ را با هدف کمک‌رسانی به تل آویو و شراکت در جنایات بدون مرز مقام‌های این رژیم علیه مردم بی‌دفاع غزه در می‌نوردیدند، حالا خبر رسیده است که «لوید آستین»، وزیر دفاع امریکا در جریان سفر اخیر خود به سرزمین‌های اشغالی و دیدار با «یوآو گالانت» وزیر جنگ کابینه رژیم صهیونیستی، حملات انصارالله به کشتی‌های تجاری را به پشتوانه حمایت ایران دانسته و مدعی شده که واشنگتن به ‌دنبال جنگ نیست و همچنین از ایران خواسته گام‌هایی برای تنش‌‌زدایی بردارد! این مقام امریکایی در حالی ادعای حمایت ایران از حملات یمنی ها را مطرح می‌کرد که ادعاهایش تکمله مهمی داشت و آن دادن اطمینان خاطر به رهبران اسرائیل بود مبنی بر اینکه سلاح‌‌ها و مهمات بیشتری از سوی واشنگتن به تل‌آویو برای سوخت‌رسانی به ماشین کشتار این رژیم در راه است.

دولت یمن مستقل عمل می‌کند

مقام‌های امریکایی که در هفته‌های اخیر حساب ویژه‌ای روی تأثیر کمک‌رسانی به تل آویو از طریق ارسال کالاهای تسلیحاتی و غیرتسلیحاتی و در نتیجه تضعیف جبهه مقاومت باز کرده بودند، حالا پس از وقوع حوادثی که آنها را با بحران‌های دامنه‌داری در دریای سرخ مواجه کرده است، با ادعای دست داشتن ایران در این حملات می‌کوشند بر معادله شکست در برابر یمنی هایی که در برابر اقدامات سبعانه اسرائیل علیه مردم فلسطین و فراگیر کردن مرزهای ناامنی در منطقه به تنهایی مقاومت می‌کنند، سرپوش بگذارند و از ایران یک شریک مسلم در وقوع این رویدادها بسازند. این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی بارها در هفته‌های اخیر و پس از آغاز جنگ 7 اکتبر با وجود حمایت سیاسی همه‌جانبه از حماس و همه ارکان جبهه مقاومت نسبت به استقلال عمل گروههای مقاومت در صحنه میدان تأکید کرده‌اند. در جدیدترین موضع‌گیری علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه نیز که به ژاپن سفر کرده است، نسبت به ادعای امریکایی‌ها درباره حمایت ایران از حملات  یمن واکنش نشان داد و یادآور شد که آنها یک بازیگر مستقل در صحنه بین‌المللی هستند که وفق تشخیص خود عمل می‌کنند. لذا مرتبط کردن اقدامات آنها به دیگران درست نیست. به تصریح باقری دولت یمن اعلام کرده تا زمانی که صهیونیست‌ها به جنایت علیه مردم غزه ادامه دهند تلاش خواهد کرد از کمک‌رسانی به اسرائیل جلوگیری کند.

انصراف از کمک‌رسانی به اسرائیل

نگرانی مقام‌های امریکایی از امنیت کشتی‌های در حال عبور در دریای سرخ پس از آن شدت گرفت که چند روز پیش، برای چندمین بار دو کشتی باری در این محدوده آبی مورد حمله موشکی قرار گرفتند که به گفته منابع امریکایی هر دوی این حملات از بخشی از یمن که تحت کنترل نیروهای مقاومت انصارالله، صورت گرفته است. انصارالله یمن حمایت خود را از حماس اعلام و تأکید کرده کشتی‌هایی را که به اسرائیل سفر می‌کنند، هدف قرار می‌دهند. آنها در پی حمله اخیر به دو کشتی هم اعلام کردند تا زمانی که مردم نوار غزه به آب و دارو نیاز دارند به همه کشتی‌هایی که عازم بنادر اسرائیل هستند، از هر ملیتی که باشند، درباره دریانوردی در دریای عرب و سرخ، هشدار می‌دهند.

مسیر دریایی مورد اشاره یکی از شلوغ‌‌ترین مسیرهای تجاری جهان محسوب می‌شوند و مملو از بنادر مختلف هستند. این مسیر آبی امکان حمل ‌و‌ نقل نفت و گاز و کالاهای متعدد دیگر را به بازارهای کشورهای هدف فراهم کرده است. این در حالی است که در پی وقوع ناآرامی‌ها و حملاتی که به کشتی‌های تجاری به مقصد تل‌آویو صورت گرفته است، شماری از بزرگ‌ترین شرکت‌های بزرگ کشتیرانی از کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، سوئیس و دانمارک، تردد از طریق تنگه باب‌المندب را به طور موقت متوقف کرده‌اند. شرکت نفت بریتانیا، بریتیش پترولیوم (BP) هم اعلام کرده حرکت تمامی کشتی‌های خود را به دلیل وخامت اوضاع امنیتی برای حمل و نقل دریایی در دریای سرخ به طور موقت متوقف کرده است.

ائتلاف ناکام

این در حالی است که مقام‌های امریکایی در پی شدت گرفتن حملات علیه کشتی‌های در حال عبور در دریای سرخ در صدد تشکیل یک ائتلاف دریایی چندملیتی برای محافظت از کشتی‌ها و سرنگون کردن موشک‌ها و پهپادهای ارسالی از یمن برآمده‌اند. محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع در واکنش به احتمال تشکیل چنین ائتلافی گفته است که به باور او «منطقه، دیگر فضای این را ندارد که کسی در آن بیش از این تردد کرده و تضارب نیرو داشته باشد. اینها هم قطعاً چنین کاری را نمی‌کنند و اگر بخواهند چنین بی‌عقلی انجام دهند با مشکلات فوق‌العاده‌ای مواجه خواهند شد.»

اما انصراف کمپانی‌های بزرگ تجاری غرب از ارسال کشتی‌های باری خود به مقصد اسرائیل معنایی جز این ندارد که تلاش‌های اخیر ایالات متحده مبنی بر تشکیل ائتلاف دریایی نظامی با حضور معدودی از کشورها برای مقابله با حملات انصارالله یمن در دریای سرخ حاصلی جز شکست نداشته است؛ ائتلافی که از کشورهای امریکا، انگلیس، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا تشکیل و از میان کشورهای منطقه فقط بحرین در این ائتلاف مشارکت کرده و عربستان سعودی، امارات و مصر هم حاضر به حضور در این ائتلاف نشده‌اند.

حالا اما مقام‌های امریکایی پس از وتوی آتش‌بس جنگ غزه و دوره ‌گردی از این کشور منطقه به آن کشور منطقه، توقع داشتند که حمایت‌های آنها از کودک‌کشی در غزه بدون پاسخ بماند. غافل از اینکه این تلاش مستمر برای تشدید کمک‌های ظالمانه به تل‌آویو برای افزودن بر شدت و شمار حملات نظامی مرگبارشان علیه مردم غیرنظامی حاصلی جز نفرت بیشتر مردم از محور اسرائیلی – امریکایی و تشدید بحران در منطقه نخواهد داشت.

روزنامه ایران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین