گاردین: ترس غربیها از ورود ایران به جنگ
روزنامه گاردین در یادداشتی از سیمون تیسدال مفسر روابط خارجی و سردبیر سابق خارجی گاردین در روز 16 اکتبر 24 مهر به بررسی احتمال درگیری منطقهای بین رژیم صهیونیستی و محور مقاومت پرداخته و عنوان میدارد:
این روزنامه چاپ لندن عنوان میدارد: مهمترین نگرانی دولتهای غربی در حالی که جنگ اسرائیل و حماس وارد دومین هفته مرگبار میشود، وضعیت اسفبار فلسطینیان در غزه نیست. این چشمانداز نگرانکننده یک درگیری است که به سرعت گسترش مییابد که نیروهای اسرائیلی و آمریکایی را در برابر ایران و نیروهای نیابتی آن قرار میدهد. علائم شوم اخیر حاکی از وخامت سریع است. ایران کلید را در دست دارد.
گاردین میافزاید: این دو موضوع ارتباط نزدیکی با هم دارند. رهبران عرب به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده گفتند که اگر حملات کشنده و گسترده اسرائیل به غزه متوقف نشود، جنگ ممکن است به طور غیرقابل کنترلی تشدید شود. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران هشدار داد: اگر تجاوزات رژیم صهیونیستی متوقف نشود، دست همه طرفهای منطقه بر ماشه است.
این روزنامه انگلیسی در ادامه عنوان میدارد: یک حمله زمینی پرخطر و تمام عیار به شمال غزه قریبالوقوع است. اکثر رهبران غربی مطمئنا آرزو میکنند که این اتفاق نیفتد. حتی جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه به شدت بیاطلاع بریتانیا، با تأخیر خواستار خویشتنداری شده است. اما در میان ادامه پسلرزههای شنبه سیاه، آنها احساس میکنند قادر به جلوگیری از آن نیستند. تشدید باعث تشدید میشود. ایالات متحده میگوید تصمیمش برای استقرار دومین گروه ناو هواپیمابر در شرق دریای مدیترانه با هدف تقویت امنیت اسرائیل و «بازداشتن هر بازیگر دولتی یا غیردولتی» از گسترش درگیری است. این عبارت مبهم دنیایی از اضطراب را در مورد احتمال برخورد رودررو با ایران پنهان میکند.
گاردین مدعی است: ایران بدون شک استقرار اضافی را به عنوان تشدید تنش آمریکاییها میداند. به نظر میرسد که این کشور به شبهنظامیان خود هشدار میدهد که ممکن است به زودی جبهههای جنگ جدیدی باز شوند.
این روزنامه تصریح میکند: پس از 7 اکتبر، مقامات آمریکایی و اسرائیلی به سرعت گفتند که در حال حاضر هیچ مدرکی برای دخالت مستقیم ایران وجود ندارد. خیلی سریع، شاید ترس آنان این بود و میخواستند از رویارویی تمام عیار در آن مقطع بسیار دشوار اجتناب کنند.
گاردین اذعان کرد: عقبنشینیهای افغانستان و عراق و احیای رژیم سوریه این تصور را تقویت میکند که ایالات متحده در حال از دست دادن اهرم فشار و از دست دادن نفوذ خود در خاورمیانه است.
حمله 7 اکتبر تعادل منطقه را به نفع تهران تغییر داده است
این روزنامه چاپ لندن اذعان داشت: حمله 7 اکتبر تعادل (منطقه) را به نفع تهران تغییر داده است. افکار عمومی در جهان عرب در مورد غزه خشمگین است. سعودیها با احساس این روحیه، توافق اسرائیل را روی یخ گذاشتهاند. به طور قابل توجهی، رئیسی و ولیعهد عربستان سعودی، محمد بن سلمان، هفته گذشته اولین گفتوگوهای خود را انجام دادند. این چرخش نشاندهنده سود محسوس جنگ برای تهران است.
در انتهای این یادداشت عنوان شده است: همه این عوامل با هم ترکیب میشوند و نشان میدهند که ایران سیری صعودی برای خود احساس میکند و در حال حاضر احساس قدرت دارد.
اینکه آیا این احساس قدرت جدید، همراه با دست کم گرفتن خطرناک عزم اسرائیل و آمریکا، تهران را به شکلی بیپروا به بالا بردن تنش در روزهای آینده تحریک کند یا خیر، اکنون سؤال اصلی در این بحران بزرگ است.
نیویورک تایمز: آسیبپذیری اسرائیل با حمله غافلگیرانه حماس آشکار شد
روزنامه مشهور نیویورک تایمز در یادداشتی از پیتر بیکر خبرنگار ارشد کاخ سفید در روزنامه نیویورک تایمز و یکی از خبرنگاران مشاور کاخ سفید در روز 15 اکتبر
24 مهرماه با نام «بایدن از ترس تشدید تنش، به دنبال بازدارندگی ایران و حزبالله است» عنوان میدارد: دولت آمریکا به طور فزایندهای نگران است که دشمنان اسرائیل ممکن است به دنبال گسترش جنگ با حماس باشند و هم پیامهای دیپلماتیک ارسال کرده و هم از تجهیزات نظامی برای جلوگیری از آن استفاده کرده است.
این روزنامه آمریکایی همچنین افزود: دولت به دنبال استفاده از راههای دیپلماتیک و نظامی برای جلوگیری از هرگونه توسعه است. پنتاگون ناو هواپیمابر دوم را در آخر هفته به همراه هواپیماهای جنگی مستقر اضافی به منطقه اعزام کرد، حتی در شرایطی که واشنگتن پیامهایی را از طریق واسطههایی در قطر، عمان و چین به ایران ارسال کرد و نسبت به تشدید تنش هشدار داد.
این رسانه عنوان میدارد: ترس از جبهه دوم روز یکشنبه با درگیریهای شدید در امتداد مرز شمالی اسرائیل عمیقتر شد. حزبالله؛ شبهنظامی مورد حمایت ایران که جنوب لبنان را کنترل میکند، موشکهایی را به سمت اسرائیل شلیک کرد و اسرائیل با آتش توپخانه و حملات هوایی پاسخ داد. حمله تمامعیار به شمال میتواند اسرائیل را تحت تأثیر قرار دهد، زیرا بیشتر نیروهای آن بر تهاجم زمینی احتمالی به غزه در جنوب متمرکز شدهاند.
نیویورک تایمز به نقل از جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی پرزیدنت بایدن اظهار میدارد: «نمیتوانیم این موضوع را رد کنیم که ایران بهطور مستقیم وارد عمل شود». ما باید برای هر احتمالی آماده شویم. این دقیقاً همان کاری است که رئیسجمهور انجام داده است.
این رسانه همچنین اذعان دارد: برخی کارشناسان هشدار دادند که چنین سناریویی به طرز وحشتناکی ممکن است، زیرا آسیبپذیری اسرائیل با حمله غافلگیرانه حماس که منجر به کشته شدن بیش از 1300 نفر از جمله حداقل 29 آمریکایی شد، آشکار شد. حزبالله به دلیل زرادخانه گسترده موشکهای هدایتشونده دقیق و هزاران جنگنده مجرب و آموزش دیده، تهدیدی جدیتر از حماس برای اسرائیل محسوب میشود. ایران و حزبالله ممکن است تصمیم بگیرند که این لحظه حداکثر فرصت برای مقابله با اسرائیل زخمی است که بر بازیابی 150 گروگان و نابودی حماس به عنوان یک سازمان کارآمد در غزه متمرکز است.
این روزنامه میافزاید: مارتین اس. ایندیک، سفیر سابق اسرائیل و فرستاده ویژه خاورمیانه، احتمال وقوع یک جنگ گستردهتر را 50-50 میداند. وی در مصاحبهای گفت: «پتانسیل گسترش آن نه تنها به لبنان بلکه فراتر از لبنان بسیار زیاد است. به همین دلیل است که میبینید دولت بسیار فعالانه در تلاش برای دفع آنها است، کاری که اگر ضربه بزرگی به بازدارندگی اسرائیل وارد نمیشد، معمولاً مجبور به انجام آن نبودند.»
نیویورک تایمز مدعی است: به گفته دو نفر که با محاسبات نظامی ایران آشنا هستند، پس از حمله حماس به اسرائیل در 7 اکتبر، شبهنظامیان نیابتی ایران در سراسر منطقه در حالت آمادهباش قرار گرفتند.
این روزنامه آمریکایی تصریح کرد: احتمالا ایران خود برنامهای برای حمله به اسرائیل ندارد، اما رهبران محور موسوم به مقاومت مورد حمایت تهران در حال بحث و گفتوگو بودهاند که آیا حزبالله باید وارد جنگ شود یا خیر. آنها افزودند که تصمیم نهایی ممکن است بستگی به این داشته باشد که اگر نیروی زمینی اسرائیل همانطور که انتظار میرود وارد غزه شود چه اتفاقی میافتد.
این رسانه همچنین افزود: پس از دیدار سه ساعته امیر عبداللهیان با هنیه، نماینده حماس، خلیل الحیه گفت که دو طرف برای ایجاد «جبهه گستردهتری علیه اسرائیل» به توافق رسیدهاند و در مورد چگونگی جلوگیری از حمله پیشبینی شده اسرائیل به غزه گفتوگو کردند.
نیویورک تایمز همچنین عنوان میدارد: تحلیلگران معتقدند که استقرار گروه اول ناوگان دریایی آمریکا واکنشی را که واشنگتن از ایران انتظار داشت یا میخواست را به همراه نداشت.
این روزنامه اظهار داشت: در حالی که همه کمکهای نظامی اقتصادی اخیر میتواند منابع آمریکا را تحت فشار قرار دهد، بایدن گفت که ایالات متحده به اسرائیل و اوکراین کمک کند. او در مصاحبهای که عصر یکشنبه در برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه سیبیاس پخش شد، گفت: «ما از هر دوی اینها مراقبت میکنیم و همچنان دفاع بینالمللی خود را حفظ میکنیم.»
کیهان
دیدگاه تان را بنویسید