بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲/ گام بلند مجلس برای خودکفایی تولید بنزین

کد خبر: 1208124

ششمین روز بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲/ گام بلند مجلس برای خودکفایی تولید بنزین

جلسه علنی امروز ( پنجشنبه) مجلس شورای اسلامی از لحظاتی قبل به ریاست محمد باقر قالیباف آغاز شد.

ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون تلفیق در خصوص جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در دستور کار نمایندگان قرار دارد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی از روز شنبه هفته جاری بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ را در صحن مجلس آغاز کرده و پس از پایان بررسی بخش درآمدی لایحه، وارد بررسی بخش هزینه ای شده و تا تبصره ۲ پیشرفته اند.

جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک شیفت برگزار خواهد شد./ ایسنا

تخصیص ۵۰۰ میلیون یورو نفت یا میعانات گازی برای تکمیل پالایشگاه مهر خلیج فارس/ گام بلند مجلس برای خودکفایی تولید بنزین

نمایندگان مردم در مجلس به دولت مجوز تامین ۵۰۰ میلیون یورو نفت یا میعانات گازی به جهت تکمیل، اتمام و بهره برداری پالایشگاه مهر خلیج فارس دادند.

به گزارش خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (پنجشنبه 11 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 1402 کل کشور، با الحاق یک بند به تبصره 1 ماده واحده لایحه بودجه، با 131 رأی موافق، 35 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع موافقت کردند.

براساس این بند الحاقی؛ به منظور تکمیل، اتمام و بهره برداری پالایشگاه مهر خلیج فارس و تامین فرآورده های مورد نیاز به دولت اجازه داده می شود به دستگاه اجرایی مربوطه تا سقف 500 میلیون یورو نفت یا میعانات گازی تخصیص داده، دستگاه اجرایی متعهد می شود، پس از بهره برداری ظرف مدت 3 سال به صورت نقدی (ارزی) یا تحویل فرآورده با دولت تسویه حساب نماید.

براساس این گزارش وحید جلال زاده نماینده مردم ارومیه در مجلس در توضیح پیشنهاد الحاق بند فوق به تبصره 1 لایحه بودجه چاره سازی برای رفع ناترازی انرژی را یکی از موضوعات مهم کشور دانست و افزود: ناترازی در تولید و مصرف بنزین از جمله مواردی است که در حوزه امنیت ملی، کشور را مورد تهدید قرار می دهد.

وی ادامه داد: امروز مصرف بنزین در کشور حدود 103 میلیون لیتر در روز است که اگر به همین منوال ادامه یابد، باید تولید بنزین را افزایش دهیم، اما با تکمیل، اتمام و بهره برداری پالایشگاه مهر خلیج فارس که هم اکنون با پیشرفت 70 درصدی مواجه است، می توانیم 12 تا 15 میلیون لیتر بنزین به چرخه تولید کشور اضافه کنیم. این پالایشگاه تماماً ایرانی بوده و نماد خودکفایی کشور است، و در صورت بهره برداری این پالایشگاه، بخشی از هزینه های کشور که صرف واردات بنزین می شود، صرفه جویی شده و در مسیر خنثی سازی تحریم ها می توانیم بخشی از فرآورده های نفتی خود را تولید کنیم./

ساز و کار تامین مالی طرح های سرمایه گذاری در بهینه سازی مصرف سوخت مشخص شد

نمایندگان در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، ساز وکاری را برای تامین مالی طرح های سرمایه گذاری در بهینه سازی مصرف سوخت در قالب ارتقا حمل و نقل درون شهری و برون شهری و برقی نمودن چاه های کشاورزی مشخص کردند.

به گزارش خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (پنجشنبه، 11 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 1402 کل کشور، با الحاق یک بند به تبصره یک ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

براساس جز الحاقی به تبصره یک ماده واحده این لایحه؛ وزارتخانه های کشور با همکاری شهرداری های کشور و وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو موظفند تا مرداد سال 1402 طرح پیشنهادی سرمایه گذاری در جهت بهینه سازی مصرف سوخت در قالب ارتقا حمل و نقل درون شهری و برون شهری و برقی نمودن چاه های کشاورزی براساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور را جهت تصویب و نهایی سازی به شورای اقتصاد هرکدام به میزان یکصد هزار میلیارد ریال ارائه نمایند.

وزارت نفت مکلف به همکاری در این خصوص است. سرمایه گذاران طرف قرارداد وزارتخانه های مذکور مجازند تا با استفاده از ظرفیت ماده 8 قانون حداکثر استفاده از توان تولید و خدمات کشور و حمایت از کالای ایرانی برای تامین مالی اجرای طرح های بهینه سازی با استفاده از ظرفیت فاکتورینگ نسبت به صدور اوراق مالی اقدام کنند.

جعفر قادری در جریان ارائه این بند الحاقی در صحن مجلس، گفت: ما دو قانون مترقی در مجالس گذشته  اعم از قانون رفع موانع تولید و دیگری قانون حداکثر ساخت داریم لذا دو ماده کلیدی در این دو قانون مذکور وجود دارد که یکی از آن ها در ماده 12 قانون رفع موانع تولید و دیگری در ماده 8 قانون حداکثر ساخت است.

وی با اشاره به ماده 12 قانون رفع موانع تولید، بیان کرد: این ماده تاکید دارد هر طرح و پروژه ای که منجر به صرفه جویی در وقت، انرژی، تلفات انسانی و هزینه شود دولت می تواند با بخش غیردولتی قرارداد بسته و از محل صرفه جویی در وقت و انرژی اصل و سود سرمایه گذار را به وی بازگرداند منتها در تامین مالی معمولا سرمایه گذاران ما با مشکل مواجه می شوند چرا که این قانون یک قانون موخر است.

وی افزود: این قانون تاکید دارد که سرمایه گذار ابتدا برود اقدامات خود را انجام داده و نهایتا از طریق شورای اقتصاد منابع صرفه جویی شده را دریافت کند بنابراین در این بخش این نکته حائز اهمیت است که سرمایه گذار منابع مالی لازم را ندارد.

قادری با بیان اینکه اگر تمام چاه های کشاورزی ما برقی شود سالیانه مقادیر زیادی گازوئیل صرفه جویی خواهد شد، تاکید کرد: همچنین اگر خطوط ریلی ما تکمیل شود در هر جابه جایی مسافر به وسیله خط ریلی مصرف سوختمان کاهش پیدا می کند.

وی تاکید کرد: ما در این بند الحاقی تاکید داشتیم با استفاده از ظرفیت ماده 12 قانون رفع موانع تولید سه وزارتخانه کشور، راه و شهرسازی و وزارت نیرو مکلف باشند طرح های بهینه سازی و طرح های صرفه جویی در مصرف انرژی را به شورای اقتصاد معرفی کنند و از محل پتانسیل هایی که در ماده 8 حداکثر ساخت وجود دارد و با استفاده از ظرفیت فاکتورینگ بروند و در بازار سرمایه منابع را جمع آوری کنند و به استناد قراردادی که با دولت منعقد می کنند اوراق منتشر کنند.

سیدشمس الدین حسینی درباره این بند الحاقی در صحن مجلس گفت: ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر درباره صرفه جویی است و در عمل با مشکل مواجه شده است بنابراین ما پیرو این بند الحاقی راه را برای تامین مالی طرح ها باز می کنیم.

وی افزود: این پیشنهاد پیشنهاد خوبی است و به تامین مالی طرح های مختلف کمک کرده و به نوعی در زمینه صرفه جویی راهگشا است./

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد