وزیر ارتباطات: از شبکه ملی اطلاعات هیولا ساخته‌اند

کد خبر: 1114531

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: وزارت ارتباطات در واقع وزارت شبکه ملی اطلاعات است که متأسفانه از آن هیولا ساخته‌اند.

وزیر ارتباطات: از شبکه ملی اطلاعات هیولا ساخته‌اند

در ادامه جلسه علنی (سه شنبه ۱۶ آذرماه) مجلس شورای اسلامی عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارشی از عملکرد این وزارتخانه ارائه کرد.

زارع پور گفت: در سه ماه و نیمی که در وزارت ارتباطات حضور دارم با حدود ۱۲۰ نفر از نمایندگان جلسه داشته ام و از نزدیک در جریان دغدغه های ملی و منطقه ای نمایندگان قرار گرفتم، ۵۰ نفر از دوستان نماینده نیز درخواست جلسه داشتند اما به دلیل اینکه در دو هفته اخیر درگیر تدوین بودجه بودیم، توفیق دیدار با آنها را نداشتم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای بیان برنامه ها و دغدغه های وزارت ارتباطات، درخواست برگزاری جلسه مشترک با مجلس کردم که بلافاصله رئیس مجلس این وقت را در اختیار بنده قرار دادند.

وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات از مهمترین طرح هایی است که باید دنبال شود، افزود: وضعیت کشور در این حوزه مطلوب نیست. این طرح عظیم بیش از ۱۵ سال است که مطرح است اما به تازگی و در شهریورماه سال گذشته، شورای عالی فضای مجازی تکلیف دستگاه ها برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات را اعلام کرده است.

وزارت ارتباطات درواقع وزارت توسعه شبکه ملی اطلاعات است

زارع پور تصریح کرد: محور فعالیت های ما در حوزه ICT، ایجاد شبکه ملی اطلاعات است. وزارت ارتباطات درواقع وزارت توسعه شبکه ملی اطلاعات است. مسئولیت این کار را شخصاً به عهده گرفتم. شورای راهبردی توسعه شبکه ملی اطلاعات با مسئولیت بنده تشکیل شده، معاونت برنامه ریزی وزارتخانه را به عنوان مجری این طرح انتخاب کرده ام. ۱۲۰ پروژه بزرگ برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات تعریف شده است.

زارع پور تصریح کرد: این سالها دو هیولا از شبکه ملی اطلاعات ساخته شده، یکی در میان مسئولان و دیگری در میان مردم. مسئولان معتقدند ایجاد چنین شبکه ای دست نیافتنی است و مردم معتقدند ایجاد شبکه ملی اطلاعات، دسترسی ها و آزادی های آنها را محدود می کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: تلاش داریم قبل از موعد مقرر قانونی شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی کنیم.

وی ایجاد شبکه با کیفیت، پرسرعت و امن داخلی را ضروری خواند و اظهار داشت: در این بخش پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها را مدنظر داریم. این شبکه پرسرعت را در تمام نقاط کشور محقق می کنیم. این اقدام کاری سخت است که نیازمند عزم ملی می باشد.

زارع پور خاطرنشان کرد: در صورت ایجاد این شبکه برای سرویس های داخلی مشکلی نخواهیم داشت. در حال حاضر ۴۳۰ گیگ (۷ درصد) از ظرفیت اینترنت به دلیل قطعی فیبر نوری در خلیج فارس از دسترس خارج شده است. در صورتی که شبکه پرسرعت ملی محقق شود، این مشکل دیگر ایجاد نخواهد شد. ارتباطات بین المللی نیز سرعت پیدا خواهد کرد و می توانیم به عنوان هاب بین المللی عمل کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بهترین مسیر برای عبور ترافیک منطقه، جمهوری اسلامی است، گفت: ۱.۳ ترافیک بر ثانیه ظرفیت فعال انتقال داریم که قابلیت افزایش به ۵ تا ۶ برابر دارد. در سال آینده ۴ ترافیک بر ثانیه ظرفیت ایجاد خواهیم کرد و تا ۴ سال آینده این ظرفیت به ۱۰ ترافیک بر ثانیه خواهد رسید که بازدارندگی و درآمدزایی ایجاد می کند و کیفیت شبکه داخلی را نیز افزایش می دهد.

راهبرد وزارت ارتباطات ایجاد شبکه پرسرعت اینترنتی است

وی با تأکید بر اینکه راهبرد وزارت ارتباطات ایجاد شبکه پرسرعت اینترنتی است، افزود: این پروژه کلیدی و راهبردی است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: پس از ایجاد اینترنت پرسرعت باید وضعیت خدمات و سرویس های بومی را اصلاح کنیم. متأسفانه وضعیت موجود مطلوب نیست.

وی ادامه داد: راهبرد دوم ما این است که بر روی اینترنت پرسرعت و با کیفیت، خدمات متنوع و با کیفیت به مردم بدهیم. لذا توسعه خدمات بومی در دستور کار است.

زارع پور در توضیح این خدمات گفت: دسته اول خدمات دولتی است. در حال حاضر جزایر متعددی در دستگاه های دولتی شکل گرفته است. بعضی از وزارتخانه ها ۱۰۰ سامانه دارند و باید همه ظرفیت ها برای هوشمندسازی دولت روی کار بیاید تا تصمیمات فردی به حداقل برسد. در لایحه بودجه تبصره ای پیش بینی کردیم که پنجره واحد خدمات دستگاه های دولتی راه اندازی شود و در گام دوم پنجره ملی خدمات دولت هوشمند راه اندازی خواهد شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: خدمات بخش خصوصی نیز با همین مکانیزم در اختیار مردم قرار می گیرد تا احراز هویت ها یکسان باشد.

وی در خصوص خدمات پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات تصریح کرد: همان طور که در حوزه ارتباطات، اپراتور داریم، در حوزه خدمات هم اپراتورها باید شکل بگیرد تا زندگی و کار مردم با استفاده از فناوری تسهیل شود. با این اقدام کشور بیمه خواهد شد.

زارع پور با بیان اینکه برای تحقق این اهداف، نیازمند کمک مجلس هستیم، گفت: به ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. ۲۰ میلیون پورت پرسرعت پیش بینی کردیم که برای خرید آنها باید به بخش خصوصی تسهیلات بدهیم. در این راستا تبصره ای در لایحه بودجه پیش بینی شده و همه دستگاه ها ملزم شدند ابنیه ای که در اختیار دارند را به بخش خصوصی اجاره دهند. متأسفانه بخشی نگری ها موجب کند شدن پروژه های ملی می شود.

۶۵ درصد ترافیکی که در کشور استفاده می شود، منشأ خارجی دارد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ۶۵ درصد ترافیکی که در کشور استفاده می شود، منشأ خارجی دارد، بیان کرد: باید این رابطه برعکس شود. توسعه مراکز تبادل ترافیک داخلی در دستور کار است.

وی گفت: کیفیت دسترسی به شبکه اینترنت در روستاها قابل قبول نیست و ۷۵۰۰ روستا از اینترنت بی کیفیت برخوردار بوده و ۴۵۰۰ روستا نیز اساساً به اینترنت دسترسی ندارند.

زارع پور خطاب به نمایندگان اظهار داشت: بنده دغدغه شما را درک می کنم. زمانی که عکس و فیلم دانش آموزانی که برای دسترسی به شبکه اینترنتی به تپه ها می روند را می فرستید، متأثر می شوم.

تا پایان سال ۱۴۰۱ تمام روستاها به شبکه اینترنت متصل می شوند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این راستا به نمایندگان قول داد تا سال ۱۴۰۱ تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه اینترنت متصل کند و تأکید کرد:  اگر اعتبارات تأمین شود تا پایان سال ۱۴۰۱ این هدف محقق می شود. اگر هم اعتبارات مورد نیاز محقق نشود، تا شهریورماه سال ۱۴۰۲ به این هدف دست می یابیم.

اپراتورها در شرایط بحرانی قرار دارند

زارع پور در مورد شبکه ارتباطات ثابت و سیار ادامه داد: در ده سال گذشته و به خصوص دو سال گذشته، توسعه چندانی در شبکه ارتباطات ثابت و سیار صورت نگرفته زیرا هزینه ها به دلار و درآمدها به ریال است. اپراتورها در شرایط بحرانی قرار دارند و اگر به آنها توجه نشود، به سرنوشت مخابرات دچار می شوند. عدم افزایش تعرفه اینترنت موجب ایجاد مشکل در روند توسعه شده است./مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین