بیانیه گروه هفت درباره برجام /حل‌وفصل دیپلماتیک مفید است

کد خبر: 1222047

رهبران کشورهای گروه هفت پس از نشست امروزشان در بیانیه‌ای با مطرح کردن ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و ابراز نگرانی نسبت به آنچه تشدید فعالیت‌های ایران در این زمینه خواندند، برجام را برای حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران «مفید» دانستند.

بیانیه گروه هفت درباره برجام /حل‌وفصل دیپلماتیک مفید است

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بر اساس بیانیه‌ای که پس از اجلاس رهبران کشورهای گروه ۷ منتشر شد، آن‌ها توافق هسته‌ای(برجام) را برای حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران مفید می‌دانند.

در این بیانیه آمده است: ما دوباره بر عزم آشکار خود مبنی بر این که ایران هرگز نباید سلاح هسته‌ای تولید کند، تاکید می‌کنیم. ما عمیقا نگران تشدید مداوم برنامه هسته‌ای ایران هستیم، برنامه‌ای که هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد و به طور خطرناکی به فعالیت‌های واقعی مرتبط با تسلیحات نزدیک است.

ادعای کشورهای گروه هفت مبنی بر تشدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران در راستای اهداف نظامی در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران بارها ضمن تاکید بر حق ملت ایران از برخورداری از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، گفته‌اند که تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی هیچ جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد.

علاوه بر این، ایران همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی را در زمینه نظارت و راستی‌آزمایی برنامه اتمی خود ادامه می‌دهد و این نهاد بین‌المللی تا کنون در گزارش‌های خود وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران و انحراف مواد هسته‌ای را تایید نکرده است.

طبق بیانیه سران گروه هفت،‌«راه‌حل دیپلماتیک همچنان بهترین راه حل این مسئله(رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران) است. در این زمینه، برنامه جامع اقدام مشترک همچنان یک راهنمای مفید است.

همچنین کشورهای گروه ۷ از ایران می‌خواهند که اقدامات سریع و ملموسی برای انجام تعهدات قانونی و تعهدات سیاسی خود از جمله تعهدات مربوط به عدم اشاعه هسته‌ای و پادمان‌ها انجام دهد.

در سال ۲۰۱۵، انگلیس، آلمان، فرانسه، چین، روسیه، آمریکا و ایران توافق هسته‌ای را امضا کردند - که شامل لغو تحریم‌ها در ازای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران بود. در ماه مه ۲۰۱۸، آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از برجام خارج شد و تحریم ها علیه تهران را بازگرداند. در پاسخ، ایران کاهش تدریجی تعهدات خود بر اساس این توافق را اعلام کرد و از محدودیت‌های مربوط به تحقیقات هسته‌ای، سانتریفیوژها و سطح غنی‌سازی اورانیوم چشم پوشی کرد.

با پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۱، مذاکراتی در وین برای احیای برجام و لغو تحریم‌های واشنگتن علیه تهران انجام شد. در دسامبر ۲۰۲۱، طرفین بر سر دو پیش نویس توافق به توافق رسیدند که در آن طرف اروپایی مواضع ایران را نیز درج کرد. اما این مذاکرات چند ماه است که به دلیل برخی مسائل حل‌نشده با وقفه روبه‌روست.

ایران تاکید کرده است در صورتی که شرکای غربی توافق اراده سیاسی لازم را برای نهایی کردن توافق در وین نشان دهند، آماده انجام دادن توافقی «خوب» برای لغو کلیه تحریم‌ها و بازگشت به اجرای دوجانبه و کامل برجام است.

ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین