«فردا» گزارش میدهد:
پنهانشدن مطالبه جانبازان در موجسواری ضدانقلاب
تعدادی از جانبازان هشتسال دفاع مقدس در هفته گذشته تجمعی با موضوع دریافت مطالبه غرامت جنگ تحمیلی از عراق بزگرار کردند که مانند همیشه دستمایه سوءاستفاده رسانههای بیگانه شد.
گروه سیاست سایت فردا: تعدادی از جانبازان دفاع مقدس روز شنبه ۱۷تیر با مطالبه دریافت غرامت جنگ تحمیلی از عراق، در خیابان فلسطین دست به تجمع زدند. تجمعکنندگان خواستار دریافت غرامت از عراق و پرداخت آن به آسیبدیدگان بودند؛ موضوعی که قدمتی بسیار طولانی هم دارد.
این تجمع قدری دچار تشنج شد که در پی چنین شرایطی برخی رسانههای بیگانه با تحریف واقعیت چنین القاء کردند جانبازان مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند و گاز اشکآور به سمت آنها شلیک شده است. یکی از سلبریتیها هم به این ادعاها دامن زد و در پستی اینستاگرامی نوشت که جانبازان «سرکوب» شدهاند در حالی که یک روز بعد از انتشار چنین ادعاهایی محسن بزرگی، معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در مقام شفافسازی برآمد و گفت: «روز شنبه ۱۷ تیر تعدادی از جانبازان در مقابل ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران تجمع کردند. تجمعی که از روزها قبل بدون در نظر گرفتن سازوکارهای قانونی در فضای مجازی ساماندهی شد تا با ایجاد فضایی متشنج پرداخت غرامت جنگی از سوی کشور متجاوز که اساساً موضوعی غیر مرتبط با بنیاد شهید و امور ایثارگران است پیگیری شود. نمایندگان بنیاد شهید و امور ایثارگران در جریان برگزاری این تجمع با حضور در میان تجمعکنندگان حضور داشتند و این تجمع در آرامش به پایان رسید و تصاویر منتشر شده در موقعیت مکانی دیگری بوده و هیچگونه ارتباطی بنیاد نداشته است. ساعاتی پس از تجمع صورت گرفته که با مشارکت تعداد اندکی برگزار شد، رسانههای معاند به صورت گسترده اقدام به انتشار تصاویر آن کردند. از سوی دیگر برخی از سلبریتیها بدون اطلاع از ابعاد مختلف این موضوع واکنشهایی را در فضای مجازی به نمایش گذاشتند که با واقعیت میدانی همخوانی نداشت». او همچنین به پست اینستاگرامی پرویز پرستویی هم بیان کرد: «یقینا جامعه از هنرمندان این توقع را دارند که بدون اطلاع کافی، شتابزده و احساسی نسبت به انتشار مطالب اقدام نکنند».
خبرگزاری «تسنیم» هم برخورد با جانبازان را تکذیب کرد و نوشت: «مأموران یگان امداد بعد از این تجمع، طبق پروتکلهای مواجهه با تجمعات بین افراد حاضر میشوند تا در صورت نیاز حفظ نظم و آرامش ورود کنند؛ در خلال این تجمع بین برخی از افراد درگیریهایی به وجود میآید که با ورود مأموران یگان امداد (پلیس) درگیری به اتمام میرسد. در برخی از فیلمهای منتشرشده تعدادی از تجمعکنندگان مدعی میشوند که افرادی اقدام به زدن گاز اشکآور کردند که با پیگیریهای خبرنگار تسنیم این موضوع از سوی مقامات انتظامی تکذیب شده است و احتمال زدن اسپری فلفل در دست بررسی قرار گرفته است؛ البته ذکر این نکته ضروری است که مأموران یگان امداد در تجهیزات سازمانی خود اسپری فلفل دستی ندارند و مأموران ۱۱۰ که بهصورت فردی به مأموریت اعزام میشوند اسپری فلفل دستی دارند. هرچند هیچ جانبازی آسیب ندید، اما باید شفافسازی بهموقع از سوی نهادهای انتظامی و امنیتی انجام شود و عملکرد فرمانده میدان مورد بررسی قرار گیرد تا اگر فردی تخلف کرده است با او طبق قانون برخورد شود».
اما جانبازان به چه موضوعی اعتراض داشتند؟ آنها با اشاره به وضعیت نابسمان اقتصادیشان میگفتند که باید غرامت جنگ تحمیلی از عراق دریافت شود. این موضوع نه به بنیاد شهید بلکه به وزارت امور خارجه مرتبط است و به عنوان متولی پیگیری دریافت غرامت از عراق در دورههای مختلف گزارشهایی از پیگیری این موضوع ارائه کرده است اما این پیگیریها به دلایل مختلف و پیچیدگیهای موضوع، تاکنون به نتیجه نرسیده است. پس از پذیرش قطعنامه، موفقیت بزرگی برای ایران حاصل شد و دبیرکل سازمان ملل رسما به شورای امنیت گزارش داد که رژیم عراق، آغازگر جنگ بوده است اما متأسفانه شورای امنیت هیچ عکسالعملی به این گزارش نشان نداد و بدین ترتیب ضمانت اجرای دیگر مواد قطعنامه که تعیین خسارات وارد شده بود، وجود نداشت و علیرغم تلاشهای وزارت امور خارجه پیگیریها جهت دریافت غرامت تاکنون نتیجهبخش نبوده است.
دیدگاه تان را بنویسید