علم الهدی: دانشگاه سکولار هیچ نفعی برای مردم ندارد
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد با بیان این که نباید اینطور شود که یک جریان سیاسی بخواهد سرخط آزادیخواهی و تعالی طلبی را به دست بگیرد و از زبان مقدس دانشجو، خواستههای خود را مطرح کند، گفت: نباید به ورشکستههای سیاسی فرصت داده شود که بر جریان آزاداندیشی دانشجویان مسلط شوند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد با بیان این که نباید اینطور شود که یک جریان سیاسی بخواهد سرخط آزادیخواهی و تعالی طلبی را به دست بگیرد و از زبان مقدس دانشجو، خواستههای خود را مطرح کند، گفت: نباید به ورشکستههای سیاسی فرصت داده شود که بر جریان آزاداندیشی دانشجویان مسلط شوند.
سید احمد علمالهدی در دیدار صمیمی امروز با دانشجویان در تالار همایشهای دانشگاه فرهنگیان مشهد ضمن گرامیداشت فرارسیدن ۱۶ آذر و روز دانشجو اظهار کرد: آنچه هفتاد سال قبل در چنین روزی اتفاق افتاد، سرآغاز یک حرکت جنایتکارانه توسط مزدوران استکبار بود که مسیر جنایات، جرائم و تجاوزات غیرانسانی و شیطانی استکبار جهانی را در این کشور هموار کرد. حادثه ۱۶ آذر در سال ۱۳۳۲ و شهادت سه عزیز مظلوم دانشجو در راهروهای دانشگاه تهران که در مقام پشتیبانی از سفر رئیسجمهور جنایتکار آمریکا صورت گرفت، ساختار هژمونی مستکبران عالم در این کشور را نشان داد و از این جهت، ۱۶ آذر را میتوان تصویر روشن واقعی از حقیقت آمریکا دانست.
وی افزود: رویکرد دوم ۱۶ آذر آن بود که به همه ثابت شود هر تلاشی در جهت براندازی جبهه استکبار باید از مرجعیت علم و دانش صورت بگیرد. احمد قندچی، مهدی شریعت رضوی و مصطفی بزرگ نیا، پیشتازان حرکت ضداستکباری در این کشور بودند و اهمیت این جلوداری هم به عضویت این عزیزان در جامعه بزرگ علمی کشور است.
دانشجویان، میراث داران تاریخ مجاهدت های کشور
نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از آن زمان، هر اقدامی که علیه مستکبران در ایران صورت میگرفت، پایگاه اصلی آن یا دانشگاه بود و یا حوزه. اکنون هم پس از هفتاد سال، ما در همان مسیری هستیم که به برکت خون پاک این شهدا آغاز شده و شما عزیزان من، میراثداران اینگونه مجاهدتها هستید.
وی ادامه داد: این را بدانید این عظمتی که چشم جهان را از نام ایران و یاد ملت ما پر کرده است، هزینههای زیادی برایش داده شده، جوانان صادق و پاکباختهای مثل شهدای واقعه 16 آذر به خاک و خون غلتیدهاند و خانوادههای بسیاری، عزیزان برومند خود را تقدیم کردهاند. این رگههای خون بههمپیوستهاند و دریایی از خون ساختهاند که مستکبران عالم را در خود غرق خواهد کرد و ریشه مستکبران را نهفقط از ایران اسلامی بلکه از سرتاسر منطقه برخواهد چید. شما برادران و خواهران جوان من در مقام رهبری فکری امت قرار دارید و برپایه همین مسئولیت، باید در این مسیر ثابتقدم بمانید.
شش ویژگی جوان دانشجو
آیتالله علمالهدی در تبیین شش ویژگی دانشجو بهعنوان عنصر محرک جامعه گفت: امام علی(ع) میفرماید «رَحِمَ الله امْرَاً عَرِفَ مِنْ اَیْنَ و فی اَیْنَ وَ اِلی اَیْنَ» یعنی خدا رحمت کند بندهای را که بداند از کجا آمده، در کجا قرار دارد و به کجا خواهد رفت. این حدیث، راوی اهمیت شخصیت شناسی است. شخصیت دانشجویان هم ویژگیهایی دارد که منحصر در اقتضائات و شرایط سنی و موقعیت اجتماعی آن است. وقتی کلمه دانشجو مطرح میشود، تصویر یک جوان اهل علم و آزاداندیش به ذهن میآید که اندیشه او از هر دگراندیشی و هجمه فرهنگی و معرفتی آزاد است. بهعنوان ویژگی دوم، دانشجو نوگرا و طالب استدلال است و به آنچه در ظاهر گفته میشود، کفایت نمیکند.
وی بیان کرد: جوان دانشجو، آرمانگراست. این ویژگی ذاتی دانشجویان است که به شرایط فعلی راضی نباشند و فراتر از فرصتها و چالشهایی که وجود دارد، تصویر یک جامعه آرمانی و پویا را در اندیشه و عمل خود دنبال کنند. عزیزان من، مردم از شما سرمشق میگیرند. فرهنگها توسط شما رقم میخورد و مردم انتظار دارند مطالباتی که در جامعه مطرح است، از حنجره دانشجویان فریاد زده شود. نشاط، ویژگی بعدی جوان دانشجو است که زندگی عالمانه او را پویا و مؤثر میکند. ویژگی ششم دانشجویان نیز در صحنه بودن است و جوان دانشجو از جهاد و مبارزه گرفته تا سیاست و انقلابیگری، در هر عرصه که نیاز کشورش باشد در میدان باشد.
ورشکسته های سیاسی بر دانشگاه مسلط نشوند
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: به همین دلیل است که میگوییم نباید به ورشکستههای سیاسی فرصت داده شود که بر جریان آزاداندیشی دانشجویان مسلط شوند. مردم چشم به تریبونهای دانشجویی و مطالبات پرشور جوانان فرهیخته خود دارند بنابراین نباید اینطور شود که یک جریان سیاسی بخواهد سرخط این آزادیخواهی و تعالیطلبی را به دست بگیرد و از زبان مقدس دانشجو، خواستههای خود را مطرح کند.
وی تأکید کرد: از زمانی که علم سکولار شد و دانش را از دین جدا کردند، جریان تربیت مفاخر توقف پیدا کرد و این یک حقیقت است که دانشگاه در صورتی میتواند برای مردم منافع داشته باشد که باور دینی مردم جامعه را در فضای تحصیل و تدریس خود به رسمیت بشناسد.
دانشگاه سکولار هیچ نفعی برای مردم ندارد
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه دانشگاه سکولار هیچ حرکت علمی به نفع مردم ندارد، اظهار کرد: پیش از انقلاب، دانشجویان برخی دانشگاههای کشور در دوران حکومت طاغوت روایت کردهاند که برای نمازخواندن به گوشهای میرفتند تا کسی اقامه نماز آنها را نبیند. این تصویر همان دانشگاه سکولار است. در مقابل این، تصویر کنید دانشگاهی را که از تدریس توسط استاد گرفته تا تحصیل توسط دانشجو، در آن همهچیز برای خدمت به مردم و جلب رضای الهی صورت بگیرد. این دانشگاه متعالی و مؤثر است و میتواند سرمنشأ تحولات و پیشرفتها باشد.
وی افزود: شما عزیزان من، استمرار نهضت استکبارستیزانه شهدای واقعه ۱۶ آذر هستید. بهطور خاص، بنده یک تشکر ویژه هم از شما عزیزان دانشجوی دانشگاه فرهنگیان دارم زیرا به همت و اراده انقلابی شما برادران و خواهران جوان من بود که باعث شد در آغاز سال تحصیلی جدید، تبعات و چالشهای معضل کمبود معلم کمتر متوجه نوجوانان دانشآموز باشد. دانشجو سازنده جامعه است ولی این جریان سازندگی برای شما عزیزان دانشگاه فرهنگیان بهمراتب قویتر و واقعیتر است زیرا امروز شما زمامدار فکری جامعه و کارگزار نظام هستید و در آینده نیز نسل آینده ساز ایران و جوانههای پرامید و نوباوه این کشور به دست باکفایت شما تربیت خواهد شد./فارس
دیدگاه تان را بنویسید