کدخدایی: در بحث قانونگذاری تجمعات در مراحل ابتدایی هستیم

کد خبر: 1204983

عضو حقوقدان شورای نگهبان و رییس پژوهشکده این نهاد گفت: در بحث قانونگذاری درباره تجمعات در مراحل ابتدایی هستیم.

کدخدایی: در بحث قانونگذاری تجمعات در مراحل ابتدایی هستیم

عباسعلی کدخدایی در مراسم اختتامیه رویداد رقابت ایده‌نگاری الزامات حقوقی تجمعات و اعتراضات در نظام جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز سه‌شنبه (۲۵ بهمن‌ماه) در دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، بیان کرد: صحبت در رابطه با موضوع تجمعات و اعتراضات بسیار است اما در بسیاری از مواقع ما هنوز در بحث قانونگذاری و قبل از آن شناسایی موضوعاتی که نیازمند قانونگذاری است در مراحل ابتدایی قرار داریم.

وی افزود: متاسفانه همچنان این بدنه های کارشناسی به مراجع قانونگذاری ما ارتباط وثیقی پیدا نکرده اند و مهمتر از آن اینکه نظرات مردم را در شکل گیری قوانین و مقررات کمتر می بینیم.

در ادامه این مراسم مصطفی کواکبیان نماینده ادوار پیشین مجلس در رابطه با ایجاد کمیته فقهی که در یکی از طرح‌ها ارائه شده بود به طنز گفت: به نظر می رسد کار علما را زیاد نکنید. در طرح شما نوآوری‌ هایی وجود دارد اما از جنبه اجرا خیلی قابلیت اجرایی ندارد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص طرح دیگری که در رابطه با ایجاد تجمعات در فضای مجازی بود این ایده پردازی ها را رویایی خواند و عنوان کرد: واقعیت این است که چه کسی می‌خواهد این کنشگری را ساماندهی کند و آیا در این طرح در رابطه با اقدامات لباس شخصی‌ها تدبیری اندیشیده شده است.

در ادامه سید نظام الدین موسوی عضو کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در رابطه با یکی از طرح های ارائه شده برای تجمع در فضای مجازی گفت: در اصل ۲۷ قانون اساسی دو نکته آمده که تجمعات مسلحانه نبوده و مخل امنیت جامعه نباشد و لذا به کارشناسی نیاز دارد که این مبانی را بشناسد.

وی افزود: دلیل محجور بودن برخی اصول قانون اساسی این بوده که جرات نکردیم آنها را عملی کنیم و چهارچوب برای آن تعیین کنیم مانند امر به معروف و نهی از منکر که دچار مشکلاتی در این زمینه هستیم. لذا چارچوب دار کردن موضوعات مهم است.

این نماینده مجلس یادآور شد: تجمعات در فضای مجازی مانند کلاب هاوس تجمعاتی محسوب می‌شود که اگر در قوانینمان موادی رو به جلو نداشته باشیم در آینده با مشکل مواجه می شویم و باید آینده پژوهانه به مساله نگاه کنیم.

موسوی یادآور شد: از زمان انقلاب مشروطه موضوع اعتراضات و تجمعات سیاسی وجود داشت و تاکنون نتوانستیم چهارچوب روشنی برای آن داشته باشیم. چهارچوب‌های تجمعات و اعتراضات نسبت مستقیمی با تعیین تکلیف وضعیت گروه ها و احزاب و جمعیت های سیاسی دارد. در کشورهایی که این رویکرد روشن شده تکلیفشان با بحث اعتراضات و تجمعات روشن است چرا که چهارچوب هایی شکل گرفته که مسئولیت را برعهده بگیرند.

در ادامه این مراسم جلیل محبی دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز گفت: الان فضای مجازی به نحوی است که به دلیل نداشتن قوانین و مقررات آزادتر است. اصل ورود حوزه مجازی به مسئله تجمعات مساله ابتکاری و خوبی است، اما نباید به گونه‌ای شود که همین آزادی مجازی هم که اکنون وجود دارد با مشکل مواجه شود.

فضه السادات حسینی مجری صداوسیما و تحصیلکرده رشته حقوق نیز در ادامه این مراسم در خصوص ایده ای برای تشکیل تجمعات در فضای مجازی گفت: اصل کار این ایده تجمعات در فضای مجازی است که با همه پیشرفت‌های موجود، اما در همه مناطق و همچنین برای اقشار کم درآمد قابل دسترسی نیست./ ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد