کاخ سفید گوش به فرمان صهیونیستها /از اعمال تحریم تا حمایت رسانهای
بنیاد دفاع از دموکراسی در ادامه با اشاره به اغتشاشات اخیر ایران از طرحی با عنوان «استراتژی فراملی حمایت حداکثری از مردم ایران» سخن گفت و محورهایی را برای بهکار گیری این راهبرد در سیاست ایالات متحده امریکا تشریح کرد.
پبنیاد دفاع از دموکراسی (FDD) که از بنیادهای صهیونیستی و ضد ایرانی و نزدیک به جمهوریخواهان امریکایی است اخیرا در مطلبی با عنوان «حمایت حداکثری از مردم ایران؛ یک استراتژی جدید» به بیان راهبرد اصلی برای مقابله با ایران در شرایط اغتشاشات پرداخت. این بنیاد که تئوریسین اصلی کمپین فشار حداکثری ترامپ علیه ایران بوده است در ابتدای نوشتار خود از شروع جنگ اقتصادی علیه ایران در سال 88 نوشت و گفت که سیاست ایالات متحده از سال 88 در ایران افزایش تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای بوده است. بنیاد دفاع از دموکراسی در ادامه با اشاره به اغتشاشات اخیر ایران از طرحی با عنوان «استراتژی فراملی حمایت حداکثری از مردم ایران» سخن گفت و محورهایی را برای بهکار گیری این راهبرد در سیاست ایالات متحده امریکا تشریح کرد.
جزئیات کارزار «حمایت حداکثری»
در گام اول این راهبرد آمده است: «برای حمایت کامل از جنبش اعتراضی، کاخ سفید باید روشن کند که همه پیشنهادات کاهش تحریمها برای رژیم خارج از میز است. باز نگه داشتن درهای توافق هستهای، معترضان را تضعیف میکند و رژیم را تقویت میکند.» این توصیه اندیشکده نزدیک به جمهوریخواهان البته پیش از این زودتر از جانب ساکنان دموکرات کاخ سفید اجرایی شده بود و آنها به همین بهانه بارها اعلام کردهاند که به دلیل اغتشاشات در ایران موضوع مذاکرات از دستور کار آنها خارج شده است. هر چند مقامات واشنگتن پس از مشاهده کردن بینتیجه بودن این اقدام، پیامهایی را برای ادامه گفتوگو به منظور به نتیجه رسیدن مذاکرات رفع تحریم به تهران مخابره کردند.
تقدیر بنیاد صهیونیستی از بایدن
تحلیلگران FDD برای مؤثر واقع شدن این حمایتها از اغتشاشگران از لزوم «حمایتهای ارتباطی و حمایتهای سیاسی و مالی و همچنین افزایش تحریمهای مقامات ایران و تلاش برای انزوای سیاسی ایران در سازمانهای بینالمللی» سخن گفتهاند. این اندیشکده با تقدیر از دولت بایدن در رفع برخی محدودیتها برای اغتشاشگران درخصوص اینترنت و برخی پلتفرمها و برخی دسترسیها به اینترنت استارلینک عنوان میکند که دولت امریکا برای حمایت بیشتر از آنها باید «حمایت عمومی جو بایدن از مردم ایران»، «ارائه اطلاعات به معترضان در مورد حرکت نیروهای امنیتی»، «تلاش برای حرکت از قدرت خیابانی به قدرت اعتصابی با استفاده از ظرفیت سایبری»، «اختلال در صنایع کلیدی مانند نفت، گاز، پتروشیمی و بخشهای مالی و اعتصاب عمومی کارگری»، «تحریمها و اقدامات اقتصادی»، «گسترش تحریمهای حقوق بشری»، «مصادره دارایی ایرانیان» و «فشار بر متحدان برای قطع یا کاهش روابط دیپلماتیک دوجانبه با ایران» را در دستور کار قرار دهد.در توضیح فشارهای سیاسی به ایران از رئیس جمهور امریکا خواسته شده «به همه هیأتهای امریکایی دستور دهد که از هر نشست بینالمللی که نماینده ایران در آن سخنرانی میکند، خارج شوند. ایالات متحده باید کشورهای مربوطه را تحت فشار قرار دهد تا ایران را از کمیسیون وضعیت زنان در سازمان ملل حذف کنند و در عین حال، قطعنامههای نقض حقوق را مورد توجه قرار دهند.»
تمسک به مکانیزم ماشه
استفاده از مکانیزم ماشه آخرین خواستهای است که این بنیاد ضدایرانی آن را مطرح میکند. نویسندگان این توصیهها که بخوبی میدانند ایالات متحده به دلیل خروج از برجام توان استفاده از این مکانیزم را ندارد از مقامات امریکایی میخواهند از طریق متحدان اروپایی خود مکانیزم ماشه را فعال کنند. این مسأله بخوبی نشان میدهد امریکاییها که اکنون در برجام حضور ندارند همچنان سوءاستفاده از مکانیزمهای برجامی مرتبط با موضوع هستهای را پیگیری میکنند. همین مسأله نیز بخوبی گویای آن است که چرا مقامات ایران در لزوم اخذ تضمین در توافق احتمالی اصرار داشتهاند.
در نتیجهگیری این یادداشت آمده است که حمایت از اغتشاشگران در کنار اقدامات تحریمی و تنبیهی علیه ایران میتواند یک استراتژی مهم برای ادامه آشوبها در کشور باشد.
ایرانیان خائن در اندیشکده ضدایرانی
این مشاورهها در این بنیاد ضدایرانی از سوی دو فرد ایرانی با نامهای بهنام بنطالبلو و سعید قاسمی نژاد که در خدمت جنگ ترکیبی دشمن علیه ایران به کار گرفته شدهاند طراحی و نوشته شده است.سعید قاسمینژاد، مشاور ارشد امور ایران در بنیاد دفاع از دموکراسی که وابسته به سرمایهداران صهیونیست است همواره در نوشتههای خود حامی سنگینترین تحریمها علیه ایران بوده و تلاش دارد تا با ارائه راهکارهایی هرگونه شریان اقتصادی ایران بسته شود. او که خود در سال 82 از جمله اغتشاشگران بوده و به حبس محکوم شده بود با ارتباط گرفتن با محافل صهیونیستی در نیویورک و واشنگتن به سرعت پشت پرده فعالیتهای مخرب دانشجویی خود را با همکاری با محافل ضدایرانی نشان داد. بهنام بنطالبلو نیز که با سلطنتطلبان و وابستگان به رژیم پهلوی نزدیکی دارد هم از جمله کسانی است که در جلسات استماع کنگره برای افزایش اثرگذاری تحریمها در دولت ترامپ همدستی داشته است و همچنان از بهانه اغتشاشات برای ادامه کارزار شکست خورده پیشین استفاده میکند.
کاخ سفیــــــد گوش به فرمان صهیونیستها
جمهوریخواهان در هفتههای اخیر با تئوریزه کرده کارزاری جدید با عنوان «حمایت حداکثری از اغتشاشگران» تلاش دارند تا ناکامی طراحی کلان «فشار حداکثری» را با بهانه حمایت از آشوبها پوشش دهند. جالب آنکه دموکراتها که امروز تصمیمگیران اصلی اتاق بیضی شکل کاخ سفید هستند با دنبالهروی از این کارزار، آن را اجرایی کرده و از هرگونه تلاش برای اعمال آن ابایی ندارند. گرچه مقامات امریکایی پس از ادعای رئیسجمهور این کشور که گفته بود «ایران را آزاد میکنیم» از این موضع عقبنشینی کردند اما شواهد گویای آن است که امریکاییها تلاش دارند تا نقصان طراحیهای خود را با کمک جریانهای آشوبگر و خشونتطلب در داخل ایران برطرف کنند. مسئولان واشنگتن ریسک سرمایهگذاری روی هستههای ناهماهنگ، ضعیف و منفور گروهکهای تروریستی را برعهده گرفته و بار دیگر با قمار کردن در این خصوص تلاش دارند تا مسیرهای مخرب مبتنی بر فشار بر مردم را بیازمایند. آنها در حالی این مسیر را طی میکنند و کارزار «حمایت حداکثری از آشوب» را در کنار «فشار حداکثری» پیش میبرند که چندی بعد باید از «شکست فاجعهبار» این سیاست نیز سخن بگویند.
از اعمال تحریم تا حمایت رسانهای
در همین راستا اخیراً وندی شرمن قائممقام وزارت خارجه امریکا و راب مالى، نماینده ویژه این کشور در امور ایران با مقامات اروپایی براى «حمایت حداکثری» از ناآرامىهای ایران رایزنی کردهاند. این اقدام در حالی است که کشورهای اروپایی و امریکا در هفتههای اخیر تمام تلاش خود را از اعمال تحریم تا حمایت رسانهای برای روشن نگه داشتن ناامنی و اغتشاش در ایران به کار بستهاند. وزارت خارجه انگلیس روز گذشته از احضار سفیر ایران در این کشور با اتهامات واهی در خصوص تهدید برخی خبرنگاران ساکن لندن خبر داد. در آخرین مورد نیز کشورهای غربی تلاش دارند در شورای حقوق بشر سازمان ملل تحرکاتی داشته باشند که وزیر امور خارجه کشورمان نسبت به آن هشدار داده است. روز گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در گفتوگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل متحد با انتقاد از رفتار دوگانه برخی دولتهای غربی، تلاش آنان برای برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران را اقدامی مردود دانست و تأکید کرد: نشست شورای حقوق بشر برای دولتهایی که مروج خشونت و ترور هستند باید تشکیل شود و نه در مورد جمهوری اسلامی ایران که مدافع واقعی حقوق بشر است و در اغتشاشات اخیر نیز عمیقاً خویشتنداری به خرج داده است. وزیر امور خارجه ایران همچنین نسبت به تأثیرات منفی اقدام سیاسی شورای حقوق بشر بر همکاریهای ایران با غرب نیز هشدار داد.
گفتنی است از پیش مشخص است که کمپین حمایت حداکثری از اغتشاشگران به نتیجهای مشابه با ناکامی کارزار فشار حداکثری منتهی میشود؛ چرا که اغتشاشات اخیر با وجود پولپاشی غرب و حمایت مراکز سایبری ریاض و تیرانا رو به افول گذاشته شده و زودتر از پیشبینیهای دشمنان به خاموشی گراییده است.
روزنامه ایران
دیدگاه تان را بنویسید