پیشنهاد رئیس کمیسیون اقتصادی برای توسعه تجاری ایران و ویتنام

کد خبر: 1237778

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با توجه به اینکه محدودیت‌هایی به دلیل تحریم در حوزه مسائل بانکی داریم، پیشنهاد می‌شود از ظرفیت تهاتر کالا بین دو کشور استفاده شود.

پیشنهاد رئیس کمیسیون اقتصادی برای توسعه تجاری ایران و ویتنام

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با توجه به اینکه محدودیت‌هایی به دلیل تحریم در حوزه مسائل بانکی داریم، پیشنهاد می‌شود از ظرفیت تهاتر کالا بین دو کشور استفاده شود.

 محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در همایش سیاست‌ها و قوانین توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان ایران و ویتنام، ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی به هیأت ویتنام، گفت: هر دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ویتنام طی 5 دهه روابط دیپلماتیک پیشرفت‌های ارزنده‌ای در حوزه همکاری‌های مشترک داشته‌اند و در حوزه‌های مختلف نیز اقدامات خوبی انجام دادند.

وی با اشاره به رشد 8.2 درصدی اقتصادی ویتنام، ادامه داد: از این جهت ظرفیت‌های بسیار خوبی در اقتصاد ویتنام شکل گرفته و امیدواریم این رشد بتواند استمرار داشته باشد و در همکاری‌های مشترک با جمهوری اسلامی ایران نیز بتواند مثمرثمر باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: توسعه روابط با کشورهای جنوب شرق به ویژه ویتنام از جمله اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود، مقامات عالیرتبه ایران و ویتنام همواره بر گسترش روابط در زمینه‌های تجاری و حوزه‌های مختلف تأکید داشتند.

پورابراهیمی با بیان اینکه در نشست‌های قبلی بر افزایش حجم مبادلات تجاری به 2 میلیارد دلار تأکید شده بود، تصریح کرد: در حال حاضر یکی از گلایه‌ها به تأخیر افتادن این موضوع است امیدواریم سفر شما و هیأت همراه به افزایش سطح روابط تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و ویتنام کمک کند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه دو کشور دارای ظرفیت مکمل اقتصادی هستند و موافقت‌نامه‌های اقتصادی از جمله موافقت‌نامه گمرکی، حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری، اجتناب از مالیات مضاعف بین دو کشور امضا شده است، گفت: با توجه به ظرفیت‌ها و بهره‌گیری از مکانیزم‌های همکاری نظیر کمیسیون مشترک اقتصادی و کمیته بانکی و دیگر نشست‌های تخصصی می‌توانیم ضمن تسهیل، همکاری‌های تجاری را افزایش دهیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با توجه به اینکه ما محدودیت‌هایی به دلیل تحریم در حوزه مسائل بانکی داریم پیشنهاد می‌شود از ظرفیت تهاتر کالا  بین دو کشور استفاده شود.

پورابراهیمی بیان کرد: ایران کشوری تأثیرگذار در منطقه غرب آسیا و آسیای مرکزی است و ویتنام نیز در حوزه جنوب شرق آسیا به ویژه اتحادیه «آ.سه آن» تأثیرگذار است، باید در نظر گرفت این پتانسیل می‌تواند به کشورهای ما کمک کند.

وی گفت: با وجود اقدامات یکجانبه آمریکا و اعمال تحریم‌های غیرقانونی خوشبختانه جمهوری اسلامی با تکیه بر اراده و توان داخلی خود به موفقیت‌های چشمگیر و دستاوردهای بزرگی در حوزه‌های مختلف دست یافته است، ما به عنوان دارنده منابع عظیم انرژی و با موقعیت ممتاز مواصلاتی و ترانزیتی و امکانات بندری آماده‌ایم همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود را با کشورهای دوست نظیر ویتنام به اشتراک بگذاریم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: آمادگی داریم بخش‌های خصوصی را در حوزه انرژی، فناوری‌های پیشرفته، صنعت، کشاورزی، خدمات مهندسی، تجهیزات پزشکی، صنعت حلال و ... فعال کنیم.

پورابراهیمی با بیان اینکه برای همکاری با ویتنام هیچ محدودیتی نداریم، افزود: مکانیسم تهاتر به عنوان ساز و کار جایگزین در شرایط ناشی از اعمال تحریم‌ها برای مبادلات تجاری مؤثر است و در سال‌های اخیر ما با برخی از کشورها موضوعات همکاری را جلو بردیم و تجربه تهاتر با کشورهای دیگر را داریم.

وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد در زمینه توسعه همکاریهای مشترک در حوزه اقتصادی همکاری کند، اضافه کرد: میزان مبادلات تجاری نشان می‌دهد این عدد با اراده دو کشور فاصله بسیار دارد امیدواریم با حضور شما و هیأت همراه شاهد عقد تفاهم‌نامه‌ها و همکاری‌های مشترک باشیم.

تالار پشتی: سفر هیأت ویتنامی منشأ تحول و ارتقاء روابط اقتصادی و صنعتی ایران و ویتنام خواهد بود

همچنین عزت‌الله اکبری‌تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در همایش سیاست‌ها و قوانین توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان ایران و ویتنام، گفت: به جناب «وونگ دین هوئه» رئیس مجلس ملی ویتنام و هیأت همراه خوشامد می‌گویم. خوشحالیم که آقای وونگ دین هوئه با دعوت آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به جمهوری اسلامی سفر کردند. حضور شما در پارلمان خصوصی ایران می‌تواند زمینه گسترش و توسعه همکاری‌های اقتصادی و صنعتی و تجاری دو کشور را به خوبی فراهم کند.

وی ادامه داد: اتاق ایران جایگاه بلند و نقش اول را در تجارت بین‌الملل در جمهوری اسلامی ایران به عهده دارد و می‌تواند همکاری‌های تنگاتنگی را با جمهوری ویتنام داشته باشد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد به ارتقاء سطح همکاری‌های علمی و صنعتی با همکاری دو اتاق کمک کند.

تالار پشتی بیان کرد: ایران امروز در حوزه علمی و فناوری و صنعتی و معدنی پیشرفت‌های چشمگیری داشته است و می‌تواند الگو و پشتیبان خوبی برای کشورهای مستقل و دوست باشد و در انتقال این تجربیات به کشورهای دوست از جمله جمهوری سوسیالیستی ویتنام گام‌های بلندی بردارد.

وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در این زمینه می‌تواند به عنوان پیشران و پیش قراول گام‌های بلندی بردارد، تصریح کرد: آمریکا برخلاف همه قوانین بین‌المللی جنگ اقتصادی را به ایران تحمیل کرده که با مقاومت ملت ایران مواجه شده است و در حال عقب‌نشینی است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: مسلما سفر شما منشأ تحول و ارتقاء روابط اقتصادی و صنعتی دو کشور خواهد بود، امیدواریم این سفر دستاوردهای خوبی برای دو ملت ایران و ویتنام داشته باشد.

عمویی: ایران و ویتنام به دنبال چندجانبه‌گرایی از طریق تنوع‌بخشی به شرکای تجاری هستند

براساس این گزارش، ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مراسم بزرگداشت پنجاهمین سال برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و ویتنام ضمن تبریک سالروز برقراری این روابط دیپلماتیک عنوان کرد: ایران و ویتنام از دو منظر استراتژیک در روابط بین الملل به یکدیگر شباهت دارند و هر دو به دنبال روابط چندجانبه و منصفانه بین‌المللی هستند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: این روابط باید بر مبنای سیاست خارجی منصفانه و چندجانبه در مقابل جریان‌های غربی تمامیت‌خواه و یکجانبه باشد و در این مسیر ایران و ویتنام هر دو کشورهایی هستند که به دنبال تنوع‌بخشی به شرکای تجاری خود هستند. این دو اشتراک مهم بستری برای توسعه روابط ایران و ویتنام است.

وی با بیان اینکه مردم ایران بارها داستان استقامت ملت ویتنام در برابر زورگویی‌ها و حملات آمریکا را شنیده‌اند، گفت: اما داستان توسعه ویتنام موضوع جدیدی بود که می‌تواند الگوی بسیاری از کشورهای در حال توسعه باشد.

عمویی با بیان اینکه شناخت نخبگان و پارلمان‌های دو کشور از یکدیگر می‌تواند منجر به توسعه روابط ایران و ویتنام شود، یادآور شد: اشاره رئیس مجلس ویتنام به لزوم توسعه روابط در محورهای تقویت مسیرهای مبادلاتی بین دو کشور، همکاری علمی و فناوری، گسترش همکاری بخش خصوصی و مردم با مردم و توسعه همکاری‌های گردشگری می‌تواند در توسعه روابط دو کشور نقش بسزایی داشته باشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رسیدن کشور ویتنام به GDP 410 میلیارد دلاری را نکته ارزنده‌ای در اقتصاد ویتنام دانست و عنوان کرد: با توجه به سیاست خارجی جمهوری اسلامی برای توسعه روابط با کشورهای شرق عالم، ایران نیز می‌تواند سهم مهمی در تحقق این GDP ایفا کند.

در پایان این مراسم تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه‌های قضایی، ورزشی، کشاورزی و اقتصادی به امضای مسئولان دو کشور رسید./فارس

رحیمی جهان آبادی در همایش سیاست‌ها و قوانین توسعه همکاری‌های اقتصادی میان ایران و ویتنام:راه‌اندازی پرواز مستقیم از ایران به ویتنام جزء ملزومات توسعه همکاری‌های اقتصادی است

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ویتنام با بیان اینکه ما پرواز مستقیم به هانوی نداریم، گفت: اگر قرار باشد با کشوری تعامل اقتصادی داشته باشیم باید زیرساخت‌های آن را فراهم کنیم یعنی راه‌اندازی پرواز مستقیم از ایران به ویتنام جزء ملزومات کار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، جلیل رحیمی جهان آبادی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ویتنام در همایش سیاست‌ها و قوانین توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان ایران و ویتنام ضمن خوشامدگویی به هیأت ویتنام گفت: ما در گروه دوستی ایران و ویتنام به دنبال یک هدف عمده و اساسی هستیم و آن اینکه سطح روابط اقتصادی میان دو کشور را با سطح روابط تاریخی و سیاسی متوازن کنیم.

نماینده مردم تربت‌جام و تایباد و باخرز و صالح آباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایران کشوری است که دارای منابع عظیم نفت و ذخایر گاز است، همچنین ایران یکی از امن‌ترین و آرام‌ترین کشورهای غرب آسیا و خاورمیانه است.

وی با بیان اینکه ایران دارای ظرفیت‌های گردشگری، اقتصادی و تعامل اقتصادی با تمام کشورها است، افزود: سیاست نگاه به شرق و اهمیت جایگاه آسیا در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برای همه ما مشخص است. ویتنام نیز در شرق آسیا کشوری است که با رشد 8.2 درصدی یکی از برترین رشدهای اقتصادی جهان را دارا است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جمعیت صد میلیون نفری ویتنام و حجم مبادله تجاری 750 میلیارد دلاری بیان کرد: برای ما که کشوری هستیم که به دنبال نگرش به شرق و آسیا و هم تعامل با کشورهایی که با ما روابط حسنه سیاسی دارند، ویتنام کشوری ارزشمند و مهم است.

رحیمی جهان آبادی با اشاره به سفر خود به کشور ویتنام در مجلس دهم یادآور شد: از همان زمان ذهن من درگیر جایگاه ویتنام برای ما شد، زیرا تصوری که بنده پیش از این سفر و افرادی که به ویتنام سفری نداشته‌اند این است که ویتنام یک کشور پیشرفته نیست اما زمانی که به ویتنام سفر کردم متوجه شدم ویتنام دارای ظرفیت‌های عظیم اقتصادی با مردمی بسیار فعال و خودنگرم و دارای تعامل مثبت با ثبات سیاسی خوب و دولت قدرتمند است. از همان زمان ما در مجلس شورای اسلامی یک گروهی تشکیل دادیم که در مجلس یازدهم به گروه دوستی ختم شد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه باید درباره موضوع مبادلات بانکی و تحریم‌ها کار شود، ادامه داد: ویتنام تجربه 20 ساله و ایران تجربه 44 ساله تحریم‌ها را دارد، می‌توان با همفکری با یکدیگر تعاملات بانکی را ساماندهی کنیم زیرا یکی از موانع تجارت بین دو کشور موضوعات بانکی است.

وی عدم شناخت ظرفیت‌های دو کشور را دیگر مانع موجود برشمرد و گفت: بسیاری از تجار و فعالان اقتصادی ما از ویتنام شناخت کاملی ندارند و در مقابل نیز بسیاری از تجار ویتنام از ظرفیت‌های کشور ما شناخت ندارند. ایجاد نمایشگاه‌ها، انجام سفرهای مختلف و برگزاری نشست‌های مختلف موجب ایجاد این شناخت خواهد شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید از بخش خصوصی خودمان بیشتر حمایت کنیم.

رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه ما پرواز مستقیم به هانوی نداریم، افزود: اگر قرار باشد با کشوری تعامل اقتصادی داشته باشیم باید زیرساخت‌های آن را فراهم کنیم یعنی راه‌اندازی پرواز مستقیم از ایران به ویتنام جزء ملزومات کار است. موضوع قرنطینه نباتی و کشاورزی که از سوی مجلس ویتنام و دکتر قالیباف در روز گذشته مطرح شد باید به نحوی حل شود.

وی تصریح کرد: تا زمانی که زیرساخت‌های لازم برای توسعه تعاملات اقتصادی فراهم نشود نمی‌توان میزان همکاری‌های اقتصادی را افزایش داد./

 

گلرو با اشاره به دیدار هیات پارلمانی ایران با مقامات سوریه:آمادگی مجلس ایران و سوریه برای همکاری‌های مشترک دوجانبه/ ایران در جنگ اقتصادی کنار ملت سوریه خواهد ایستاد

نایب رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه ضمن اشاره به دیدارهای هیات پارلمانی ایران با مقامات سوری، از آمادگی مجلس دو کشور در راستای پیگیری همکاری های مشترک دوجانبه خبر داد.

 عباس گلرو  در گفت‌وگو باخبرنگارخبرگزاری خانه ملت با اشاره به سفر هیات پارلمانی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به کشور سوریه، گفت: این سفر در چهارچوب تقویت همکاری پارلمانی و مرور آخرین وضعیت روابط دو کشور در سطوح دوجانبه، منطقه ای و بین المللی صورت گرفت.

نایب رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد:  این هیات در بدو ورود در فرودگاه مورد استقبال همتایان آقای جلال زاده رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم در مجلس شعب سوریه قرار گرفت. هیات پارلمانی ایران روز گذشته دیدارهایی با رییس مجلس شعب سوریه، کمیسیون‌های امنیت ملی مجلس شعب سوریه و مسئولان امنیتی این کشور داشت و در این دیدارها بر تقویت دوجانبه در حوزه های مختلف بویژه در حوزه تقویت همکاری های اقتصادی تاکید شد.

وی افزود: همچنین در این سفر، به سفر راهبردی رییس جمهور ایران به سوریه که در چند ماه گذشته صورت گرفت، اشاره شد و با توجه به توافق نامه هایی  که در این سفر میان دو کشور به امضا رسید، بر تقویت روابط و پیگیری توافق نامه ها تاکید شد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: مجلس ایران و سوریه آمادگی دارند تا همکاری های مشترک دوجانبه را پیگیری کنند، این مهم در دیدار آقای جلال زاده با رییس مجلس شعب سوریه نیز مورد تاکید قرار گرفت. علاوه بر آن، در این دیدار سلام و درود آقای دکتر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به ایشان ابلاغ شد و از رییس مجلس شعب سوریه برای سفر به ایران دعوت بعمل آمد.

گلرو همچنین بیان کرد: مقامات مجلس سوریه در روز اول دیدار از مواضع حمایتی جمهوری اسلامی ایران تشکر کردند و از کسانی که در راه دفاع از آرمان های اسلام و محور مقاومت جان خود را ازدست دادند، بویژه سردار حاج قاسم سلیمانی یاد کردند.

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز از پیروزی ملت سوریه و محور مقاومت در مقابل 70 کشور متخاصم که به دنبال سرگونی حکومت سوریه بودند به عنوان معجزه قرن یاد کرد و تاکید کرد، همانگونه که ملت ایران در میدان در کنار ملت سوریه ایستاد، در جنگ اقتصادی نیز در کنار ملت سوریه خواهد ایستاد. در این راستا توافق نامه‌هایی باید در جهت منافع دو ملت اجرایی شود./

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد