در گفتگو با فردا مطرح شد؛

مولفه‌های حکمرانی نو

کد خبر: 1187915

فعال سیاسی اصولگرا گفت: پنج ایراد اساسی در ساختار اداره کشور وجود دارد و باید اصلاح شوند تا نظام حکمرانی ما کارآمدی بیشتری داشته باشد.

مولفه‌های حکمرانی نو

گروه سیاسی فردا: دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی «حکمرانی نو» مطرح کرد و این ایده در جامعه نخبگانی شنیده شد.

علی یوسف‌پور در گفتگو با درباره ضرورت‌ها و الزامات «حکمرانی‌نو» گفت: هر حکومتی بعد از چند دهه تجدیدنظری در ساختارهای اداره کشور انجام می دهد، امروز نیز ما به این نتیجه رسیدیم که در نحوه اداره برخی بخش ها کارآمدی لازم را ندارد. معمولا نظام پارلمانی هر کشوری از دو مجلس «سنا و نمایندگان» تشکیل می شود بنابراین نخستین اصلاح ساختار می تواند در نظام پارلمانی ما اتفاق بیفتد، آن زمان می توان بحث کرد که آیا انتخابات ریاست جمهوری حذف و انتخاب رئیس دولت از کانال مجلس انجام شود یا خیر؟

وی افزود: ساختار بعدی که نیاز به اصلاح دارد آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش باید به کودکان و نوجوانان عرق دینی و ملی بیاموزد اما نه تنها مسیر را دنبال نمی کند بلکه سیر قهقرایی دارد. الان کسانی جذب این نظام آموزشی می شوند که جای دیگری کار برای شان پیدا نمی شود. البته این صحبت به معنای توهین به معلمان نیست بلکه توجه دادن به جایگاه ارزشمند معلمی است.

این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: الان کشورهای پیشرفته همچون ژاپن و آلمان سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش را در اولویت قرار داده اند اما چنین نگاهی در آموزش و پرورش ما دنبال نمی شود.

وی افزود: موضوع بعدی توجه به طرح آمایش سرزمینی است که پله نخست برای پیشرفت در هر کشوری محسوب می شود چنین طرحی را ما در کشور نداریم و هر استانی که نفوذ اداری بیشتری دارد یا نمایندگانش در مجلس فعال تر باشند، اعتبارات عمرانی را به سمت استان خود هدایت می کنند، حال آنکه شاید آن پروژه ها اساسا مناسب آن آب و هوا یا جغرافیا نباشد.

این فعال مطبوعاتی بیان کرد: نکته چهارم بحث الگوی مدیریت است، تمام کشورهای پیشرفته برای ارتقا این حوزه دانشگاه های مدیریت تأسیس کردند تا مدیران سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آموزش های آکادمیک را ببینند و از علم و آگاهی لازم در حوزه مدیریتی برخوردار باشند. امروز شاهد هستیم که با تغییر هر دولتی کل سیاست های اجرایی عوض می شوند، ضمن آنکه در هر دولت نیز وزارتخانه ها رویکردهای متفاوتی را دنبال می کنند.

وی افزود: موضوع پنجم نیز تعریف ساختار دولت چابک است. دولت ژاپن 350 هزار کارمند و دولت پاکستان 800 هزار کارمند اما دولت ایران 5 میلیون کارمند رسمی و 6 میلیون کارمند شرکت های دولتی دارد. در واقع دولت هم اکنون هر چقدر پول در می آورد باید هزینه حقوق و دستمزد کارکنانش کند و تنها 10 درصد اعتبار برای اجرای های عمرانی برایش باقی می ماند.

یوسف پور گفت: 80 درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت است دولتی که مدیریتش بسیار ناکارآمد است و حتی نمی تواند وظایف حاکمیتی خودش را انجام دهد. شاید یکی از دلایل نارضایتی مردم نیز همین ناکارآمدی دولت است. این پنج ایراد اساسی در ساختار اداره کشور وجود دارد و باید اصلاح شوند تا نظام حکمرانی ما کارآمدی بیشتری داشته باشد و مردم نیز از گرفتن خدمات با کیفیت راضی شوند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد