انتقاد کیسینجر از مذاکرات احیای برجام

کد خبر: 1159219

وزیر امورخارجه پیشین آمریکا با انتقاد از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران، آن را ناکافی توصیف کرد و بازگشت به آن را نیز خطرناک دانست.

انتقاد کیسینجر از مذاکرات احیای برجام

هنری کیسینجر وزیر امورخارجه آمریکا در سال‌های ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۷ در گفت‌وگو با پایگاه تحلیلی اسپکتیتور درباره مذاکرات دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گفت: من از همان ابتدا نسبت به این توافق تردید داشتم. از نظر من راستی‌آزمایی وعده‌های ایران بسیار دشوار خواهد بود و گفت‌وگوها در واقع الگویی ایجاد می‌کرد که طبق آن پیشرفت هسته‌ای ایران کمی آرام، اما اجتناب‌ناپذیر می‌شد.

وی افزود: در نتیجه کشورهای منطقه، همچون مصر و عربستان سعودی و به‌ویژه اسرائیل - دشمن اصلی ایران – به سمت واکنش‌هایی سوق داده می‌شوند که ممکن است وضعیت را بسیار دشوارتر کند.

کیسینجر در ادامه توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را ناکافی عنوان کرد و گفت: اکنون مشکل مذاکرات هسته‌ای فعلی این است که بازگشتن به توافقی که از ابتدا ناکافی بود، بسیار خطرناک است.

وزیر امورخارجه اسبق آمریکا همچنین تصریح کرد: تمام نگرانی‌هایی که درباره توافق اصلی داشتم را اکنون نیز دارم. هنوز مفاد آن توافق را ندیده‌ام اما واقعاً هیچ جایگزینی برای حذف توان هسته‌ای ایران وجود ندارد.

وی که به‌عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا نیز فعالیت داشته است، با تکرار ادعاهای بی‌اساس و خصمانه مقامات واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای کشورمان گفت: هیچ راهی برای برقراری صلح در خاورمیانه با وجود سلاح هسته‌ای ایران وجود ندارد، زیرا قبل از اینکه چنین اتفاقی بیفتد احتمال پیش‌دستی اسرائیل زیاد است چون اسرائیل نمی‌تواند منتظر عوامل بازدارنده باشد.

به گزارش ایسنا، این موضع‌گیری در حالی انجام شده است که بسیاری از مقامات دیگر آمریکایی پیشتر نیز به این دلیل که برجام شامل برنامه موشکی و سیاست‌های منطقه‌ای ایران نمی‌شد با آن مخالفت کرده و این توافق را ناکافی دانسته‌اند.

این دیدگاه زیاده‌خواهانه به همراه فشارهای رژیم صهیونیستی در نهایت موجب شد تا دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا با این تصور که می‌تواند به توافقی بهتر با ایران دست یابد، در سال ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از توافق خارج شود و سپس با بازگرداندن تحریم‌ها و اعمال فشار اقتصادی علیه ایران تلاش کرد کشورمان را پای میز مذاکره بکشاند.

با روی کار آمدن دولت جو بایدن در کاخ سفید مذاکرات جدیدی برای بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم‌های ایران آغاز شد. تا کنون نیز چندین دور مذاکره در وین، پایتخت اتریش میان گروه ۱+۴ و ایران باحضور غیرمستقیم آمریکا برگزار شده است اما واشنگتن همواره با مقصرنمایی و کارشکنی در گفت‌وگوها مانع از حصول نتیجه ملموس در این رایزنی‌ها شده است.

آخرین دور مذاکرات وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد اما هفته گذشته در دوحه، پایتخت قطر مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن با وساطت اتحادیه اروپا از سر گرفته شد که به گفته مقامات کشورمان این مذاکرات دو روزه به شکل حرفه‌ای و با جدیت انجام گرفت.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این باره اظهار داشت: در ادامه روند مذاکرات رفع تحریم‌ها، گفت‌وگوهای فشرده‌ای طی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (هفته گذشته) با وساطت انریکه مورا (معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) در دوحه برگزار شد. نظرات و پیشنهادهای عملیاتی ایران درباره موارد باقیمانده طرح شد و طرف مقابل نیز ملاحظات خود را ارائه کرد. در مورد ادامه مسیر و مرحله بعدی گفت‌وگوها، طبق روال همیشه باقری و مورا در تماس خواهند بود.

همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان تصریح کرد: ما با قدرت و منطق به تلاش‌های خود ادامه می دهیم. واقع بینی آمریکا و اخذ تضمین پایدار در نفع کامل اقتصادی ایران از توافق، می‌تواند نتیجه مذاکرات را ثمربخش کند.

منبع: ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد