رئیس خانه احزاب: جبهه اصلاحات چراغ خاموش وارد انتخابات شده /اعتدالی‌‌ها و کارگزارانی‌ها احتمالا به لیست واحد می‌رسند

کد خبر: 1256089

حشمتیان رئیس خانه احزاب گفت: این امکان وجود دارد که طیف آقای لاریجانی و مطهری، طیف آقای مرعشی و کارگزاران و طیف آقای نوبخت و اعتدالیون احتمال دارد که به یک لیست واحدی برسند و یک فهرست در انتخابات بدهند.

رئیس خانه احزاب: جبهه اصلاحات چراغ خاموش وارد انتخابات شده /اعتدالی‌‌ها و کارگزارانی‌ها احتمالا به لیست واحد می‌رسند

قدرتعلی حشمتیان رئیس فعلی خانه احزاب ایران است و دبیرکل فعلی حزب مستقل و اعتدال ایران را بر عهده دارد، حشمتیان یک دوره نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی بوده و در دوره ای مشاورت مرحوم هاشمی رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشته است، رئیس فعلی خانه احزاب از مبارزین قبل از انقلاب و از رزمندگان دفاع مقدس است و بیشتر عمر تشکیلاتی خود را در نیروی انتظامی گذرانده و در حال حاضر در دانشگاه های نظامی کشور تدریس می کند.

 با حشمتیان در رابطه با انتخابات پیش رو، راه کارهای افزایش مشارکت، چیستی خانه احزاب و فعالیت های آن و نحوه چینش و آرایش گروه های سیاسی و ائتلاف آن ها در انتخابات پیش رو به گفت و گو نشستیم.

متن کامل گفت و گو با قدرتعلی حشمتیان را در زیر بخوانید:

فارس: در ابتدا یک روایتی از اینکه دوباره رئیس خانه احزاب شدید و اینکه چگونه این اتفاق افتاد و فرایند جلسه چگونه بود را بفرمایید؟

حشمتیان: بسم الله الرحمن الرحیم. من در ابتدا یک تاریخچه‌ای از خانه احزاب بگویم و بعد به صورت مختصر به سوال جناب عالی ورود کنم. در مجلس پنجم که رئیس مجلس جناب آقای ناطق نوری بود، ۱۲۸ نماینده به عنوان اصولگرایان فعالیت می کردند؛ این‌ها اسم خودشان را گذاشته بودند «حزب الله»، ۱۰۷ نماینده مجلس هم بودند که اصلاح طلب بودند و اسم خودشان را گذاشته بودند «مجمع حزب الله» یعنی اصولگراهای حزب الله و اصلاح طلبان مجمع حزب الله. ما هم حدود ۳۸ تا ۴۸ نفر بودیم که نه با اصولگرایان بودیم و نه با اصلاح طلبان، به عنوان مستقل و جریان میانه بودیم.

 در آن جمع آقای طاها هاشمی نماینده قم بود، بنده بودم، آقای امیدوار رضایی بود، آقای باغبانیان بود، آقای جمشید نژاد بود، آقای باقرزاده بود، خلاصه خیلی از دوستانی که اکثراً بچه‌های جبهه و جنگ بودند در طیف ما مستقلین حضور داشتند. طاها هاشمی نماینده قم رئیس این جریان بود، و بنده هم به عنوان نایب رئیس و سخنگوی این جریان فعالیت می کردم.

 یک روز من از ایشان خواستم که یک وقتی از آقا بگیرند که ما خدمت مقام معظم رهبری برسیم و نظر آقا را بخواهیم. خوشبختانه این کار انجام شد و نماینده‌های دوره پنجم مجلس شورای اسلامی خدمت آقا رسیدیم. آقا خوشبختانه راهنمایی که به ما فرمودند این بود که فرمودند: اشکالی ندارد، همانطور که اصلاح طلب‌ها در زمان امام رفتند یک جریان ایجاد کردند و بعضی اصولگرایان از جامع روحانیت مبارز جدا شدند و مجمع روحانیون مبارز را تشکیل دادند شما هم بروید این کار را بکنید. تعداد ما در مجلس بین ۳۸ تا ۴۸ نفر در نوسان بود، بعضی مواقع ۴۰ نفر بعضی مواقع ۴۲ نفر ولی حداقل ۳۸ و حداکثر ۴۸ نفر بودیم با شعار «خیر دنیا و آخرت شما در این است که آزاد و مستقل باشید» که از فرمایش مقام معظم رهبری بود، آمدیم و جریان وسط را به عنوان مستقلین در مجلس پنجم راه انداختیم.

در آن دولت اگر خاطرتان باشد آمدند مجوز احزاب را صادر کردند. من تا آنجایی که خاطرم هست در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب حداقل در آن سه چهار سالی که ما پیگیری می‌کردیم ۲۵۴ مجوز حزب صادر شد. یواش یواش این موضوع ادامه داشت تا سال ۱۳۸۰ که خانه احزاب را راه اندازی کردیم. خانه احزاب هم ۱۴ نفر بودیم که بنده هم یکی از آن ۱۴ نفر بودم و جناب آقای تبرایی هم که الان دبیر اجرایی خانه احزاب است جزو آن برادران بود، آقای بادامچیان بود، مرحوم غفوری فرد بود، آقای کاشفی بود، آقای طاهرنژاد بود، آقای کواکبیان بود، آقای موسوی تبریزی بود که به عنوان رئیس ما بود، آیت الله موسوی تبریزی اولین رئیس شورای مرکزی خانه احزاب، آقای عسگر اولادی بود، آقای یحیوی بود. 

دولت احمدی نژاد خانه احزاب را پلمپ کرد!

در ابتدا هم یک طبقه از ساختمان وزارت کشور در کوچه اول خیابان کاج در اختیار ما گذاشته بودند که در آنجا جلسات ما به صورت هفتگی برگزار می‌شد و این ۱۴ نفری که به عنوان شورای مرکزی آن ۲۵۴ حزب انتخاب شده بودند؛ جلسات را پیش می بردند.دولت آقای احمدی نژاد که سر کار آمد، دستور داد که ساختمانی که مال احزاب در وزارت کشور بود را پلمپ کردند یعنی اصلاً خانه احزاب را تعطیل کرد و گفت من نیازی به خانه احزاب ندارم. معاون سیاسی شان آمدند و در را بستند و خانه احزاب را کلاً تعطیل کردند. خانه احزاب که تعطیل شد ما به دفاتر احزاب دیگر می‌رفتیم، یک بار دفتر حزب بنده، یکبار دفتر حزب سایر دوستان و جلسات را تشکیل می‌دادیم تا یواش یواش دولت آقای روحانی آمد. دولت آقای روحانی که آمد دوباره تحزب جایگاه بهتری پیدا کرد.

فارس: روند انتخاب رئیس خانه احزاب چگونه بود؟

حشمتیان: ما هر سه سال یکبار انتخابات داشتیم چون تا زمانی که قانون احزاب تصویب نشده بود، خانه احزاب دو فراکسیونی بود و فقط اصولگرایان و اصلاح طلبان بودند. قانون احزاب که تایید شد سه فراکسیونی شد (اصولگرایان، اصلاح طلبان، مستقلین و اعتدال گرایان) یعنی ما به عنوان جریان وسط اسم خودمان را گذاشتیم مستقلین و اعتدالگرایان که برگرفته از حزب خود بنده بود یعنی حزب مستقل و اعتدال ایران که در چند سال اول هم این حزب ما به اسم جمعیت مستقل ایران اسلامی بود و بعد به حزب مستقل و اعتدال ایران تغییر پیدا کرد و فراکسیون وسط هم از این اسم نشئت گرفت و شروع به کار کرد.

بعدتر ما با آقای مقیمی معاون وزیر کشور صحبت کردیم که ما چه کاری انجام بدهیم، که گفت؛ با قرعه‌کشی مشخص کنیم که رئیس خانه احزاب یک سال اصولگراها، یک سال اصلاح طلب‌ها و یک سال هم مستقلین باشند. سال اول قرعه به اسم اصولگرایان در آمد. سال دوم ما شدیم و سال سوم اصلاح طلب‌ها و به همین دلیل مرحوم آقای غفوری فرد به عنوان رئیس خانه احزاب در دوره اول فراکسیونی انتخاب شد.

 یعنی در سال ۱۳۹۴؛ بعد از اینکه قانون احزاب را مجلس تصویب کرد و سال ۹۵ ابلاغ شد ایشان به عنوان اصولگرا، رئیس شورای مرکزی خانه احزاب در دوره اول شد.

خانه شعبان بی مخ خانه احزاب شد!

در دوره آقای غفوری فرد با هماهنگی‌هایی که انجام دادیم دوباره وزارت کشور سالن شهید رجایی را در اختیار ما قرار داد و جلسات شورای مرکزی در همان وزارت کشور برگزار می‌شد. کم کم من با آقای رحمانی فضلی  صحبت کردم و جریان را به ایشان گفتم و گفتم که برای خود احزاب خوب نیست که این‌ها بی خانه باشند. ایشان هم به آقای قالیباف زنگ زد و من با آقای قالیباف هم در دوران دفاع مقدس رفاقت داشتیم و خدمت ایشان رفتم و گفتم که ما بی‌خانمان هستیم. آقای قالیباف گفت؛ که آقای رحمانی فضلی با من صحبت کرده است. این حرف برای زمانی است که قالیباف شهردار تهران بود. خلاصه ایشان به ما لطف کرد و مسئول حراست را  و مسئول پشتیبانی را صدا کرد و در آن ملاقاتی که داشتیم قرار شد مکانی را به ما بدهند، عده‌ای شایعه کردند که خانه شعبان بی‌مخ را به این‌ها دادند. گفتم ما که نمی‌دانیم چه کسی قبلا در این خانه زندگی می کرده! کاخ سعدآباد هم طاغوت در آن بوده است اینکه نمی‌شود دلیل!

فارس: یعنی خانه شعبان بی‌مخ شد خانه احزاب ایران؟

حشمتیان: بله

فارس: پس آقای قالیباف در زمان شهرداری این خانه را به شما داد؟

حشمتیان: بله این خانه را برای ۵ سال در اختیارمان قرار داد نه به عنوان اینکه این خانه را به خود ما بدهد. البته ایشان این خانه را از سال 1395 در اختیار وزارت کشور گذاشت و وزارت کشور هم در ردیف اموال خود آورد. تحویل گیرنده وزارت کشور بود و تحویل دهنده شهرداری بود، ما فقط در آنجا به عنوان درخواست کننده بودیم، یعنی خانه تحویل ما نشد. منتها وسیله برای ما مهیا کردند. وزارت کشور بودجه داد. میز و صندلی خریدند. کامپیوتر خریدند. وسایل خریدند. ما خودمان بودجه که نداشتیم و یارانه هم به آن صورت وجود نداشت، ما خودمان هر کدام ماهی ۵۰ تومان یعنی سالی ۶۰۰ تومن به عنوان یارانه پرداخت می‌کردیم. این هم قصه خانه احزاب و ساختمانی که ما گرفتیم.

 در دوره فعلی هم همان طور که می دانید، دوستان لطف کردند و بنده را برای ریاست خانه احزاب برگزیدند. در این جلسه ۲۰ نفر حاضر بودند و در بین این ۲۰ نفری که حاضر بودند سه نفر وسط جلسه، جلسه را ترک کردند. ۱۷ نفر بودند که قرار بود من و آقای بیادی و برادر دیگری که کاندید بود، با یک دیگر رقابت کنیم.آقای بیادی لطف کرد و به نفع بنده کنار رفت و بنده به عنوان رئیس خانه احزاب سال دوم در دوره هشتم انتخاب شدم.

فارس: دوره اول رئیس چه کسی بود؟

حشمتیان: اولین دوره آقای دکتر غفوری فرد بودند. دکتر غفوری فرد از سال ۹۴ تا ۹۵، حشمتیان ۹۵ تا ۹۶ و کمالی ۹۶ تا ۹۷ و همینطور چرخشی ادامه پیدا کرد.

فارس: آقای دکتر همان طور که می دانید ما یک جریان دیگری داریم به اسم جریان اعتدالی که نزدیک به آقای روحانی است، آقای نوبخت هم دبیرکل آن است و تقریبا هم اسم تشکیلات شماست!  سوال ما این است که از لحاظ قرابت فکری و تشکیلاتی ارتباط شما با این جریان چگونه هست؟ الان مستقلین و اعتدالیون همه با هم هستند یا نه این‌ها هم دو شاخه شده‌اند؟

حشمتیان: به استحضار شما برسانم که ما در بین اصولگرایان شاخه‌های مختلفی داریم الان شورای وحدت را داریم، شورای ائتلاف را داریم. در بین اصلاح طلب‌ها جبهه اصلاحات را داریم، مجمع اصلاحات را داریم. در بین مستقلین هم از مجلس پنجم که این جریان راه افتاد. آقای نوبخت اصولگرا بود. آقای روحانی هم در مجلس پنجم اصولگرا بود چون رئیس آقای ناطق نوری بود.

روحانی از مستقلین در دولتش استفاده نکرد

آقای روحانی در آن زمان در مجلس اصولگرا و در طیف آن ۱۲۸ نفری بود که اصولگرا بودند. منتها به محض اینکه این بحث انتخابات پیش آمد، آقای هاشمی رفسنجانی، آقای روحانی را راهنمایی کرد و ایشان آمد و گفت من به عنوان مستقل و با شعار اعتدال وارد می‌شوم. اتفاقاً اولین جلسه را ما در تالار آدینه برایش گذاشتیم ولی بعد از اینکه انتخاب شد، بیشتر از اصلاح طلب‌ها  و تعدادی هم از اصولگراها استفاده کرد؛ از مستقلین به آن نحو که باید استفاده نکرد.

در بین اعتدالیون آقای نوبخت در واقع مستقل نیست، اعتدالی است یعنی آن جریانی که آقای روحانی راه انداخت، سابقه حزبی ایشان به نصف سابقه حزب ما نمی‌رسد. بنده اولین جمعیت مستقل ایران اسلامی را از مجلس پنجم تا سال ۸۳ داشتم و بعد از سال ۸۳ به بعد شد حزب مستقل و اعتدال ایران.البته ما با آنها نزدیک هستیم منتها آنها خودشان را تافته جدا بافته می‌دانند و فکر می‌کنند چون معاون رئیس جمهور بودند و رئیس جمهور بودند و به آن بالا وصل بودند کمتر با ما ارتباط دارند. ولی ما به ایشان احترام می‌گذاریم، به همه دوستان احترام می‌گذاریم، اگر این‌ها درخواست کنند ما مشکلی نداریم. حتی یک بار آقای مطهری از حزب صدای ایران هم آمد و با ما کار کرد، ما مشکلی نداریم و با همه دوستان و آنهایی که خوداظهاری می‌کنند و علنا می گویند مستقل و اعتدال گرا هستند، آمادگی داریم و همکاری کنیم.

فارس: تحلیل تان از فضای انتخابات پیش رو چیست؟

حشمتیان: من فکر می‌کنم که اگر یک مقدار به بحث انتخابات دوره گذشته ورود کنیم بهتر است تا از آنجا وارد این بحث جدید بشویم. در دو دوره گذشته بنده در حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی کاندیدا نبودم. در این  دو دوره یک برادری به جای من آمد. می‌خواهم از شهر کوچک شروع کنم و بعد به پاسخ سوال شما برگردم، حرفم این است جمع دو دوره این برادری که در سنقر نماینده شد، دو سوم رای من در یک دوره نیست یعنی می‌خواهم بگویم که موفق‌ترین مجلس از نظر بنده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی که با 76.2 درصد مردم در انتخابات کشور شرکت کردند.

از نظر من ضعیف ترین مجلس از نظر مشارکت مردم در انتخابات مجلس فعلی است. درست است که همه می دانیم مجلس انقلابی است و از نظر انقلابی بودن شکی در آن نیست چون ما تابع مقام معظم رهبری هست و انقلابی بودن را چون آقا می‌فرمایند ما هم مجلس را انقلابی می‌دانیم ولی از نظر مشارکت ضعیف‌ترین مشارکت را داشته است و در حال حاضر فضای سیاسی کشور مشارکتی نیست و به نظر بنده و با توجه به فضای فعلی حاکم بر سپهر سیاست ایران باید کارهایی صورت بگیرد تا ما شاهد مشارکت مردم در انتخابات باشیم.

فارس: چه کارهایی باید صورت بگیرد؟

حشمتیان: اولاً مسئولین ما باید به احزاب توجه بکنند. در اکثر کشورها احزاب حرف اول را می‌زنند. متاسفانه در کشور ما هر کس که کاندید می‌شود اول با حمایت احزاب وارد می‌شود بعد همین که مسئولیت گرفت می‌گوید من حزبی نیستم. این ها در صورتی است که امام حزبی بودن را قبول داشتند، باید بدانید امام خودش برای کمک به تشکیل حزب جمهوری اسلامی ۵ میلیون تومان از نجف فرستاد و این در تاریخ هست و می‌توانید مطالعه کنید.

فارس: منبع این ۵ میلیون که می‌گویید کجا بوده؟

حشمتیان: منبع این ۵ میلیونی که من می‌گویم تاریخچه‌ای است که من مطالعه کردم. پس باید بدانیم که امام به حزب معتقد بود. مقام معظم رهبری هم خودشان دبیر کل حزب بوده اند. آقا در سفر کرمانشاه به حزب و تحزب اشاره فرمودند و ایشان در سفر کرمانشاه حزبی بودن را توصیه کردند. حالا نکته جالب این جاست در مملکتی که بنیانگذارش به حزب اعتقاد دارد، رهبرش به حزب اعتقاد دارد، بعضی روسای محترم جمهور می‌گویند ما حزبی نیستیم، ما مستقل انتخاب شده‌ایم. به همین دلیل بنده معتقدم اولین کاری که باید انجام شود این است که حضرت آقا، امام خامنه‌ای، بزرگواری کنند و منت بگذارند و مانند بقیه گروه‌هایی از جمله هنرمندان، دانشگاهیان، شاعران که خدمت ایشان می‌رسند یک وقت ملاقاتی به احزاب کشور هم بدهند. 

درخواست دیدار احزاب با رهبر انقلاب

الان ما ۱۳۲ حزب قانونی در کشور داریم که اگر این اتفاق بیفتد و ایشان وقت ملاقاتی به کل احزاب بدهند و همه دبیران احزاب بتوانند رهنمودهای آقا را در آستانه انتخابات بشوند، قطعا موج تازه ای در فضای انتخابات کشور ایجاد خواهد شد. در حال حاضر هم بنده و آقای وزیر کشور به دنبال هماهنگی های لازمه هستیم و قصد داریم که همه احزاب را دعوت کنیم و انشالله خدمت ایشان برسیم.

الان هرجا می‌رویم می‌گویند حزب برای ما چه کاری انجام داده است! مورد دومی که می تواند در مشارکت موثر باشد دیدار ماهیانه یا هر چند وقت یک بار احزاب با رئیس جمهور و رئیس مجلس است که به نظرم می تواند تاثیر به سزایی در ارتباط بدنه اجرایی حاکمیت با احزاب داشته باشد. به نظر بنده احزاب کشور باید ضربه گیر نظام باشند، به جای آن اغتشاشاتی که صورت گرفت و برخی  به خیابان‌ها آمدند و به مسئولین اهانت کردند، اگر احزاب در راس کار بودند و بها به آن ها داده می‌شد، احزاب کف میدان بودند و اصطلاحاً فحش‌ها را احزاب می‌خوردند.

فارس: شما می‌گویید که احزاب باید ضربه‌گیر نظام باشند، این را می توانید شرح دهید؟

حشمتیان: ببینید احزاب باید پل ارتباطی بین مردم و مسئولین باشند. اگر در حال حاضر احزاب پل ارتباطی بین مردم و مسئولین بودند قطعاً مشکلاتی که الان هست، کمتر می‌شد نمی‌گویم که نبود ولی کمتر می‌شد.

فارس: از نظر شما برای تحقق مشارکت بالا، چه‌ راه کارهای دیگری وجود دارد؟

حشمتیان: در مورد اینکه مسئولین ما باید به احزاب توجه کنند به تفصیل خدمت تان گفتم، مورد بعدی که به نظر بنده به مشارکت کمک می کند، شورای محترم نگهبان است که باید صرفا به مر قانون عمل کند. صرفا از نهادهایی در قانون ذکر شده استعلام بگیرد و به حرف این و آن و صحبت های رسانه ای و حاشیه ها توجه نکند. به نظر بنده شورای نگهبان در پرس و جوهای خود در شهرستان ها هم می تواند از افراد امین و معتقد به نظام سوال کند و بررسی بیشتر انجام دهد.

در ادامه این بحث باید بگویم؛ هیئت‌های نظارت و اجرایی ما باید متشکل از کارشناسان قوی و مجرب باشند و آن چیزی که قرآن می‌فرماید، آن چیزی که خدا می‌فرماید، آن چیزی که ائمه و پیامبر عظیم‌الشأن می‌فرمایند ستارالعیوب بودن را سر لوحه کار خود قرار دهند. البته این حرکتی که الان به عنوان پیش ثبت نام صورت گرفته است هم حرکت قشنگی بود و به بررسی بیشتر کاندیداها کمک می کند.

مورد آخر هم در مورد مشارکت، کمک خبرگزاری‌ها و سایت های خبری و کلا رسانه ها به حاکمیت برای مجاب کردن مردم برای رای دادن است که در راس این ها صداوسیما قرار دارد و باید با یک فضای باز و عادلانه فرصت صحبت به همه احزاب را بدهد نه اینکه مثل چند وقت پیش چند حزب را دعوت کنند و مثلا از مستقلین کسی را دعوت نکنند.

فارس: به نظرتان آرایش سیاسی انتخابات پیش رو چگونه خواهد بود؟ چه کسانی با هم ائتلاف می‌کنند؟ طیف آقای لاریجانی با طیف آقای روحانی می‌خواهد ائتلاف کند یا طیف آقای نوبخت با کارگزاران ائتلاف خواهند کرد؟

حشمتیان: ببینید ابتدا باید بگویم؛ مشکلی که ما در فضای سیاسی داریم این است که خودمان تکلیف خودمان را روشن نکرده‌ایم. آقای نوبخت اگر اعتدال و مستقل است باید با ما ائتلاف کند. پیشنهاد من این است که مستقلین و اعتدالگراها اول باید تکلیف خودشان را روشن کنند، اول این‌هایی که به عنوان اعتدال هستند و به عنوان مستقل هستند همه در کنار هم جمع بشوند تا بتوانند یک قدرت قوی‌تری به جامعه ارائه بدهند. دقیقا همان طور که اصلاح طلبان و اصول گرایان قدرتی قوی هستند و چندین حزب دارند و با قدرت فعالیت می‌کنند، مستقلین و اعتدالیون هم باید با هم برای موفقیت در انتخابات وحدت کنند. ولی در رابطه با سوال شما به نظرم زود است که من نظر بدهم چون باید جلوتر برویم. دوره قبل آقای مطهری هم به طرف ما آمد، آقای لاریجانی هم به طرف ما آمد، در مملکت ما احتمال همه چیز وجود دارد چون هیچ چیز حساب شده نیست.

فارس: مثلاً احتمال ائتلاف علی لاریجانی با طیف کارگزاران هست؟

حشمتیان: عرض می‌کنم خدمت شما که در مملکت ما هیچ چیز مشخص نیست. بنده معتقدم تا حدود زمان تایید صلاحیت‌ها این‌ها نگاه به وزنه‌هایشان می‌کنند. اگر تایید صلاحیت ها بیاید و خوب باشد، خود ما مستقلین ۳۰ نفر برای یک لیست در تهران داریم. اگر خاطرتان باشد اصلاح طلب‌ها سه نفر از مستقلین را در دوره قبل وارد لیستشان کردند؛ آقای مطهری را بردند، کاظم جلالی را بردند و نعمتی را بردند. این اتفاق چه زمانی افتاد؟ بعد از اینکه تایید صلاحیت‌ها آمد، تا تایید صلاحیت‌های نهایی نیاید هیچکس نمی‌تواند اظهار نظر قطعی انجام بدهد.

جبهه اصلاحاتی ها چراغ خاموش در انتخابات ثبت نام کرده اند

فارس: اطلاع دارید چه کسانی در انتخابات  اسم نوشتند؟

حشمتیان: من نمی‌توانم بگویم به خاطر اینکه همه اسامی محرمانه است.

فارس: از حزب اعتماد ملی چه کسانی شرکت کرده اند؟

حشمتیان: اعتماد ملی ها هم در شهرستان‌ها ثبت نام کرده اند هم در تهران چند نفر ثبت نامی داشته‌اند.

فارس: در تهران فکر می‌کنید جبهه اصلاحاتی ها ثبت نام کرده اند؟

حشمتیان: من معتقدم در حالت کلی اصلاح طلبان در تهران ثبت نام کرده‌اند یعنی اگر تایید صلاحیت بشوند خودشان می‌توانند ۳۰ نفر را پر کنند. اصولگراها هم قطعاً دو تا لیست را تا الان پر کرده‌اند چون آنها راجع به تایید صلاحیت‌ها به قول معروف مشکلی ندارند. می‌ماند جریان ما که در این وسط هم اصولگرا ما را می‌زند و هم اصلاح طلب‌ها ما را می‌زنند. اگر دوستانی که از سمت ما ثبت نام کرده‌اند تایید صلاحیت بشوند ما هم می‌توانیم در تهران لیست بدهیم. اگر تعداد تایید صلاحیت‌ها کمتر باشد با یکی از این دو طیف که به احتمال بسیار قوی با همان آقای نوبخت و اعتدالی‌ها هستند؛ وحدت خواهیم کرد.

فارس: کسی در این مورد با شما صحبت کرده است؟

حشمتیان: خیر کسی با من صحبت نکرده است.

فارس: جبهه اصلاحات که صحبت از تحریم انتخابات می‌کنند را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

حشمتیان: نه من مطمئنم که تحریم انتخاباتی در مملکت وجود نخواهد داشت، همچنان که در بحث حماس و غزه همه با هم پای کار آمدند، بنده معتقدم که تحریم انتخاباتی وجود نخواهد داشت منتها لیست قوی و لیست ضعیف وجود خواهد داشت. اگر همه افراد را تایید کنند لیست جداگانه‌ای همه گروه ها برای خودشان می‌دهند، تا جایی که من اطلاع دارم خیلی از این‌ اصلاح طلب ها چراغ خاموش حرکت می‌کنند و نمی‌خواهند در تیررس باشند

فارس: یعنی می‌گویید اصلاح طلب‌ها چراغ خاموش در انتخابات اسم نوشتند؟

حشمتیان: همینطور است منتها نه چهره‌های بالا ولی چهره‌های رده دومشان اکثراً به نظر من نام نویسی کردند و جبهه اصلاحات چراغ خاموش وارد انتخابات شده است و اصولگراها هم چراغ روشن وارد شدند، ما هم چراغی نداریم و هستیم. ما یا علی مدد جلو آمدیم.

فارس: مثل قضیه فلسطین که  یک وحدتی ایجاد شد بین همه احزاب و گروه‌ها، آیا می شود دغدغه ورود به انتخابات را هم مانند آرمان فلسطین تبدیل به یک گفتمان سیاسی واحد در کشور کرد؟

حشمتیان: بنده معتقدم می توانیم در کشور به این چشم انداز و گفتمان واحد سیاسی برسیم همانگونه که در بحث حماس و بحث غزه همه پای کار بودیم و همه اسرائیل غاصب و صهیونیست ها را محکوم کردیم، همه بیاییم و با جان و دل دغدغه مشارکت و انتخابات را داشته باشیم، به نظر بنده این امر شدنی است.

فارس: به نظر شما ائتلاف کارگزاران و اعتماد ملی ها یا ائتلاف اعتدالی ها با طیف آقای لاریجانی امکان پذیر است؟

حشمتیان: بله احتمالش هست. این امکان وجود دارد که طیف آقای لاریجانی و مطهری، طیف آقای مرعشی و کارگزاران و طیف آقای نوبخت و اعتدالیون احتمال دارد که به یک لیست واحدی برسند و یک فهرست در انتخابات بدهند. ولی احتمال دیگری هم هست که به قول معروف اصولگرایان ما را دعوت کنند چون ما می‌گوییم که مستقل هستیم.

فارس: آقای دکتر، به نظرتان در انتخابات آینده اصول گرایان  ذیل شورای ائتلاف در کشور می‌توانند تاثیرگذار باشند یا شورای وحدت؟

حشمتیان: الان تا آنجایی که من اطلاع دارم هر دو طیف دارند جلساتشان را تشکیل می‌دهند. در خانه احزاب هم همین زاویه و رقابت را دارند.

فارس: چه کسانی از تیم ائتلاف و تیم وحدت در خانه احزاب هستند؟

حشمتیان: از تیم ائتلاف آقای روح الامینی و آقای بوربور در خانه احزاب است. در آن طرف هم آقای متکی حضور دارد. البته آقای کنعانی مقدم هم هست که هر دو طیف را قبول دارد. دوستان دیگری هم حضور دارند مثلاً آقای شهاب هست که با آقای متکی به شورای وحدت می‌رود.

فارس: به نظرتان قدرت عملکردی کدام شان بیش تر است؟

حشمتیان: تا آنجایی که من احساس می‌کنم هر دو به صورت مساوی دارند جلو می‌روند طیف ائتلاف آدم‌های خودش را دارد، طیف وحدت هم آدم‌های خودش را دارد. در شورای شهر هم اگر خاطرتان باشد دو تا لیست دادند. از نگاه بیرونی هم بنده با توجه به اطلاعاتی که به من می‌دهند وحدتی‌ها جلسات خودشان را مرتب برگزار می‌کنند و ائتلافی‌ها هم مرتب جلسه می‌گذارند و برنامه دقیقی دارند.

فارس: پایداری‌ها چطور؟

حشمتیان: پایداری‌ها بیشتر ساز خودشان را می‌زنند البته بیشتر با طیف شورای وحدت راه می‌روند تا ائتلاف. البته ببینید جبهه پایداری هم قابل پیش‌بینی نیست هر کدام که قدرتشان بیشتر باشد با آنها همکاری می‌کند. پایداری حس کند شورای ائتلاف قوی‌تر است با آنها می‌بندد، حس کند شورای وحدت قوی‌تر باشد با آنها می‌بندد؛ به نظر من این‌ها قابل پیش‌بینی نیستند.

فارس: از حضور شما در خبرگزاری فارس و پاسخ‌گویی به سؤالات ما بسیار ممنونیم.

حشمتیان: بنده هم از شما ممنونم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد