حمایت دوباره بایدن و مکرون از آشوب ها

کد خبر: 1189892

رؤسای جمهور امریکا و فرانسه در بیانیه‌ای مشترک تأکید کردند خواهان ادامه ناآرامی‌ها در ایران هستند

حمایت دوباره بایدن و مکرون از آشوب ها

رهبران فرانسه و امریکا اتهامات خود را درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار کردند. «امانوئل مکرون» و «جو بایدن» بعد از ملاقات با یکدیگر در بیانیه مشترکی که منتشر کردند، بار دیگر به حمایت از تداوم ناامنی‌ در ایران پرداخته‌ و مدعی شده‌اند که درصدد هستند از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنند. این بیانیه مشترک پنجشنبه گذشته در جریان سفر «مکرون» به واشنگتن و پس از دیدار او با «بایدن» در کاخ سفید منتشر شد. بیانیه ادعایی رهبران امریکا و فرانسه همچنین همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را ناکافی خوانده و نقش‌آفرینی کشورمان در عرصه تحولات منطقه جغرافیایی خود را «بی‌ثبات‌کننده» توصیف کرده است. این مواضع در حالی مطرح شده است که طی هفته‌های اخیر و در پی بروز آشوب‌های سازماندهی شده در ایران، مقام‌های دیپلماتیک امریکا از «راب مالی» گرفته تا آنتونی بلینکن وزیر خارجه این رژیم، رسماً اعلام کردند که نگاه خود را از روند مذاکرات وین برداشته و به تحولات داخلی ایران دوخته‌اند. از سوی دیگر «مکرون» قدمی فراتر گذاشت و با نماینده گروه‌ها و جریان‌هایی دیدار کرد که مأموریتشان تجزیه سرزمینی ایران و فروپاشی نظام جمهوری اسلامی تعریف شده است. این مواضع و اقدامات امریکا و فرانسه و برخی دیگر از کشورهای غربی نظیر آلمان و انگلیس، اعترافی صریح به امید بستن این کشورها به نتیجه بخشی اقدامات تجزیه‌طلبانه و براندازانه جریان‌هایی است که در مسیر اقدامات خود علیه ایران از هیچ جنایت و خشونتی دریغ نکرده و همزمان از ظرفیت سیاسی و رسانه‌ای جهان غرب بهره‌مند هستند.

ابوعطای رابرت مالی

بیانیه ادعایی رهبران امریکا و فرانسه تنها موضعی نبود که از تناقض رویکرد غرب پیرامون جمهوری اسلامی پرده بر‌می‌داشت. «رابرت مالی»، نماینده ویژه ایالات متحده نیز در گفت‌و‌گوی اخیر خود با نشریه «فارن پالیسی» بار دیگر ادعای روی میز بودن گزینه نظامی امریکا علیه ایران را تکرار کرده است. او پیرامون مذاکرات وین مدعی شده است: «ما تحریم می‌کنیم، اعمال فشار می‌کنیم، دیپلماسی به کار می‌بندیم. اگر هیچ یک از اینها جواب ندهد، رئیس جمهور گفته است که او به عنوان آخرین راهکار، با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد». «مالی» همچنین با تکرار این ادعا که ایران بسیار به داشتن مواد شکافت‌پذیر کافی برای تولید یک بمب هسته‌ای نزدیک است، قصور توقف مذاکرات وین را متوجه تهران کرد و مدعی شد که این مذاکرات به خاطر شروطی که تهران به طور مکرر در روند مذاکرات تعیین می‌کرد، طولانی و دچار وقفه شده است.

دیپلماسی دروغ؛ دروغ دیپلماسی

این مقام امریکایی در حالی در این سخنان ادعایی کوشیده چشم خود را بر نقش مانع تراشانه واشنگتن در مذاکرات ببندد که تناقض آشکار رویکرد دولتمردان امریکا در هفته‌ها و ماه‌های اخیر از یک‌سو پیرامون اعتنا به «دیپلماسی» و از طرف دیگر درباره «سویه فعالیت‌های هسته ای» ایران به نمایش گذاشته شده است. «مالی» در حالی از به‌کار بستن دیپلماسی سخن گفته که مواضع اتخاذ شده و رویکرد امریکا در روند هفته‌های اخیر زیر سایه تمرکز برای حمایت از اغتشاشات ایران پیگیری شده است.

او همچنین وقتی از نزدیک بودن ایران به داشتن مواد شکافت‌پذیر کافی برای تولید یک بمب هسته‌ای اشاره می‌کند باید این موضع خود را که تنها چند هفته قبل مطرح کرده بود به خاطر بیاورد؛ جایی که هشتم مهرماه گذشته اعتراف کرد: «در مقطع فعلی به نظر نمی‌رسد ایران تصمیمی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای گرفته باشد». به این ترتیب پرسش دیگری که این مقام امریکایی باید پاسخ دهد این است که ایرانی که زیر سایه بالاترین سطح نظارت آژانس قرار دارد، چطور می‌تواند در عرض تنها چند هفته چنان تغییر فاحشی در روند پیشرفت برنامه هسته‌ای خود ایجاد کند که با وجود اجرای تعهدات پادمانی و روند نظارتی آژانس به ساخت تسلیحات هسته‌ای نزدیک شود؟

مثلث جدید دیپلماسی

تهدیدات واهی «مالی» مبنی روی میز بودن گزینه نظامی علیه ایران بلافاصله از سوی «میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در مذاکرات پاسخ گرفت. «اولیانوف» در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: «مقام‌های امریکایی در خصوص پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی می‌کنند. مسیر آسانی برای رفع این نگرانی‌ها وجود دارد و آن هم نهایی کردن مذاکرات وین است». او افزود: «عدم آمادگی برای اتمام مذاکرات همراه با اشاره به گزینه نظامی غیرمسئولانه است». نماینده روسیه همچنین از نشست سه‌جانبه هیأت‌های ایران، چین و روسیه در وین درباره موضوعات مشترک خبر داد و با اعلام این دیدار سه‌جانبه، آن را یک «مثلث جدید دیپلماسی چندجانبه» تلقی کرد.

توصیه هیلاری به عدم مذاکره

مواضع تهدید‌آمیز «مالی» علیه ایران به شکل دیگری از سوی «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه امریکا تکرار شد. او در گفت‌وگویی با شبکه «سی‌ان‌ان» به افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در برنامه هسته‌ای ایران واکنش نشان داده و مدعی شده: «ایرانی ها نباید اقدامات اضافی برای بالا بردن ظرفیت هسته‌ای‌شان انجام دهند، از جمله از طریق غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالاتر. اگر این مسیر را ادامه دهند، برای پاسخ به آن آماده خواهیم بود.» «بلینکن» همچنین با تکرار حمایت کشورش از ناآرامی داخلی ایران مدعی شد: «ما همچنان بر این باوریم که بهترین راه رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران، دیپلماسی است». ادعای پیگیری دیپلماسی از سوی این مقام امریکایی در حالی مطرح شده که «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه اسبق امریکا نیز معتقد است دولت این کشور فعلاً نباید با ایران بر سر هیچ چیزی، از جمله توافق هسته‌ای مذاکره کند. او با وجود این گفته خروج «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین امریکا از برجام باعث شده این کشور چشم‌‌هایی که اقدامات ایران در داخل ایران را نظاره می‌کردند، از دست بدهد.

چالش‌های ساختگی

مجموع موضع‌گیری اخیر مقام‌های غربی همزمان با ادعای دیپلماسی در حالی مطرح شده است که «دیپلماسی» از ماه‌ها پیش زیر سایه سنگین اقدامات کارشکنانه غرب به رهبری امریکا قرار گرفته است؛ اقداماتی که از تصویب تحریم‌های پی در پی به بهانه‌هایی غیر از موضوع هسته‌ای تا به راه انداختن عملیات روانی نظیر پروژه اوکراین در دستور کار غرب قرار گرفته است. برجسته‌ترین وجه این عملیات نیز چند هفته پیش در پی فوت مهسا امینی و آغاز آشوب‌های خیابانی تحت هدایت گروه‌ها و جریان‌های تجزیه طلب کلید خورد. امری که تحت حمایت مستقیم رهبران غربی قرار گرفت و آنها در یک همسویی آشکار و با هدف ایذایی فشار به ایران، توجه خود را از مذاکرات وین برداشتند. این کشورها در روند اجرای عملیات روانی خود، آژانس را نیز وارد چالش ساختگی جدیدی کردند تا از قبال آن بتوانند اجماع گسترده‌تری را در قبال ایران در فضاهایی همچون شورای حکام آژانس به وجود آورند. تلاشی که ایران از طریق مجاری حقوقی و قانونی و همچنین مقابله به مثل اقدام متقابل کرد.

این رویکرد جدید امریکایی‌ها نشان از آن دارد که غرب آژانس را در زمین عملیات روانی خود علیه کشورمان به بازی گرفته است و مقام‌های آژانس نیز آگاهانه ایفاگر نقش یکجانبه خود هستند. در چنین شرایطی است که مقام‌های امریکایی این موضع واهی را همچنان تکرار می‌کنند که پنجره دیپلماسی همچنان باز است! موضعی واهی که بی‌تردید ابعاد متناقض آن، پیامدهای سنگینی برای این کشور به دنبال خواهد داشت.

امیرعبداللهیان در تماس تلفنی با «گوترش» و در واکنش به سوء‌استفاده غرب از سازکارهای بین‌المللی مطرح کرد

ایران در برابر سایر گزینه‌ها هرگز دست بسته نخواهد بود

​​​​​​​حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد در یک گفت‌وگوی تلفنی با هم به تبادل نظر با یکدیگر پرداختند. وزیر امور خارجه کشورمان در این گفت‌و‌گوی تلفنی با تشریح دیدگاه اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات مرتبط با جنگ اوکراین، ریشه این جنگ را در سیاست غلط توسعه ناتو به شرق ارزیابی کرد و ارسال سلاح از سوی کشورمان به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را اتهامی بی‌اساسی دانست که با هدف مشروع جلوه دادن کمک‌های تسلیحاتی غرب به اوکراین صورت می‌گیرد.

امیرعبداللهیان مدعیان و منتقدان کشورمان در این خصوص را آغازگران و استمراردهندگان جنگ اوکراین دانست و بار دیگر مخالفت جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارسال سلاح به طرفین این جنگ که نتیجه آن وارد آوردن خسارات جانی و مالی فزاینده به دو طرف است را مورد تأکید قرار داد و بر تلاش مستمر کشورمان برای توقف جنگ بین دو کشور و نیل به صلح پایدار در اروپا تصریح کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به تحولات داخلی در جمهوری اسلامی ایران، اقدامات امریکا و چند کشور معدود غربی در زمینه تشویق به اغتشاش و ترور در ایران با به‌کارگیری اطلاعات نادرست و سوء‌استفاده هدفمند از سازکارهای بین‌المللی را تشریح کرد. او همچنین با تأکید بر اینکه تهران دیپلماسی و گفت‌و‌گو را بهترین گزینه می‌داند، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در برابر سایر گزینه‌ها هرگز دست بسته نخواهد بود. دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این تبادل‌نظر تلفنی تلاش خود برای تداوم گفت‌و‌گوی منطقه‌ای را مورد تأکید قرار داد و از حمایت و نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در این مسیر قدردانی کرد. دبیرکل سازمان ملل متحد ابراز امیدواری کرد تلاش‌های تهران برای توقف جنگ در اوکراین، منجر به برقراری آتش بس و حل مشکل شود.

روزنامه ایران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد