کدخدایی: وقت پاسخگویی آمریکا در دادگاه بین‌المللی فرا رسیده است

کد خبر: 1229958

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: جامعه جهانی برای تحکیم پایه‌های حقوق بشر باید اقدام جدی و سریع در پیگرد قضایی و حقوقی آمریکایی‌ها انجام دهد.

کدخدایی: وقت پاسخگویی آمریکا در دادگاه بین‌المللی فرا رسیده است

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: جامعه جهانی برای تحکیم پایه‌های حقوق بشر باید اقدام جدی و سریع در پیگرد قضایی و حقوقی آمریکایی‌ها انجام دهد.

عباسعلی کدخدایی در دومین همایش بین‌المللی بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی که با حضور دانشگاهیان و فعالان حقوق بشری از کشورهای مختلف جهان در حوزه هنری برگزار شد، گفت: امروزه حقوق بشر یک موضوع پذیرفته شده در همه کشورهاست و ما دولتی را در جهان نمی‌بینیم که ادعا کند حقوق بشر را نمی‌پذیرد یا رعایت نمی‌کند، هرچند در بین دولت‌ها اختلافاتی در مبانی آن وجود دارد.

استاد حقوق دانشگاه تهران با بیان اینکه عملکرد دولت آمریکا هم در زمینه حقوق بشر در همین دو سه دهه اخیر روشن است افزود: دولت آمریکا در همین دو سه دهه اخیر مرتکب اقداماتی شده که میزان عدم انطباق آنها با اصول و قوانین بشری کاملا مشخص است.

کدخدایی با اشاره به حادثه ۱۱ سپتامبر که بهانه‌ای برای حمله آمریکایی‌ها به افغانستان شد، افزود: در این حمله دولت آمریکا مرتکب افتضاحاتی همچون کشتار انسان‌های بیگناه و ویرانی‌های فراوان شد و بعد از آن زندان گوانتانامو را راه انداخت که نمونه کاملی از نقض صریح حقوق افراد اسیر بود.

وی تشکیل دادگاه‌های نظامی بدون رعایت حقوق اولیه اسرا و همچنین شکنجه‌های وحشتناکی که حتی صدای رسانه‌ها و صاحب نظران داخل آمریکا را هم درآورد را از دیگر جنایات آمریکایی‌ها برشمرد و گفت: تاکید دولت آمریکا بر عدم رعایت شرط دادرسی برای زندانیان گوانتانامو سبب شد تا این زندانیان با شکنجه‌های قرون وسطایی روبه‌رو شوند، اما وقتی برخی از این شکنجه‌ها افشا شد دولتمردان آمریکایی اعلام کردند اشکالی ندارد.

مشاور وزیر امور خارجه به انتقاد صاحب‌نظران داخل آمریکا از رفتار غیرعادلانه با زندانیان گوانتانامو اشاره کرد و گفت: این افراد تصریح داشتند که موازین عادلانه دادرسی از سوی دولت آمریکا در حق اسرای گوانتانامو رعایت نشده و این رفتار رژیم آمریکا مصداق جنگ علیه حقوق بشر است.

کدخدایی سپس حمله به عراق به بهانه سلاح‌های کشتار جمعی را نمونه‌ای دیگر از جنایت آمریکایی‌ها علیه حقوق بشر دانست و گفت: در این حمله نیز بسیاری از مردم عراق به قتل رسیدند و زیرساخت‌های این کشور نابود شد و در نهایت هم آمریکایی‌ها اعلام کردند سلاح کشتار جمعی در عراق پیدا نکردیم. آیا اینها مصداق جنایت علیه بشریت و حقوق انسان‌ها نیست؟

وی با اشاره به گزارش اخیر گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل که از آمریکا بازدید کرده است گفت: طبق این گزارش همچنان همان مسیر زندان گونتانامو در آمریکا وجود دارد و این یعنی ادامه یک خلاف آشکار در این کشور.

مشاور وزیر امور خارجه با بیان اینکه قطعنامه‌های متعددی از سوی شورای امنیت سازمان ملل در مبارزه علیه تروریسم صادر شده است افزود: قطعنامه ۱۴۵۶، ۱۵۶۶و ۱۶۲۴ شورای امنیت تاکید کرده که حقوق بشردوستانه باید رعایت شود اما سوال این است در کدام یک از اقدامات آمریکا در عراق و افغانستان این اصول و قطعنامه‌ها رعایت شده است؟

کدخدایی با اشاره به ایجاد گروهک تروریستی داعش از سوی آمریکایی‌ها گفت: برخی مقامات و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رسما اعلام کردند که آمریکا داعش را ایجاد کرد و هیچ کسی هم نمی‌تواند حمایت‌های آشکار دولت این کشور از گروهک‌های تکفیری را نفی کند.

وی هدف از تاسیس داعش از سوی آمریکایی‌ها را تامین منافع نامشروع آنها در منطقه و نابودی جان و مال مردم کشورهای غرب آسیا دانست و تاکید کرد: تمام جنایات این گروه‌های تکفیری به نام آمریکا ثبت شده و می‌شود.

رییس کمیته ویژه پیگیری حقوقی و بین‌المللی پرونده ترور شهید سردار حاج قاسم سلیمانی سپس با اشاره به تصویب قانون داماتو در آمریکا و سلب حق حیات از مردم کشورهای تحت تحریم براساس این قانون گفت: کدام یک از اصول و قواعد حقوق بشری اجازه چنین اقداماتی را به آمریکایی‌ها داده است؟ مگر شما می‌توانید مانع برطرف شدن نیازهای حیاتی و دارویی انسان‌ها شوید؟

استاد حقوق دانشگاه تهران با اشاره به رفتار متناقض رژیم آمریکا در قبال اعلامیه جهانی حقوق بشر گفت: مقامات آمریکا اذعان دارند هرجا منافع‌شان ایجاب کند اسناد حقوق بشری را کنار می‌گذارند و هرجا می‌خواهند حقوق ملتی را نقض کنند به این اسناد متوسل می‌شوند.

رییس کمیته ویژه پیگیری حقوقی و بین‌المللی پرونده ترور و شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در ادامه با این پرسش از آمریکایی‌ها که «ترور ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی و همراهانش با چه مبنایی صورت گرفت؟» افزود: همانطور که در عراق و افغانستان هیچگونه تهدید بالقوه‌ای متوجه آمریکایی‌ها نبود در قضیه شهید سلیمانی هم خلاف ادعای آمریکایی‌ها همینطور بود.

مشاور وزیر امور خارجه ادامه داد: امریکا از مقابله با داعش در منطقه درمانده شده بود، اما این شهید سلیمانی و فداکاری‌های ایشان بود که منطقه را از شر گروهک‌های تکفیری رهاند. آیا پاداش این همه فداکاری، ترور این شهید، آن هم در یک سفر رسمی به عراق بود؟ اگر شهید سلیمانی این رشادت‌ها و فداکاری‌ها را انجام نمی‌داد امروز وضعیت منطقه به چه شکل بود؟

کدخدایی سپس با بیان اینکه در قبال انبوهی از نقض حقوق بشر از سوی آمریکا و جمعی از کشورهای غربی چه باید کرد، تاکید کرد: وظیفه همه مردم مظلوم جهان، اعم از مسلمان و غیرمسلمان است که به مقابله با جنایت‌های بی‌شمار آمریکایی‌ها برخیزند و ما نباید بگذاریم آنها هر روز جنایت‌هایشان را توجیه کنند.

وی در پایان تاکید کرد جامعه جهانی برای تحکیم پایه‌های حقوق بشر باید اقدام جدی و سریع در پیگرد قضایی و حقوقی آمریکایی‌ها انجام دهد و این اطمینان به مردم کشورها داده شود که اکنون وقت پاسخگویی آمریکایی‌ها بابت جنایات‌شان در سراسر جهان است و این هدف حاصل نمی‌شود مگر در دادگاهی بین‌المللی و عادلانه./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد