خبر به روایت «فردا»
عاقبت مواضع افراطی/ بازگشت کرونا / جهش هستهای در پاسخ به کارشکنی
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا - روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
صبح نو/ افراطی
«صبح نو» جلد امروز خود را به مصطفی تاجزاده اختصاص داده و تیتر زده: «افراطی». این روزنامه اصولگرا به بهانه بازداشت او درباره نسبت جریان اصلاحات با تفکرات ساختارشکنانه وی بحث کرده است.
صبح نو البته سایر موضوعات و اخبار داغ سیاسی و غیر سیاسی را نیز نادیده نگرفته است. ازجمله برداشت اورانیوم غنیشده 20 درصد که در گزارشی با عنوان «غنیسازی با سانتریفیوژهای پیشرفته» پوشش داده شده است.
این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری نیز ضمن اشاره به سفر وزیرخارجه قطر به تهران و علی باقریکنی به مسقط، مواضع اخیر بایدن را بررسی کرده و تیتر زده: «مذاکرات در عمان؟»
آرمان ملی/ کرونـــا ؛ از ماسک به شما نزدیکتر است
«آرمان ملی» در گزارشی که امروز تیتر یک کرده به بررسی دلایل افزایش دوباره کرونا در ایران پرداخته و با عنوان «کرونـــا ؛ از ماسک به شما نزدیکتر است» نوشته: «گویا که در دایرهالمعارف ستادهای بحران کشور کلمهای بهعنوان «پیشگیری» گنجانیده نشده است تا شاید بتوان از طریق آن، فجایع تلخ گذشته و از مرگ دهها هزار جلوگیری شود. زمانیکه کشورهای چین، ترکیه و... در حال قرنطینه و هول و ولای کنترل سویه جدید امیکرون بودند، برخی از مسئولان کشور ما در حال تدوین قانون حذف ماسک از روی صورت مردم بودند. همین سهلانگاری و عادی نشان دادن شرایط موجب شد که ایران بار دیگر با افزایش شهرهای نارنجی و قرمز و تعداد مبتلایان مواجه شود. به اعتقاد کارشناسان، ایراد جدی که در این زمینه وجود داشته و دارد، این است که در یک اپیدمی باید ویروس دنبال شود، نه بیمار! همینطور وقتی کشور در شرایط کنترل کرونا برمیآید، باید اصل بر پیشگیری در آینده باشد، نه با درمان به کنترل کرونا در مقطعی که واکسیناسیون درحال انجام است.»
وطن امروز/ براندازی زیر پوست اصلاحات
«وطن امروز» در گزارشی که تیتر یک کرده از «تلاش چهرههای جریان موسوم به اصلاحطلب برای رادیکالکردن فضای سیاسی کشور» که «به همزبانی آنها با ضدانقلاب منتهی شده است» نوشته و آورده است: «با همصدایی کامل چهرههایی همچون مصطفی تاجزاده و فائزه هاشمی با جریان برانداز، دیگر چهرههای اصلاحطلب برای جلوگیری از همسرنوشتی با این طیف رادیکال باید مواضع روشنی نسبت به اصول، مصالح و منافع ملی داشته باشند. یقینا در شرایطی که فشار و توطئههای خارجی کمسابقهای، امنیت و ثبات کشور را نشانه رفته، مواجهه قضایی و قهری با جریانات همسو با برانداز ضرورتی انکارناپذیر است. در چنین فضایی دیگر جریانات برای اثبات حسننیت خود نسبت به منافع ملی باید از همراهی با این عناصر بدنام و معلومالحال خودداری کنند. اگر فرد یا جریانی مشی و موضعی شبیه براندازان داشته باشد، نمیتواند پرچم اصلاحطلبی و فعالیت در چارچوب قانون را به دست گیرد.»
شرق/ حکم نخستین دادگاه «من هم»؛ اعدام!
«شرق» حکم اعدامی که برای «ک. الف» صادر شده را در صفحه یک امروز خود دیده و نوشته: «پرونده «ک.الف» اولین پرونده رسمی «من هم» در ایران است که به یک حکم در دادگاه رسیده. ... ثمین چراغی، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان، درخصوص صدور این حکم به «شرق» میگوید: «ک.الف» اولین نمونه از این جریان است که به دادگاه قضائی رفته و حکمی دریافت کرده است. در واقع میتوان او را اولین متهم رسمی این جریان دانست. روند پرونده بهگونهای بود که اگر بر اساس همان اتهام اولیه یعنی زنای به عنف پیش میرفت هم احتمال اینکه مجازاتش اعدام باشد وجود داشت، اما با دخالت دادستانی و تفهیم اتهام امنیتی فساد فیالارض و تغییر صلاحیت دادگاه، احساس متناقضی نسبت به صدور حکم اعدام داشتیم. راستش من تا همین هفته گذشته هم گمان نمیکردم حکم اعدام برای متهم صادر شود، اما به هر روی این اتفاق رخ داد. حدس ما این بود که اگر روند رسیدگی به پرونده بر مبنای عدالت قضائی و تحقیقات درست پیش برود، حکم اعدام باشد».
کیهان/ آمریکا باید غُصه بخورد شما چرا ؟!
«کیهان» در شماره امروز خود به اظهارات محمدجواد ظریف در مصاحبهای که اخیرا از وی منتشر شده، واکنش نشان داده و در واقع مصاحبه حسین شریعتمداری با «فارس» را بازنشر داده است. شریعتمداری در این مصاحبه میگوید: « آقای ظریف و سایر دولتمردان آقای روحانی باید از آقای قالیباف و سایر دستاندرکاران تصویب طرح اقدام راهبردی لغو تحریمها که آنها را از وادادگی و انفعال و تسلیم در مقابل باجخواهی آمریکا نجات داد تقدیر و تمجید کنند، ولی معلوم نیست چرا بهجای آمریکا غصه میخورند؟!»
شریعتمداری درباره این بخش از اظهارات ظریف که گفته انگیزه قالیباف از تلاش برای تصویب طرح اقدام راهبردی لغو تحریمها زمینهسازی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری بوده است، تصریح کرد: «این بخش از اظهارات آقای ظریف نیز تعجبآور است چراکه آقای قالیباف بعد از ریاست مجلس اعلام کرده بود قصد نامزدی برای ریاست جمهوری را ندارد و معلوم نیست آقای ظریف برای ادعای خود چه شاهد و قرینه و استدلالی دارند؟!»
اعتماد/ مصیبتِ بیگانگی با هنر
«اعتماد» گفتوگویی دارد با رضا کیانیان که با عنوان «مصیبتِ بیگانگی با هنر» عکس یک شده است. کیانیان در این مصاحبه میگوید: «هر وقت وزیر ارشاد تعیین میشود بالطبع رسانهها از من میپرسند چه انتظاری از وزیر ارشاد خواهید داشت؟ من هم میگویم انتظار دارم به کار ما کاری نداشته باشد، چون ما کارمان را بلدیم. ایشان وقتشان را برای کارهای دیگر بگذارد؛ ولی وقتی به سینماگر ما توهین میکنند، هم برای این است که او را نمیفهمند و هم اینکه حسودند.»
او در بخش دیگری از این مصاحبه میگوید: « جشنواره بینالمللی فجر را تعطیل میکنند. چرا تعطیلش کردند؟ چه کسی تعطیلش کرد؟ ... به من فحش میدهند ناراحت نمیشوم، چون به قول آقای عسگرپور حقوق میگیرند و مامورند و معذور. چرا و برای چه این رویکردها را دارند؟ آیا جشنواره جهانی سرمایه مردم ایران نبود؟ آیا ایران از جشنواره جهانی فیلم تهران در داخل و خارج منتفع نمیشد؟ قطعا منتفع میشد اما چرا منحلش کردند؟ پشت پرده چه خبر است؟ کی باید دور خودمان دیوار بکشیم و دیوارها را بلندتر کنیم؟»
جوان/ پاسخ به کارشکنی امریکا با جهش هستهای
«جوان» بخش قابل توجهی از صفحه یک امروز خود را به ورزش از فوتبال گرفته تا والیبال اختصاص داده است اما این به معنی نادیده گرفتن مسائل سیاسی و غیرسیاسی روز نیست. این روزنامه اصولگرا در تیتر یک امروز خود با عنوان «پاسخ به کارشکنی امریکا با جهش هستهای» نوشته: «۱۰ روز بعد از مذاکرات بینتیجه در دوحه قطر، روند تنشها بین ایران و غرب مجدداً در حال افزایش است. رئیسجمهور امریکا گفته که فشار تحریمها را تشدید خواهد کرد تا «ایران به برجام برگردد»، سمت و سویی که نشان میدهد به رغم کم رنگتر شدن احتمال توافق، اشتهای برجامی دولت امریکا هنوز کور نشده است. در مقابل، ایران با تزریق گاز به یک زنجیره جدید ۱۶۴ تایی از سانتریفیوژهای IR-۶ که ۱۰ برابر سانتریفیوژهای نسل اول سرعت دارند، نشان داد فشار تحریم را با تقویت ظرفیت هستهای پاسخ میدهد. به این ترتیب مذاکرات دوحه قطر، بهرغم خوشبینیها به نتیجه نرسید و حالا ماشین هستهای ایران و خودروی تحریمهای امریکا و طرفهای غربی مجدداً شاخ به شاخ به سمت همدیگر حرکت میکنند.»
سازندگی/ میراث آبه
«سازندگی» جلد امروز خود را به شینزو آبه نخست وزیر مستعفی ژاپن که روز جمعه ترور شد، اختصاص داده و او را لیبرال واقع گرایی میخواند که میتوانست ژاپن را از بند تورم و مصائب اقتصادی رها کند. این روزنامه اصلاحطلب در گزارشی که تحت عنوان «میراث آبه» منتشر کرده، آورده است: «منتقدانش میگویند میراث آبه در این هشت سال ناچیز بود؛ میراثی چون پایان دادن به انفعال ارتش ژاپن بعد از دههها تعهد به صلحطلبی پس از جنگ جهانی دوم و بازنگری در برنامه اقتصادی این کشور با تکیه بر برنامهای موسوم به ابنومیکس. ... با این همه کارنامه فعالیتهایش در عرصه سیاست در ذهنها ماند. سال 2015 زمانی که لایحه پیشنهادی در باب فعالیتهای بروزن مرزی ارتش را در میانه اعتراضهای گستدره و نبرد لفظی با سیاستمداران مختالف در پارلمان به تصویب رساند، نامش را به عنوان چهرهای جسور در عرصه سیاسی ثبت کرد. هر چند رویای دیرینهاش در باب بازنگری قانون اساسی و تعریف ارتشی قدرتمند، محقق نشد».
دنیای اقتصاد/ تولید اجباری با قیمت دستوری
«دنیای اقتصاد» در تیتر یک امروز خود شکل جدید دخالت دولتی را بررسی کرده و نوشته: «بعد از ورود دولت به قیمتگذاری در حوزه تولید، توزیع و پخش، اینبار اجبار کارخانههای لبنی به افزایش تولید چهار محصول در دستورکار سیاستگذار قرار گرفته است. پیش از این، قیمتگذاری دستوری انگیزه تولید را سرکوب میکرد؛ حال تولید اجباری با قیمت دستوری چالش مضاعفیرا برای تولیدکنندگان رقم زدهاست. کارشناسان هشدار دادند که با چنین تصمیمی، بنگاههای کوچک تولیدی قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود. آنها عنوان میکنند که فرار سرمایه، کاهش اشتغال و ورشکستگی بنگاهها تبعات افزایش دخالت دولت در تولید است. افزایش دستوری تولید شیر، ماست و پنیر در حالی از سوی دولت تصویب شده که افزایش قیمت مواد غذایی از جمله محصولات لبنی، مصرف را کاهش داده است. به این ترتیب اصرار دولت به افزایش تولید محصولات فسادپذیر لبنی به هدررفت منابع خواهد انجامید.»
ایران/ مالیات اصناف نصف کارمندان
«ایران» از میانگین مالیات پرداختی اصناف در سه سال گذشته گزارش میدهد و در یکی از گزارشهایی که امروز در صفحه یک خود مورد توجه قرار داده، آورده است: «درحالی که به طور متوسط اصناف کشور سالانه 5 میلیون تومان مالیات میپردازند، این رقم برای کارمندان و کارگران 9 میلیون تومان است. برپایه آمار، در 11 ماهه سال گذشته مجموع مالیات حقوق کارمندان و کارگران 20 هزارمیلیارد تومان بوده که نزدیک به 19 درصد از کل مالیاتهای وصول شده دولت را تشکیل میدهد. اما درهمین دوره زمانی درآمد دولت از محل مالیات مشاغل ۱۱هزار میلیارد تومان بوده است، یعنی ۹هزار میلیارد تومان کمتر از مالیات کارکنان دولت و بخش خصوصی. مالیات بر حقوق در سال گذشته ۲۰ درصد از درآمدهای مالیاتی دولت را تشکیل داد. کارکنان بخش دولت و خصوصی تاکنون دو برابر صاحبان مشاغل و اصناف مالیات پرداخت کردهاند.»
دیدگاه تان را بنویسید