جلال زاده : آمریکا و غرب حاضر به محکومیت جنایات اسرائیل نیستند

کد خبر: 1257821

رئیس کمیسیون امنیت ملی در نشست تخصصی بررسی ابعاد بین المللی تحولات غزه به عملکرد شورای امنیت با توجه به کارشکنی غربی‌ها اشاره کرد و گفت: تحولات غزه نشان داد بازنگری در سازوکارهای حقوق بین‌الملل ضروری است.


جلال زاده : آمریکا و غرب حاضر به محکومیت جنایات اسرائیل نیستند

رئیس کمیسیون امنیت ملی در نشست تخصصی بررسی ابعاد بین المللی تحولات غزه به عملکرد شورای امنیت با توجه به کارشکنی غربی‌ها اشاره کرد و گفت: تحولات غزه نشان داد بازنگری در سازوکارهای حقوق بین‌الملل ضروری است.

وحید جلال‌زاده رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی، در همایش تحولات غزه از منظر حقوق بین‌الملل امروز (چهارشنبه یکم آذرماه) در مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه، ضمن تشریح ابعاد حقوق بین‌الملل تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه،  تاکید کرد؛ تحولات مربوط به جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه بار دیگر نشان داد بازنگری در سازوکارهای حقوقی بین‌المللی ضروری است.

در متن این سخنرانی رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجه مجلس به شرح ذیل آمده است؛

بسمه تعالی

ابعاد حقوق بین الملل تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه

این روزها جنایت رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی مردم بی‌گناه غزه، مهم‌ترین و دردناک‌ترین مسئله جهانی است. صدها هزار آواره، ده‌ها هزار شهید و مجروح حملات وحشیانه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و نیز قطع کامل برق آب و سوخت بخشی از رنجی است که مردم غزه طی هفته‌های اخیر تحمل می‌کنند اما ذره‌ای از مقاومت آن‌ها کاسته نشده و نخواهد شد به همین دلیل مردم مقاوم غزه و ملت فلسطین را باید پیروز نهایی این نبرد دانست. با این حال این جنگ ویرانگر و تجاوزات رژیم اشغالگر ابعاد و پیامدهایی دارد که تلاش می‌شود به اختصار مورد اشاره قرار گیرد.

یکی از پیامدهای مهم طوفان الاقصی، ضربه ترمیم‌ناپذیر به تصویرسازی‌های ده‌ها ساله رژیم صهیونیستی است. پایان افسانه دروغین شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی بطلان ادعاهای ساختگی غیرقابل نفوذ بودن مرزهای این رژیم و تحمیل شکستی ترمیم‌ناپذیر ازسوی گروه‌های مقاومت فلسطینی از جمله ابعاد مهم عملیات طوفان الاقصى محسوب می‌شود، شاید از زمان انتشار اعلامیه «بالفور» در نوامبر ۱۹۱۷ که وزیر خارجه وقت انگلستان مژده تشکیل وطن ملی یهود را داد رژیم صهیونیستی کمتر روز سیاه و تاریکی چون ۷ اکتبر را تجربه کرده است.

در مواجهه با این شکست سیاسی، امنیتی و نظامی صهیونیست‌ها در ساعات نخست پس از عملیات طوفان الاقصى کاملاً سراسیمه مضطرب و به عبارتی شوک‌زده بودند در این چارچوب به نظر می‌رسد یکی از دلایل تماس‌ها و سفرهای متعدد مقامات سیاسی غربی به تل‌آویو به ویژه مقامات آمریکایی، تلاش برای خارج کردن مقامات صهیونیست از شوک ۷ اکتبر بود.

به عبارت دیگر عملیات طوفان الاقصى، زلزله‌ای در تحولات داخلی رژیم، منطقه‌ای و حتی بین‌المللی محسوب می‌شود بنابراین سفرها و حمایت‌های نخستین غربی‌ها در راستای آواربرداری از پیکره در آستانه فروپاشی صهیونیست‌ها بود.

صهیونیست‌ها البته با استفاده از ظرفیت برخی مقامات و رسانه‌های غربی راهبرد مظلوم نمایی را در نخستین روزهای پس از ۷ اکتبر در دستور کار قرار دادند، بر این اساس غربی‌ها تلاش کردند تا حملات رژیم جعلی را ذیل «دفاع مشروع» قرار دهند. تاکید مداوم بر عبارت غلط غیرنظامیان اسرائیلی بخشی از تلاش غربی‌ها برای تطهیر چهره رژیم بود با وجود این، راهپیمایی‌های گسترده ضد صهیونیستی در کشورهای اسلامی و حتی غیراسلامی نشان داد علاوه‌بر صحنه، میدان در عرصه افکار عمومی نیز رژیم صهیونیستی متحمل شکست سنگینی شده است؛ چه اینکه خیابان‌های مهم‌ترین شهرهای دنیا امروز صحنه استیضاح غرب و نفرت از جنایات صهیونیست‌هاست.

تقریباً از نخستین ساعات پس از عملیات رزمندگان مقاومت، اتاق فرماندهی جنگ علیه مردم غزه با نظارت، راهبری و حمایت کامل آمریکایی‌ها تشکیل شد؛ مسئله‌ای که مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی نخست خود پس از ۷ اکتبر به آن اشاره کردند. از اینجا به بعد، راهبرد حملات کور، پُردامنه و ضد انسانی صهیونیست‌ها علیه نوار غزه آغاز شد. آن‌ها در ابتدا اهداف متعددی را برای یک بازه کوتاه اعلام کردند؛ ازجمله کوچ ساکنان نوار غزه به خارج از این باریکه، اشغال زمینی نوار غزه طی چند روز و نابودی حماس. اما هر چه زمان گذشت، مشخص شد که چنین اهدافی قابل تحقق نیست و به همین دلیل، آمریکایی‌ها طی روزهای اخیر مشغول طراحی سازوکاری برای آتش بس موقت چند روزه و احتمالاً تمدید آن برای نوعی قرار نتانیاهو از این مهلکه هستند.

به صورت کلی جنگ غزه، ایالات متحده آمریکا را در دو راهی بحران‌زایی قرار داد، با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بایدن به حمایت لابی یهود برای پیروزی بر رقبای درون حزبی و برون حزبی نیاز دارد. بنابراین تلاش‌های گسترده‌ای برای تسلیح رژیم صهیونیستی از طریق استقرار نیروهای بیشتر در منطقه اعزام ناو هواپیمابر تجهیز رژیم به بمب‌های بیشتر و غیره در دستور کار دولت آمریکا قرار گرفت. ازسوی دیگر آمریکا تمایلی برای گسترش جنگ در منطقه به دلیل میزان بالای آسیب‌پذیری نیروهایش و نیز ملاحظاتی مانند قیمت نفت ندارد.

از این رو به نظر می‌رسد؛ واشنگتن تلاش کرده تا از یک سو دست صهیونیست‌ها را برای جنایت باز بگذارد و از سوی دیگر با فشار رسانه‌ای و سیاسی و میانجیگری‌های پیاپی، مانع از واکنش محور مقاومت شود. نقش‌آفرینی گروه‌های مقاومت عراقی و ارتش قهرمان یمن و  اقدامات هوشمندانه حزب‌الله که بالغ بر یک سوم توان رزمی صهیونیست‌ها را در محور شمالی به خود مشغول کرده نشان داد این راهبرد صهیو- آمریکایی نیز شکست خورده است.

فارغ از ابعاد نظامی و سیاسی جنگ غزه، رژیم صهیونیستی طی حدوداً ۴۵ روزی که از آغاز جنگ می‌گذرد، از هیچ جنایت و اقدام وحشیانه‌ای فروگذار نکرده است. حملات کور و جنایتکارانه رژیم جعلی علیه کودکان، زنان و بیماران به ویژه حمله به بیمارستان المعمدانی و کشتار بی‌رحمانه حدود هزار کودک و بیمار و نیز حمله به بیمارستان الشفاء، حمله به اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه، حمله به کاروان فلسطینیانی که از مناطق شمالی به سمت مناطق جنوبی در حرکت بودند و مواردی از این دست نشان دهنده سرشت تروریستی و جنایتکار رژیم صهیونیستی دارد.

اقدامات خصمانه ضد انسانی و ناقض حقوق بشری رژیم جعلی صهیونیستی مسبوق به سابقه بوده است و این رژیم از سال ۲۰۰۷ تاکنون غزه را تحت محاصره همه جانبه قرار داده و با تجاوز نظامی در سال‌های ۲۰۰۸، 2012، ۲۰۱۴ و ۲۰۲۱ به صورت مستمر حقوق اولیه انسانی را در این منطقه نقض کرده است.

جنایت‌های رژیم صهیونیستی در تجاوز وحشیانه اخیر علیه غزه با هیچکدام از موازین انسانی، اخلاقی و حقوقی همخوانی ندارد و جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود، فارغ از ابعاد غیر انسانی و غیر اخلاقی این جنایت‌ها، در حقوق بین‌الملل ماده ۱۸ کنوانسیون چهارم ژنو، اجازه تهاجم به بیمارستان های غیر نظامی را نمی‌دهد.

ماده ۱۹ این کنوانسیون نیز به حمایت‌های لازم از بیمارستان‌های غیر نظامی تأکید داشته و ماده سوم مشترک کنوانسیون‌های چهارم ژنو، همه طرف ها را ملزم می‌کند تا مجروحان و بیماران را جمع‌آوری کرده و از آنان مراقبت کنند.

از سوی دیگر؛ طبق اساسنامه رم، حملات عمدی به بیمارستان‌ها و اماکن تجمع بیماران و مجروحان، نقض فاحش قوانین و آداب جنگ و نیز طبق اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی این اقدام جنایت جنگی است، بنابراین سران رژیم صهیونیستی جنایتکار جنگی هستند و باید در دادگاه‌های بین‌المللی محاکمه شوند، همچنین می‌توان به بحران آب و برق در این کشور اشاره کرد که بر اساس آن سازمان ملل متحد مدتی پیش اعلام کرد که آب در غزه دیگر قابل شرب نیست.

علاوه‌بر موارد فوق، شهادت ۱۲ هزار غیر نظامی که حدود ۵ هزار نفر آنها کودک هستند، حمله به ۱۸ بیمارستان، ممانعت از دسترسی به دارو، نابودی منازل مسکونی، قتل عام اعضای خانواده‌ها، حمله به کاروان کمک‌های بشردوستانه، حمله به خبرنگاران و کادر درمان، استفاده از تسلیحات ممنوعه در بمباران نوار غزه و ... همگی از منظر حقوق بین‌الملل غیرقابل پذیرش بوده و جنایت جنگی محسوب می‌شود.

این در حالی است که باوجود بیداری ملت‌ها در سراسر دنیا از جمله مقامات آمریکایی و اروپایی همچنان حاضر به محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی نیستند و همچنان استانداردهای دوگانه خود را دنبال می‌کنند. کشورهای غربی نه تنها هیچگونه فشار سیاسی و دیپلماتیک به رژیم موقت صهیونیستی برای پایان تجاوز علیه حقوق ملت فلسطین وارد نمی‌کنند بلکه حمایت از این رژیم را نیز در دستور کار خود قرار می‌دهند.

به هر روی، تحولات مربوط به جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه بار دیگر نشان داد بازنگری در سازوکارهای حقوقی بین‌المللی ضروری است. شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل کارشکنی غربی‌ها نتوانست به وظایف خود عمل کند همانطور که در هفته‌های نخست، شورای امنیت قطعنامه‌ای در محکومیت جنایت صهیونیست‌ها صادر نکرد.

در پیش‌نویس اخیر آمریکا به شورای امنیت هم تلویحا ادعا شده بود رژیم صهیونیستی دارای حق دفاع مشروع است زیرا این رژیم جعلی با «طرح متارکه» در سال ۲۰۰۵ میلادی به حضور نظامی و فیزیکی‌اش در نوار غزه خاتمه داده است و دیگر اشغالگر محسوب نمی‌شود که این نظر آمریکایی‌ها با اعتراض کارشناسان صلیب سرخ بین‌المللی موسسات بین‌المللی مستقل و مجمع عمومی مواجه شد زیرا رژیم صهیونیستی کنترل موثر بر نوار غزه دارد و با محاصره غزه از زمین دریا و هوا به حقوق مردم تجاوز کرده و بر بسیاری از شئونات حاکمیتی غزه سلطه دارد.

با عنایت به اشغالگری این رژیم در قطعنامه‌های متعدد مجمع عمومی سازمان ملل به مصائب مردم فلسطین اشاره گردیده و اشغالگری اسرائیل بصراحت در آن‌ها محکوم شده است؛ ازجمله در قطعنامه‌های شماره ۲۷۲۷ ، 2728، 2851، 3005، 3092، 3175، 3240، 3414، 3525، 32/91، 32/20، 32/61، 33/29، 33/14 و ... که در بیشتر آنها از اشغالگر خواسته شده تا این اراضی را به فلسطینیان واگذار نماید و علاوه‌بر این از رژیم جعلی خواسته شده از نقض حقوق بشر امتناع کند که این امر دلیلی متقن بر اشغال فلسطین باشد. بر همین اساس ادعای حق دفاع مشروع برای اشغالگر از سوی آن رژیم و آمریکا بیشتر به یک طنز سیاسی شباهت دارد؛ زیرا در ماده ۵۱ منشور، وقوع حمله مسلحانه علیه یک کشور لازمه تحقق حق دفاع مشروع است.

همچنین مضامین قطعنامه‌های مجمع عمومی در محکومیت اشغالگری سرزمین فلسطین و نقض حقوق بشر فلسطین، در بیش از ۴۰ پیش‌نویس قطعنامه‌های شورای امنیت نیز درج گردید اما علیرغم آنکه وظیفه اصلی شورای امنیت برمبنای فصل هفتم منشور حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است و طبق ماده ۳۹ آن شورا می‌بایست قضاوت کند که در حوادث آیا تهدید علیه صلح یا اقدام تجاوز کارانه صورت گرفته است و سپس بر مبنای مواد ۴۱ و ۴۲ جهت حفظ صلح بین الملل توصیه یا تصمیم بگیرد این پیش‌نویس‌ها با جانبداری آمریکا، انگلیس و فرانسه هرگز تحقق نیافته است.

در مجموع می‌توان گفت با وجود جنایت های متعدد رژیم اشغالگر علیه فلسطینیان و نقض آشکار قوانین بین‌المللی همراهی و حمایت‌های دول غربی به ویژه آمریکا در جنایات این رژیم امکان پیگیری‌ها در قالب حقوق بین‌الملل را به حداقل رسانده است.

در پایان پیروزی مجاهدان و رزمندگان محور مقاومت در سراسر منطقه غرب آسیا، آزادی فلسطین عزیز و مظلوم و رهایی مردم بی‌گناه غزه از چنگال رژیم جنایتکار صهیونیستی را از درگاه خداوند منان مسئلت داریم.

گفتنی است؛ علاوه بر وحید جلال زاده رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس در همایش «تحولات در غزه از منظر حقوق بین الملل»،کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضائیه، توکل حبیب زاده رئیس مرکز امور حقوق بین المللی ریاست جمهوری، الهام امین زاده مشاور وزیر امورخارجه در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه و تعدادی از اساتید دانشگاه و کارشناس ارشد وزارت امورخارجه در این همایش حضور داشتند./خانه ملت

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد