تکاپوی ایران برای توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه

کد خبر: 1254853

جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای جنایات صهیونیست‌ها در غزه نسبت به وقوع فاجعه انسانی و نسل‌کشی در این منطقه هشدار داده بود، در یک ماه اخیر تلاش‌هایی را در راستای توقف این جنایات صورت داد از جمله رایزنی‌های رئیس جمهور و وزیر امور خارجه و سفرهای منطقه‌ای امیرعبداللهیان و همچنان این اقدامات در جریان است.

 تکاپوی ایران برای توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه

امروز (سه‌شنبه) ۱۶ آبان ماه سی و دومین روزی است که از عملیات طوفان الاقصی در سرزمین‌های اشغالی می‌گذرد. عملیاتی که با واکنش صهیونیست‌ها آن هم در حمله به غزه و تشدید محاصره این منطقه روبرو شد و همچنان حملات این رژیم به مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها، مساجد،‌کلیساها و ... در غزه ادامه دارد. در همین خصوص و براساس آخرین آمار، تعداد شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این منطقه تا روز گذشته (دوشنبه) به ۱۰ هزار و ۲۲ نفر رسیده است. آژانس بین‌المللی امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی هم در گزارشی اعلام کرد که هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه شهید می‌شود. (اینجا بخوانید)

مقامات جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا این عملیات را صد در صد مقاومتی خوانده و بارها بر تداوم حمایت‌های معنوی، سیاسی و رسانه‌ای قوی خود از مقاومت تأکید کردند. در همین خصوص نیز ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه در واکنش به ادعاهای بی اساس آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا درباره ایران در سفرش به بغداد گفت: ایران به دوستان و متحدان خود در منطقه امر و نهی نمی‌کند و هیچگاه چنین رابطه‌ای با دوستان خود و مقاومت در منطقه ندارد. عملیات طوفان الاقصی هم تصمیمی کاملا مرتبط با مقاومت فلسطین، هم در اجرا و هم در طراحی و هم در تصمیم بوده است.

جمهوری اسلامی ایران در این مدت از هیچ تلاشی برای توقف این جنایات دریغ نکرد و به کرات نسبت به وقوع فاجعه انسانی و نسل کشی در غزه هشدار داد. از همان روزهای نخست، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد برگزاری نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی را مطرح کرد که در نهایت این نشست روز چهارشنبه ۲۶ مهر ماه در جده برگزار شد. از سوی دیگر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و برخی از سران کشورهای اسلامی خواستار برگزاری نشست فوق العاده سران کشورهای مسلمان شدند که بر همین اساس قرار است هفته آینده این نشست در ریاض برگزار شود و به احتمال زیاد آیت‌الله رئیسی هم در این نشست شرکت خواهد کرد.

نسل‌کشی‌های این رژیم همچنان ادامه دارد و در همین خصوص جمهوری اسلامی ایران در این مدت تکاپوی گسترده‌ای برای توقف این جنایات و نسل‌کشی در غزه صورت داد. از جمله در این زمینه آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور رایزنی‌‌های تلفنی با تعدادی از سران و همتایان خود برقرار کرد و حسین امیرعبداللهیان هم با برخی از همتایان در کشورهای مختلف و تعدادی از مقامات تاثیرگذار خارجی به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد و این رایزنی‌ها همچنان ادامه دارد.

* رایزنی‌های تلفنی آیت‌الله رئیسی

بر این اساس، آیت‌الله رئیسی در این مدت با برخی سران و همتایان خود تلفنی گفت‌‌وگو کرد که از آن جمله می‌توان به تماس‌های تلفنی با امیر قطر (۲ تماس تلفنی)، سلطان عمان، ولی‌عهد عربستان سعودی، «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان، روسای جمهور روسیه، سوریه، ترکیه، فرانسه، برزیل، نخست‌وزیران عراق، هند و نروژ، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی و رئیس دفتر سیاسی حماس اشاره کرد.

* تماس‌های تلفنی امیرعبداللهیان

امیرعبداللهیان هم در این مدت با وزرای خارجه ترکیه، کویت، مصر، قطر، عمان، عربستان سعودی (۲ بار)، امارات عربی متحده، عراق، روسیه (۲ تماس تلفنی)، چین، لوکزامبورگ، ژاپن، فیلیپین، ایرلند (۲ بار)، اردن، آفریقای جنوبی، مالزی، مجارستان، پاکستان، الجزایر، تونس، اردن، هند، برزیل، مالت (۲ بار)، ارمنستان، واتیکان، سوریه، انگلیس، سرپرست وزارت خارجه افغانستان، رئیس صلیب سرخ جهانی، «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس، «زیاد نخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، دبیرکل سازمان ملل و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تلفنی گفت‌وگو کرد. البته او با برخی از این مقامات نیز در این مدت و در سفرهایی که انجام داد به صورت حضوری دیدار و گفت‌وگو کرد.

از دیگر رایزنی‌هایی که در این مدت صورت گرفت، تماس تلفنی امیرعبداللهیان با همتای انگلیسی بود. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین جمعه ۱۲ آبان ماه با «جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس تلفنی گفت‌وگو و در این تماس تلفنی به مقامات این کشور توصیه کرد که تحولات منطقه را با رویکردی واقع‌بینانه بنگرند و تصریح کرد: نیروهای مقاومت از ایران دستور نمی‌گیرند. (اینجا بخوانید)

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در خصوص ارسال کمک‌های انساندوستانه به غزه سه بار هم با «سامح الشکری» وزیر خارجه مصر تلفنی گفت‌وگو و هر سه بار آمادگی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای ارسال کمک‌های انساندوستانه به غزه از طریق مصر را اعلام کرد.

امیرعبداللهیان همچنین درباره اوضاع غزه سه بار با «بدر البوسعیدی» همتای عمانی خود در تاریخ‌های ۱۷ و ۲۹ مهر ماه و ۱۳ آبان ماه تلفنی گفت‌وگو کرد.

وی در این مدت در تهران میزبان وزرای خارجه آفریقای جنوبی و نیجر هم بود و از جمله موضوعات مورد گفت‌وگو در این دیدارها موضوع غزه و جنایات صهیونیست‌ها بود. اول آبان ماه و در نشست وزرای خارجه ۳+۳ نیز که در تهران برگزار شد به موضوع غزه پرداخته شد و یکی از بندهای این بیانیه به این موضوع اختصاص داشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین در این راستا به چند کشور منطقه سفر کرد. عراق، لبنان، سوریه و قطر مقاصد دور اول این سفرها بود و در دور دوم هم که هفته گذشته صورت گرفت، رئیس دستگاه دیپلماسی برای دومین بار به قطر و پس از آن هم به ترکیه رفت.

او در نخستین سفرش به منطقه که از عراق آغاز شد با «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی و «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق دیدار و درباره اوضاع غزه گفت‌وگو کرد. وی پس از آن راهی بیروت شد تا با مقامات لبنانی و همچنین رهبران مقاومت دیدار و گفت‌وگو کند. دیدار با سید حسن‌ نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان، رهبران حماس و جهاد اسلامی مستقر در بیروت، «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر پیشبرد امور لبنان، «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه و «نبیه بری» رئیس پارلمان از جمله برنامه‌های امیرعبداللهیان در سفرش به بیروت بود. «تور فینسلاند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور خاورمیانه هم در محل سفارت ایران در بیروت با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرد. او همچنین سفر زمینی چند ساعته‌ای از بیروت به دمشق داشت و در این سفر با بشار اسد رئیس جمهور و «فیصل المقداد» همتای سوری خود داشت و مجددا به بیروت بازگشت و ظهر روز بعد (شنبه) ۲۲ مهر ماه راهی قطر شد و پس از ورود به دوحه با «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» همتای قطری دیدار کرد و بعد از آن هم در دفتر حماس در قطر حضور یافت و با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس و دیگر رهبران ارشد این جنبش ملاقات و در جریان آخرین تحولات غزه قرار گرفت. رئیس دستگاه دیپلماسی یکشنبه ۲۳ مهر ماه نیز در دوحه با «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر دیدار کرد و امیر قطر در این دیدار اوضاع غزه را نگران کننده خواند.

امیرعبداللهیان پس از بازگشت به تهران یک روز بعد به جده رفت تا در نشست فوق العاده کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی شرکت کند. او ضمن شرکت در این نشست و ایراد سخنرانی و طرح پیشنهاداتی از جمله تحریم اقتصادی و سیاسی رژیم صهیونیستی و ... با تعدادی از مقامات حاضر در این نشست دیدار و گفت‌‌وگو کرد. وزرای خارجه اندونزی، ترکیه، جمهوری آذربایجان،‌ کویت، تونس، لبنان، عربستان سعودی، موریتانی، عراق، وزیر مشاور در امور خارجی قطر و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی از جمله مقاماتی بودند که امیرعبداللهیان در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی در جده با آنها ملاقات کرد.

* حضور در نیویورک

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران سوم آبان ماه نیز به نیویورک رفت و بامداد چهارم آبان ماه وارد این شهر شد تا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره فلسطین شرکت کند. وزیر امور خارجه در مجمع عمومی خطاب به جنگ افروزان صهیونیست و دولتمردان آمریکایی گفت: ما از گسترش و دامنه جنگ در منطقه استقبال نمی‌کنیم، اما اگر نسل کشی در غزه ادامه یابد، از این آتش در امان نخواهید ماند.(+)

او روز پنجشنبه چهارم آبان در این نشست شرکت و به ایراد سخنرانی پرداخت و در حاشیه آن هم با وزرای خارجه اندونزی و اردن دیدار و بر ضرورت توقف جنایات صهیونیست‌ها تأکید کرد و روز پنجم آبان ماه نیز با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در مقر این سازمان دیدار کرد. گوترش در این دیدار ضمن تأکید بر نقش منحصر به فرد ایران در منطقه خواستار ادامه تلاش‌های دیپلماتیک و سازنده سیاسی جمهوری اسلامی ایران شد. امیرعبداللهیان نیز در این دیدار گفت: ایران از هرگونه راه حل سیاسی که موجب توقف فوری جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی در غزه، ارسال کمک‌های مستمر انسان‌دوستانه و مقابله با کوچ اجباری مردم غزه است حمایت می‌کند.

امیرعبداللهیان درباره سفرش به نیویورک هم در جمع خبرنگاران بیان کرد: مهمترین مسأله‌ای که در دستورکار بود، این بود که بتوانیم یک طرح سیاسی را پیگیری کنیم و در مشورت به ویژه با دبیرکل سازمان ملل و در چارچوب آن طرح، برای توقف فوری جنایات جنگی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه و کرانه باختری در فلسطین اقدام شود. این طرح بر ضرورت توقف فوری جنایات جنگی و حملات نظامی رژیم اسرائیل علیه فلسطین، همچنین ارسال گسترده و فوری کمک‌های انساندوستانه، به اضافه توقف کوچ اجباری ساکنان غزه تمرکز دارد. در چارچوب سه مولفه اصلی بین کشورهای اسلامی با شخص دبیرکل اتفاق نظر داشتیم. ایده‌هایی الان مطرح است برای اینکه چگونه می‌توان از طریق سیاسی به راه‌حل رسید، به جهت اینکه وضعیت کنونی، حمایت یکجانبه آمریکا از رژیم صهیونیستی، شدت جنگ را افزایش داده و اگر در آینده نزدیک راه‌حل سیاسی جایگزین نشود، هر آن احتمال وقوع هر حادثه غیرقابل پیش بینی در منطقه وجود دارد.

* ارسال دو نامه به گوترش و تماس تلفنی و دیدار حضوری در نیویورک

به گزارش فارس، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همان روزهای آغازین حملات صهیونیست‌ها به غزه اقدام به نگارش نامه خطاب به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد کرده بود. او در آن نامه نسبت به بروز فاجعه انسانی بزرگ در فلسطین اشغالی هشدار داد و از وی خواست تدابیر لازم را برای جلوگیری از تداوم جنایات شنیع صهیونیست‌ها به عمل آورد. این دیپلمات عالیرتبه ایرانی در این مدت یک بار هم با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد تلفنی گفت‌وگو کرد و در پنجم آبان ماه سالجاری در نیویورک و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل هم با گوترش درباره وضعیت جاری در غزه ملاقات کرد. او روز یکشنبه ۱۴ آبان ماه نیز برای دومین بار به گوترش نامه نوشت و در این نامه از وی خواست تا ضمن محکومیت اقدامات ناقض حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی، تدابیر لازم را برای خاتمه فوری تجاوزات این رژیم و رفع محاصره غزه اتخاذ کند. وی در دومین نامه خود اقدامات رژیم صهیونیستی در جریان حملات اخیر به نوار غزه را «جنایت جنگی» توصیف کرد.

* دور دوم رایزنی‌ها در منطقه، قطر مقصد اول و آنکارا مقصد دوم

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران باز هم در راستای توقف جنایات مستمر صهیونیست‌ها در غزه راهی دور دوم سفرهایش به منطقه شد. او سه‌شنبه نهم آبان ماه دور دوم رایزنی‌های منطقه‌ایش را با سفر به قطر آغاز کرد و در سفر به این کشور ضمن دیدار با «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر با «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه این کشور دیدار کرد و بعد از آن هم به ملاقات اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس رفت.هنیه در این دیدار گفت: ما پیگیر تلاش‌های ارزشمند جمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور و شخص وزیر امور خارجه ایران در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی و سازمان ملل متحد برای حمایت از ملت فلسطین هستیم و تشکر قلبی خود و ملت فلسطین را از این تلاش‌ها اعلام می‌کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به درخواست وزیر خارجه تایلند با وی در دوحه دیدار کرد. وزیر خارجه تایلند در این دیدار خواستار ایفای نقش ایران برای کمک به آزادی تعدادی از شهروندان تایلندی که به گفته وی در تحولات اخیر به اسارت نیروهای جنبش حماس درآمده‌اند، شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر دو سفری که به قطر هم داشت و با همتای قطری دیدار و گفت‌‌وگو کرد. در این مدت یک ماهه نیز چندین بار با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر درباره اوضاع فلسطین گفت‌وگو کرد که آخرین گفت‌وگوی تلفنی روز جمعه ۱۲ آبان ماه انجام شد. دو وزیر خارجه در این تماس تلفنی بر ضرورت توقف فوری جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و ارسال گسترده کمک‌های مستمر انسانی به مردم این منطقه تأکید کردند.

علاوه بر دو ملاقاتی که امیرعبداللهیان با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در دوحه در یک ماه اخیر داشت، تماس‌های تلفنی امیرعبداللهیان با هنیه نیز در این مدت برقرار بود و امیرعبداللهیان درباره آخرین تماس که پنجشنبه ۱۱ آبان انجام شد، عنوان کرد: در تماس تلفنی با آقای شیخ اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس،‌ در خصوص آخرین تحولات غزه و کرانه باختری در فلسطین گفت‌وگو و تبادل نظر کردیم.

* سفر هنیه به تهران

علاوه بر این، اسماعیل هنیه هم اخیرا سفری به تهران داشت و با مقام معظم رهبری ملاقات کرد. هنیه در این دیدار گزارشی از آخرین تحولات غزه و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین تحولات کرانه باختری ارائه کرد. رهبر انقلاب اسلامی نیز با قدردانی مجدد از صبر و استقامت مردم استوار غزه و اظهار تأسف شدید از جنایات رژیم صهیونیستی که با حمایت مستقیم آمریکا و برخی کشورهای غربی انجام می‌شود، بر سیاست همیشگی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از نیروهای مقاومت فلسطین در مقابل اشغالگران صهیونیست تأکید کردند. ایشان همچنین لزوم تحرک جدی کشورهای اسلامی و مجامع بین‌المللی و حمایت همه‌جانبه و عملی دولت‌‌های اسلامی از مردم غزه را مورد تأکید قرار دادند.

* حضور در آنکارا

دومین مقصد دور جدید سفر منطقه‌ای امیرعبداللهیان، آنکارا بود و امیرعبداللهیان روز چهارشنبه دهم آبان ماه در آنکارا با «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه و همچنین «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور دیدار و درباره اوضاع غزه به رایزنی پرداخت. وزیر امور خارجه در سفرش به آنکارا ضمن پیگیری برگزاری نشست سران کشورهای اسلامی درباره غزه، بر تحریم کالاهای اسرائیلی تأکید کرد و گفت: در قطع روابط سیاسی و دیپلماتیک با این رژیم جنایتکار ذره‌ای تردید نکنید. (اینجا بخوانید)

* گفت‌وگو با بورل

امیرعبداللهیان در این مدت دو بار هم با «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره اوضاع غزه تلفنی گفت‌وگو کرد. وی دوشنبه شب ۱۷ مهر ماه با «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره آخرین تحولات فلسطین تلفنی گفت‌وگو کرد و ضمن انتقاد از بی تفاوتی غرب نسبت به جنایات سیستماتیک رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها، گفت اگر اروپا و غرب جنایات نتانیاهو را متوقف می‌کردند، شاید اکنون فلسطین شاهد این وضعیت نبود.

* سفر نخست‌وزیر عراق به تهران

رایزنی‌های ایران با عراق در این مدت نیز در خصوص اوضاع غزه برقرار بود و علاوه بر تماس‌های تلفنی امیرعبداللهیان با همتای عراقی (دو تماس تلفنی در ۱۶ مهر و ۱۳ آبان)  و دیدار دو وزیر خارجه در ۲۶ مهر ماه در حاشیه نشست کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی در جده و تأکید امیرعبداللهیان مبنی بر اینکه در صورت عدم توقف جنایات جنگی صهیونیست‌ها، منطقه از کنترل خارج خواهد شد، روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه نیز «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق در سفرش به منطقه درباره اوضاع جاری در غزه و در نخستین مقصد این سفر به تهران آمد. البته امیرعبداللهیان در نخستین سفرش به منطقه درباره اوضاع غزه حضوری چند ساعته در بغداد داشت و با مشاور امنیت ملی عراق و نخست‌وزیر این کشور دیدار کرد. البته «فؤاد حسین» همزمان با سفر امیرعبداللهیان برای شرکت در نشست اتحادیه عرب در قاهره حضور داشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی که در این مدت دو نامه به گوترش دبیرکل سازمان ملل درباره اوضاع جاری در غزه نوشته بود. به وزرای خارجه واتیکان و آفریقای جنوبی، وزرای خارجه گروه بریکس، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای و همچنین کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هم نامه نوشت.

وی در نامه به وزیر خارجه واتیکان نوشت: در این برهه حساس و تعیین کننده، حمایت و دفاع از حقوق و جان ملت فلسطین، وظیفه همه پیروان ادیان ابراهیمی است. این دیپلمات عالیرتبه ایرانی علاوه بر این، نامه دیگری هم به «ولکر ترک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نوشت. در این نامه آمده بود: «این نوع بی کیفر مانی که در رفتار رژیم اسرائیل اعمال می‌شود، این رژیم را نسبت به انجام جنایات خود گستاخ کرده است.جامعه بین‌المللی از جمله عالی ترین نهاد حقوق بشری سازمان ملل می‌بایست به وظیفه خود در پاسخگو کردن رزیم صهیونیستی با جدیت عمل کند.»

امیرعبداللهیان از سوی دیگر اخیرا در نامه‌ای به «ژانگ مینگ» دبیرکل سازمان همکاری شانگهای خواستار محکومیت جنایات صهیونیست‌ها از سوی این سازمان و اتخاذ تدابیر لازم و فوری برای جلوگیری از ادامه نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل و توقف ارتکاب جنایات جنگی و نسل‌کشی در فلسطین اشغالی شد.

 وزیر امور خارجه همچنین با ارسال نامه‌ای به «گریس نالدی ماندیسا پاندور»، وزیر روابط و همکاری‌های بین‌المللی جمهوری آفریقای جنوبی، از اقدام شایسته دولت آفریقای جنوبی در صدور بیانیه در حمایت از مردم مظلوم فلسطین تشکر و قدردانی کرد.  

حسین امیرعبداللهیان همچنین روز یکشنبه ۱۴ آبان ماه در نامه‌های جداگانه به وزرای امور خارجه پنج کشور عضو بریکس (برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی)، ضمن ابراز نگرانی و تأثر عمیق نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی، خواستار مداخله فعال، سازنده و مسؤولانه کشورهای عضو این مجموعه در راستای توقف حملات در نوار غزه، توقف جنایت علیه بشریت و پاسخگو‌ کردن متجاوزان اشغالگر شد.

* رایزنی‌های علی باقری

علاوه بر این، علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه ضمن اینکه جلسه‌ای با سفرای خارجی مقیم تهران داشت و به تشریح مواضع ایران در قبال وضعیت غزه پرداخت، با محوریت غزه سفرهایی به مسکو و همچنین ژنو داشت و ضمن گفت‌وگو با معاونان وزرای خارجه روسیه و همچنین دیدار با «موسی ابومرزوق» از رهبران ارشد حماس، در سفر به ژنو با «ترک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل دیدار و از وی خواست که سفری به غزه داشته باشد. او همچنین با «انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در ژنو دیدار و درباره غزه و همچنین مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت‌وگو کرد. در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره سفر باقری به ژنو گفت: این سفر در چارچوب گفت‌وگوهای ایران با اتحادیه اروپایی و مسؤولان سیاسی اتحادیه اروپا با تمرکز بر تحولات فلسطین و تحولات غزه و نقش و مسؤولیتی که متوجه اتحادیه اروپاست، صورت گرفت که با توجه به دیدگاه‌هایی که اروپایی‌ها در خصوص صلح و امنیت بین‌المللی و موضوعات حقوق بشری دارند، باید در مورد غزه به مسؤولیت خود عمل کنند. اتحادیه اروپا در این رابطه مسؤولیت دارد که تلاش لازم را برای توقف حملات جنایتکارانه صهیونیست‌ها علیه مردم غزه انجام دهد و از ظرفیت‌های خود استفاده کنند. به صورت جدی و تفصیلی گفت‌وگو شد و ایران دیدگاه‌های خود را بیان کرد و دیدگاه‌های طرف اروپایی هم اخذ شد./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد