پشت پرده موجسازی اصلاح طلبان علیه باهنر
چندی پیش سعید حجاریان در مصاحبهای شروطی را برای حاکمیت از جمله استعفای رئیسی برای ورود اصلاح طلبان در انتخابات مطرح کرد که با واکنش باهنر مواجه شد و بعد از سخنان باهنر موجی از حمله اصلاح طلبان به وی آغاز شد.
چندی پیش سعید حجاریان در مصاحبهای شروطی را برای حاکمیت از جمله استعفای رئیسی برای ورود اصلاح طلبان در انتخابات مطرح کرد که با واکنش باهنر مواجه شد و بعد از سخنان باهنر موجی از حمله اصلاح طلبان به وی آغاز شد.
چندی پیش سعید حجاریان، از فعالان اصلاحطلب در بخشی از یک مصاحبه با اشاره به چیستی تصمیم اصلاحطلبان برای انتخابات پیش رو مطرح کرد: من معتقدم اصلاحطلبان درباره انتخابات مجلس آینده خوب است راجع به 6 فرض و یک عمل تامل کنند. ابتدا فرضها را برمیشمارم؛ فرض اول آن است که تمامی اصلاحطلبان بپذیرند در انتخابات مشارکت کنند. فرض دوم آن است که شورای نگهبان کسی را رد صلاحیت نکند. فرض سوم آن است که مردم متقاعد شوند، لازم است در انتخابات شرکت کنند. فرض چهارم آن است که تمام کرسیهای مجلس آینده در اختیار اصلاحطلبان قرار بگیرد. فرض پنجم آن است که انتخابات بدون هیچ شکوشبههای برگزار شود و فرض ششم آن است که لوایح اصلاحطلبان توسط شورای نگهبان رد نشود.
او میافزاید: من معتقدم در صورت وقوع همه این فرضها و تمهید شرایط مساله ناتوانی و نخواستن دولت مستقر پیش روی مجلس آینده است. لذا میگویم به شرطی که آقای رییسی به نحوی از کابینه استعفا دهد یا به دلیل عدم کفایت عزل شود، میتوان به شرط وجود یا حتی عدم فرضهای ششگانه در انتخابات مشارکت کرد.
باهنر در پاسخ به حجاریان: رفتن و آمدن دولت سازوکار دارد
بعد از انتشار سخنان حجاریان، محمدرضا باهنر در مصاحبهای در رابطه با شروطی که حجاریان برای حاکمیت مطرح کرد، گفت: این (سخنان) نوعی هنجارشکنی است. رفتن و آمدن دولت سازوکار دارد، معتقدم از این اصل قانون اساسی ما یک مرتبه درباره بنی صدر استفاده کردیم و امیدواریم و دعا می کنم که دیگر تا انقلاب حضرت مهدی (عج) دیگر لازم نباشد که از این اصل استفاده کنیم. عزل شدن حق بنی صدر بود اما بعد آن خسارات زیادی همچون حوادث تروریستی هفتم تیر و هشتم شهریور و جنگ های خیابانی به کشور وارد شد. در مجموع اینکه برخی برای آمدن به صحنه انتخابات شرط می گذارند، معنا ندارد. آقای حجاریان برای آمدن شما حاکمیت شرط می گذارد، نه آنکه شما برای حاکمیت شرط بگذارید. اگر خواستید وارد انتخابات شوید یکسری شرط و شروط است، اینها را بپذیرید بعد تشریف بیاورید.
اصلاح طلبان خود را رقیب نظام قلمداد نکنند
باهنر در ادامه در پاسخ به اینکه عده ای در جریان اصلاحات با روی کار آمدن آذر منصوری به عنوان رئیس جبهه اصلاحات به فکر تحریم انتخابات هستند، جریان اصلاحات را خطاب قرار داده و میگوید: «من جبهه اصلاحات را نصیحت میکنم که به صندوق رأی بازگردند. حتی برخی از سران این جبهه به این جمعبندی هم رسیدند که تنها راه حیات در عرصه سیاسی صندوق رأی است. با لشکر کشی در خیابان و اغتشاش راه به جایی نمیبرند،اصلاح طلبان خود را رقیب نظام قلمداد نکنند.
از صف پراید تا صندوق رای
مدتی بعد از پاسخ باهنر به شروط حجاریان، عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب در انتقاد از سخنان باهنر در صفحه شخصی خود نوشت: در کشوری که مردم برای خرید پراید حتی با قیمت نجومی، در صف میایستند، چه بلایی سر انتخابات آوردهاید که برای رای دادن مردم، کارتان به تهدید کشیده؟ قدری به کیفیت بپردازید. تهدید اثر عکس دارد، کاش این را میفهمیدند. راه دیگری هم هست، برای عدم شرکت زندان و جریمه تعیین کنید.
افراد متعددی از جبهه اصلاحات به این سخنان باهنر واکنش نشان دادند و در نهایت آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات هم در صفحه شخصی خود در توییتر خطاب به باهنر نوشت: اگر نگران مشارکت مردم در انتخابات هستید، به جای تعیین تکلیف برای جریان های سیاسی رقیب خود، به دیگران نیز توصیه کنید صندوق رای را به جایگاه واقعی خود که باید تبلور اراده ملت و میزان و مبنا قرار گرفتن رأی همه مردم ایران باشد، برگردانند.
اما ماجرا چه بود؟
محمد مهاجری از فعالین رسانه ای اصلاح طلب در مطلبی که در روزنامه اعتماد منتشر کرده به نوعی پازل این ماجرا را تشریح کرد و سخنان حجاریان را تعبیر به پوست خربزهای کرد که اصول گرایان وارد آن شده و روی آن سر خوردند.
جان تازه ای که مطلب حجاریان به جریان افسرده اصلاحات داد
مهاجری در مطلب خود از جان تازهای که مطلب حجاریان به جریان افسرده اصلاح طلب داده پرده بر داشت و گفت: جناح اصلاحطلب که به نظر میرسد مدتها در افسردگی به سر میبرد با این مصاحبه جانی تازه ای پیدا کرد. این جان تازه به خاطر محتوای سخنان او نبود، زیرا جز یکی، دو نکته (ازجمله استعفای آقای رییسی) حرف تازهای نداشت. اما او توانست یک زمین بازی برای طرف مقابل تعریف کند و حریف را به داخل زمین خود بکشاند. از طرفی حجاریان با مصاحبه خود، آن بخش از اصلاحطلبان معتدل که به مشارکت نسبتا جدی در انتخابات معتقد هستند را ، وارد بازی خودخواستهاش کرد. حال آنکه برخورد منطقی اصولگرایان میتوانست میدان بازی او را محدود کند و فرآیندی را بسازد که احتمال همگرایی اصلاحطلبان با ایده و روش انتخاباتی وی را تضعیف کند.
در همین راستا، علیرضا خجسته پور قائم مقام باهنر در حزب جامعه اسلامی مهندسین در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به مطالبی که در چند روز اخیر علیه باهنر توسط اصلاح طلبان مطرح شده، گفت: اولا ما یک مشارکت داریم یک مساهمت ( سهم خواهی)، برخی دوستان ما متاسفانه در لوای مشارکت به دنبال افزایش مساهمت خودشان هستند.
این فعال سیاسی میگوید: هنوز یادمان نرفته که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ همه اصلاح طلبان به حمایت از آقای همتی صف آرایی و حمایت کردند ولی جناح اصلاح طلب سهمی از پیروزی نداشت و مردم آقای رییسی را انتخاب کردند.
فعال رسانه اصلاح طلبان که در قامت اصولگرایی خود را معرفی میکند
خجسته پور در ادامه معتقد است: آقای مهاجری فعال رسانه ای که در قامت اصلاح طلبی و با شعار اصولگرایی در روزنامه اعتماد مطلب مینویسد؛ به خوبی از نقشه اصلاح طلبان پرده برداشته و هجمهها علیه آقای باهنر را در راستای جان بخشیدن به جریان افسرده اصلاحات قلمداد کرده است.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در ادامه میافزاید: از سوی دیگر آنچه که آقای باهنر گفت منبعث از قانون اساسی به عنوان میثاق ملی ما بود. یادمان هست که این عزیزان اصلاح طلب در ایام گذشته چقدر همگان را به قانون اساسی ارجاع می دادند، حالا فردی پیداشده و دوستان را به بندهایی از حاکمیت قانون اساسی یعنی شرایط کاندیداتوری مجلس ارجاع می دهد و نمی دانم این عزیزان چرا اینقدر بی تاب و عصبانی شدهاند. شخصیت باهنر در میان سیاستمداران فعلی کشور بسیار روشن است و همه ایشان را میشناسند؛ مشی مشارکت جویی ایشان که همواره بر رقابت جدی در صحنه انتخابات و ظهور و بروز سلایق مختلف تاکید دارد بر همگان روشن است و شایسته نیست که این میزان تخریب و تهدید در مقابل یک نظر بصورت زنجیره ای ظاهر گردد./فارس
دیدگاه تان را بنویسید