خبر به روایت «فردا»
مقصر توقف مذاکرات/ مواضع قالیباف در قبال صیانت/ قربانیان زنده کرونا
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا - روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
کیهان/ دروغ مشترک
«کیهان» ایجاد وقفه در مذاکرات هستهای را ناشی از رویکرد آمریکاییها میداند و سهمی برای مواضع روسیه قائل نیست. حتی انتقاداتی که به روسیه میشود را «دروغ مشترک غرب و جریان تحریف برای توجیه کارشکنی آمریکا در مذاکرات» میخواند و در گزارشی که تیتر یک شده، نوشته: «غرب و جریان تحریف به دروغهای مشترکی روی آورده و بازهم فشار علیه روسیه و ایران را در دستور کار قرار دادهاند در حالی که این آمریکا و اروپاییها هستند که تاکنون اراده و ابتکار عملی برای دستیابی به توافق از خود نشان نداده و با عدم لغو تحریمها و ندادن تضمین، مذاکرات هستهای را به بنبست کشاندهاند.»
این روزنامه اصولگرا همچنین در یادداشتی به قلم حسین شریعتمداری و با عنوان «غورهایکه به جای انگور شراب شد!» به انتقاد از اردوغان و سیاستهایش پراخته است. او نوشته: «همکاری آشکار اردوغان با آمریکا، اسرائیل، عربستان و قطر برای مقابله با دولت سوریه که یکی از حلقههای اصلی مقاومت در منطقه بود، محبوبیت به تدریج کسب شده اردوغان را بر باد داد.»
شرق/ چرا به اینجا رسیدیم؟
«شرق» در تیتر یک امروز خود با بررسی آنچه در جریان برجام کردیم و نکردیم، به دنبال پاسخ به این سوال است که «مذاکرات وین چرا به اینجا رسید؟» روحاله نخعی در اینباره نوشته: «تیم دولت جدید با هدایت یکی از پیشگامان مخالفت با برجام راهی وین شد تا با ترکیبی از رویکرد مورد اشاره و نیز این تصور قدیمی که تیم ظریف، انگیزه امتیازگیری کافی را نداشته است، با متنهایی جدید پای میز برود. بعد از صرف مدتی گفتوگو روی این متنها نهایتا مذاکرات به همان «متن دور ششم» بازگشت. ... اصرار بر غیرمستقیم نگهداشتن مذاکرات ادامه یافت. حتی وقتی شخص وزیر خارجه از در نظر داشتن این گزینه گفت هم جریان رسانهای سابقا همسو و هم دبیر همیشه تکمضرابزن شورای عالی امنیت ملی او را از حرفش پشیمان کردند. ... ما به روسیه تکیه کردیم و صریح و ضمنی این کشور را واسطه و انتقالدهنده پیام و حامی خود در جلسات بدون ما قرار دادیم، لابد با این تصور که مواضع روسیه و نیز موقعیت روسیه تغییری نخواهد کرد که ما را از این تفویض پشیمان کند.»
جوان/ قاتلان حاج قاسم
«جوان» ترامپ، مایک پمپئو، جان بولتون و برایان هوک را عکس یک کرده و در گزارشی با عنوان «روزگار سیاه قاتلان حاجقاسم» نوشته: « ترامپ، مایک پمپئو، جان بولتون و برایان هوک حالا به اعتراف رسانههای امریکا و برخی اعضای خانوادههایشان مثل موش توی سوراخ زندگی میکنند و هر لحظه سایه ابری را هم اگر بالای سر خود ببینند، به هوای اینکه یک پهپاد انتقامگیرنده است، حبسنفس و قبضروح میشوند. ... تغییر مدار تمرکز امریکا از خاورمیانه و رژیمصهیونیستی به مسائل اروپا و اوکراین، نگرانی صهیونیستهایی مثل ترامپ و پمپئو را در اینکه زندگی و امنیت آنان در این بلبشو در اولویت امریکاییها قرار نگیرد و یا در صورت اقدام به قصاص یا انتقام، جدی گرفته نشود، هراس آنان را بیشتر کرده است و اکنون تلاش آنان برای ارتباطگیری با داخل ایران یکی از معلولهای همین نگرانی و ناامیدی از سرویسهای امنیتی امریکا و از زندگی در سایه دائمی ناامنی است.»
آفتاب یزد/ فرق باقری و جلیلی
«آفتاب یزد» به مقایسه علی باقری و سعید جلیلی پرداخته و نوشته: «شاید کمتر کسی با توجه به سابقه باقری کنی فکر میکرد که برجام و دود سفیدی که این روزها از وین بلند میشود، به دست باقری کنی رنگ بگیرد، چون پیش از این او هم شانه جلیلی، یکی از بزرگترین مخالفان برجام میایستاد. با این حال اما این روزها باقری بازی را برای خیلیها عوض کرده است. اما سوال اینجاست که این تغییر بازی به دلیل تفاوتهایی است که علی باقری کنی با سعید جلیلی دارد؟ یا استراتژی نظام است که از او چنین مذاکرهکننده ارشدی ساخته است؟» در ادامه هم به نقل از داریوش قنبری نوشته: «اینکه آقای جلیلی هنوز مخالف برجام است یا خیر چندان اهمیتی ندارد چنانچه میبینیم خود ایشان هم دیگر صراحتا مخالفتشان را ابراز نمیکنند ... با این همه به نظر من چرخشی هم که در مواضع آقای باقری صورت گرفته ناشی از ضرورتهای دیپلماسی در مقام عمل است.»
صبح نو/ مواضع و اقدمات قالیباف
«صبح نو» جلد امروز خود را به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس اختصاص داده و دلیلش یادداشتی است که سعید احدیان درباره مواضع و اقدامات او در قبال طرح صیانت نوشته است. رویکرد و مواضع قالیباف در این باره اما در تیتری که صبحنو برگزیده خلاصه شده؛ «مخالف صیانت، موافق قانونگذاری حکیمانه»
این روزنامه اصولگرا همچنین طی گفتوگویی با امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا به بررسی فرصتها و تهدیدات بحران اوکراین برای مذاکرات وین پرداخته است.
صبح نو البته موضوعات دیگری را نیز در صفحه یک امروز خود دیده است. مثلا از آخرین نمایشهایی که امسال اجرا میشود تا وضعیت حمل و نقل در سال جدید. همچنین پیام رهبری به نشست سالانه انجمنهای اسلامی دانشجویان اروپا و تاکیدشان بر اهمیت شناخت جبههبندیها.
سازندگی/ فشارهای ناموجه
«سازندگی» با تیتر «فشارهای ناموجه» به وضعیت فعلی مذاکرات هستهای پرداخته نوشته: «با گذشته دو روز از توقف مذاکرات وین هنوز هیچ کس درباه زمان دقیق از سرگیری مذاکرات وین و ارائه راهحل سخنی نگته است.» این روزنامه اصلاحطلب همچنین با طرح این سوال که «نقش آمریکا در این وقفه چیست و روسیه چه خواستهای دارد؟» نوشته: «با توقف رایزنیهای یازدهماهه در وین، از آنجایی که بازگشت علی باقریکنی، رئیس تیم مذاکره کننده کشورمان به تهران با خواسته جدید روسیه مبنی بر داشتن ضمامنت برای تجارت و همکار آزاد اقتصادی با ایران علیرغم تحریمهای اعمالی غرب، همزمانی داشت، گمانهزنیها در باب این که جنگ اوکراین بر رایزنیها در وین نیز سایه افکنده و روند آن را فعلا متوقف کرده است، افزایش یافت؛ آن هم در شرایطی که پیشتر ایران و آمریکا از اختلافهایی در باب جزئیات توافقی که قرار است احیا شود (برجام) و اجرایی شدنشان در گروه تصمیمهای سیاسی است، خبر داده بودند».
وطن امروز / سیاست و فوتبال
«وطن امروز» در گزارشی که امروز عکس یک کرده با تیتر «دشمن علیه فوتبال» نوشته: «انگلیسیها براساس چه استانداردی به بهانه حمله روسیه به اوکراین مالکیت چلسی را از آبراموویچ میگیرند اما نیوکاسل را به بن سلمان جلاد کودکان یمن و قاتل معروف خاشقچی می دهند». در این گزارش آمده است: « تا پیش از این اگر عربستان سعودی به یمن حمله میکرد و نهادی از فیفا و یوفا میخواست در حد خود برای احترام به بشریت و همچنین مجازات متجاوز، تنبیهی را برای سعودیها در نظر بگیرد، بلافاصله با یک واکنش روبهرو میشد؛ جدایی ورزش از سیاست ... انگلیسیها چشمشان را بر جنگ یمن بستند ... اما درباره اوکراین چون امنیت خود را در خطر میبینند، اینگونه مسلسلوار و کوبنده، ماشین تحریمهای همهجانبه را به راه انداختند و حتی برای رسیدن به مطامع سیاسیشان حاضر شدند ارزش و اعتبار تیم ریشهداری چون چلسی را قربانی کنند. حمله نظامی روسیه اگر 100 بدی داشته باشد، حداقل یک حسن داشت و آن برملا شدن چهره نفاق و ریاکار غربیها بود.»
آرمان ملی/ وخامت معیشت
«آرمان ملی» در تیتر یک امروز خود از آثار حذف ارز ترجیحی گزارش میدهد و با تیتر «گرانی» را به «حذف ارز ترجیحی» ترجیح ندهید، نوشته: «دارو و گندم از مهمترین نیازهای مردم است که براساس اعلام وزیر اقتصاد همچنان ارزترجیحی برای این 2 کالای استراتژیک تخصیص خواهد یافت. با این حال هم دارو بهدلیل بحران کرونا و گندم بهدلیل بحران جنگ روسیه علیه اوکراین و کاهش صادرات این ماده مهم غذایی از اوکراین و روسیه؛ قیمت گندم در حال افزایش است و بهتبع آن نرخ موادغذایی در جهان هم رشد کرده است. از طرفی توقف مذاکرات وین و غیرشفافبودن وضعیت نهایی احیای برجام و از طرفی تصمیم غیرشفاف مجلس و دولت برای حذف ارز 4200 تومانی و نداشتن برنامهای برای جبران خسارتها و آسیبهای احتمالی؛ دستبهدست هم دادند تا شرایط را برای معیشت ایرانیها سختتر کنند و این وضعیت آشفته و بلاتکلیف قطعا در آینده شرایط را وخیمتر خواهد کرد.»
اعتماد/ قربانیان زنده
«اعتماد» عکس امروز خود را خرج نشان دادن تبعات کرونا در ایران کرده است. این روزنامه اصلاحطلب با اشاره به گزارش وزارت تعاون درباره آسیب معیشتی یتیمان و زنان ایران طی دو سال گذشته، نوشته: «126594 کودک و زن ، نان آور یا یکی از اعضای خانواده را به دلیل کرونا از دست داده و دچار مشکلات معیشتی شده اند . طبق این بررسی که در بازه زمانی اسفند 1398 تا پایان شهریور 1400 انجام شده ، 14613 کودک ، 68360 زن و 43621 زن سرپرست خانوار ، بر اثر فوت پدر ، همسر ، نانآور یا یکی از اعضای خانواده به دلیل کرونا ، آسیب دیدهاند . به استناد این گزارش می توان برآورد کرد که از مجموع 126594 کودک و زن آسیب دیده از کرونا در کشور ، 11.5 درصد ، کودک ، 54 درصد زنان سرپرست خانوار جدید ( که نان آور را از دست داده و خود، به سرپرست خانوار تبدیل شده اند) و 34.4 درصد ، زنان سرپرست خانواری هستند که یکی از اعضای خانوادهشان به دلیل کرونا فوت کرده.»
دیدگاه تان را بنویسید