خبر به روایت «فردا»
بازتاب سخنان رهبری در روزنامههای امروز/ الزامات گفتوگو/ نه به فیلترینگ
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا - روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
اعتماد/ پیش نیازگفتوگو
«اعتماد» در گفتوگو با غلامرضا ظریفیان استاد پیشین تاریخ دانشگاه تهران مختصات و پیشنیازهای گفتوگو را بررسی کرده و از تفاوتهای یک گفتوگوی چندجانبه با یک گفتوگوی یک طرفه میگوید.
او در این مصاحبه که تیتر یک هم شده، گفته: «قبل از هر چیز، فرد گفتوگوکننده، هم باید آزادی بیان داشته باشد و هم آزادی پس از بیان. فرد، گروه یا جریانی که وارد دایره گفتوگو میشود باید از این اطمینان بهرهمند شود که پس از بیان اظهاراتش دچار مشکل نمیشود و در دانشگاه، محل کار، شرکت و... محدودیتی برای او ایجاد نمیشود. یک پروتکل اطمینانبخش حقوقی که گفتوگو را فاقد پیامد حقوقی میکند. در برابر یک اظهارنظر تنها باید توقع پاسخ منطقی را داشت، نه بگیر و ببند و رویکردهای سلبی. الزام بعدی که توسط سقراط مطرح شده، آن است که گفتوگو باید در راستای کشف حقیقت شود. مثلا رخدادی در جامعه شکل گرفته که از دل گفتوگو تلاش میشود، حقیقت در پس آن نمایان شود. برخی مناظرههایی که در صداوسیما صورت میگیرد، گفتوگو برای کشف حقیقت نیست، بلکه جدلی برای اثبات خود است.»
جوان/ ابتکار ملت
«جوان» در شماره امروز خود از بدون دستاورد بودن از بزرگترین فراخوان دشمن که دیروز بود، گفته است. این روزنامه اصولگرا با عنوان «ابتکار ملت» نوشته: « به جهت گستردگی فراخوان و بهجهت کممحلی به آن، قابلیت ثبت در گینس را پیدا کرد! دیروز فراخوان گستردهای از طرف موساد، انگلیس، فرانسه، ارتش سایبری پنتاگون و رسانههای سعودی داعشی و عوامل منافقین و سلطنتطلبها و تکتک مقامات اروپا که اعلام کردند «کنار مردم ایران ایستادهایم» و برخی عوامل داخلی آنها برای اغتشاش گسترده در ایران اعلام شد که از مردم میخواستند به خیابان بیایند، اما حتی یک تصویر از یک تجمع بالای ۵۰ نفر هم (اغتشاشگر و تماشاچی رویهم!) سهم همه خبرگزاریهای منتظر جهان و شبکههای فارسیزبان سعودی و انگلیسی و سهم ارتش فضای مجازی دشمنان مردم ایران نشد! دیدن چهره مجریان غول رسانهای غرب که در پس اعلام «تظاهرات گسترده در ایران» نمیتوانستند چیزی بیشتر از تصاویر اینسو و آنسو دویدن چند نوجوان را به نمایش بگذارند، اسناد تاریخی دیگری برای پژوهشگران عرصه رسانه به تاریخ علم ارتباطات افزود!»
شرق/ نفت بدهکار
«شرق» در تیتر یک امروز خود با اشاره به اینکه «گزارشهای رسمی از بدهی سنگین وزارت نفت به صندوق توسعه ملی و بانکهای ایران حکایت دارد» با عنوان «نفت بدهکار» نوشته: «درحالیکه دولت سیزدهم افزایش صادرات نفت تحریمزده ایران و بازگشت پول آن را از دستاوردهای خود معرفی میکند، صندوق توسعه ملی و مرکز پژوهشهای مجلس از بدهی سنگین این وزارتخانه خبر میدهند. بدهی وزارت نفت به صندوق توسعه ملی رقمی حدود 7.1 میلیارد دلار و وزارت نفت بزرگترین بدهکار صندوق اعلام شده و بدهی وزارت نفت به بانکها هم بین 34 تا 60 میلیارد دلار ارزیابی شده است.»
در ادامه این گزارش محمدتقی فیاضی، کارشناس اقتصاد درباره اینکه چرا درحالیکه دولت ادعا میکند درآمدش از فروش نفت افزایش یافته، همچنان موفق به بازپرداخت بدهیهایش نمیشود، گفته: «این حرفها احتمالا فقط ادعاست چون شواهد بیرونی اصلا این را نشان نمیدهد. حتی آماری که خودشان اعلام میکنند نیز صادرات حدود 900 هزار بشکه است، درحالیکه در بودجه قرار بر صادرات 1.5 میلیون بشکه بود. برداشت از بانکها هم همچنان وجود دارد و روند قیمت دلار هم افزایشی است. اگر دولت درآمد خوبی داشت، بدهیهایش را تسویه و بازار را کنترل میکرد.»
کیهان/ طراحی انفعالی دشمن
«کیهان» با تیتر «اغتشاشهای پراکنده طراحی انفعالی دشمن در مقابل پیشرفتهای بزرگ ملت ایران است» سخنان دیروز رهبر انقلاب در دیدار رئیس و اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام را پوشش داده و در تیتر یک خود آورده است: «رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به قضایای اخیر، اغتشاشهای پراکنده را طراحی انفعالی و ناشیانه دشمن در مقابل پیشرفتها و حرکتهای ابتکاری و بزرگ ملت ایران خواندند و تأکید کردند: تا هنگامی که ملت در مسیر نظام اسلامی و ارزشهای دینی قرار دارد، این دشمنیها ادامه خواهد داشت و تنها راه علاج آن ایستادگی است و مسئولان کشور نیز مراقب باشند اینگونه مسائل آنها را از مسئولیتها و وظایف اصلی در عرصه داخلی و خارجی باز ندارد.»
این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری از «عصبانیت محافل آمریکایی از افزایش صادرات نفت ایران با وجود تحریمها» گفته و آورده استت: «در حالی که برخی گزارشها از 8 برابر شدن درآمد نفتی ایران در سال جاری خبر میدهند، یک لابی ضدایرانی با اعلام اینکه در سال 2022 درآمد نفتی ایران جهش یافته و به 43 میلیارد دلار رسیده، نسبت به خنثیسازی تحریمها از سوی ایران اظهار نگرانی کرد.»
آرمان ملی/ آسیبهای اقتصادی اختلالات اینترنتــــی
«آرمان ملی» در یکی ازگزارشهای امروز خود به بررسی آسیبهای فراملی اختلالات اینترنت پرداخته و با عنوان «آسیبهای اقتصادی اختلالات اینترنتــــی» نوشته: «بر اساس آمار موجود قطعی اینترنت در ایران ساعتی حدود یک و نیم میلیون دلار معادل 45 میلیارد تومان زیان فقط اقتصادی به کشور وارد میکند، هر چند بر اساس مطالعات معاونت پژوهشی سازمان امور مالیاتی این میزان خسارت حدود 3 هزار میلیارد تومان در روز برآورده شده است.»
در ادامه به نقل از کیوان نقره کار، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات آمده است: «ضرر و زیانهای ناشی از قطع اینترنت فقط در حوزه کسب و کارهای خرد مانند برخی از کسب و کارهای فعال در فضاهایی مانند اینستاگرام محدود نمیشود بلکه با قطع اینترنت و یا برنامههای ارتباطی بین سازمانهای بینالمللی با نهادها و سازمانهای داخلی فرصتهای پیشرو جهت تعاملات اقتصادی از بین رفته و غیرقابل جبران خواهد بود در حالی که با توجه به فعالیت حدود 40 میلیون کاربر ایرانی در فضای اینستاگرام، ضرر و زیانهای ناشی از این محل نیز چشمگیر خواهد بود.»
ایران/ بیطرفی به سبک بیبیسی
«ایران» امروز بیشتر خبری است. این روزنامه دولتی سخنان دیروز رهبری را عکس یک کرده و نوشته: «رهبر معظم انقلاب وقایع اخیر را واکنش ابلهاانه و ناشیانه دشمن در برابر ابتکار ملت ایران عنوان کردند». این روزنامه برا پوشش سخنان رهبری تیتر زده «اغتشاش برنامه دشمن مقابل پیشرفت» و به نقل از ایشان تاکید کرده که «تا آنجایی که ممکن است فضا نباید امنیتی شود اما کار فرهنگی جای خود و کار قضایی و امنیتی هم در جای خود». ایشان همچنین تاکید کردند که «مسئولان مراقب باشند وقایع اخیر حواس آنها را از سازندگی پرت نکند».
روزنامه ایران در مطلب دیگری هم سخنان رئیسی در سی و ششمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی را پوشش داده و به نقل از وی تیتر زده: «اتحاد تاکتیک نیست راهبرد است».
هم میهن/ خطر افزایش خشونت
«هم میهن» در تیتر یک امروز خود به نقل از روانشناسان و جامعهشناسان درباره «خطر افزایش خشونت» هشدار داده است. این روزنامه اصلاحطلب به نقل ناصر قاسم زاد مدیرعامل انجمن حمایت از سلامت، بهداشت و روان جامعه نوشته: «صحبت از خانه ملی گفتوگوی آزاد میشود اما مشخص نیست سازوکار آن چگونه است. نکته مهمتر این است که ما در »
سال گذشته احزاب و نهادهای مستقل مدنی نداشتهایم. دولت نباید نسبت به فعالیت این بخشها احساس خطر کند، باید صدای مخالف و معترض شنیده شود. ما باید دنبال مقاومسازی جامعه از درون باشیم».
محمد حاتمی، رئیس انجمن نظام روان شناسی و مشاوره کشور نیز به هم میهن گفته: «کنترل ناهنجاریهای اجتماعی را باید از درون خانواده آغاز کرد. باید خانوادهها را مدیریت کنیم و سپس مدیریت این کار را به خانواده بسپاریم. برای تحقق این امر نیز پیشنهاد میشود خانوادهها بتوانند به روانشناس امین خود دسترسی داشته باشند؛ در حال حاضر این دسترسی وجود ندارد. از این رو، مدیریت خانوادهها دست خوش فضای مجازی شده است».
وطن امروز/ اغتشاشگران زیر ذرهبین
«وطن امروز» بخش عمدهای از صفحه یک امروز خود را عکس کرده و آن را هم به سخنان دیروز رهبری اختصاص داده است. این روزنامه اصولگرا با عنوان «دشمن منفعل است» بیانات رهبر انقلاب در دیدار با رئیس و اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام را پوشش داده و تیتر زده «دشمن منفعل است».
این روزنامه اصولگرا در یکی از گزارشهای امروز خود نیز با عنوان «اغتشاشگران زیر ذرهبین» نوشته: «تمام گردانهای یگان ویژه مجهز به ریز پرنده شناسایی عناصر آشوب شدند.»
در این گزارش تاکید شده: «به موجب ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی اقداماتی از قبیل ترغیب، تحریک، دسیسه یا فریب، تسهیل و آموزش طریقه ارتکاب جرائم مربوط به اغتشاش و تخریب اموال و مصادیقی از این قبیل معاونت در جرم است. در این باره رئیس دستگاه قضا در دستوری خطاب به مقامات قضایی سراسر استانهای کشور اعلام کرده است افرادی را که به انحای مختلف از جمله تسبیب، مشارکت و مباشرت، موجبات وارد آمدن خسارت به اموال عمومی و مردمی و خصوصی فراهم آوردهاند، به موجب قانون، محکوم کنند تا خسارت اموال آسیبدیده از ناحیه آنها تادیه شود.»
سازندگی/ نه به فیلترینگ
«سازندگی» در گزارشی که امروز تیتر یک کرده، با اشاره به اینکه «شورای عالی فضای مجازی در حضور سیدابراههیم رئیسی به فیلترینگ دائم اینستاگرام و واتسآپ رای نداد، تیتر زه «نه به فیلترینگ».
این روزنامه اصلاحطلب همچنین کارتونی از سعید محمد دارد با تیتر «ماجرای یک اخراج» سعی کرده که توضیح دهد «کشمکش در مناطق آزاد چگونه به وجود آمد که منجری به برکناری سعید محمد شد».
این روزنامهنامه اصلاحطلب به گمانهزنیها رسانهای درباره دلیل این برکناری اشاره کرده و نوشته: «نکته جالب این بود که رسانهای دولت از کنار خبر برکناری سعید محمد از دبیرخانه مناطق آزاد، ساده و سریع گذشتند. حتی انتصاب سرپرست جدید که به تازگی از معاونت مناطق آزاد برکنار شه بود برایشن بیاهمیت بود».
جام جم/ دشمنی که باید بسوزد
«جام جم» عکس یک امروز و بخش عمدهای از صحفه یک را به رهبری و سخنان دیروزش اختصاص داده است. همچنین در گزارشی با عنوان «بایدن، دشمنی که باید بسوزد!» نوشته: « جو بایدن حالا شاهد از دست دادن شریکی مهم در خاورمیانه است که در تابستان و با مشخصتر شدن بحران تامین انرژی، شخصا به آنجا سفر کرد. بایدن عربستان را دست خالی ترک کرد و حالا باید منتظر عواقب ناخوشایند آن باشد؛ از بالا رفتن قیمت حاملهای انرژی گرفته تا نتایج انتخابات میاندورهای. شاید مهمترین مسأله برای رئیسجمهور آمریکا این باشد که افزایش قیمت نفت ممکن است در جهت کمک به اهداف جنگی پوتین باشد. ... یکی دیگر از نشانههای تعمیق مسکو و ریاض، ماهگذشته مشخص شد و آن، زمانی بود که در یک اقدام کمسابقه در دیپلماسی جهانی، دیپلماتهای سعودی آزادی زندانیان بینالمللی در روسیه را تضمین کردند که در بین آنها پنج انگلیسی دستگیر شده در اوکراین به چشم میخورد.»
دنیای اقتصاد/ باند جهانی صعود بورس
«دنیای اقتصاد» در تیتر یک امروز خود با تیتر «باند جهانی صعود بورس» نوشته: «در سالهای گذشته بازار سهام ایران بارها شاهد آن بوده که میل به حمایت از این بازار، ذینفعان بورسی را به سمت درخواست کنترل نرخ بهره به نفع رونق این بازار سوق داده است. این در حالی است که قرار گرفتن بازار سهام در مسیری صعودی بهطور پایدار همواره نیازمند آن است که بخش واقعی اقتصاد منبسط شود. دادههای تاریخی که برای ۱۴۵سال و از ۱۷کشور توسعهیافته جمعآوری شده است، نشان میدهد اگرچه ممکن است در بازهای زمانی، انفکاکی بین نرخ رشد اقتصادی و بازدهی بازار سهام ایجاد شود که این مساله میتواند ناشی از بهبود انتظارات، تغییر در نرخ تنزیل و همچنین کاهش ریسکهای متعدد مشرف بر اقتصاد باشد؛ اما در بلندمدت رشد بخش واقعی اقتصاد است که منجر به بازدهی بورس میشود و این دو متغیر همبستگی مثبت قوی خواهند داشت. از این رو نمیتوان بازار سرمایه را با دستکاری نرخهای بهره بهطور پایدار بیش از سطح تورم رشد داد و باید برای بهبود اوضاع در بورس راهحلی اصولی در چارچوب رشد اقتصادی واقعی اندیشید.»
دیدگاه تان را بنویسید