لاوروف: بی‌میلی اروپایی‌ها برای لغو تحریم‌های ایران «پیچاندن» است

کد خبر: 1246298

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک درباره برخورد مخرب غرب با مسائل مربوط به ایران، ادعای آمریکا درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در درگیری اوکراین، جنگ تمام عیار غرب علیه روسیه و سنگ اندازی واشنگتن در حل مشکل فلسطین، صحبت کرد.

لاوروف: بی‌میلی اروپایی‌ها برای لغو تحریم‌های ایران «پیچاندن» است

به گزارش «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان کار هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، ابراز عقیده کرد که عدم تمایل به لغو تحریم‌های ضدایرانی نوعی «پیچاندن» از سوی اروپایی‌ها در رابطه با این کشور است.

لاوروف توضیح داد: «در تاریخ 18 اکتبر، الزامات قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت در خصوص برنامه موشکی ایران که هیچ ربطی به برنامه هسته‌ای این کشور ندارد و صرفا برای دستیابی به توافق در این قطعنامه گنجانده شده بود، منقضی شد و مقامات تهران با آن موافقت کردند. پس از آن، لندن، پاریس و برلین اعلام کردند که این محدودیت‌ها را همچنان در سطح ملی رعایت خواهند کرد. واکنش ایران به چنین برخوردی چگونه باید باشد؟ از یک طرف، کمی بیش از یک سال پیش توافقاتی در مورد متن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حاصل شد، اما بدون هیچ پیشرفتی متوقف شد؛ برای اینکه اروپایی‌ها عجله چندانی ندارند، و از طرف دیگر، این پیچ و تاب در مورد امتناع از اجرای قطعنامه شورای امنیت در خصوص پایان دادن به تحریم‌های موشکی و از سوی دیگر، تحریم‌ها علیه کشورهای ثالث، اگر آنها نخواهند که صادقانه آنچه را که تاکنون نتیجه بخش بود و مورد تایید قرار داشت، ولی دولت آمریکا آن را کنار گذاشت را از سر بگیرند.»

لاوروف: ریاض برای دستیابی به سلاح هسته‌ای وسوسه نمی‌شود، زیرا تهران آن را ندارد

وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سئوال دیگری، یادآور شد که هیچ‌کس نمی‌خواهد کشورهای هسته‌ای جدیدی روی کره زمین ظاهر شوند و طرف روسی بر این واقعیت معتقد است که از آن جایی که ایران سلاح‌های هسته‌ای ندارد، عربستان سعودی برای دستیابی به آن وسوسه نخواهد شد.

لاوروف این مسئله را به درخواست خبرنگار تاس در مورد اظهارات محمد بن سلمان آل سعود، ولیعهد و وزیر خارجه عربستان مبنی بر اینکه اگر ایران بتواند به سلاح هسته‌ای دست یابد، پادشاهی سعودی باید به سلاح هسته‌ای دست یابد، گفت و افزود که او چنین موضع گری را به عنوان "بیان واقعیت" تلقی می‌کند.

لاوروف تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران نیز بارها تایید کرده که هیچ قصدی برای ساخت سلاح هسته‌ای ندارد و حتی در این زمینه رهبر جمهوری اسلامی فتوا داده‌ است. بنابراین، از آنجایی که آنها بمب ندارند، همسایگان ایران هم وسوسه نمی‌شوند که چنین مسیری را طی کنند.»

لاوروف: بلینکن بدون هیچ مدرکی در مورد پهپادهای ایرانی در روسیه صحبت می‌کند

 وزیر امور خارجه روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی، در رابطه با ادعای آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر تامین تسلیحاتی روسیه از سوی ایران، تاکید کرد که صحبت در مورد استفاده از پهپادهای ایرانی در جریان درگیری نظامی در اوکراین در حالی انجام می‌شود که هیچ مدرکی در این خصوص وجود ندارد.

سرگئی لاوروف گفت: «امروز ما اظهارات بسیاری را از سوی شخصیت‌های مختلف اعم از ملی و بین‌المللی فهرست کرده‌ایم که مبتنی بر هیچ واقعیتی نیست یا حداقل دلایل واقعی به کسی ارائه نشده است. مقامات تهران بارها در مورد این پهپادها نظر داده و خواسته‌اند: حداقل یک پهپاد نشان دهید که ثابت کند مال آنها است. بنابراین من نمی توانم در مورد چنین اظهاراتی اظهار نظر کنم. آقای بلینکن خیلی چیزها را با اشتیاق و احساس ترحم اعلام می‌کند.»

لاوروف به عنوان یکی دیگر از اظهارات بی پایه و اساس، به سخنان بلینکن در این باره اشاره کرد که "پایان دوران پس از جنگ سرد است و اکنون گروه هفت باید در راس امور قرار گیرد که این وضعیت  نه تنها برای مردم خود، بلکه برای مردم سایر نقاط جهان نیز مفید خواهد بود، اگر ملت‌های بقیه جهان گوش کنند".

لاوروف: در اوکراین در واقع کشورهای غربی در حال جنگیدن علیه روسیه هستند

وزیر خارجه روسیه در پاسخ به سئوال دیگری، به این واقعیت اشاره کرد که کشورهای غربی در واقع به بهانه ارسال سلاح به اوکراین، ارائه اطلاعات و کمک به آموزش نیروها،  در حال جنگیدن با روسیه هستند. وی گفت: «برای چنین اقداماتی میتوان هر نامی گذاشت، ولی واقعیت این است که آنها با ما در حال جنگ هستند، آنها مستقیماً با ما در جنگ هستند. ما آن را یک جنگ ترکیبی می‌نامیم، وضعیت تغییری نمی‌کند.»

سرگئی لاوروف تاکید کرد: «هنجارهای قانونی وجود دارد که بر اساس آن هر کشوری به عنوان شرکت کننده مستقیم در درگیری نظامی تعریف می شود، اما کشورهای غربی به هر طریق ممکن سعی دارند از آنها اجتناب کرده و آنها را به یاد نیاورند. این واقعیت که آنها در واقع با دست و بدن اوکراینی‌ها علیه ما می‌جنگند، فکر می‌کنم همه حاضران در اینجا، که حتی ذره‌ای به جریان عظیم اطلاعات و مطالب تحلیلی که در ارتباط با اوکراین منتشر می‌شود علاقه‌مند هستند، به خوبی از آن آگاه هستند و می‌دانند که این آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و بسیاری دیگر هستند که با ما می‌جنگند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه توضیح داد که وهله نخست، صحبت بر سر ارائه تسلیحات بیشتر و بیشتر به اوکراین است. وی به آماری اشاره کرد که بر اساس آن حداقل 170 میلیارد دلار در حال حاضر برای کمک نظامی به کی‌یف سرمایه گذاری شده است. وی به این واقعیت اشاره کرد که اگر با وعده‌های کشورهای غربی به آفریقایی‌ها و سایر کشورهایی که نیازمند کمک‌های توسعه هستند و همچنین در رسیدگی به مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی مقایسه شود، این ارقام حتی از نزدیک قابل مقایسه نیستند.

لاوروف از آموزش نیروهای نظامی توسط مربیان غربی به عنوان دومین نشانه مشارکت مستقیم غرب در جنگ علیه روسیه یاد کرد و افزود: آنها در لهستان، آلمان، بریتانیا آموزش می بینند. من می دانم که مربیان نظامی غربی به تعداد زیادی در خاک اوکراین هم کار می‌کنند و البته مزدوران خارجی زیادی هم در آنجا وجود دارند که بخش قابل توجهی از آنها افسران حرفه‌ای هستند.

ثالثاً وزیر خارجه روسیه به ارائه اطلاعات نظامی از ماهواره ها و سایر داده های اطلاعاتی اشاره کرده و یادآور شد که بر اساس گزارشات خود غربی‌ها، ماهواره‌های نظامی با تمام توان کار می‌کنند، هواپیماهای شناسایی بطور مرتب در هوا هستند. و هواپیماهای شناسایی، عمدتا آمریکایی و انگلیسی، نه تنها به هدف‌گیری‌های نیروهای اوکراینی کمک می‌کنند، بلکه نظارت دارند که پدافند هوایی ما از کجا عملیات انجام می‌دهد تا دفعات بعد به طرف اوکراینی کمک کنند.»

لاوروف: مسکو از عادی سازی روابط دمشق و آنکارا حمایت می‌کند

وزیر خارجه روسیه در بش دیگری از کنفرانس مطبوعاتی خود که نزدیک به دو ساعت طول کشید، اعلام کرد که مسکو از روند جاری عادی سازی روابط بین سوریه و ترکیه استقبال کرده و به همراه ایران به این موضوع کمک می‌کند.

سرگئی لاوروف گفت: «ما از بازگشت جمهوری عربی سوریه به خانواده اتحادیه عرب و همچنین آغاز روند عادی سازی بین دمشق و آنکارا که در تلاش هستیم همراه با همکاران ایرانی خود به آن کمک کنیم، استقبال می کنیم.»

این دیپلمات همچنین از این مسئله ابراز رضایت کرد که اتحادیه عرب "در حال به دست آوردن روح تازه‌ای است و نقش خود را در امور منطقه را تقویت می‌کند. به عقیده وی، این تحولات مثبت تلاش‌های فرمت آستانه برای پیشبرد حل و فصل سوریه بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نیز تقویت خواهد کرد.

لاوروف: آمریکا هر کاری می‌کند تا فلسطینی‌ها نتوانند به دولت مستقلی دست یابند

 وزیر امور خارجه روسیه همچنین به این واقعیت اشاره کرد که ایالات متحده تمام تلاش خود را می‌کند تا فلسطینی‌ها نتوانند به وضعیتی که به آنها وعده داده شده بود،  برسند.

سرگئی لاوروف توضیح داد: عادی سازی کامل اوضاع در خاورمیانه بدون حل مسئله اصلی در آن امکان پذیر نیست ، یعنی حل و فصل مناقشه طولانی فلسطین و اسرائیل بر اساس قطعنامه های سازمان ملل و طرح صلح عربی که زمانی توسط عربستان سعودی مطرح شده بود.فلسطینی‌ها بیش از 70 سال است که منتظر دولت مستقلی هستند که به آنها وعده داده شده است، اما آمریکایی‌ها که روند میانجی‌گری را در انحصار خود درآورده‌اند و برای جلوگیری از چنین روند اوضاعی دست به هر کاری می‌زنند.

وی افزود: ما از همه کشورهای مسئول می‌خواهیم تا تلاش‌های خود را برای ایجاد شرایط برای ازسرگیری مذاکرات مستقیم فلسطین و اسرائیل متحد کنند.

روسیه مستقل از سایر کشورها درصدد تقویت روابط با عراق است

سرگئی لاوروف همچنین اعلام کرد که روسیه به همراه عراق برای تقویت روابطی مستقل از سایر کشورها تلاش می کنند.

وزیر امور خارجه گفت: «فرایند یافتن راه‌حل‌هایی به منظور تقویت روابط روسیه و عراق مستقل از هرکسی، واشنگتن یا هر پایتخت دیگری که خود را ارباب جهان تصور می‌کنند، در حال انجام است».

وی افزود: «روسیه از گفت وگو بین بغداد و کردستان عراق استقبال می‌کند. زمانی که دفعه قبل در عراق بودم، به نظرم رسید که بغداد و اربیل هر دو متعهد به حل مشکلات بودند و  ما از این تمایلات مثبت حمایت می‌کنیم.»

امیدواری مسکو به موثر واقع شدن گفتگوهای مسکو برای غلبه بر مشکلات افغانستان

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین یادآور شد که مقامات این کشور انتظار دارد که "فرمت مسکو" در شهر قازان، در مورد غلبه بر مشکلات افغانستان صحبت کند.

وی در پاسخ به این سئوال که انتظارات از این رویداد چیست، گفت: "فرمت مسکو نه در مسکو، بلکه در قازان برگزار خواهد شد و ما انتظار داریم که در مورد اینکه چگونه کشورهای همسایه می توانند به افغانستان برای غلبه بر مشکلات کنونی کمک کنند، گفتگو شود."

طبق اطلاعات وزارت خارجه روسیه، "فرمت مسکو" در مورد افغانستان در اواخر ماه سپتامبر در شهر قازان برگزار خواهد شد و  قرار است در این رویداد در مورد وضعیت کنونی افغانستان، مسائل آشتی بین افغان‌ها، تضمین امنیت منطقه‌ای و بازسازی این کشور پس از جنگ گفتگو شود. در پایان این رایزنی‌ها نیز قرار است بیانیه مشترکی از سوی شرکت کنندگان  به تصویب برسد.

"فرمت مسکو" در مورد افغانستان شامل کشورهای روسیه، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان است. نشست قبلی در ماه نوامبر سال گذشته برگزار شد.

تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد