اعتراف عجیب شمس الواعظین درباره بیبیسی و اینترنشنال
سردبیر سابق برخی نشریات اصلاحطلب تأکید کرد: رسانههای فارسیزبان خارج کشور، نوکر آمریکا و انگلیس و سعودی شدهاند.
سردبیر سابق برخی نشریات اصلاحطلب تأکید کرد: رسانههای فارسیزبان خارج کشور، نوکر آمریکا و انگلیس و سعودی شدهاند.
به گزارش مشرق، روزنامهنگاران اصلاحطلب در داخل و خارج از کشور، در نشستی مجازی در کلابهاوس به بررسی وضعیت روزنامهنگاری سیاسی در ایران پرداختند. در این جلسه طولانی ماشاءالله شمسالواعظین، سردبیر روزنامههای زنجیرهای در دوره دولت اصلاحات بهنقد رسانههای فارسیزبان در خارج از کشور پرداخت. در این گفتوگوی پُرتنش برخی از روزنامهنگاران و شاگردان سابق شمسالواعظین با حمله به وی سعی کردند مانع از سخن گفتن سردبیر روزنامههای عصر آزادگان، توس و نشاط شوند.
شمسالواعظین به واکاوی جریانی برخی رسانهها چون بیبیسی فارسی (متعلق به دولت انگلستان) و نیز تلویزیون اینترنشنال (متعلق به سعودی) پرداخت و این دو را رسانههایی زرد و با قصد براندازی توصیف کرد. وی با تشبیه این رسانهها به «روزنامه حزب توده» آنها را بیاخلاق خواند.
شمسالواعظین گفت: تأمین مالی رسانه بسیار مهم است؛ رسانههای فارسیزبان قبل از آنکه تابلوی حرفهای بودن را بالا ببرند؛ باید بگویند که منابع مالی آنها از کجا تأمین میشود. واقعیت آن است که این رسانهها نمیتوانند عنوان «حرفهای» را یدک بکشند؛ زیرا آنها هنوز فرق روزنامهنگاری سیاسی و فعال سیاسی را نمیدانند.
وی گفت: در پیش از انقلاب حزب توده مدعی بود روزنامه سیاسی منتشر میکند؛ در حالی که آن روزنامه تنها تریبون حزب بود. رفتار روزنامههای اصلاحطلب و رسانههای فارسی خارج از کشور تا حد بسیار زیادی شبیه روزنامه حزب توده است. در روزنامهنگاری علمی نمیتوان بین مرجعیت سیاسی و مرجعیت رسانهای همپوشانی ایجاد کرد. روزنامهنگار نماینده حزب نیست؛ بلکه نماینده مردم است و باید اراده ملت را پوشش بدهد.
این دسته از رسانههایی که نام بردم؛ هیچکدام صفت حرفهای را نباید استفاده کنند. در طی سالهای گذشته نزدیک به ۳۲۰ نفر از روزنامهنگاران ایرانی به خارج رفتهاند و ادعای حرفهای بودن میکنند؛ درحالیکه ما در داخل کشور ۶ هزار روزنامهنگار حرفهای داریم که بهاندازه این افراد ادعا نیز ندارند اما به مراتب نسبت به این گروه محتوای بهتری تولید میکنند زیرا در میدان بوده و مسائل داخل را درک میکنند.
شمسالواعظین در بخشی دیگر گفت: بارها شنیدهام که میگویند روحالله زم روزنامهنگار بود. واقعیت آن است که انجمن بینالمللی روزنامهنگاری از من خواست تا نظرم را راجع ایشان بگویم، به آنها گفتم که او روزنامهنگار نبود. چطور میتوان فردی چون زم را روزنامهنگار دانست درحالیکه او در کانال تلگرامیاش ترویج خشونت کرده و آموزش ساخت کوکتل مولوتف میداد! زم فردی آلوده بود که میخواست روزنامهنگاری را نیز آلوده کند.
سردبیر روزنامه نشاط در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع دو رسانه فارسیزبان در خارج از کشور پرداخته و گفت: با صراحت باید بگویم که تلویزیون سعودی (اینترنشنال) رسانه نیست، بلکه دستگاهی است که بهصورت جانبدارنه و غیراخلاقی تولید محتوای دروغین میکند. روزنامهنگاران نباید در برابر این بیاخلاقی سکوت کنند! مجریان این تلویزیون از منابع خبری دقیق استفاده نکرده و اخبار جعلی تولید میکنند. من به دلیل مواضع جانبدارانه و براندازانه در هیچکدام از برنامههای آن شرکت نکرده و رغبتی به آن ندارم. این تلویزیون علاوه بر مجری، مدیرانش نیز مشکل داشته و فاقد اخلاق حرفهای هستند.
شمسالواعظین با اشاره به تاریخ رسانههای عربی گفت: العربیه به دنبال آن بود تا مخاطب الجزیره را سرقت کند. تلویزیون اینترنشنال نیز با همین شیوه عمل کرد. این تلویزیون تازه تأسیس با وعده پول کارمندان تلویزیون انگلیس را دزدید تا بتواند وارد محوطه مخاطبان بیبیسی شود. تلویزیون ملکه نیز برای آنکه از رقابت عقب نماند تا توانست شبیه تلویزیون عربستان شد، در حال حاضر دعوا بین بیبیسی و اینترنشنال بر سر پوند و تولید اخبار جعلی و سیاه است.
شمسالواعظین در واکنش به فحاشی یکی از مدیران تلویزیون سعودی گفت: شما توهم تأثیرگذاری بر مردم را دارید؛ در خیابان و دانشگاه بسیاری از من میپرسند که چرا برخی از شاگردان شما برای دشمن مردم ایران کار میکنند. چرا آنها با نوکران آمریکاییها قرارداد بسته و همکاری میکنند./کیهان
دیدگاه تان را بنویسید