کنعانی: حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه هیچگاه قابل مذاکره نبوده و نیست /آمریکا مسئول روند حاکم بر توافق برجام است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها یک اصل شناخته شده و انکار ناپذیر در حوزه بینالملل و مبتنی بر منشور ملل متحد و البته یک اصل لازم الاجرا برای تمامی طرفها است.
ناصر کنعانی صبح امروز دوشنبه - ۲۶ تیرماه - در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص بیانیه اخیر مشترک شورای همکاری خلیج فارس، اظهارداشت: ما نیز نسبت به عدم رعایت این اصل از سوی هر کسی واکنش لازم و جدی داشته و خواهیم داشت و طبیعی است که ایران موضوع حاکمیت خودش بر جزایر سه گانه را هیچ گاه مورد موضوع بحث نمیبیند و دخالت هیچ طرفی را نمی پذیرد و واکنش جدی نشان میدهد.
وی با بیان اینکه ایران به طور رسمی به دولت روسیه اعتراض کرده است، ادامه داد: مواضع غیر دقیق و غیر سازنده هیچ خللی در حاکمیت ملی ایران بر جزایر سه گانه نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر امروز وزیر خارجه عمان به تهران نیز بیان کرد: عمان کشور دوست، برادر و شریک ما در حوزه مسائل منطقه ای و کشوری است که نقش سازندهای در موضوعات بین المللی مورد توجه دو طرف دارد.
کنعانی ادامه داد: این سفر حتما فرصتی برای استمرار گفتوگوی مشترک و سازنده میان ایران و عمان است و امید است بعد از مذاکرات امروز، بتوانیم محتوای بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم.
آمریکا مسئول روند حاکم بر توافق برجام است
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا گفت: ایران از فرصتهای دیپلماتیک برای تامین حقوق ملت ایران غفلت نخواهد کرد و استفاده از ظرفیت کشورهای دوستی که علاقه مند هستند در مسیر دستیابی به توافق سازنده کمکی کنند، ایران نشان داده که از این رویکردها استقبال کرده و خواهد کرد.
کنعانی تاکید کرد: تا زمانی که منافع ملی ایران از مسیر دیپلماتیک قابل تامین باشد، ایران نیز از این فرصت و ظرفیت استفاده خواهد کرد.
وی ادامه داد: آمریکا مسئول روند حاکم بر توافق برجام است و البته در خصوص بازگشت مسئولانه همه طرفها به برجام نیز این دولت آمریکا است که باید پاسخگو باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه مسیر مذاکره و گفتوگو همچنان باز است و میتواند موضوعات از مسیر دیپلماتیک پیگیری شود، بیان داشت: امکان جمع بندی موضوعات در بازه زمانی پیش رو میسر است، اما این آمریکا است که باید در این زمینه تصمیم سیاسی اتخاذ کند.
میزبانی از منافقین مصداق بارز حمایت از تروریست است
وی در خصوص اقدام اخیر ایتالیا در قبال حمایت از منافقین گفت: اقدام رسمی جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط به طور جدی و فوری انجام شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: میزبانی از منافقین از سوی هیچ دولتی قابل دفاع و توجیه نیست، میزبانی از اعضا و سرکردگان این فرقه از سوی هر طرفی مصداق بارز حمایت از تروریست است و با مسئولیت بین المللی دولت ها در قبال مبارزه با تروریسم و ادعاهای حقوق بشری کشورهای اروپایی کاملا در تعارض است.
کنعانی افزود: نمیشود هم مدعی دفاع از حقوق ملت ایران باشند و هم از قاتلان ملت ایران و کسانی که دستشان به خون ۱۷ هزار شهروند ایرانی آلوده است دفاع کنند.
وی عنوان داشت: ایران با احضار سفیر ایتالیا واکنش جدی به این مساله نشان داده و موضع خود را صریحا به این کشور بیان کرده و ما در پیگیرد قانونی اعضا و سرکردگان این فرقه به اقدامات خود ادامه خواهیم داد.
زندانیان اروپایی با قوانین ایران مورد بازجویی قرار میگیرند
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه درخصوص مذاکرات میان ایران و اروپا درباره تبادل زندانیان ایرانی و اروپایی گفت: ما معتقدیم افرادی که در ایران زندانی هستند مرتکب جرم و نقض قوانین ملی ایران شدهاند و مبتنی بر قوانین ایران مورد بازجویی و محاکمه قرار گرفتند.
کنعانی با اشاره به اینکه ایران همواره در زمینه رأفت انسانی اقدام کرده و بخش دیگری در چارچوب گفتوگو با مراجع ذی ربط نیز انجام شده است، اظهار داشت: روند گفتوگوها می تواند در بازه زمانی آینده منجر به برخی تبادل ها شود.
وی بر این مطلب هم تاکید کرد که عفو زندانی که مرتکب جرم شده یک اصل نیست اما ایران در موارد قابل توجهی به برخورد انسانی عمل کرده است.
تعدی به داراییهای ایران توسط آمریکا مصداق بارز راهزنی است
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تلاش های آمریکا برای بلوکه کردن دارایی های ایران در کشورهای مختلف، تصریح کرد: ایران هیچ گونه اقدام غیرقانونی آمریکا را برای تعدی به دارایی ها و اموال ملت ایران بر نمیتابد و این اقدام مصداق بارز راهزنی است.
کنعانی یادآورشد: انتظار ایران از همه کشورهای دنیا این است که چنین تقاضاهایی را از سوی آمریکا نادیده بگیرند و به مسؤولیت بین المللی خود پایبند باشند.
ایران خواستار پایان جنگ اوکراین و روسیه است
وی در خصوص موضع ایران در قبال جنگ اوکراین نیز گفت: هر اقدامی را در مسیر تشدید روند جنگ اوکراین غیر سازنده و مخل صلح و امنیت بین المللی دانسته و هر گونه اقدام از سوی هر طرفی برای برافروختن آتش جنگ در اوکراین را به نفع هیچ طرفی نمیدانیم.
کنعانی بیان کرد: ایران معتقد است بازگشت به روند سیاسی راهکار خروج از جنگ است و بازیگران ذی نفوذ باید کمک کنند تا مسیر سیاسی در برابر راهکار نظامی تقویت شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتهامات علیه ایران را محکوم میکنیم چرا که ما خواهان پایان جنگ هستیم و بر راهکار سیاسی تاکید میکنیم.
کنعانی ادامه داد: کسانی که یک طرف این جنگ هستند و تسلیحات ممنوعه به اوکراین ارسال می کنند، نباید به اتهام زنی علیه ایران بپردازند.
رژیم صهیونیستی همواره به دنبال ایجاد اختلاف میان کشورهای اسلامی است
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص برخی تحرکات رژیم صهیونیستی در منطقه نیز بیان کرد: رژیم صهیونیستی مبتنی بر ذات خود، امنیت و منافع خود را در ناامنی در کشورهای اسلامی و منطقه جستجو کرده و همواره به دنبال سوءتفاهمات، ناامنی و ایجاد اختلاف میان کشورهای اسلامی در راستای تامین منافع خود است.
آفریقا از حوزههای جغرافیایی اولویتدار ایران است
کنعانی در خصوص سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی به سه کشور آفریقایی و توسعه همکاریها، اظهارداشت: توسعه مناسبات با آفریقا از دستور کارهای دولت سیزدهم است و اولین سفر آفریقایی رئیس جمهور هم پس از یک دهه صورت گرفت.
وی گفت: این سفر، سفری پرمحتوا از نظر اسناد همکاریهای میان ایران با سه کشور آفریقایی بود چراکه در خصوص موضوعات مختلفی گفتوگو و تبادل نظر شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: شرکت هایی از ایران در موضوع کشت فرا سرزمینی علاقهمند به حضور و مشارکت با کشورهای آفریقایی هستند.
کنعانی با بیان اینکه آفریقا از حوزه های جغرافیایی اولویت دار ایران است، خاطرنشان کرد: برنامههای جدیدی برای تقویت روابط با آفریقا وجود دارد که باتوجه به نگاه مثبت کشورهای آفریقایی به این امر، میتوان گفت که ما در آستانه شکل گیری ارتباط جدیدی با آفریقا هستیم.
ایران و پاکستان در مسیر خوبی برای تقویت روابط قرار دارند
وی در خصوص سفر اخیر وزیر دفاع پاکستان به ایران نیز گفت: این سفر در استمرار و تداوم همکاریهای سازنده میان دو کشور ایران و پاکستان از جمله در حوزه همکاریهای نظامی و دفاعی مبتنی بر منافع مشترک و تامین امنیت مرزهای دو طرف و تاکید بر توافقات گذشته بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: با وجود اراده قوی سیاسی ایران و پاکستان، برداشت ما این است که در مسیر خوبی برای تقویت روابط دو کشور قرار داریم.
تداوم حضور گروههای تجزیهطلب مخل امنیت ایران و عراق است
کنعانی در خصوص توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق و کوتاهی طرف عراقی نیز توضیح داد: همانطور که دولت عراق اخیرا اعلام کرده با مقامات اقلیم شمال آن کشور برای تامین امنیت مرزها با ایران به توافقاتی رسیده است.
وی تاکید کرد: ایران از هر اقدامی در راستای اجرای توافقنامه امنیتی میان دو طرف استقبال میکند و انتظار و توقع دارد که آنها نیز به تعهداتشان پایبند باشند و در بازه زمانی مشخص توافقنامه امنیتی را اجرایی کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: مذاکرات و گفتوگوهای ما در سطوح مختلف با طرف عراقی برقرار است و سفیر ایران هم اخیرا با مشاور امنیت ملی عراق دیدار کرده است.
کنعانی با اشاره به اینکه نحوه اجرای این توافق رصد میشود و با مقامات عراقی همچنان به گفتوگوهای خود ادامه میدهیم، یادآورشد: امنیت مرزهای مشترک به نفع دو طرف است و ما کماکان تاکید میکنیم که تداوم حضور گروههای تروریستی و تجزیه طلب در مرزهای دو طرف مخل امنیت ایران و عراق است.
همکاریهای ایران و عراق مبتنی بر نیازهای مشترک است
وی در خصوص پیشنهاد ایران درباره مجمع گفتوگو و همکاریها با کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز گفت: این یک روند است، ایران بر اساس پیشنهادی که ارائه کرد این موضوع را مورد اهتمام خود در تعاملات با کشورهای حوزه خلیج فارس قرار خواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در خصوص قرارداد جدید ایران و عراق در قبال دریافت نفت و صادرات گاز تصریح کرد: همکاری های میان دو کشور در حوزه های مختلف یک همکاری دوجانبه و مبتنی بر نیازهای مشترک است، این همکاری ها با جدیت ادامه پیدا خواهد کرد و مداخلات خارجی از جمله نقش غیر سازنده آمریکا به عنوان یک عامل مخل در این موضوع عمل می کند.
کنعانی بیان کرد: ایران و عراق مدلهای مختلفی از همکاری را تجربه کرده اند، تهاتر یکی از شیوه های همکاری در دنیا است، این شیوه در مناسبات دو جانبه در حال انجام است.
وی در خصوص نشست پنج جانبه درباره وضعیت سیاسی در لبنان و گفته های رسانهها درمورد دعوت از ایران نیز، گفت: ما مداخلات خارجی را در امور داخلی این کشور غیرسازنده و مانع نقش ملت لبنان در تعیین سرنوشت خود می دانیم اما معتقدیم کمک طرفهای خارجی برای کوتاه شدن مسیر ثبات سیاسی در مسیر خواست ملت لبنان می تواند مثبت باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون اطلاعی از دعوت ایران به نشست پنج جانبه دوحه در خصوص انتخابات لبنان واصل نشده است.
ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید