تنفس مصنوعی آمریکا به اغتشاشات در ایران

کد خبر: 1183416

آمریکا در آخرین تیرهای ترکش برای تنفس مصنوعی به اغتشاشات در ایران و پس از اظهارات مداخله جویانه مقامات این کشور و اعمال تحریم‌ها، به همراه آلبانی در تدارک نشستی غیررسمی در شورای امنیت به بهانه حمایت از زنان ایرانی است.

تنفس مصنوعی آمریکا  به اغتشاشات در ایران

آمریکا در آخرین تیرهای ترکش برای تنفس مصنوعی به اغتشاشات در ایران و پس از اظهارات مداخله جویانه مقامات این کشور و اعمال تحریم‌ها، به همراه آلبانی در تدارک نشستی غیررسمی در شورای امنیت به بهانه حمایت از زنان ایرانی است.

از روزهای نخست اغتشاشات اخیر در داخل ایران به بهانه فوت مهسا امینی، آمریکا با تمام توان وارد میدان شد از اظهارنظرات مداخله جویانه مقامات این کشور تا حمایت علنی از اغتشاشگران و تهدید به تحریم و در نهایت اعمال تحریم‌های متعدد علیه مقامات و نهادهای ایرانی آن هم به بهانه حمایت از زن و حقوق بشر. این کشور این روزها هم به همراه آلبانی در تدارک برگزاری نشست غیررسمی در شورای امنیت است، نشستی که بنا بر اعلام رویترز «سرکوب مستمر زنان و دختر و اعضای گروه‌های قومیتی و مذهبی در ایران را برجسته خواهد کرد.»

تلاشی که نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل به آن واکنش نشان داد و ادعاهای آمریکا در حمایت از زنان ایرانی را فریبنده و فاقد حسن نیت خواند و اعلام کرد: براساس گزارش جامعه اطلاعاتی ایران، آمریکا متهم ردیف اول اغتشاشات است. از سوی دیگر «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه نیز روز دوشنبه نهم آبان ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در این باره گفت: این نشست موسوم به آریافرمولا است که یک نشست غیررسمی در شورای امنیت است و جلسه آن هم به درخواست آمریکا و آلبانی در سالنی غیر از سالن اصلی شورای امنیت برگزار می‌شود و هدف اصلی آن هم اعمال فشار سیاسی بر جمهوری اسلامی ایران است و در ادامه فعالیت‌های مداخله جویانه مشخصا دولت آمریکا در ارتباط با تحولات داخلی ایران است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: متاسفانه امپراتوری رسانه‌ای دولت آمریکا در خدمت چنین هدفی همچنان به کار گرفته می‌شود و با تحریف و وارونه نمایی حقایق مرتبط با ایران تلاش می‌کنند فضای سیاسی را برای شکل گیری این نشست‌ها و رویکردهای سیاسی علیه ایران فراهم کنند و نکته جالب هم این است که از یکسری افراد معلوم الحال با هویت ایرانی می‌خواهند در این نشست دعوت کنند تا علیه ایران صحبت کنند. افرادی که به رغم هویت و تابعیت ایرانی خودشان در سالیان طولانی گذشته و در شرایطی که مردم ایران و هموطنان آنها و زنان و کودکان ایرانی در سخت‌ترین شرایط تحریم‌ها تحت تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا بودند و حتی تامین واکسن برای شهروندان ایرانی در زمان شیوع کرونا به دلیل تحریم‌های یکجانبه دولت آمریکا مهیا نبود و حتی امکان تامین پانسمان‌ها برای کودکان پروانه‌ای ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا فراهم نبود، این افراد معلوم الحال به ظاهر ایرانی هیچ صدای و موضعی در هیچ تریبونی نداشتند، الان قرار است از سوی دولت آمریکا به آن تریبون دعوت شده و علیه ایران از آن تریبون صحبت کنند. (بیشتر بخوانید)

* آمریکا صلاحیت برگزاری نشست را ندارد

علاوه بر این نیز «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به اعضای دائم و ناظر سازمان ملل، اعلام کرد که آمریکا صلاحیت حقوقی، اخلاقی و سیاسی برای برگزاری نشست درباره شرایط داخلی ایران را ندارد و افزود: آمریکا با به راه انداختن جنگ روانی و عملیات فریب ادعا دارد که این جلسه هدفش حمایت از حقوق زنان ایران است. اما این امر کاملا ناشی از نفاق آمریکا بوده و سوءاستفاده از مفهوم ارزشمند حقوق بشر محسوب می‌شود. وی اضافه کرد: آمریکا ادعا می‌کند که از زنان ایرانی دفاع می‌کند، زنانی که به طور جدی از ده‌ها سال تحریم غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند. جنگ واقعی اکنون در مورد غذا و دارو است و این امر حتی از استاندارد دوگانه فراتر بوده و ضمن اینکه یک رویکرد سیاسی و گزینشی نسبت به حقوق بشر است، جنایت جنگی محسوب می‌شود.

به گزارش فارس، مقامات آمریکا از روزهای آغازین این اغتشاشات، به صورت واضح و علنی حمایت از اغتشاشگران را پنهان نکردند آنگونه که «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اخیراً در همایشی در «اندیشکده کارنگی» علنا گفت: «ما وقتمان را جایی صرف می‌کنیم که فایده داشته باشد، از جمله حمایت از اعتراضات در ایران». این در حالی است که مقامات این کشور مدعی دفاع از حقوق بشر نسبت به اقدام تروریستی در شاهچراغ سکوت پیشه کردند و هیچ واکنشی نشان ندادند.

پس از اولین مداخله جویی مقامات آمریکایی در روزهای نخست این اغتشاشات، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که به منظور شرکت در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور داشت، در توئیتی نوشت: دستور تحقیق در مورد فوت تراژیک مهسا (مهسا امینی)، که چنانکه رئیس ‌جمهور گفت، مانند دختران خود ما بود، صادر شده است. حقوق بشر، برای ایران ارزشی ذاتی دارد - بر خلاف کسانی که به آن به چشم ابزاری علیه رقبا می‌نگرند.آمریکا باید به جای ریختن اشک تمساح، به تروریسم اقتصادی پایان دهد.

پیش از آن هم ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه روز دوشنبه ۲۸ شهریور در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا درباره مهسا امینی گفته بود: هرگونه اظهارات مداخله جویانه مقامات آمریکایی را در موضوعات داخلی ایران قاطعا مردود می‌دانیم. دولت آمریکا اگر نگران ملت ایران است دست از محاصره ظالمانه، یکجانبه و غیرقانونی چند دهه‌ای خود علیه ملت ایران و همچنین سیاست‌های ظالمانه علیه این ملت دست بردارد. اینگونه اظهارات مقامات آمریکا مداخله جویی در امور داخلی ایران است و ایران این اظهارات را غیرمفید می‌داند و به مقامات دولت آمریکا توصیه می‌کند به مسائل داخلی خود و حقوق ملت آمریکا بپردازند و در امور داخلی کشورهای مستقل مداخله نکنند.

در این مدت نیز مقامات آمریکایی از جمله «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور اظهاراتی مداخله جویانه در این باره مطرح کرد که با واکنش کنعانی روبرو شد و وی در توئیتی در این باره نوشت: ایالات متحده با آن سابقه ننگین حقوق بشری هم در داخل و هم خارج از کشور، چطور به خود جرأت داده و خود را در موضع برتر اخلاقی می‌بیند و به موعظه جهان می‌نشیند؟ آقای بلینکن باید به یاد داشته باشد که او وزیر خارجه کشوری است که پلیس آن تنها در ۹ ماه، ۷۳۰ نفر که بسیاری از آن‌ها سیاه‌پوست بوده‌اند را به ضرب گلوله کشته است.

البته بلینکن به این اظهارات مداخله جویانه بسنده نکرد و در اندیشکده «بنیاد هوور» حمایت این کشور از اغتشاشات ایران را تکرار کرد و وعده داد که واشنگتن به ایستادن در کنار اغتشاشگران ادامه می‌دهد. وی عنوان کرد: «آنچه ما (در ایران) می‌بینیم، واقعا قابل توجه است که با شجاعت باورنکردنی افراد بسیار جوان به ویژه زنان و دخترانی که برای اساسی‌ترین حقوق خود، اساسی‌ترین آزادی‌های خود، در معرض خطرات شخصی فوق‌العاده قرار گرفته‌اند.». (بیشتر بخوانید)

آمریکا فقط به مداخله جویی بسنده نکرد و به سرعت دست به تحریم شد و وزارت خزانه داری آمریکا ۳۱ شهریورماه پلیس امنیت اخلاقی ایران را به «خشونت علیه زنان» متهم کرد و آن را تحریم کرد. وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای که بدین منظور منتشر کرد، بدون اشاره به هیچ مستنداتی، پلیس امنیت اخلاقی را بابت مرگ خانم «مهسا امینی» مسئول دانست.

از سوی دیگر اول مهر ماه نیز وزارت خزانه‌داری آمریکا اقدام به صدور معافیت برای برخی مبادلات در حوزه تامین اینترنت برای ایران کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا در «دستورالعمل عمومی D-2» اعلام کرد که مبادلات مربوط به تأمین «برخی خدمات، نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای ضروری برای ارتباطات»، مشمول ممنوعیت‌های تحریمی نمی‌شوند. (اینجا بخوانید)

این اقدام وزارت خزانه داری آمریکا واکنش سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران را به همراه داشت و ناصر کنعانی شامگاه دوم مهر ماه در توئیتر نوشت: آمریکا همواره در پی تضعیف امنیت و ثبات ایران بوده  - و البته ناکام مانده است. با کاستن از شدت چند تحریم ارتباطی - و در عین حال پابرجا نگهداشتن فشار حداکثری - آمریکا منافقانه در پی پیشبرد اهداف خود علیه ایران است. تلاش‌ها برای نقض حاکمیت ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند.

جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا هم نسبت به این وقایع واکنش نشان داد و ۱۲ مهر ماه در بیانیه‌ای ضمن حمایت از اغتشاشگران و اعلام اینکه بزودی تحریم‌هایی علیه ایران اعمال خواهد شد، گفت: گزارش‌ها درباره تشدید سرکوب خشونت‌آمیز معترضان صلح‌جو در ایران، از جمله دانش‌آموزان و زنان که خواستار حقوق برابر و کرامت انسانی خود هستند، به شدت من را نگران کرده است. این هفته، ایالات متحده هزینه‌های بیشتری علیه عاملان خشونت علیه معترضان صلح‌جو اعمال خواهد کرد. ما به پاسخگو کردن مقامات ایرانی و حمایت از ایرانی‌ها برای اعتراض آزادانه ادامه خواهیم داد. ایالات متحده دسترسی ایرانی‌ها به اینترنت را از جمله از طریق تسهیل دسترسی بیشتر به پلتفرم‌ها و خدمات ایمن و خارجی، آسان‌تر می‌کند. آمریکا همچنین مقامات و نهادهای ایرانی مثل پلیس (امنیت) اخلاقی را که مسئول به کارگیری خشونت برای سرکوب جامعه مدنی هستند، پاسخگو می‌داند.

دو روز بعد یعنی ۱۴ مهر ماه وزارت خزانه‌داری آمریکا اسامی ۷ مقام از جمله وزیر ارتباطات ایران را در فهرست تحریم‌ها قرار داد. در بیانیه‌ای که در این خصوص منتشر شد، آمده بود: «امروز دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ۷ مقام از دستگاه‌های امنیتی و حکومتی ایران را به دلیل قطع دسترسی اینترنت و خشونت‌ ادامه‌دار علیه شرکت‌کنندگان در تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز پس از مرگ غم‌انگیز مهسا امینی ۲۲ ساله- که با ادعای پوشیدن حجاب نامناسب دستگیر شد و تحت بازداشت پلیس امنیت اخلاقی جان باخت- در فهرست تحریم‌ها قرار می‌دهد.»

یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ وحید مجید، رئیس پلیس فتا فراجا؛ حسین نجات، فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله؛ حسن رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ؛ حسین ساجدی‌نیا، معاون عملیات فراجا؛ عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی ایران و احمد وحیدی، وزیر کشور در این فهرست قرار گرفتند. (بیشتر بخوانید)

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پی این تحریم‌های جدید آمریکا در صفحه اینستاگرامش نوشت: هر روز به یک بهانه لیست جدید تحریم علیه ایران منتشر می‌شود. این بار وزیر کشور، وزیر ارتباطات و پنج مقام ایرانی دیگر توسط دولت آمریکا تحریم شدند. البته قبل از این لیست هفت نفره از وزرا و شخصیت‌های ایرانی، فرد فرد ملت ایران صدها بار از سوی رژیم آمریکا مورد بی سابقه ترین تحریم‌های طول تاریخ علیه یک ملت قرار گرفتند. تمام مردم ایران بدون هیچگونه تفکیک و تبعیضی، سال‌های طولانی است با تحریم‌های ظالمانه آمریکا که معیشت، شغل، سلامتی و زندگی عادی آنان را هدف گرفته، دست و پنجه نرم می‌کنند. حتی کودکان پروانه‌ای نیز از تحریم‌های یکجانبه، غیرقانونی و ظالمانه آمریکا مستثنی نشدند. تحریم خمیر مایه اصلی حقوق بشر آمریکایی است.

۲۳ مهر ماه نیز رئیس‌جمهور آمریکا (+) مدعی شد که «در کنار مردم ایران ایستاده است.» بایدن گفت: «من مدت‌ بسیار بسیار زیادی است در زمینه سیاست خارجی فعالیت می‌کنم. آنچه [مرگ مهسا امینی] در ایران بیدار کرد من را متحیر کرده. چیزی را بیدار کرده که فکر نمی‌کنم تا مدت‌های بسیار بسیار زیاد خاموش شود. ایران بایستی به اعمال خشونت علیه شهروندان خودش که فقط بر اساس حقوق اساسی خودشان رفتار می‌کنند پایان دهد. می‌خواهم این را بدانید که که ما با شهروندان و زنان شجاع ایران هستیم.»

یک روز بعد در ۲۴ مهر ماه نیز بایدن ضمن دخالت در امور داخلی ایران، اغتشاشاگران را «مردم شجاع» خواند و اعلام کرد که «احترام بسیاری برای مردمی که در خیابان‌ها اعتراض می‌کنند، قائل هستم». رئیس‌جمهور آمریکا همچنین مدعی شد که «دولت ایران بسیار سرکوبگر» است.

* کنعانی خطاب به بایدن: عادت شما ماهی گرفتن از آ‌ب‌های گل آلود است، اما اینجا ایران است

در همین خصوص نیز حسین امیرعبداللهیان عنوان کرد: چه کسی باور‌ می‌کند که فوت یک دختر آنقدر برای غربی‌ها اهمیت داشته باشد؟ اگر چنین است، نسبت به صدها هزار شهید و‌ کشته در عراق، افغانستان، سوریه و لبنان چه کردند؟ آنها می‌خواستند در ایران جنگ فرقه‌ای راه بیندازند. علاوه بر این کنعانی هم خطاب به بایدن با بیان این‌که ایران سربلندتر از آن است که با مداخلات و اظهار شگفتی‌های سیاستمداری خسته اراده‌اش متزلزل شود، گفت: عادت شما ماهی گرفتن از آ‌ب‌های گل آلود است. اما یادتان باشد، اینجا ایران است، سرزمین مردان و زنان سرفراز. در خانه خویش، با هم گفت‌وگو می‌کنیم، با هم کار می‌کنیم، با هم برای ترمیم زخم‌های کوچک و بزرگ ایران خواهیم کوشید، با هم برای استقلال ایران خواهیم ایستاد و صدالبته شکست دیگری بر انبوه شکست‌هایتان افزوده خواهد شد. (بیشتر بخوانید)

در همین خصوص ناصر کنعانی دوم آبان ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران گفت: اقدام آمریکایی‌ها در حمایت مستقیم از اغتشاشات اخیر در داخل ایران، تکرار سیاست اشتباهی است که سالیان سال در قبال جمهوری اسلامی ایران انجام داده و نتیجه نگرفتند. آمریکا الان یک سوی اغتشاش و حمایت از اغتشاشگران در ایران هستند. تحریم‌هایی که اعمال می‌کنند تکرار اشتباهات غلط آمریکایی‌هاست. آمریکایی‌ها باید بدانند ایران کشور مقتدری است و نمی‌توانند ایران را با تهییج، ارعاب و تحریک وادار به امتیازات یکجانبه کنند... آمریکایی‌ها حتما می‌دانند جمهوری اسلامی ایران از شرایط جاری عبور کرده است چون مسائل را رصد می‌کنند و اگر روی تحولات داخلی ایران شرط بندی کرده‌اند، اشتباه می‌کنند. بهتر است معقولانه عمل کنند و به تعهداتی که از طریق مذاکرات انجام می‌دهند و اخیرا این پیام‌ها رد و بدل شده به آن  تعهدات پایبند باشند و به توافق برگردند.

سوم آبان نیز اعلام شد که رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه حمایت‌های خود از اغتشاشات در ایران قرار است طی روزهای آینده از تحریم‌های جدیدی علیه تهران رونمایی کند که یک روز بعد وزارت خزانه داری آمریکا ۱۳ فرد و ۳ نهاد ایرانی را تحریم کرد. (اینجا بخوانید)

البته ششم آبان ماه نیز وزارت خزانه‌داری آمریکا نام بنیاد ۱۵ خرداد را در فهرست تحریم‌ها قرار داد و دلیل این اقدام را تعیین جایزه از سوی این بنیاد برای مرگ «سلمان رشدی»، نویسنده مرتد اعلام کرد. از سوی دیگر ششم آبان ماه گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا با ارسال نامه‌ای به شرکت‌های بزرگ فناوری خواستار حمایت از اغتشاشگران در ایران شدند. این نامه که تصاویر آن در توئیتر منتشر شد خطاب به روسای شرکت‌های گوگل، متا، آمازون، مایکروسافت، اپل و دیجیتال اوشن نوشته شده و به امضای ۱۳ قانونگذار کنگره از جمله «بن کاردین» و «رابرت منندز» رسیده است.

اعمال تحریم‌ها از سوی آمریکا در شرایطی صورت گرفت که در این مدت با ارسال پیام‌هایی به دنبال تعجیل در حصول توافق بودند. آنچنان که امیرعبداللهیان در سفر به ایروان و در پاسخ به خبرنگار فارس به این موضوع اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها در تبادل پیام‌هایشان حتی تعجیل کردند در این‌که هر چه زودتر به نقطه توافق برسیم. امیرعبداللهیان همچنین چهارم آبان ماه در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه بلاروس گفت: برخی مقامات آمریکا در حالی که در ارسال پیام‌های محرمانه دیپلماتیک برای رسیدن به توافق شتاب دارند و در میز مذاکرات غیرمستقیم و یا تبادل پیام‌های غیرمستقیم این علاقه‌مندی خود را مکررا ابراز می‌دارند، اما همزمان از ترور و آشوب در ایران حمایت می‌کنند. هدف آنها این است که در میز مذاکرات ما را وادار به عقب نشینی کنند.

گفتنی است وزارت امور خارجه ایران نیز دوشنبه شب نهم آبان ماه در اقدامی متقابل ۱۰ شخص و ۴ نهاد آمریکایی از جمله فرمانده سنتکام و معاونش، سازمان سیا، بنیاد اتحاد علیه ایران هسته‌ای و گارد ملی آمریکا را در فهرست تحریم‌ها قرار داد. این افراد و نهادها مشمول ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود/فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد