نظرات نمایندگان درباره استیضاح وزیر صمت | یک نماینده: تقاضای استیضاح وزیر صمت بازنگری میشود
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر همکاری قوا و پرهیز از حاشیه ها گفت: طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت بازنگری می شود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر همکاری قوا و پرهیز از حاشیه ها گفت: طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت بازنگری می شود.
اظهار داشت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خطبه های نماز عید فطر و تاکیدی که ایشان بر همکاری قوا برای حل مشکلات اساسی کشور داشتند، موضوع استیضاح وزیر صمت بازنگری می شود.
وی افزود: فرصت مجدد برای اصلاح روند کنونی بازار خودرو با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری از سوی نمایندگان مجلس فراهم می شود.
این نماینده مجلس توضیح داد: برای این کار باید میان نمایندگان مجلس، اعضای کمیسیون صنایع و معادن و هیات رئیسه تبادل نظر صورت گیرد تا مجلس یک تصمیم جمعی اتخاذ کند.
بیاتی به «مهار تورم و رشد تولید» به عنوان شعار راهبردی سال جاری اشاره کرد و با یادآوری عملکرد وزارت صمت در رشد بخش صنعت در سال گذشته افزود: حمایت از تولید باید مدنظر ویژه قرار گیرد و این مهم نه در شعار بلکه باید در عمل مورد توجه باشد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس افزود: برای رسیدن به رشد اقتصادی و ثبات در بازارها نیازمند آن هستیم که فعالان اقتصادی زیر چتر حمایتی مسئولان قرار گیرند و سیستم اداری و بانکها نیز در این راستا تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.
کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها این نکته را یادآور شد که در نشست های مشترک سران قوا فضای مناسبی برای افزایش تعامل و هم افزایی بین سه قوه در راستای رفع مشکلات ایجاد شده است.
بیاتی با یادآوری اینکه بازار خودرو محور اصلی استیضاح کنندگان است، گفت: دولت برای ساماندهی این بازار لایحه ای دو فوریتی را آماده کرده است که در صورت ارایه به مجلس با اولویت پیگیری خواهد شد.
این نماینده مجلس گران بودن و ایمنی را دو چالش عمده صنعت خودرو برشمرد و اظهار داشت: به نظر می رسد آزادسازی واردات خودرو می تواند تاثیر به سزایی در ساماندهی این بازار داشته باشد.
نماینده مردم تفرش ، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت تاکید کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری به طور حتم تدابیر ویژه ای از سوی نمایندگان انجام می شود اما به این معنی نیست از اختیارات قانونی خود در زمینه نظارت استفاده نکنند.
نماینده قوچان در مجلس :وزیر صمت موفق عمل کرده است/مشکلات صنعت خودرو منحصر به یک وزارتخانه نیست
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عملکرد وزیر صنعت، معدن و تجارت را مثبت ارزیابی کرد و گفت: مشکلات صنعت خودرو در کشور منحصر به این وزارتخانه نیست و برخی از علل آن از بیرون مرزها به ما تحمیل می شود.
علی آذری در گفتگو با خبرنگار ایرنا درباره عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت سیزدهم اظهار داشت: عملکرد وزیر صنمت مثبت ارزیابی می شود و فاطمی امین می تواند نمایندگان مجلس را قانع کند.
وی با استناد به اطلاعات ارایه شده از سوی مرکز آمار ایران، رشد صنعتی در کشور در دولت سیزدهم را رو به رشد ارزیابی کرد و افزود: آمارها گویای آن است که رشد بخش صنعت با وجود روند کاهشی در دولت گذشته، در پاییز پارسال به عدد 11.6 درصد رسید و پس از سال ها دوباره دو رقمی شد ؛ بر این اساس معتقدم وزیر صنعت موفق عمل کرده است.
آذری اظهار داشت: در مجموع عملکرد وزیر صمت از ابتدای دولت سیزدهم خوب بوده و من طرفدار استیضاح وزیر نیستم اما در عین حال سوالاتی را از وی مطرح کرده ام که معتقدم این سوالات به بهبود وضعیت حوزه فعالیت وزارت صنعت منجر می شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود برخی انتقادها به بازار و صنعت خودرو، باید توجه داشت که بسیاری از اتفاقاتی که برای خودروسازی کشوری رخ داده، از اختیارات وزیر خارج است و این حاشیه ها از بیرون از مرزها به ما تحمیل می شود.
آذری صنعت خودروسازی را نیازمند تحول در مدیریت عنوان کرد و افزود: باید در حوزه خودروسازی تصمیم های جهادی گرفت زیرا تعداد متقاضیان واقعی خودرو در کشور مشخص است.
وی یکی از مشکلات این بخش را تبدیل شدن خودرو به کالای سرمایه ای عنوان کرد و در ادامه گفت: برای این که این کالا به شکل سرمایه ای مورد استفاده قرار نگیرد، ساز و کارهای مختلفی وجود دارد که می توان با همکاری دولت و مجلس آنها را پیاده سازی کرد.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی یکی از این راهکارها را واردات خودروهای باکیفیت و با قیمت مناسب دانست و افزود: با مدیریت صحیح واردات و مطابق مجوزهایی که مجلس در اختیار دولت قرار داده است، می توان خودروهای با کیفیت وارد کرد.
آذری توضیح داد: همچنین با اعمال شرایطی مانند عدم انتقال خودرو به غیر تا پنج سال و یا الزام بیمه شدن خودرو به نام خریدار اولیه می توان به معضل سرمایه ای شدن خودرو خارجی و خرید و فروش آن فائق آمد.
مشکلات بازار خودرو فراتر از وظایف وزارت صمت است/استیضاح مشکل خودرو را حل نمیکند
نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: بازار خودرو و مشکلات آن یک مساله چندمجهولی بوده و گستره آن فراتر از دایره اختیارات و وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
مهرداد ویس کرمی در گفت و گو با ایرنا درباره عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت یازدهم اظهار داشت: گزارش های منابع مختلف از جمله مرکز آمار ایران بیانگر حرکت روبه جلوی وزارت صمت است.
وی در عین حال به مشکلات موجود در بازار خودرو اشاره کرد و افزود: وضعیت کنونی بازار خودرو فرابخشی است و در بخش های مختلف اقتصاد کشور ریشه دارد.
این نماینده مجلس وزارت صمت را متولی اصلی خودرو در کشور دانست و گفت: نباید به دلیل اینکه زادگاه یا مدیریت قسمتی از امور صنعت خودرو به وزارت صمت باز می گردد، همه کاستی ها ومشکلات را به گردن این وزارتخانه بیندازیم.
این نماینده مجلس تاکید کرد: حل مشکلات صنعت و بازار خودو نیازمند یک کار جمعی و فراقوه ای است و کنار گذاشتن وزیر صمت قطعا این مشکل را حل نخواهد کرد.
ویس کرمی با طرح این نکته که وزارت صمت در دولت سیزدهم حرکتی رو به جلو داشته است افزود: در کنار موضوع خودرو باید اقدامات و موفقیت های وزارت صمت را نیز در رشد صنعتی کشور مورد توجه قرار داد و سپس درباره عملکرد آن قضاوت درست داشت تا نتیجه آن مبتنی بر واقعیت های جامعه باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: آمارها نشان می دهد حرکت وزارت صمت با توجه به شرایط خاص کشور، رو به جلو بوده است و برای حل مشکلات در بازار خودرو هم باید هر سه قوه در کنار یکدیگر قرار گیرند.
وی بخشی از شرایط پیش آمده در بازار خودرو را متاثر از تحریم های ظالمانه غرب دانست و خواستار همکاری مجلس شورای اسلامی، دولت و قوه قضاییه برای رفع آن شد.
نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: همه به وجود مشکلات در بازار خودرو اذعان دارند اما باید پرسید که آیا استیضاح وزیر صمت این مشکلات را حل خواهد کرد و آیا تنها وظیفه این وزارتخانه رسیدگی به صنعت خودرو است؟
ویس کرمی تاکید کرد: در تحلیل شرایط پیش آمده در بازار خودرو باید واقعیت های موجود مثل تحریم و شرایط اقتصادی، مشکل ارزی و تورم را هم در نظر گرفت و به این ترتیب موضوع خودرو خود به تنهایی یک معادله چندمجهولی و بزرگتر از گستره وزارت صمت است.
قوا در کنار یکدیگر قرار گیرند
نماینده مردم خرم آباد در مجلس به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در عید سعید فطر استناد کرد و گفت: اتحاد از اصول همیشگی فرمایشات ایشان بوده است. و ایشان اتحاد بین مردم با مردم، مردم با حاکمیت و همکاری متقابل قوای سه گانه را مورد تاکید قرار داده اند.
ویس کرمی با بیان اینکه یکی از امتیازات مثبت این دوره کنار هم بودن دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه است، افزود: اگر بپذیریم شرایط کشور خاص است و مردم مشکلات معیشتی و اقتصادی دارند ، برای حل آنها نیز به همت مضاعفی نیاز داریم و بنابراین قوای سه گانه باید کنار یکدیگر قرار بگیرند تا بخشی از توان کشور صرف خنثی سازی حواشی نشود.
نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری مشکل غیرقابل حل در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: بیش از چهار دهه عمر انقلاب نشان داد مردم پای کار هستند و قوای سه گانه باید در کنار هم باشند تا توان حل مشکلات مضاعف و انرژی کشور بیشتر شود.
مفاهمه باید جایگزین استیضاح شود
نماینده مردم نطنز و قمصر در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس و دولت در فضای تفاهم و گفت و گو همه مشکلات کشور را پیگیری و رفع کنند و به جای استیضاح باید به دنبال مفاهمه باشیم.
رحمتالله فیروزیپور در گفتوگو با ایرنا افزود: در همه حوزه ها نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید دولت را یاری کرده و دولتمردان هم از مشورت نمایندگان مردم استفاده کنند.
وی گفت: امروز در هر جایی که اختلاف بین قوای سه گانه باشد موجب رکود و توقف کار است و مقام معظم رهبری هم با نگاه عمیق خود به مسائل کشور تذکر داده اند که اگر در جایی ناهماهنگی باشد موجب بروز مشکلات است و نمایندگان مجلس ودولت مردان باید همه مشکلات کشور را با مفاهمه رفع کنند.
وی اظهار کرد: هرچند استیضاح حق نمایندگان است اما توصیه من به استیضاح کنندگان وزیر صمت این است که فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر همدلی بین قوا را گوش داده و آن را عملیاتی سازند.
این نماینده مجلس ادامه داد: باید به دنبال اقناع سازی از عملکردها باشیم و دولتمردان هم تلاش کنند با مفاهمه نگرانی نمایندگان را رفع کنند؛ مقام معظم رهبری هم در این رابطه فرمودند که باید با نمایندگان مشورت شود و قطعا اگر مفاهمه ایجاد شود، هیچ وقت نیاز به استیضاح نخواهیم بود.
فیروزی پور گفت: با استیضاح وزیر صمت مخالف هستم و با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر همدلی قوا استیضاح را در شرایط کنونی برای رفع مشکلات کشور مناسب نمی دانم
استیضاح وزیر مشکل بازار خودرو را حل نمیکند/دولت سیزدهم میراث دار عقبماندگیهای گذشته است
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی وضعیت حاکم بر بازار و صنعت خودرو را متاثر از عوامل مختلف دانست و گفت: وزیر صمت به تنهایی نمی تواند نابسامانی کنونی بازار خودرو را حل کند و استیضاح وزیر چاره ساز نیست.
حجت السلام محمد صفری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در ارزیابی خود درباره عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: دولت و مجلس باید برای حل مشکلات بازار خودرو به وزارت صمت کمک کنند تا شکاف ایجاد شده بین قیمت کارخانه ای و بازاری خودروها پر شود.
این نماینده مجلس یادآور شد: اختلاف قیمت خودرو از کارخانه تا بازار غیرمنطقی است و متاسفانه با یک شرایط سیاه و مافیایی در بازار خودرو روبرو هستیم.
وی با تاکید بر اینکه حل مشکل بازار خودرو به تنهایی از عهده وزارت صمت خارج است، خاطرنشان کرد: دولت و همه نهادهای مرتبط باید برای سامان بخشیدن به بازار خودرو وارد میدان شوند تا شبکه های مافیایی در این بخش شناسایی و قیمت خودروها متعادل شود.
صفری در ادامه به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز عید فطر و تاکید ایشان در بر اتحاد قوای سه گانه اشاره کرد و گفت: مجلس در کنار دولت است و برای کمک به دولت هیچ مانعی وجود ندارد؛ پس از این نیز با توجه به بیانات رهبر انقلاب در خصوص وحدت، مجلس همچنان پای کار خواهد بود و از هیچ کمکی به دولت دریغ نمی کند.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس با بیان اینکه تلاش دولت کنونی برای رفع مشکلات صنعت مثبت و ارزشمند است، گفت: نیت دولت کنونی برای رفع مشکلات صنایع و رونق تولید بجا ، مثبت و ارزشمند است.
حجت الاسلام صفری افزود: دولت تلاش دارد که کمبودها را برطرف کند اما شرایط کشور منحصر به فرد بوده و تنگناها بسیاری در مسیر وجود دارد که بخشی از آن ناشی از عقب ماندگی ها و سوء مدیریت هایی است که در گذشته رخ داده و به دولت سیزدهم به ارث رسیده است.
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها در مجلس همچنین گفت: تداوم تحریم های ظلمانه و فشارهای خارجی باعث شده تا در حوزه صنعت خودرو شرایط مطلوب نباشد هرچند که دولت سیزدهم از ابتدای کار به دنبال رفع مشکلات بوده است.
این نماینده مجلس بر ارتقای بهره وری، کاهش بروکراسی و مبارزه با فساد اداری برای توسعه صنعتی تاکید کرد تا سرمایه گذاران بتوانند با مشکلات کمتری به حوزه صنعت و تولید ورود کنند.
حجت الاسلام صفری این نکته را بیان کرد که برای توسعه صنعتی باید گلوگاههای فساد و بخصوص فساد اداری را از میان برداشت و در کنار رشد تولید به توسعه صادرات نیز توجه کرد.
دیدگاه تان را بنویسید