در مراسم بین‌المللی خیرات حسان:

علم‌الهدی: سنت گرایی هم مانند تجددگرایی با دین تقابل دارد

کد خبر: 1216295

دکتر جمیله سادات علم‌الهدی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در مراسم بین‌المللی «خیرات حسان» که عصر پنجشنبه با حضور بانوان برجسته حوزه فرهنگ قرآنی از کشورهای اسلامی در تالار وحدت برگزار شد، سخنرانی کرد.

علم‌الهدی: سنت گرایی هم مانند تجددگرایی با دین تقابل دارد

دکتر جمیله سادات علم‌الهدی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در مراسم بین‌المللی «خیرات حسان» که عصر پنجشنبه با حضور بانوان برجسته حوزه فرهنگ قرآنی از کشورهای اسلامی در تالار وحدت برگزار شد، سخنرانی کرد.

دکتر علم‌الهدی ضمن خیر مقدم به مهمانان این‌ مراسم، این‌ نوع محفل ها را پاسخ به یک امر مهم دانست و گفت: چند سالی است که یک سوال مهم مطرح شده و آن این است که آیا بازگشت به دین اسلام بازگشت به سنت کهن است؟

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: در این زمینه دو نوع نگاه وجود دارد و سوال این است آیا دین همان‌ سنت است و اینکه چه نسبتی بین دین و مدرنیته برقرار است و اسلام و مدرنیسم چطور کنار یکدیگر قرار می‌گیرد؟

دکتر علم الهدی با بیان اینکه پیش از این دین به عنوان سنت در نظر گرفته شده و خیلی از نمادهای استفاده شده نیز این‌نگاه را تقویت کرده است، گفت: خیلی ها نیز تلاش کردند نشان دهند دین و تجدد قابل جمع است. اما بهتر است در این‌ باره از خود قرآن سوال کنیم که نسبت قرآن با سنت و تجدد چیست.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره تقابل تجدد و سنت گرایی با دین به آیات ۲۵ سوره انعام، ۳۱ سوره انفال، ۲۴ سوره نحل و ۱۶۸ سوره صافات اشاره و تصریح کرد: سنت گرایی هم مانند تجددگرایی با دین تقابل دارد. کفر ِتجدد گرا و سنت گرا شباهت دارند که در این زمینه می‌توان به استهزا اشاره کرد. چنانکه این دو جریان وقتی با قرآن مواجه می‌شدند می‌گفتند؛ این اساطیر الاولین است و قبلا هم گفته شده است.

وی بخش دیگری سخنان خود این تقابل را استهزا و ایجاد ترس و اعلام خسارات‌ برشمرد و گفت: این راهبردهای مشترک در اتفاقات اخیر کشور ما هم از سوی این نوع کفر وجود داشت.

دکتر علم الهدی همچنین مهرفروشی و اعلام مودت دروغین را هم وجه دیگری از این شباهت کفر آمیزِ سنت و تجدد دانست.

این استاد دانشگاه بر همین اساس ضمن‌ تشریح الهیات نفرت، الهیات جبر و الهیات اعتبار بخشی آنها را راهبردهای تجددگرایی و سنت در مقابله با دین دانست.

وی با بیان اینکه چرخه‌های حذف و اضافه همواره در آفرینش انسان بوده و تا روز قیامت یک‌مسیر تکاملی وجود دارد که به فعل الهی در جریان است، تصریح کرد: همه انسانها باید نقش خود را در این جریان تعریف کنند و در قرآن نیز اقوام بر اساس عملیات ذهنی خود شناخته می‌شوند.

به گزارش ایرنا، همچنین دکتر علم الهدی از قرآنی که توسط ۲۶‌ نفر از کاتبان و خوش‌نویسان در طول یکسال گذشته تقریر شده بود نیز، رونمایی کرد.

در این مراسم از زنان فعال و جهادگر قرآنی کشورهای مختلف اسلامی در حوزه حفظ، قرائت و پژوهش های قرآنی توسط جملیه سادات علم‌الهدی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی قدردانی شد./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین