بهزاد نبوی مجبور شد انتقادش از مرض چپ روی اصلاحطلبان را پس بگیرد
بهزاد نبوی، تحت فشار برخی اصلاحطلبان، از اظهاراتش در گفتوگو با مجله آگاهی نو عقبنشینی کرد.
بهزاد نبوی، تحت فشار برخی اصلاحطلبان، از اظهاراتش در گفتوگو با مجله آگاهی نو عقبنشینی کرد.
او ضمن ارائه توضیحی نوشت: اخیراً مصاحبه اینجانب با مجله آگاهی نو که با تیتر «مخالف تفکر انقلابی هستم» در کنار مباحثی در مورد جبهه اصلاحات و تحولات درون اصلاحطلبان، موجب شبهات و سوء برداشتها و حتی سوءاستفادههایی شده که لازم میدانم چند نکته کوتاه برای رفع شبهات و سوءبرداشتهای احتمالی بیان کنم.
وی میافزاید: آنچه من بیان کردهام ارتباطی با تحولات در مدیریت جبهه اصلاحات نداشته و ندارد. اینجانب بهخاطر سن و سال و شرایط جسمانی خودم که انجام مسئولیتهای سنگین را برایم دشوار کرده است، از چند ماه پیش از تغییرات هیئترئیسه جبهه اصلاحات، متقاضی کنارهگیری از ریاست جبهه بودم. تغییرات انجام شده در هیئترئیسه جبهه اصلاحات نیز بر اساس مقررات و ضوابط جبهه و بهصورت دموکراتیک صورت گرفته است و اینجانب نیز در این فرآیند حضور داشتهام و در تداوم راه هم به عنوان عضوی در این جبهه فعال خواهم بود و از هیچ تلاشی برای تقویت آن فروگذار نخواهم کرد.
او همچنین نوشت: «به عنوان کسی که هزینه زیادی برای تاسیس نظام شایستهتر در کشور داده است، نقد تمایل به راهانداختن انقلابی دیگر و ترویج خشونت در میان بخشی از فعالان سیاسی و به ویژه جوانترها در جامعه مطرح است و تبیین آن را، وظیفه خود میدانم، و این تحلیل حاصل تجربیات بیش از 60 سال فعالیتام در صحنه سیاست کشور است و لازم میدانم تاکید کنم که دیدگاه مورد نقد من مصداقی در میان چهرههای اصلی و سرشناس اصلاحطلب که من میشناسم، ندارد».
یادآور میشود بهزاد نبوی در گفتوگو با آگاهی نو اذعان کرده بود برخی مجموعههای اصلاحطلب، دچار مرض بچهگانه چپ روی شدهاند: «تصور میکنم برخی افراد در بدنه اصلاحطلبان طی یک سال گذشته، به این نتیجه رسیدهاند که کار دارد تمام میشود پس بگذارید ما برای حرکتهای بعدی خودمان را آماده کنیم و جا باز کنیم در حرکت بعدی. استنباط من این بود. حالا نمیدانم چقدر درست است و چقدر غلط. ولی احساس میکنم که نگران بودند که سرشان بیکلاه بماند».
وی با انتقاد از مرض تندروی بچهگانه افزوده بود: «من تفکر چپروانه را قبول ندارم. خیلی از کارهایی که انجام میشود چپ روی است؛ چون وقتی کاری بکنیم که عاقبت آن را ندانیم چه میشود، همینطور دیمی حرکت کنیم، اسمش میشود چپروی... خدا بیامرزد مرحوم شعاعیان را که با هم مبارزه مسلحانه میکردیم، در نقد چپروی در آن زمان میگفت «اینها چپ نیستند، لوچاند یعنی چشمهایشان تابهتا میبیند و نمیشود اسم اینها را چپ گذاشت». واقعا ما الان هم دچار مرض بچهگانه چپروی هستیم. یعنی کسانی که لوچاند... در مجموعه خودمان هم میبینیم، نه اینکه فکر کنید منظورم نیروهای بیرون از مجموعه است، به آنهایی که کف خیابان بودند کاری ندارم. در مجموعههای خودمان هم لوچ داریم».
نبوی همچنین درباره انتخاب آذر منصوری به عنوان رئیسجدید جبهه اصلاحات اظهار کرده بود: «در جبهه اصلاحات یک زن که فعالیت سیاسی گستردهای هم از گذشته داشته، رئیس شده است که مبارک است ولی بعضی از دوستان تصورشان این است که با شعار جوانگرایی یا استفاده از خانمها، جوانهای کف خیابان به سمت ما خواهند آمد که من چنین تصوری ندارم».
یادآور میشود روزنامه اصلاحطلب آرمان خرداد ماه گذشته فاش کرده بود: «نبوی آبان سال گذشته اعلام کرد قطعا نمیتوانیم با معترضان کف خیابان که شعارهای براندازانه میدهند، همسو شویم. بحث محافظهکاری نیست؛ ما شعارهای آنان را قبول نداریم. ما میخواهیم در چارچوب نظام، اصلاح کنیم. نمیخواهیم دینامیت زیر ساختمان بگذاریم. این اظهارات، انتقاداتی را در پی داشت».
چنان که روشن است اظهارات نبوی در گفتوگو با آگاهی نو کاملا شفاف و مصداقی و با ارائه استدلال بوده و بنابراین توضیح مبهم بعدی وی، ضمن این که اظهارات قبلی را رد نمیکند، بوی تحت فشار قرار گرفتن میدهد.
همچنین حسین مرعشی اواخر اسفند ۱۴۰۱ فاش کرد: «آقای نبوی همیشـه در شرایط اجمـاع آرا رئیس میشد. اگر اجماع نباشد، ایشان از پذیرش مجدد مسئولیت پرهیز میکند. جبهه اصلاحات چند عضو حقوقی دارد که به رغم این که اقلیت خیلی کوچکی هستند اما صدای خیلی بلندی دارند. آنها گاهی اوقات مطالبی را میگویند که شنیدن این نـوع پرخاشها خیلی شایسته نبوده است. از این جهت برای ایشان دلخوری به وجود آمده است».
در همین زمینه روزنامه همدلی در مطلبی با عنوان «عبور از خاکریز چریک پیر» نوشته بود: «به نظر میرسد نوبت به نبوی رسیده که مواضعش به شدت مورد انتقاد قرار بگیرد. او به هممیهن گفته «ما اصلاحطلبان نمیتوانیم با معترضان کف خیابان که شعار براندازانه میدهند، همسو شویم. ما شعارهای آنان را قبول نداریم. ما میخواهیم در چارچوب نظام، اصلاح کنیم. نمیخواهیم دینامیت زیر ساختمان نظام بگذاریم». این اظهارات، با واکنش کسانی مواجه شد که از او عبور کردهاند»./کیهان
دیدگاه تان را بنویسید