«فردا» گزارش میدهد
حواشی پرتاب «سیمرغ»
سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به واکنشهای غرب نسبت به پرتاب ماهواره سیمرغ گفت: هیچ قطعنامه ای جمهوری اسلامی ایران را از برنامه تحقیقات فضایی و آزمایشهای مرتبط از جمله در حوزه ماهواره برها منع نمیکند.
گروه سیاست سایت فردا -پنجشنبه بود که ایران «ماهوارهبر سیمرغ بهینه شده» حامل سه ماهواره دیگر را با موفقیت به فضا پرتاب کرد، کم چیزی نبود و بلافاصله واکنشها شروع شد. مثلا سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن ابراز نگرانیهای همیشگی خود گفت: «ایالات متحده کماکان از توسعه ماهوارهبرها توسط ایران که موجد نگرانیهای خاص منع اشاعهای هستند نگران است». این نگرانی احتمالا به خاطر آن است که معتقدند این آزمایشها میتواند موجب ارتقای فناوری موشکهای بالستیک ایران شود. این را هم چند ماه پیش گفته بودند.
به هرحال، فرانسویها نیز در قبال این پرتاب ماهواره ساکت نماندند. وزارت خارجه فرانسه هم ضمن ابراز نگرانی پرتاب ماهوارهبر سیمرغ به فضا را بر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواند.
آلمانیها از نیز پروسه ابراز نگرانی جا نماندند و یک دیپلمات آلمانی هم اقدام ایران را نقض قطعنامههای شورای امنیت خواند و گفت که از ایران خواستهایم تا از پرتاب موشکهای ماهوارهبر خودداری کند.
در فضای رسانهای غرب نیز هرچه دیده شد، نگرانی بود و نگرانی. مثلا شبکه فرانس ۲۴ اذعان کرد: «ایران ماهواره تحقیقاتی پرتاب و قدرتهای غربی را در بحبوحه مذاکرات درباره توافق هستهای آزمایش میکند. توان موشکی ایران معادله مذاکرات را تغییر داده و دولتهای غربی نگران هستند که این آزمایشات ارتباطی با توسعه برنامه موشکی و بالستیک ایران داشته باشد»
سیانان نیز گفت: «ایران نیازی به امضای توافق هستهای جدید با ایالات متحده ندارد زیرا در حال حاضر بزرگترین برنامه موشکی در خاورمیانه را دارد».
روزنامه وال استریت ژورنال نیز با ارائه جزئیاتی از این خبر نوشت: «مقامات اطلاعاتی آمریکا میگویند برنامه فضایی ایران میتواند به پیشبرد موشکهای بالستیک این کشور کمک کند».
پاسخ ایران به همه این واکنشها، نگرانیها و ادعاها فقط یک بیانیه مختصر بود که از سوی سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اعلام شد. او اظهار کرد :پیشرفت های علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوا-فضا، حق مسلم ملت ایران بوده و اینگونه اظهارات مداخله جویانه در عزم ملت ایران برای پیشرفت در این حوزه، خللی ایجاد نخواهد کرد.
وی افزود: هیچ قطعنامه ای جمهوری اسلامی ایران را از برنامه تحقیقات فضایی و آزمایشهای مرتبط از جمله در حوزه ماهواره برها منع نمیکند، لذا استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ مغالطه ای بی مورد و از اساس خلاف واقع است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: همانگونه که پیشتر تصریح شده جمهوری اسلامی ایران طبق موازین بینالمللی حق استفاده از فناوریهای صلح آمیز در مسیر توسعه علمی - تحقیقاتی خود را دارد و در این مسیر منتظر نظر برخی کشورهایی که در صدد تحمیل رای خود هستند نخواهد بود.
خطیب زاده همچنین اظهار کرد: دولت و ملت ایران قدردان نوآوری های علمی و فنآوریهای صلح آمیز بومی فرزندان دانشمند و نخبه خود در عرصه هوا-فضا که در دوران تحریمهای غیرقانونی و ناعادلانه حاصل شده هستند.
دیدگاه تان را بنویسید