دلیل حمله ارگان رسانه‌ای دولت به مجلس چیست؟

صبح نو / به جای تخریب مجلس، مشکل مردم را حل کنید

کد خبر: 1235237

هنوز اندک زمانی از آخرین اقدامات در ادامه سلسله تخریب‌های سریالی علیه رئیس مجلس انقلابی نمی‌گذرد که ارگان رسانه‌ای دولت، برگ تازه‌ای را در تخریب چهره محمدباقر قالیباف از خود رو کرده و بنا به بررسی‌های مراکز افکارسنجی مدعی شده که بسیاری از ایرانیان حتی نام رئیس مجلس را هم نمی‌دانند. در شرایطی که کشور در وضعیت بغرنج معیشتی قرار دارد و اگرچه همه ارگان‌ها باید برای حل مشکلات موجود در کشور بکوشند؛ اما برخی جریان‌های رادیکال نه‌تنها تلاشی برای حل مشکلات کشور با وحدت انجام نمی‌دهند، بلکه در تلاشند تا هر روز بر عمده این تخریب‌ها بیفزایند.

صبح نو / به جای تخریب مجلس، مشکل مردم را حل کنید

فرقی نمی‌کند محمدباقر قالیباف در سکان شهرداری مشغول به خدمت باشد یا در خانه ملت، عده‌ای کارشان بر مبنای تخریب است و در این میان از هر دستاویزی برای رسیدن به اهداف‌شان استفاده می‌کنند. هنوز اندک زمانی از آخرین اقدامات در ادامه سلسله تخریب‌های سریالی علیه رئیس مجلس انقلابی نمی‌گذرد که ارگان رسانه‌ای دولت، برگ تازه‌ای را در تخریب چهره محمدباقر قالیباف از خود رو کرده و بنا به بررسی‌های مراکز افکارسنجی مدعی شده که بسیاری از ایرانیان حتی نام رئیس مجلس را هم نمی‌دانند. در شرایطی که کشور در وضعیت بغرنج معیشتی قرار دارد و اگرچه همه ارگان‌ها باید برای حل مشکلات موجود در کشور بکوشند؛ اما برخی جریان‌های رادیکال نه‌تنها تلاشی برای حل مشکلات کشور با وحدت انجام نمی‌دهند، بلکه در تلاشند تا هر روز بر عمده این تخریب‌ها بیفزایند. تخریب‌هایی که عملا هیچ پایه و اساس مشخصی ندارند و چپ و راست با هدف سیاسی بر کامروایی در انتخابات پیش‌رو این را به مشق روزانه خود مبدل کرده‌اند تا بتوانند از ثمره آن برای خود به کسب قدرت بپردازند.

کمتر از 9 ماه به عمر یازدهمین دوره مجلس باقی نمانده است و در این مدت روزی نبوده است که عملکرد فعلی مجلس و شخص رئیس آن توسط جریان‌های انقلابی‌نما زیر سوال نرفته باشد. ماشین تخریبی که هر روز با بهانه جدیدی به تخریب و توهین علیه شخص محمدباقر قالیباف می‌پردازد و در این میان به هیچ دستگاهی پاسخگو نیست. روزی به بهانه واگذاری ماشین‌های شاسی‌بلندی که در بدو امر با دستور محمدباقر قالیباف متوقف شده بود، این سلسله تخریب‌ صورت می‌گیرد و روزی در ارگان رسانه‌ای مدعی می‌شوند که نزدیک به نیمی از مردم کشور حتی اسم رئیس مجلس را نمی‌دانند. البته این مطلب به اینجا ختم نشده است و در ادامه بنا به آمار بررسی‌های مراکز افکارسنجی که اسمی هم از این مراکز برده نشده است، مدعی شده‌اند که بیش از ۶۸ درصد مردم گفته‌اند اصلا از مجلس رضایت ندارند یا کم رضایت دارند. هر چند 12 درصد هم اعلام کرده‌اند که به مقدار زیاد و خیلی زیاد از مجلس رضایت دارند.

تخریب تنها یک روز پس از مطالبه معیشتی مجلس

این خبر کوتاه درست یک روز پس از انتقادات نمایندگان مجلس به دولت در زمینه معیشت مردم مطرح می‌شود و اگرچه انتظار می‌رفت که ارگان رسانه‌ای دولت در شماره روز گذشته خود به شرح اقداماتش در حوزه معیشتی مردم بپردازد؛ اما نه‌تنها این مسأله صورت نگرفت، بلکه به جای پاسخگویی به موضوعاتی که در زمره وظایف اساسی آنان محسوب می‌شد، به مسائل حاشیه‌ای پرداخت که عملا جز تولید محتوای رسانه‌ای برای معاندین و رسانه‌های خارجی، عملا صرفه دیگری نداشت. با وجود اینکه رهبر‌انقلاب بارها بر مسأله معیشتی مردم به‌عنوان وظیفه اساسی مسئولان یاد کرده‌اند؛ اما این موضوع آن‌چنان که باید اهمیتی برای ارگان‌ رسانه‌ای دولت ندارد و برای حفظ ظاهر هم که شده از پرداختن کوتاه هم به آن اجتناب کرد.

خانه ملتی‌ها از وزرا و دولتی‌ها چه خواستند؟

اگرچه کارنامه مجلس در سه سال و اندی که از عمر آن گذاشته، همواره بر نظارت و پیگیری مطالبات مردمی از دستگاه‌های دولتی بوده است؛ اما نشست روز دوم مردادماه مجلس به‌طور ویژه به مشکلات معیشتی مردم پرداخت و این مسأله آن‌چنان که باید مورد استقبال ارگان‌های رسانه‌ای دولت قرار نگرفت؛ اما سوالی که در اینجا پیش می‌آید این است که نمایندگان مجلس چه مطالباتی از دولت داشتند که اینچنین حجم تخریب علیه مجلس و رئیس مجلس به وجود آمد. یکی از مهم‌ترین محورهایی که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت، بحث تأمین کالاهای اساسی و عملکرد وزارتخانه‌های اقتصادی دولت همچون وزارت اقتصاد، جهاد کشاورزی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود. موضوعاتی که طبیعتا مردم هر روز بر سر سفره معیشتی خود این مشکلات را می‌بینند و موضوعی نیست که به‌سادگی بتوانند از آن گذر کنند.

انتقاد خانه ملت به سیاست نامتوازن دولت در مدیریت بازار

بخشی از این انتقادات مجلس در نشست روز دوم مرداد خود به عملکرد دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت کار برمی‌گشت که در همین راستا، مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس یازدهم به تشریح سوال خود از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر علت بی‌برنامگی در شرکت‌های شستا و تاپیکو پرداخت. البته این تنها انتقادات وارده از سوی خانه ملت به دولت نبود و مشکلات معیشتی مردم در حوزه تأمین کالاهای اساسی همچون برنج، مرغ و... و افزایش قیمت آنان از جمله موضوعاتی بود که نمایندگان مجلس، آن را از دولتی‌ها مطالبه کردند.

یکی از موضوعاتی که در این نشست ویژه مطرح شد، ارائه گزارش نظارتی در زمینه سیاست‌های دولت با موضوع مدیریت بازار محصولات کشاورزی بود که بر اساس گزارش مجلس، دولت در طی چند سال اخیر عملا سیاست‌های غیر مؤثر و بعضا متناقضی را در این حوزه اتخاذ کرده است. طبق شواهد موجود، سیاست‌های مدیریت بازار در مورد کالاهای استراتژیکی همانند گندم و برنج عمدتا مبنی بر پایین نگه داشتن مصنوعی قیمت‌ها و در مقابل تأمین نیاز مصرف‌کنندگان از مسیر واردات بدون برنامه‌ریزی بوده است. از سوی دیگر، انباشت بیش از تقاضای برنج و رکورد در بازار این کالا در سال جاری یکی از موارد انتقادی بود که نمایندگان نسبت به آن اعتراض کردند.

در همین رابطه محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز گفت: «قابلیت بخش کشاورزی ما به دلیل تنوع اقلیمی منحصربه‌فرد است اما به واقع ایراداتی در بخش کشاورزی وجود دارد که به عدم هماهنگی بین حوزه‌های مختلف باز می‌گردد. این عدم هماهنگی و همراهی آسیب‌رسان بوده و رئیس‌جمهور باید این دستگاه را به‌نوعی با هم همراه و هماهنگ کند.» البته این تنها نماینده منتقد در این زمینه نبود و احد آزادیخواه در این زمینه تأکید کرد که «بانک‌های مرکزی و کشاورزی باید برای تأمین ارز نهاده‌های دامی فکری کنند تا نهاده‌ها به دست تولیدکنندگان و مرغداران برسد.» همچنین منصورعلی زارعی کیاپی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس نیز افزود «مردم، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نگران هستند، رانت‌ها را جمع کنید، در دولت انقلابی جای این‌گونه کارها نیست.»

در کنار این موضوعات، افزایش قیمت مرغ هم از جمله مسائلی بود که مجلسی‌ها به آن انتقاد کردند و در همین رابطه غلامرضا نوری گفت: «علی‌رغم داشتن گندم، مردم به دلیل کمبود آرد در صف نان هستند.» علی‌اصغر باقرزاده نیز یادآور شد: «اعتماد کشاورزان از بین رفته، درحالی‌که این اعتماد، سرمایه اجتماعی کشور است، متأسفانه مسئولان نه‌تنها به قول خود عمل نمی‌کنند، بلکه خلاف آن را نیز انجام می‌دهند.»

موضوعی که در نهایت رئیس مجلس هم موضوعات مطرح پیرامون عملکرد وزارت جهاد کشاورزی به‌ویژه در حوزه کالاهای اساسی، پرداخت نشدن دیون گندم‌کاران، مشکلات شهرهای شمالی و بازار مرغ و گوشت را یادآور شد، به مسئولان تذکر داد و خواستار رسیدگی دستگاه‌ها به این موضوعات شد. رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: «در برنامه هفتم تدبیری باید انجام شود که در قیمت‌گذاری این موارد، بیش از افزایش حقوق، افزایش قیمت را شاهد نباشیم.

این موارد کالاهای اساسی و معیشت مردم است و باید به آن توجه شود.» در این شرایط با وجود اینکه انتظار می‌رفت دولت با استفاده از ارگان‌های رسانه‌ای خود در اقدامی هماهنگ و وحدت‌مأبانه به رسیدگی فوری به مطالبات نمایندگان ملت بپردازد؛ اما نه‌تنها این مسأله فراموش می‌شود، بلکه با حاشیه‌سازی سعی در تغییر زمین بازی دارد.

 سلسله‌ تخریب‌ها علیه مجلس تمامی ندارد

البته این اولین‌باری نیست که وظیفه نظارتی مجلس بر ارگان‌های دولتی و وزارتخانه‌ها، زمینه‌ساز ایجاد سلسله‌تخریب‌ها علیه خود او می‌شود. در چندماهه اخیر شاهد بودیم که سفرهای استانی رئیس مجلس به استان‌های محروم همچون سیستان و بلوچستان چگونه دستمایه‌ای برای نقد شد، درحالی‌که طبیعتا نقش نظارتی مجلس بر عملکرد دولت، یکی از کارکردهای اصلی مجلس است و اگرچه این مسأله به‌عنوان مر قانون در حیطه اختیاراتی خانه ملتی‌ها قرار دارد؛ اما مخالفان قسم‌خورده این موضوع را برنتابیده و مدعی شدند که قالیباف، در حال تغییر کارکرد مجلس است. تخریب‌هایی که در جریان استیضاح وزرا هم به کرات از سوی ارگان‌های رسانه‌ای دولت علیه مجلس دیده شد.

معیشتی که دولت باید نسبت به آن پاسخگو باشد

 معیشت و مسائل اقتصادی مردم از جمله مسائلی است که باید هم دولت و هم مجلس به آن توجه کنند و اگر مجلس در حوزه نظارتی خود از دولت خواستار سرعت بخشیدن به اقداماتش در حوزه‌های مختلف می‌شود، به دلیل آن است که مردم این مطالبه را روزانه و بارها از نمایندگان مجلس دارند و طبیعتا اگر همه مسئولان به جای پرداختن به حاشیه‌سازی‌های بی‌محتوا به مسائل اصلی مردم بپردازند، قطعا وضعیت کشور بهتر خواهد شد.

موضوعی که به نظر می‌‍رسد ارگان رسانه‌ای دولت چندان توجهی به آن ندارند و تنها با مسائل جزئی، درصدد مشغول کردن مردم به موضوعاتی هستند که ارتباطی با معیشت آنان ندارد.

در پایان باید به این مسأله نیز اشاره کرد که تا پایان عمر کاری مجلس قطعا باز هم شاهد این بداخلاقی‌ها و اتهام‌زنی‌های بی‌پایه و اساس از سوی برخی گروه‌های تندرو خواهیم بود؛ اما ای کاش این نهادها به جای متمرکز کردن خود بر مسائل حاشیه‌ای، با همکاری با مجلس، وحدت را در پیش می‌گرفتند تا با حل مشکلات اقتصادی مردم، شاهد وضعیت بهتری در کشور باشیم.

منبع: روزنامه صبح نو

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد